آنالیز آب سد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آنالیز آب سد

مهمترين مشخصه آب در آنالیز آب سد در مخازن پديده لايه بندي عمودي آب مي باشد كه باعث ايجاد كيفيت متفاوت آب در عمق هاي مختلف مي گردد. اين پديده در هر ايستگاه پايش در هر مرحله از نمونه برداري و اندازه گيري بايد به وسيله اندازه گيري نيمرخ عمودي دما از يك متر زير سطح آب تا يك متر بالاتر از بستر مخزن (حداقل در فواصل يك متري) در ايستگاه بررسي گردد.

آنالیز-آب-سد

اگر تفاوت قابل توجهي (بيش از سه درجه سانتيگراد) ميان دماي سطح و عمق وجود داشته باشد، به احتمال زياد در آن ايستگاه عمقي از آب وجود دارد كه درجه حرارت در ارتفاع كوچكي به مقدار قابل توجهي تغيير مي كند. در اين حالت مخزن لايه بندي شده  تلقي گرديده و كيفيت آب در لايه ها متفاوت خواهد بود. در اين حالت در هر ايستگاه سطحي، بيش از يك نقطه پايش در عمق ضروري مي باشد.

فیلم آموزشی روش نمونه برداری آب از اعماق آب دریاچه سد


براي مخازن با عمق 10متر يا بيشتر، در مرحله نخست بايد عمق ترموكلاين به وسيله اندازه گيري هاي دما در اعماق مختلف
(با فواصل يك متر) مشخص گردد سپس نمونه هاي كيفي آب با توجه به عمق و شدت ترموكلاين برداشت شود. به عنوان راهنماي كلي، حداقل نقاط پايش در عمق مخزن در هر ايستگاه سطحي كه در آن لايه بندي وجود دارد بايد به ترتيب زير باشد.

  • يك متر زير سطح آب
  • درست بالاتر ازحد بالايي لايه ترموكلاين
  • درست پائينتر از حد پاييني لايه ترموكلاين
  • در عمق ميانگين حد بالايي و پاييني لايه ترموكلاين
  • يك متر بالاتر از رسوبات بستر (يا نزديكتر به بستر درصورتيكه بتوان بدون برهم زدن رسوبات كف نمونه را برداشت يا
    اندازه گيري را انجام داد)

از آنجاييكه در آنالیز آب سد عمق لايه ترموكلاين در بسياري موارد ظرف مدت چند ساعت يا چند روز ممكن است تغيير كند، بنابراين ثابت در نظر گرفتن اين عمق و تعيين اعماق پايش براساس لايهبندي اندازهگيري شده در مراحل قبلي پايش غير اصولي است و تعيين نيمرخ دما و سپس براساس آن انتخاب نقاط عمقي نمونهبرداري و پايش كيفي در هر سري عمليات پايش در هر يك از ايستگاه هاي سطحي بايد انجام گيرد.
در مخازن با اعماق كمتر از 10متر(از آنجاييكه كمتر احتمال لايه بندي وجود دارد)بايد در مرحله بررسي مقدماتي،لايه بنديحرارتي مخزن بررسي گردد و در صورت تشخيص عدم وجود لايه بندي، نقاط پايش در عمق مخزن در هر ايستگاه سطحي عبارت خواهند بود از:

يك نقطه در عمق يك متر زير سطح آب و يك نقطه در يك متر بالاتر از رسوبات بستر. در صورت وجود لايه بندي، مطابق مخازن عميق تر از 10متر عمل مي شود.

مقالات پیشنهادی

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب یون کلراید یون کلراید یکی از رایج‌ترین آنیون‌های موجود در منابع آبی است که در ترکیب با انواع کاتیون‌ها مانند سدیم، منیزیم و کلسیم انواع مختلفی از نمک‌ها را تولید می‌کند. طعم شوری ناشی از وجود یون کلراید، متفاوت و وابسته به آنالیز شیمیایی آب است. به عنوان نمونه، […]

اندازه گیری های لجن فعال

اندازه گیری های لجن فعال پارامترهاي مختلفي در سامانه اندازه گیری های لجن فعال باید كنترل شوند. تا عملكرد آن در حد مطلوب باقي بماند. برخي ميكروارگانيزم هاي موجود در حوض هوادهي را بر حسب شرايط عملياتي نشان ميدهد. بايد توجه نمود كه باكتريها مهمترين نقش را در سامانه لجن فعال ايفا ميكنند و به […]

تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب

تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب   تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب  در تاسيسات لوله كشی منازل و سيستم توزیع آب باعث نشت فلزاتی مانند سرب به آب آشاميدنی می شود. سرب به عنوان گسترده ترين عنصر سنگين و سمي در محيط زيست، به صورت طبيعي به ميزان ۱ تا ۱۰ ميكروگرم در ليتـر […]

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی روشهای طیف بینی تجزیه بر تولید و یا بر همکنش تابش الکترومغناطیس با ماده استوارند .دستگاه جذب اتمی با از بین روشهای طیف بینی تجزیه به روشهای جذبی ، بر تضعیف یک دسته پرتو از تابش الکترومغناطیسی در نتیجه برهم کنش آن با آنالیت و جذب قسمتی […]

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و […]

روش آزمایش میکروبی آب

روش آزمایش میکروبی آب شناسایی و تعیین فراوانی باکتری های کلیفرم دو روش استاندارد و متداول برای شناسایی و تعیین فراوانی باکتری های کلیفرم، روش صافی غشایی و روش تخمیر چند لوله ای هستند.روش آزمایش میکروبی آب به طور عمده جهت شناخت وضعیت بهداشت آب صورت می گیرند. روش های متداول در آزمایشگاه تعیین کننده […]

شاخص لانژلیه

شاخص لانژلیه : به منظور تعیین کیفیت آب از نظر پایداري، شاخصهاي مختلفی پیشنهاد شده اند که مهمترین آنها، شاخص لانژلیه ، رایزنر و پوکوریوس میباشند. بر اساس شاخص لانژلیه اگر مقدار شاخص منفی باشد، آب خورنده تلقی میشود و مقادیر مثبت مبین خاصیت رسوبگذاري بوده و چنانچه برابر صفر باشد پایدار محسوب میشود. فرمول […]

اندازه گیری یون سولفات

اندازه گیری یون سولفات : اندازه گیری یون سولفات به روش کدورت سنجی و روش هدایت الکتریکی اندازه گرفته می شود.در اين روش اندازه گيري يون سولفات بر اساس كدورت سنجي و توسط دسـتگاه اسـپكتروفوتومتر انجـام مـيشـود. اسيد كلريدريك غليظ به منظور افزايش انحلال سولفات به نمونه ها اضافه ميشود. سولفات موجود در عصاره با […]

کلی فرم های موجود در آب

کلی فرم های آب

کلی فرم های آب کلی فرم ها و باکتری های موجود درآب از علل اصلی آلوده کننده آب های سطحی و زیرزمینی می باشد و ایرن باکتری ها رشد کننده در روده و انسان و حیوان های خون گرم هستند.MPN آب آشامیدنی: آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد […]

روش کار جارتست

جارتست

جارتست جارتست یکی از آزمایش  های هم آب و فاضلاب است. اگر چه اخیرا پیشرفت هایی در شناخت مکانیزم فرایند انعقاد حاصل شده اما هنوز از آن به عنوان یک دانش دقیق و جامع نام برده نمی شود.از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از منعقد کننده ها به جای آن که […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید