آلودگی آب پرورش ماهی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آلودگی آب پرورش ماهی :

آلودگی آب پرورش ماهی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت آب استخر پرورش ماهی است. امروزه با رشد سریع جمعیت در جهان و کاهش ذخایر ماهیان، نیاز شدیدي به تکثیر و پرورش آبزیان احساس میشود. این نیاز باعث افزایش چشمگیر پرورش متراکم ماهیان گوناگون در سطح جهان شده است. از طرفی مرغوبیت گوشت آبزیان و کیفیت پروتئینی مناسب آنها که سرشار از اسیدهاي آمینهي ضروري بدن میباشند و بیشتر بودن میزان اسیدهاي آمینهي ضروري لیزین، ترئونین و تریپتوفان آنها نسبت به گوشت قرمز نیز دلیل دیگري بر توسعهي این صنعت است.

عفونت سالمونلایی یکی از بیماريهاي مشترك میانانسان و حیوان است و سویههاي مختلف این باکتري در ایجاد این گونه عفونتها دخیل میباشند. سالمونلا باکتري آلودگی آب پرورش ماهی است که به صورت میله اي، گرم منفی از خانواده ي آنتروباکتریاسه که اغلب گونه هاي آن به استثناي سالمونلا پلوروم و سالمونلا گالیناروم به وسیله ي تاژكهاي اطرافی متحرك هستند. این باکتري ارگانیسمی است غیراسپورزا و به طور وسیعی در طبیعت پراکنده است و منشاء اصلی آن دستگاه گوارش انسان و حیوان است. تقسیم بندي سالمونلاها بر اساس نوع پادگن و استوار است و از سیستم کافمن-وایت استفاده میشود.
هرچند که امروزه مرگ و میر ناشی از سالمونلوز که علت اصلی آلودگی آب پرورش ماهی است ، کاهش یافته است، با وجود این، ایجاد حالات مقاوم و حامل در افراد مبتلا وجود دارد. بیماريهاي ناشی از سالمونلا در دامها نیز علاوه بر انتقال میکروب به انسان، خسارات اقتصادي فراوانی را از جمله کاهش تولید و تحمیل هزینههاي درمانی بالا در پی دارد.

سالمونلوز در انسان باعث بروز تب روده، گاستروانتریت حاد، باکتریمی و عفونتهاي موضعی و مزمن به خصوص در دستگاه گوارشی و تناسلی میگردد. سایر باکتريهاي رودهاي مانند اشریشیا کلی و سیتروباکتر نیز قادرند در افراد، موجب عفونتهاي رودهاي و یا خارج رودهاي شوند و بهداشت انسانی را به خطر بیندازند.

استخرهاي پرورش ماهی به دلیل این که به راحتی توسط آبهاي سطحی و فاضلاب انسانی و دامی آلودگی پیدا میکنند، به عنوان مکانی عمده در کنترل و یا شیوع عفونت ناشی از باکتريهاي رودهاي حائز اهمیت میباشند. تحقیق حاضر به منظور تعیین میزان آلودگی آب  استخرهاي پرورش ماهی و ماهیان قزلآلاي پرورشی در استان چهارمحال و بختیاري به باکتريهاي سالمونلا، اشریشیا کلی و سیتروباکتر فروندي به عنوان باکتريهاي رودهاي و نشانگر آلودگی مدفوعی طراحی و به اجرا درآمد.

آلودگی آب پرورش ماهی

 

 

مقالات پیشنهادی

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب در واقع در انعقاد آب توسط منعقد کننده هایی مانند نمک های آهن و آلومینیوم و بعضی مواقع کمک منعقد کننده ها از جمله سیلیکای فعال، بنتونبت، پلی الکترولیت ها و نشاسته ناپایدار شده و ذرات کلوئیدی از جمله کلوئیدهای معدنی، سلول های میکروبی و […]

میزان کلر در آب استخر

میزان کلر در آب استخر : ماده اي كه به گونه اي متداول براي گندزدايي به كار ميرود كلرين (Cl2)است که میزان کلر در آب استخر دارای اهمیت است. كارآيي گاز كلر براي كلرزني به علت اثرات ذرات اين فرآورده است كه پس از افزودن مقدار معيني از آن به آب ميكرو ارگانيسمهاي مضر را […]

همکاری با شرکت دانش بنیان آبرام

همکاری با شرکت دانش بنیان آبرام جهت همکاری با شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) عضو پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی بایستی رزومه خود را به آدرس abramteam@gmail.com ایمیل نمایید. فعالیت های این شرکت شامل ۲ بخش آزمایشگاه معتمد محیط زیست و بخش فروش پکیج های پیش ساخته تصفیه فاضلاب است.شرکت آبرام […]

منیزیم آب- اندازه گیری منیزیم

منیزیم آب:  منیزیم (Mg) دومین عنصر در گروه دو جدول تناوبی (گروه فلزات قلیایی خاکی)، با عدد اتمی 12، جرم مولی g/mol 24/3 و ظرفیت 2 است. از نظر فراوانی، منیزیم در حدود2/1 درصد وزن پوسته زمین را تشکیل می دهد و از 0/03 تا 0/84 درصد وزن خاک ها را شامل می شود. در […]

محيط كشت

محيط كشت : محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط […]

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در مرحله تشخيص احتمالي روش تخمير چند لوله اي از آبگوشت لوريل تريپتوز به عنوان محيط كشت استفاده مي شود . در صورتي كه محيط كشت بعد از سترون شدن در يخچال نگهداري شده باشد، قبل از استفاده بايد به مدت يك شب درانكوباتور oC35 قرار گيرد . پس از اين مدت، مرحله احتمالی در […]

ژیاردیا لامبلیا آب

ژیاردیا لامبلیا آب ژیاردیا لامبلیا آب تک یاخته تاژک داری است که در مدفوع انسان و حیوان و بیشتر به شکل کیست می باشد و ژیاردیا لامبلیا اول بار در دهه 1960 در ارتباط با شیوع بیماری های زایش از آب در ایالات متحده آمریکا شناخته شد.  ژیاردیا لامبلیا باعث بیماری ژیاردیازیس می شود. اگر […]

استاندارد آب آشامیدنی طیور

استاندارد آب آشامیدنی طیور حفظ کیفیت آب در رنج استاندارد آب آشامیدنی طیور برای جلوگیری از بیماری و افزایش بازدهی طیور یک امر ضروری است. آب بی کیفیت موجب اختلال در خوراک و همین طور هضم و در نتیجه اختلال در عملکرد طیور می شود. علاوه بر آن آب بی کیفیت موجب می شود که […]

حذف آهن آب آشاميدني

حذف آهن آب آشاميدني : به منظور حذف آهن آب آشاميدني ، پيرولوزيت تاثیر گذار است. پيرولوزيت به عنوان كاتاليزور در اكسيداسيون آهن شركت ميكند. آهن به سطح بستر چسبيده و به اكسيدكننده اين اجازه را ميدهد تا مؤثرتر و كارآمدتر عمل نمايد. بازده حذف اين بسترها بسيار بالا و معمولاً بيش از 95درصد است. مزيت […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید