محيط كشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

محيط كشت :

محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط كشت را در چند مرحله ذوب نموده ايد آنها را به همان ترتيبي كه ذوب و آماده شده اند استفاده كنيد به شرطي ك ه آگار كاملا به شكل مايع باشد . آگارهاي ذوب شده حاوي رس وب را 46 44 نگهداريد. با قرار دادن oC دور بريزيد. محيط كشت مايع شده را تا هنگام استفاده در حمام آب يك دما سنج در حمام آب ، دماي آنرا مرتب كنترل كنيد . هرگز از دست براي آگاهي از دماي آب و يا بخش تهيه محيط كشت ) NWRI و يا R2A محيط كشت استفاده نكنيد. براي كار با اين روش از آگار ها را ببينيد) استفاده كنيد. پيش از مصرف هر بسته جديد كشت از مناسب بودن آن اطمينان حاصل كنيد.

افزودن به نمونه :

تعداد ظروف پتري ( يا تعداد نمونه ها ي كشت شونده ) را طوري انتخاب كنيد كه براي هر گروه از نمونه هاي كشت شده بيش از 20 دقيقه ( ترجيحا 10 دقيقه ) فاصله زماني بين رقيق سازي اولين نمونه و افزايش محيط كشت به آخرين ظرف وجود نداشته باشد.

در ظروف را به آرامي برداشته و در هر ظرف حداقل 10تا12 میلی لیتر محيط مايع شده با دماي 44تا46درجه سانتیگراد  اضافه كنيد . دقت نماييد كه محيط كشت به خارج از ظرف و يا داخل درب ظرف نپاشد . پس از افزودن محيط، محتويات (نمونه و محيط ) ظرف پتري را كاملا مخلوط كرده و از ريختن آن به لبه و در ظرف اجتناب كنيد . براي مخلوط كردن، ظرف را ابتدا در يك جهت و سپس د ر جهت هاي مخالف به صورت دوراني قرار دهيد . سپس ظروف را به مدت 10 دقيقه بر روي سطح صافي قرار دهيد تا محيط كاملا جامد شود. در پايان ظروف را وارونه كرده و در انكوباتر قرار دهيد.

كنترل سترون سازي:

جهت اطمينان از اينكه محيط كشت و آب رقيق سازي كاملا سترون هستند نمونه هايي از آنها را در ظروف پتري ريخته و به همراه ساير نمونه ها در انكوباتر قرار دهيد . بهتر است براي كنترل ظروف و وسايل مورد استفاده و نيز هواي اتاق نمونه هايي تهيه نماييد.

آب مورد استفاده باید داراي کیفیت مناسب باشد، یعني عاري از موادي باشد که مي توانند از رشد میکروارگانیسم ها جلوگيري کنند )یواي فلزي سمي مثل مس( یا در شرایط آزمایش بر رشد آگار تاثير بگذارند. آب خوب و تازه باید از راه تقطير یا دیونیزاسیون تهیه شود. براي نگهداري آب مقطر باید از ظروفي استفاده شود که از مواد خنثي تهیه شده اند (شیشه خنثي، پلي اتیلن و غيره) ضریب هدایت آب باید كمتر از ١۵ µsباشد. pHآب معمولا” کنترل نمي شود مگر آنکه مشکلي در pHمحیط هاي کشت تهیه شده بوجود آید. ممکن است آب داراي مقادیر زیادي میکروارگانیسم باشد، بنابراین توصیه مي شود از آبي استفاده شود که تعداد میکروارگانیسم آن کم است.

مقالات پیشنهادی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی روشهای طیف بینی تجزیه بر تولید و یا بر همکنش تابش الکترومغناطیس با ماده استوارند .دستگاه جذب اتمی با از بین روشهای طیف بینی تجزیه به روشهای جذبی ، بر تضعیف یک دسته پرتو از تابش الکترومغناطیسی در نتیجه برهم کنش آن با آنالیت و جذب قسمتی […]

استاندارد آب آتش نشانی

استاندارد آب آتش نشانی ضمن عرض تسلیت به خانواده های شهید آتش نشان ساختمان پلاسکو، میزان استاندارد آب آتش نشانی به منظور گسترش آگاهی عمومی و بهینه سازی سیستم اطفا حریق کشور برگفته از مطالعاتی سازمان آتش نشانی ایلینویز بیان میگردد. استاندارد آب آتش نشانی چگونه باید باشد تا با آب بیشترین مقدار آتش را بتوان خاموش […]

ایجاد تعادل شیمیایی در آب

ایجاد تعادل شیمیایی در آب ایجاد تعادل شیمیایی در آب آشامیدنی توزیع شده در شبکه آب شهری که پس از خروج از تصفیه خانه های آب مورد استفاده قرار می گیرد با اهمیت است. آب خالص هرچند که دارای ناخالصی است، قابلیت هدایت الکتریکی خیلی کمی دارد که به دلیل وجود یون های مثبت و […]

آزمایش اندازه گیری چگالی آب

آزمایش اندازه گیری چگالی آب آزمایش اندازه گیری چگالی آب با استفاده از چگالی متر دقیق ارتعاشی (لرزشی) جریان قابل اندازه گیری است که این قابلیت را دارد که چگالی نمونه های آب طبیعی را اندازه گیری کند. آزمایش اندازه گیری چگالی آب با گذراندن نمونه آب از یک تیوب ارتعاشی (لرزشی)  که دریک محیط با دمای […]

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران : امروزه آب آشامیدنی تهران بسته به مناطق به 22 گانه تهران می تواند دارای آلودگی میکروبی یا شیمیایی باشد. زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم و عاري از هر گونه آلودگي است. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

آزمایشگاه آب شهریار

آزمایشگاه آب شهریار در آزمایشگاه آب شهریار کلیه پارامترهای مربوط به آب، فاضلاب و پساب آنالیز می شود. آزمایشگاه آب شهریار یکی از شعبات آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) می باشد. دفتر مرکزی و همین طور آزمایشگاه مرکزی این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی […]

پساب طلای خاکستری

پساب طلای خاکستری پساب طلای خاکستری شعار سال ۲۰۱۷ در روز جهانی آب می باشد که ضرورت بازچرخانی و تصفیه پساب های تولید شده را دو چندان می نماید. بطور معمول منابع تأمين آب آشاميدني شامل منایع آب بعد از تصفيه آن مي شوند تا آب مصرفي سالم سازی شود و از نظر مصرف کنندگان […]

تیوسولفات سدیم

تیوسولفات سدیم تیوسولفات سدیم (Na2S2O3) یک ماده خنثی کننده کلرید است که هر هالوژن باقی مانده را در نمونه های آب خنثی می کند و باعث می شود که در نمونه فعالیت های باکتریایی متوقف شود. درنتیجه در زمان نمونه برداری میکروبی نمونه های آب به ظرف استریل نمونه برداری اضافه می شود تا دقت […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید