آلودگی آب پرورش ماهی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آلودگی آب پرورش ماهی :

آلودگی آب پرورش ماهی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت آب استخر پرورش ماهی است. امروزه با رشد سریع جمعیت در جهان و کاهش ذخایر ماهیان، نیاز شدیدي به تکثیر و پرورش آبزیان احساس میشود. این نیاز باعث افزایش چشمگیر پرورش متراکم ماهیان گوناگون در سطح جهان شده است. از طرفی مرغوبیت گوشت آبزیان و کیفیت پروتئینی مناسب آنها که سرشار از اسیدهاي آمینهي ضروري بدن میباشند و بیشتر بودن میزان اسیدهاي آمینهي ضروري لیزین، ترئونین و تریپتوفان آنها نسبت به گوشت قرمز نیز دلیل دیگري بر توسعهي این صنعت است.

عفونت سالمونلایی یکی از بیماريهاي مشترك میانانسان و حیوان است و سویههاي مختلف این باکتري در ایجاد این گونه عفونتها دخیل میباشند. سالمونلا باکتري آلودگی آب پرورش ماهی است که به صورت میله اي، گرم منفی از خانواده ي آنتروباکتریاسه که اغلب گونه هاي آن به استثناي سالمونلا پلوروم و سالمونلا گالیناروم به وسیله ي تاژكهاي اطرافی متحرك هستند. این باکتري ارگانیسمی است غیراسپورزا و به طور وسیعی در طبیعت پراکنده است و منشاء اصلی آن دستگاه گوارش انسان و حیوان است. تقسیم بندي سالمونلاها بر اساس نوع پادگن و استوار است و از سیستم کافمن-وایت استفاده میشود.
هرچند که امروزه مرگ و میر ناشی از سالمونلوز که علت اصلی آلودگی آب پرورش ماهی است ، کاهش یافته است، با وجود این، ایجاد حالات مقاوم و حامل در افراد مبتلا وجود دارد. بیماريهاي ناشی از سالمونلا در دامها نیز علاوه بر انتقال میکروب به انسان، خسارات اقتصادي فراوانی را از جمله کاهش تولید و تحمیل هزینههاي درمانی بالا در پی دارد.

سالمونلوز در انسان باعث بروز تب روده، گاستروانتریت حاد، باکتریمی و عفونتهاي موضعی و مزمن به خصوص در دستگاه گوارشی و تناسلی میگردد. سایر باکتريهاي رودهاي مانند اشریشیا کلی و سیتروباکتر نیز قادرند در افراد، موجب عفونتهاي رودهاي و یا خارج رودهاي شوند و بهداشت انسانی را به خطر بیندازند.

استخرهاي پرورش ماهی به دلیل این که به راحتی توسط آبهاي سطحی و فاضلاب انسانی و دامی آلودگی پیدا میکنند، به عنوان مکانی عمده در کنترل و یا شیوع عفونت ناشی از باکتريهاي رودهاي حائز اهمیت میباشند. تحقیق حاضر به منظور تعیین میزان آلودگی آب  استخرهاي پرورش ماهی و ماهیان قزلآلاي پرورشی در استان چهارمحال و بختیاري به باکتريهاي سالمونلا، اشریشیا کلی و سیتروباکتر فروندي به عنوان باکتريهاي رودهاي و نشانگر آلودگی مدفوعی طراحی و به اجرا درآمد.

آلودگی آب پرورش ماهی

 

 

مقالات پیشنهادی

تعیین سموم ارگانوفسفره

تعیین سموم ارگانوفسفره روش تعیین سموم ارگانوفسفره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی می باشد که دارای ستون های مویینه بوده و با شناساگر های NPD یا FPD قابل اندازه گیری است. این روش برای اندازه گیری غلظت ترکیبات ارگانو فسفره می باشد که برای تعیین غلظت نمونه با دقت ppb این اندازه گیری ها را […]

کلنی باکتری ها

کلنی باکتری ها شکل و ساختمان کلنی باکتری ها ی مختلف متفاوت بوده و بر حسب نوع باکتری و شرایط محیط کشت و نوع آن تغییر می کند. کلونی عمقی اغلب باکتری ها دوکی شکل و کلونی سطح آنها دارای ویژگی هایی است که ارزش تشخیص دارد برای شناسایی باکتری ها باید مشخصات زیر را […]

مواد شیمیایی آزمایشگاهی ناسازگار

مواد شیمیایی آزمایشگاهی ناسازگار مواد شیمیایی آزمایشگاهی ناسازگار یکی از عوامل حادثه است که همواره باعث بروز برخی مشکلات در آزمایشگاه های شیمی می گردد که ایمنی آزمایشگاه ها باید رعایت گردد. روش های پیشگیری از خطر بسیار گوناگون است. از جمله اینکه قبل از کار کردن با ماده خورنده، MSDS آن را تهیه و با خطرات […]

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست ، آزمایشگاهی است که بتواند پارامترهای زیست محیطی را بر اساس آیین نامه و مقررات جاری انجام دهد. این نوع آزمایشگاه های آب که مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست هستند می توانند دولتی یا خصوصی باشند. هر آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست پارامترهای مشمول […]

آزمایشگاه آب شهریار

آزمایشگاه آب شهریار در آزمایشگاه آب شهریار کلیه پارامترهای مربوط به آب، فاضلاب و پساب آنالیز می شود. آزمایشگاه آب شهریار یکی از شعبات آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) می باشد. دفتر مرکزی و همین طور آزمایشگاه مرکزی این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی […]

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر لازمه روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر ابتدا جداکردن عوامل مزاحم از محلول می باشد. براي تعیین مقدار یک ماده باید سعی کنیم حتی المقدور مواد مزاحم را از محیط آزمایش دور کنیم. تا از پیدایش رنگهاي بیگانه و مزاحم جلوگیري گردد. براي این منظور در اغلب اندازه گیري ها به […]

انواع دترجنت ها

انواع دترجنت ها انواع دترجنت ها (سورفکتانتها) به ۴ دسته می توان تقسیم می شوند. دترجنت های آنیونی دترجنت های کاتیونی دترجنت های آمفوتریک دترجنت های غیر یونی وجه مشخصه دترجنت های سنتزی، گروه کربوکسیلیک (عامل آبدوست) از یک طرف و گروه هیدروکربنی با زنجیر بلند از طرف دیگر می باشد. دترجنت های آنیونی  یکی […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

تصفیه آب چاه

تصفیه آب چاه امروزه تصفیه آب چاه اهمیت خود را بیشتر از قبل نشان داده است و رشد روزافزون جمعيت و به تبع آن افزايش تقاضا در بخش آب كشور موجب شد كه نيازهاي آبي جامعه ما كه قـبلا از طريق چشمه ها، رودخانه ها و قنوات تامين ميگرديد. به سمت حفر چاه سوق داده شـود. تصفیه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید