آزمایش آمونیاک آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایش آمونیاک آب:

آزمایش آمونیاک آب، آمونياک در آبهای سطحی در غلظتي کمتر يا مساوی1/ 0 ميلی گرم در ليتر برحسب ازت ممكن است يافت شود ، و غلظتهای بالاتر از آن نشان دهنده آلوده شدن آب به وسيله فاضلاب شهری يا پساب صنعتی است.

نمونه برداری برای آزمایش آمونیاک آب:

نتايج قابل قبول بر روی نمونه های تازه حاصل می شود . اگر نمونه ها در عرض  24 ساعت از جمع آوری آزمایش آمونیاک آب شوند نمونه ها را در يخچال در ۴ درجه سانتیگراد قرار دهيد . برای نگهداری طولانی مدت تا ٢٨ روز نمونه رادر فريزر در دمای ٢٠ – درجه بدون اسيدی کردن ويا با اسيدی کردن نمونه تا پی هاش کمتر از 2 در يخچال نگهداری نماييد. اگر نمونه را با اسيد، اسيدی نموديد قبل از آماده سازی نمونه با NaOH  یا KOH  آنرا خنثی کنيد.

اگرچه اسيدي کردن براي بعضي نمونه ها مناسب است ولي در نمونه هاي صاف نشده وقتي که آمونيم وجود دارد تداخلاتي را ايجاد مينمايد.

يكي از فاکتورهاي مهم درانتخاب روش براي اندازه گيري آمونياك غلظت وحضور دخالت کننده ها مي باشد .بطور کلي تعيين مقدار مستقيم غلظت هاي پايين آمونياك براي آب آشاميدني ، آبهاي زير زميني وآبهاي سطحي تميز مي باشد و از طرف ديگر در جايي آه تداخل کننده ها وجود دارند براي اندازه گيري نياز به تقطير دارد.

انتخاب روش آزمایش آمونیاک آب:

روشهاي متعددي براي اندازه گيري آمونياك وجود دارد که در اينجا روش فنات ارائه میگردد. در اين روش رنگ آبي شديد به وسيله واکنش بين آمونياك وهيپو کلريت وفنل که به وسيله کاتاليزور سديم نيتروپروسايد ايجاد مي شود با روش رنگ سنجي قابل اندازه گيري است.

فیلم روش آزمایش آمونیاک آب

تجهيزات مورد نياز آزمایش آمونیاک در آب:

اسپكتروفتومتر ، ترازوي حساس الكتريكي ، وسايل تيتراسيون ، وسايل شيشه اي مورد نياز آزمایش آمونیاک آب

معرفها:

1.محلول فنل : 11.1 ميلي ليتر فنل مايع 89 %≤ را با اتيل الكل ٩۵ درصد مخلوط مي کنيم تا حجم نهايي ١٠٠ ميلي ليتر شود.هفتگي تهيه شود

توجه: وقتي فنل جا به جا مي شود از دستكش ، ماسک وعينك محافظ چشم استفاده کنيد همچنين براي به حد اقل رساندن مخاطرات ناشي از اين ترکيب فرار بايد از تهويه خوب استفاده نماييم.

2.سديم نيتروپروسايد w/v %5:

5درصد گرم سديم نيتروپروسايد را در ١٠٠ ميلي ليتر آب عاري از يون حل کرده و در بطريهاي قهوه اي براي مدت يكماه نگهداري مي کنيم .

3.سيترات قليايي: ٢٠٠ گرم سيترات تري سديم  و ١٠ گرم هيدروکسيد سديم را در آب مقطر حل وتا  يك ليتر رقيق مي کنیم.

4.سديم هيپوکلريت:محلول تجارتي ۵%اين محلول به آرامي تجزيه مي شود اگر مهر وموم در بطري شكسته شود ، اين محلول به آرامي تجزيه مي شود . هر دو ماه يكبار اين محلول بايد جايگزين شود.

5.محلول اکسيد کننده: 100 ميلي ليتر محلول سيترات قليايي را با ٢۵ ميلي ليتر هيپو کلريت مخلوط نماييد ،اين مخلوط روزانه تهيه شود.

6.محلول استوك آمونياك ( محلول ١٠٠٠ پي پي ام ):3/189 گرم کلرور آمونيم بدون آب را خشك شده در ١٠٠ درجه سانتيكراد در آب حل آرده وتا ١٠٠٠ ميلي ليتر رقيق مي کنيم.

1mil=1milN=1/22mgNH3

7.محلول استاندارد کار: براي تهيه محلول هاي استاندارد امونيم از محلول استوك يك استانداردکار با غلظت ١٠ پي پي ام تهيه نماييد .( ١٠ ميلي ليتر از محلول استوك را به حجم يك ليتر ميرسانيم)

روش : در يك ارلن ۵٠ ميلي ليتري ٢۵ ميلي ليتر نمونه اضافه کنيد ، سپس ١ ميلي ليتر محلول فنل ، ٢ ميلي ليتر محلول اآسيد آننده افزوده وبعد از هر افزودن / ١ ميلي ليتر سديم نيتروپروسايد ، و ۵ مخلوط نموده در نمونه ها را با در پوش پلاستيكي يا نوار پارا فيلم بپوشانيد ودر حرارت اتاق ( ٢٢ تا
٢٧ درجه سانتيگراد ) در روشنايي ملايم به مدت يك ساعت برا ي توسعه رنگ قرار دهيد .رنگ براي مدت ٢۴ ساعت پايدار است . ميزان جذب را در ۶۴٠ نانومتر اندازه گيري مي کنيم.

يك بلانك وحد اقل دواستاندارد از محلول استاندارد آار در رنج غلظت نمونه ها تهيه کنيد. استاندارد ها را مانند نمونه ها آماده نماييد وبا قرائت جذب ، منحني کاليبراسيون را رسم نماييد.

محاسبات : يك منحني استاندارد با توجه به ميزان جذب خوانده شده استانداردهاي محلول آمونيم تهيه وبا توجه به ميزان جذب نمونه ها از روي منحني استاندارد غلظت آمونياك در نمونه را مشخص و محاسبه کنيد.

 

مقالات پیشنهادی

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه : کنترل کیفی آب در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به طوریکه اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تست ها دچار تداخل و اشکال می شود. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای […]

استاندارد آب صنعتی

استاندارد آب صنعتی با توجه به مطالعات انجام شده، شاخص هاي در نظر گرفته شده براي استاندارد آب صنعتی شامل: شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و آهن، منگنز، COD، سختی کل، قلیائیت کل، سیسلس و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در […]

عوامل باکتری زا آب

عوامل باکتری زا آب انواع عوامل باکتری زا آب شامل باکتری ­های بیماری ­زای روده ­ای ، ممکن است در منابع آب یا در فاضلاب وجود داشته باشد. باکتری ­های بیماری­زایی که از راه آب یا فاضلاب قابل انتقال هستند، شامل سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، اشربشیاکلی انتروپاتوژنیک، ویبریوکلرا، لپتو سپیرا و یرسینیا می­ باشد. خانواده لژیونلا […]

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب : تجهیزات آزمایشگاه آب که مورد نیاز برای انجام آزمایشهای آب و فاضلاب بستگی به آزمایشات که قصد اندازه گیری آنرا را داریم، دارد. لذا برا اجرای آزمایشات آب و فاضلاب به مواد و تجهیزات زیر نیاز داریم… اندازه گیری PH : دستگاه pHمتر وسایل شیشه ای مختلف اندازه گیری دما : […]

ارزيابي اثرات زيست محيطي

ارزيابي اثرات زيست محيطي : فرايند ارزيابي اثرات زيست محيطي (EIA)براي اولين بار در سال 1969ميلادي و با وضع قانون سياست زيست محيطي ملي در آمريكا جنبه رسمي به خود گرفت و بر اساس تعريف اتحاديه بين المللي ارزيابي اثرات زيست محيطي، عبارت است از فر آيند شناسايي ، پيش بيني ، ارزشيابي و اقدامات […]

عوارض کروم آب آشامیدنی

عوارض کروم آب آشامیدنی عوارض کروم آب آشامیدنی بر سلامت انسان و حیوان بسیار زیاد باعث بروز سرطان و تجمع فلزات سنگین در اعضا و بافت های بدن می شود. در شبکه توزیع آب حدود  %29 آلودکی کروم در نا بسامانی کیفیت آب تاثیر دارد. به نظر می رسد یکی ازمنابع اصلی افزایش فلزات سنگین ازجمله […]

آزمایشگاه آب شهریار

آزمایشگاه آب شهریار در آزمایشگاه آب شهریار کلیه پارامترهای مربوط به آب، فاضلاب و پساب آنالیز می شود. آزمایشگاه آب شهریار یکی از شعبات آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) می باشد. دفتر مرکزی و همین طور آزمایشگاه مرکزی این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

حذف نیترات آب آشامیدنی

حذف نیترات آب آشامیدنی : حذف نیترات آب آشامیدنی از مهم ترین چالش های تصفیه آب است. نيترات از متداول ترين آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشد افزايش آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني توسط نيترات، انگيزه مهمي براي يافتن راه حلهاي با حداقل اثرات زيست محيطي براي حذف آنها مي باشد. با بررسي هاي […]

سختی آب

سختی آب سختی آب یکی از شاخص های شیمیایی آب است که در آزمایشگاه آب شرکت آبرام قابل انجام است که یکی از شاخص های تاثیر گذار در تعیین کیفیت آب است. سختی آب علاوه بر تعیین کیفیت آب شرب در تعیین کیفیت آب های صنعتی و آب های مورد استفاده در دیگ بخار نیز […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 9
  • در انتظار بررسی: 5
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید