آنالیز آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آنالیز آب آشامیدنی :

منظور از آنالیز آب آشامیدنی ، بررسی پارامتر های کیفیت آب شامل TDS،PH،سختی آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، نیترات، سولفات، کلراید، فلوراید، آهن، منگنز و … می باشد. لذا به منظور آنالیز آب آشامیدنی ابتدا باید نمونه برداری صحیحی داشت سپس آنالیز  بسته به نوع متغيرها و روشهاي آناليزي كه قرار است مورد استفاده قرار گيرند، اندازه نمونه برداشت شده متغير مي باشد، بـا ايـن وجود به طور تقريبي ميزان آن در حدود 1تـا 5 ليتـر اسـت. بـه طـور كلـي بـراي برداشـت نمونـه هـاي آب از رودخانـه هـا و نهرهـا دستورالعمل هاي زير مي توانند موثر باشند.

آزمایشگاه آب
  1. بعد از برداشت نمونه، دماي آن را بايد بلافاصله اندازه گيري و ثبت كرد.
  2.  براي آنالیز آب آشامیدنی ، تعيين ميزان اكسيژن محلول پس از اندازه گيري دماي نمونه بلافاصله بايد نمونه را براي اندازه گيري نهـايي آمـاده كرد. چنانچه از تكنيكهاي الكترونيكي استفاده ميشود، بخشي از نمونه براي اندازه گيري را بايد به دقت در يـك بـشر ريخت. چنانچه از روش وينكلر استفاده ميشود، مواد شيميايي را بايد به طور مستقيم به بطري نمونه برداري اضافه كرد.
  3. براي اندازه گيري pH و هدايت الكتريكي نيز بخشي از نمونه را بايد كنار گذاشت. براي اين منظور با توجه به احتمال انتشار كلريد پتاسيم در نمونه به هنگام اندازه گيري ،pH بايد از به كار بردن يك نمونه آب براي انـدازه گيـري هـر دو عامل ياد شده خودداري كرد.
  4. نمونه ها براي آناليز باكتريولوژي را بايد پيش از برداشت ساير نمونه ها جمع آوري و در ظروف نمونه برداري استرليزه شـده
    انجام داد.
  5. از بروز هر نوع آلودگي در ظروف نمونه برداري از طريق تماس دست يا ساير مواد غيراسترليزه بايد خودداري كرد.
  6.  بطريهايي را كه قرار است به منظور جمع آوري و يا انتقال نمونه هاي باكتريولوژي مورد استفاده قرار گيرنـد بايـد فقـط براي اين هدف مورد استفاده قرار گيرند.
آنالیز آب آشامیدنی
آنالیز آب آشامیدنی
  1. براي آنالیز آب آشامیدنی ، اندازه گيري فلزات ظروف پلي اتيلن با درپوش پلي پروپيلن ارحج است.
  2. حفاظت نمونه بايد بلافاصله پس از برداشت صورت گيرد. براي نمونه هاي مختلط، هر بخش بايد جداگانه نگه داري و حفاظت شود. در صورت استفاده از نمونه گير خودكار كه امكان حفاظت جداگانه هر بخش را نميدهد، نمونه ها تا زمان تقسيم نمونه ها در دماي 4درجه سانتيگراد نگه داري ميشوند.
  3. نمونه ها بايد حتي المقدور و در كمترين زمان پس از برداشت تحليل شوند. زمانهاي ارايه شده حداكثر زماني است كه جهت حفظ صحت آزمـون بايـد رعايت شوند. تجاوز از اين زمانهاي حداكثر فقط در صورتي مجاز است كه داده هاي محكمي براي اثبات اينكه نمونه ها براي مدت طولاني تري پايدار هستند، وجود داشته باشد و از طرف مراجع ذي صلاح تاييد گردد. برخي از نمونه ها ممكن است تا زمان هاي داده شـده نيـز پايـدار نباشـند و بنـابراين مراجع ذيصلاح ميتوانند زمان كوتاه تري را به عنوان حداكثر مجاز تعيين نمايند.
  4. در مورد اكسيژن محلول در روش پروب  نمونه بلافاصله آزمايش ميشود ولي در روش وينكلر نمونه بايد در محل تثبيت شود و حداكثر زمان نگهداري آن 8 ساعت است.
  5. در صورت اندازه گيري مجموع نيترات و نيتريت حجم نمونه مورد نياز 100ميلي ليتر است و نمونه ها بايد تا 4درجه سانتيگراد سرد شـود و بـا افـزودن اسيد سولفوريك و حفظ pHدر حد 2 تا زمان آزمايش نگهداري گردد. حداكثر زمان مجاز براي نگهداري نمونه 28روز ميباشد. درصورتيكه نيترات و نيتريت به صورت جداگانه اندازه گيري ميشوند، نمونه بايد تا 4درجه سانتيگراد سرد شود و حداكثر تا 48ساعت مورد آزمايش قرار گيرد. حجم نمونـه مورد نياز در آزمون نيترات و نيتريت به ترتيب 100و 50ميلي ليتر ميباشد.
  6. افزودن اسيد اسكوربيك فقط در صورت وجود كلر باقيمانده مورد نياز است.
  7. حداكثر زمان مجاز نگهداري نمونه در صورت حضور سولفيد 24ساعت ميباشد. به عنوان يك گزينه ميتوان با كاغذ استات سرب را مورد آزمايش قرار داد در تمام نمونه ها قبل از تنظيم pH آن بايد از وجود يا عدم وجود سولفيد در نمونه اطمينان يافت. سولفيد بايد توسط افزودن نيترات كـادميم حـذف شود. سپس نمونه صاف شده با افزودن سود pHآن به 12ميرسد.

 

 

مقالات پیشنهادی

کلرزنی مخازن آب

کلرزنی مخازن آب از انواع ترکیبات برای کلرزنی مخازن آب استفاده می شود. این ترکیبات عبارتند از گاز کلر ، محلول هیپوکلریت سدیم و دانه های هیپور کلریت کلسیم. گاز کلر تحت فشار و درجه خاصی به صورت مایع در می آید و در ظروف فولادی در ظرفیت های مختلف به بازار عرضه می شود.کلر […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

میزان استاندارد کلر در آب استخر

میزان استاندارد کلر در آب استخر : میزان استاندارد کلر در آب استخر چگونه باید باشد؟ ماده اي كه به گونه اي متداول براي گندزدايي به كار ميرود كلرين  (Cl2) است. كارآيي گاز كلر براي كلرزني به علت اثرات ذرات اين فرآورده است كه پس از افزودن مقدار معيني از آن به آب ميكرو ارگانيسم هاي مضر […]

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و […]

عوارض کلر آب استخر

عوارض کلر آب استخر از عوارض کلر آب استخر تحریک و سوزش چشم ، ایجاد لکه بر پوست و خشک شدن پوست وایجاد قارچ های موضعی بر روی پوست و مو نام برد. ممكن است سوزش چشم در اثر شنای طولانی در آب با pH= 7 همراه با کلر ترکيبی باقيمانده کلر آمين ها یا تری کلرید […]

مکانیک سیالات و آب

مکانیک سیالات و آب مکانیک سیالات به بررسی رفتار مکانیکی در سیالات و آب می پردازد. مکانیک سیالات و آب تعمیم مکانیک نیوتنی اجسام به محیط های پیوسته سیالاتی است. موضوع دینامیک و مکانیک سیالات و آب در مهندسی و بخصوص مهندسی مکانیک و آب یکی از مباحث مهم و پر کاربرد است و کلاسهای متفاوتی در سطوح […]

مشخصات آب آشامیدنی سالم

مشخصات آب آشامیدنی سالم : زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش […]

كلر باقیمانده آب استخر

كلر باقیمانده آب استخر : كلر باقیمانده آب استخر از پارامترهای مهم در سنجش کیفیت آب استخر می باشد. آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعيين کلر آزاد باقيمانده قرار گيرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عميق استخر برداشته شود و ميزان کلر آزاد و باقيمانده در مواقع عادي کلر […]

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام کیفیت آب شرب دام به طور مستقیم روی کیفیت گوشت و شیر دام تاثیر گذار است. کیفیت  آب مهم است اما بعضا نادیده گرفته می شود. میزان نیاز دام به آب به عوامل متفاوتی بستگی دارد ، این عوامل مانند سایز دام ، رژیم غذایی و شرایط محیطی می باشد. کیفیت […]

گلخانه با سیستم کشت هیدروپونیک

آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک

آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک بسیار مهم و حیاتی است چرا که در سیستم کشت هیدروپونیک، آب محیط اولیه برای رساندن مواد مغذی به گیاهان می‌باشد. کیفیت پایین آب می‌تواند باعث بیماری، سمیت، کم آبی، بازدهی کم و سایر مشکلات شود. آب با کیفیت پایین می‌تواند محصولات کشت شده را در عرض […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید