تهران، حکیمیه، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس شهید عباسپور، ساختمان دکتر حسابی، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان آبرام تلفن : 09127628430 - 73932113(021)

آماده سازی نمونه برای جذب اتمی

آماده سازی نمونه برای جذب اتمی

آماده سازی نمونه برای جذب اتمی قبل از تزریق نمونه به دستگاه جذب اتمی باید انجام شود چرا که معمولا نمونه ها دارای ذرات یا مواد آلی هستند که عموما نیاز به پیش تصفیه یا آماده سازی نمونه برای جذب اتمی می باشد. فلزات کل ، شامل تمامی فلزات ، ترکیبات آلی و غیر آلی که به صورت محلول یا به صورت غیر محلول و ذره ای در ترکیب وجود دارند. نمونه های شفاف و بدون رنگ (مانند آب آشامیدنی) دارای کدورتی کمتر از ۱ NTU و بدون بو می باشند که می توانند مستقیم به دستگاه اتمیک (بخار یا مه )تزریق شوند.

دستگاه جذب اتمی

پس اگر نمونه ای شفاف دارای کدورت کمتر از ۱ NTU و بدون بو و بدون و شفاف مانند آب آشامیدنی باشد نیازی به آماده سازی برای هضم ندارد. برای تایید نهایی یا اگر تغییرات در ماتریس نمونه داشته باشیم ، نمونه هضم شده و نمونه هضم نشده را برای انتخاب نمونه برای تزریق به دستگاه انتخاب کنید. در مجموع باید نمونه را اسیدی کرد که این چ آنها را به زیر ۲ رساند با اسید نیتریک. مقدار ۱.۵ (mL HNO3/L )برای هضم نمونه های آب آشامیدنی کافی است و سپس آنالیز شود. همیشه تمامی نمونه ها را قبل از آنالیز توسط دستگاه اتمیک هضم شود.

برای آنالیز فلزات محلول ، نمونه را باید ابتدا به صورت اسیدی فیلتر شود و برای آنالیز آماده سازی شود. برای آنالیز فلزات معلق ، نمونه فیلتر شود سپس هضم شود مواد باقی مانده روی فیلتر سپس آنالیز شود. همچنین برای اندازه گیری فلزاتی که از اسید استخراج شده اند بر اساس استاندارد 3030E استاندارد متد باید عمل کرد.  معمولا تکنیک های آماده سازی نمونه برای جذب اتمی برای فلزات مختلف ، متفاوت می باشد. تکنیک های مشخص برای هضم فلز جیوه در بخش ۳۱۱۲B.۴B استاندارد متد توضیح داده شده است و همچنین آماده سازی نمونه برای آرسنیک و سلنیوم در بخش 3114 و 3500-SE کتاب استاندارد متد توضیح داده شده است.

در هنگام انجام عملیات آماده سازی نمونه برای جذب اتمی به روش هضم اسیدی یا هر روش دیگری باید نکات را رعایت کرد که فلزی به محلول اضافه نشود. در طول آماده سازی نمونه برای جذب اتمی باید از اتصال به هرگونه پلاستیک،ظروف فلزی، دود سیگار ،دستمال کاغذی و هرگونه محصول دیگری که ممکن است به نحوری باعث تغییر در غلظت فلزات نمونه شود پرهیز کرد.

هودهای مه معمولی ، می توانند با نمونه درتماس باشند فقط مخصوصا وقتی که هضم نمونه در یک فضای باز اتفاق می افتد. ظروف آزمایشگاهی که برای نگه داری نمونه ها برای هضم مورد استفاده قرار می گیرد باید از ظروف شیشه ای بوده و از نفوذ هوا که باعث کاهش و تماس با نمونه می شود جلوگیری کند.

پلاستیک های پیپت معمولا در تماس با با مس ، آهن ، روی و کادمیوم هستند. در هنگام استفاده از آنها جوانب احتیاط رعایت شود. قبل از خیس دادن نمونه در اسید نیتریک و هیدروکلریک اسید 2N برای چند روزو سپس با آب مقطر شسشتو داده شود.

آماده سازی نمونه برای هضم

از پلاستیک های رنگی برای هضم نمونه استفاده نشود چراکه ممکن است دارای درصدی از فلزات باشد. اگر نمونه را برای آنالیز آلومینویم و سیلیس اندازه گیری می کنیم نباید از ظروف شیشه ای استفاده شود.

برچسب ها : , , , , , , , , ,

به اشتراک بگذارید :
whatsapp