محيط كشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

محيط كشت :

محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط كشت را در چند مرحله ذوب نموده ايد آنها را به همان ترتيبي كه ذوب و آماده شده اند استفاده كنيد به شرطي ك ه آگار كاملا به شكل مايع باشد . آگارهاي ذوب شده حاوي رس وب را 46 44 نگهداريد. با قرار دادن oC دور بريزيد. محيط كشت مايع شده را تا هنگام استفاده در حمام آب يك دما سنج در حمام آب ، دماي آنرا مرتب كنترل كنيد . هرگز از دست براي آگاهي از دماي آب و يا بخش تهيه محيط كشت ) NWRI و يا R2A محيط كشت استفاده نكنيد. براي كار با اين روش از آگار ها را ببينيد) استفاده كنيد. پيش از مصرف هر بسته جديد كشت از مناسب بودن آن اطمينان حاصل كنيد.

افزودن به نمونه :

تعداد ظروف پتري ( يا تعداد نمونه ها ي كشت شونده ) را طوري انتخاب كنيد كه براي هر گروه از نمونه هاي كشت شده بيش از 20 دقيقه ( ترجيحا 10 دقيقه ) فاصله زماني بين رقيق سازي اولين نمونه و افزايش محيط كشت به آخرين ظرف وجود نداشته باشد.

در ظروف را به آرامي برداشته و در هر ظرف حداقل 10تا12 میلی لیتر محيط مايع شده با دماي 44تا46درجه سانتیگراد  اضافه كنيد . دقت نماييد كه محيط كشت به خارج از ظرف و يا داخل درب ظرف نپاشد . پس از افزودن محيط، محتويات (نمونه و محيط ) ظرف پتري را كاملا مخلوط كرده و از ريختن آن به لبه و در ظرف اجتناب كنيد . براي مخلوط كردن، ظرف را ابتدا در يك جهت و سپس د ر جهت هاي مخالف به صورت دوراني قرار دهيد . سپس ظروف را به مدت 10 دقيقه بر روي سطح صافي قرار دهيد تا محيط كاملا جامد شود. در پايان ظروف را وارونه كرده و در انكوباتر قرار دهيد.

كنترل سترون سازي:

جهت اطمينان از اينكه محيط كشت و آب رقيق سازي كاملا سترون هستند نمونه هايي از آنها را در ظروف پتري ريخته و به همراه ساير نمونه ها در انكوباتر قرار دهيد . بهتر است براي كنترل ظروف و وسايل مورد استفاده و نيز هواي اتاق نمونه هايي تهيه نماييد.

آب مورد استفاده باید داراي کیفیت مناسب باشد، یعني عاري از موادي باشد که مي توانند از رشد میکروارگانیسم ها جلوگيري کنند )یواي فلزي سمي مثل مس( یا در شرایط آزمایش بر رشد آگار تاثير بگذارند. آب خوب و تازه باید از راه تقطير یا دیونیزاسیون تهیه شود. براي نگهداري آب مقطر باید از ظروفي استفاده شود که از مواد خنثي تهیه شده اند (شیشه خنثي، پلي اتیلن و غيره) ضریب هدایت آب باید كمتر از ١۵ µsباشد. pHآب معمولا” کنترل نمي شود مگر آنکه مشکلي در pHمحیط هاي کشت تهیه شده بوجود آید. ممکن است آب داراي مقادیر زیادي میکروارگانیسم باشد، بنابراین توصیه مي شود از آبي استفاده شود که تعداد میکروارگانیسم آن کم است.

مقالات پیشنهادی

روش انجام آزمایش mpn

روش انجام آزمایش mpn   روش انجام آزمایش mpn  به صورت 15لوله ای شامل سه سری پنج تایی از محیط لاکتـوز بـراث 10 cc حـاوی لولـه دورهام می باشد. لازم به ذکر است که در لوله های سری اول محـیط کـشت بـا غلظـت دوبـل آن وارد شـد. سـپس 10 cc از نمونه آب به سری اول لوله […]

کشت به روش پورپلیت

کشت به روش پورپلیت در روش کشت به روش پورپلیت به منظور تشخیص و شناسایی باکتری های اشرشیا کلی،یک میلی لیتر از نمونه آب را به لوله برلیانـت گـرین بـراث حـاوی لولـه دورهـام اضـافه کـرده و همینطور 1 سی سی از نمونه آب را در یک پلیت خـالی ریختـه شود وب بـامحیط کشت مک کانکی آگار بـه صـورت […]

ایمنی در کلرزنی

ایمنی در کلرزنی ایمنی در کلرزنی مخازن آب و خروجی تصفیه خانه های پساب یکی از اصولی است که همواره باید مد نظر باشد، چرا که گاز کلر سمی بوده و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد. برای ایمنی در کلرزنی باید همواره خطوط انتقال کلر و […]

آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی

آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی : در سالهاي اخیر به دلیل رشد جمعیـت و توسـعه شـهر نشـینی  نیاز به آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی ، صنعت و کشاورزي، مصرف سرانه آب و بـه تبـع آن تولیـد فاضـلاب افزایش چشمگیري یافته است. به همین دلیـل، اسـتفاده از فاضـلاب تصفیه شده به عنوان یک منبع آب […]

مساله آب

مساله آب در مقیاس جهانی

مساله آب در مقیاس جهانی مساله آب یه بیان دکتر حامد قدوسی استاد فایننس موسسه استیونز و فارغ التحصیل MIT در دانشگاه دوستی می‌پرسید اگر استدلال «هدر نرفتن جریان بازگشتی» را بپذیریم، چرا اصولا باید نگران مدیریت مصرف آب بود؟ نمی‌شود گفت بلاخره هر آبی که جایی می‌ریزد یا تبخیر می‌شود دوباره به زمین برمی‌گردد و […]

استاندارد آب آشامیدنی سالم

استاندارد آب آشامیدنی سالم  : توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از […]

اکسیژن خواهی بیولوژیکی

اکسیژن خواهی بیولوژیکی غلظت اکسیژن خواهی بیولوژیکی در اکثر فاضلاب ها بیشتر از غلظت اکسیژن محلول(DO) موجود در هوای اشباع شده موجود در نمونه می باشد. (قبل از مطالعه این مطلب، نوشته اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD مطالعه شود) بنابراین لازم است قبل از شروع به انکوباسیون نمونه ، نمون رقیق کنیم تا میزان اکسیژن خواهی نمونه […]

آزمایش فسفات آب در آزمایشگاه آبرام

روش اندازه‌گیری فسفات در آب

روش اندازه‌گیری فسفات در آب فسفات بر حسب PO43- بیان می‌گردد. این ترکیب در محیط اسیدی قوی با آمونیوم مولبیدات کمپلکس زرد رنگ به فرمول H7P(Mo2O7) ایجاد می‌کند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به میزان فسفات دارد. در زیر به مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها، مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز و روش […]

اندازه گیری دترجنت در آب و پساب

اندازه گیری دترجنت در آب و پساب اندازه گیری دترجنت در آب و پساب به روش رنگ سنجی با یک مرحله استخراج و اندازه گیری با دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. سورفکتانت ها عمدتا با تخلیه پساب های خانگی، صنعتی و دیگر فرایندهای شستشو به آب ها و پساب ها ورود پیدا می کنند. […]

دمای استاندارد آب استخر

استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر که اغلب به عنوان مشخصه های ظاهری نيز ذکر می شود بسيار مهم می باشد. زیرا این خصوصيات معمولاً بطور مستقيم توسط استفاده کنندگان از استخر قابل تشخيص می باشد. دمای استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر بر روي بسياري از واکنشهاي شيميایي که در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید