آب استخر پرورش ماهی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آب استخر پرورش ماهی

تعیین میزان سمیت آب استخر پرورش ماهی برگرفته از استاندارد 8996 سازمان ملی استاندارد می باشد که این استاندارد شامل تعییـن غلظت ماده، تحت شرایط معین که برای 50درصد ازکل جمعیت موردآزمایش ازماهی گورخری(مخطط) که بـه مـدت، 48،24 وبرای آب جاری 72و 9 6ساعت، درمعرض آن ماده و آب باکیفیت ثابت بوده اند،کشنده باشد.

این غلظـت هـای کشـنده متوسط بانام های ،96h-LC72  –   50h-LC50   –   48hLC 24   – 50  h-LC 50مشخص شده اند.این روش،دردومرحله به شرح زیرانجام می گیرد :

الـف- درآزمـایش مقدماتی حدودتقریبی متوسط غلظت کشندۀ موادمشخص می شود،که این امربرای تعیین دامنۀ غلظت ها درآزمایش نهایی کمک می کند .
ب- آزمایش نهایی آب استخر پرورش ماهی که نتایج آن قابل گزارش دادن می باشد .
هنگامـی کـه غلظـت انـدازه گـیری شده دارای اختلاف کمتریا معادل 20درصدبا غلظت اسمی باشدیعنی غلظت انـدازه گـیری شـده از80درصـدو120درصـدغلظت اسـمی بـه ترتیـب کمـتر یـا بیشترنباشدمیتوان هرکدام ازآن غلظتها)غلظت اسمی ویاغلظت اندازه گیری شده(رابه عنوان غلظت
LC 50گزارش نمود.
وقتـی کـه شواهدکافی دردسترس نباشدکه غلظت مادۀ موردآزمایش درهر مرحله ازآزمون در سطح قبول ذکرشده ثابـت باقـی مـانده اسـت یا وقتی که فرض می شود غلظت مادۀ شیمیایی مورد آزمایش به میزان قابل ملاحظه ای کـاهش یافـته اسـت،درچنین حالتـی بدون توجه به اینکه تحلیل شیمیایی داده ها وجود داشته یا نداشته باشد،نمی تـوان بـرای تعریف
LC 50ازاین روش آزمایش استفاده کرد.دراین مواردارزش واعتبارآزمایش ونتایج آن ضرورتا نقـض نمـی شودبلکه تنهامیتوان مقدارشاخص LC 50رابصورت ≤x mg/lعنوان نمودکه مقدار xنیزباتوجه به غلظت های اسمی مورداستفاده درآزمایش تعیین می شود.

آب آزمایش،باید7.8 وسختی آن تقریبا( 250میلی گرم بر لیتر)برحسب کربنات کلسیم باشد. غلظت نمک های حل شده دراین آب،باید بصورت زیر باشند

آب استخر پرورش ماهی

آب استخر پرورش ماهی
آب استخر پرورش ماهی

هوادهی آب مقطر باید به اندازه ای باشد که غلظت اکسیژن محلول حداقل به 90درصدمقداراشباعی برسد. pH آب استخر پرورش ماهی بایددرحدثابـت 7.8نگه داشـته شود،ودرصـورت لـزوم pHمحلول بااضافه کردن محلول هیدروکسید سـدیم یااسـید هیدروکلریک،تنظـیم شـود.بنابرایـن،آب مقطـری کـه بـه ایـن طـریق آمـاده شده است،نباید پیش ازآغازآزمایش،هوادهی بیشتری روی آن انجام شود.

محلـول ذخـیره ماده مورد آزمایش،بایدباحل کردن مقدارمشخصی ازآن درحجم معینی آب مقطر یا آب یون زدایی شـده،تهیه شـود. بـرای تهـیۀ وآماده سازی محلول های ذخیره و راحتی انتقاال آنها به ظروف آزمایشگاهی و برای موادباحلالیـت کـم و همگـن نمـودن محلول ها می توان ازوسایل فراصوتی وحلال های آلی با سمیت کم برای ماهـی،کمک گرفـت.درصـورت اسـتفاده ازچنین حلال های آلی،غلظت آنها درمحلول آزمایشی نبایداز0/1gr/lیا 02/1ml/lبیشـتر باشـد.وقتـی ازحـلال اسـتفاده مـی شود، دوشاهد برای کنترل لازم است،یک ظرف شامل حلال باحداکثر غلظت استفاده شده ودیگری بدون حلال یا مادۀ آزمایشی

 

محلـو ل هـای آزمـایش بااضـافه کـردن مقدارمناسـبی ازمحلو ل ذخیره آزمایشی به آب موجوددرمحیط آزمایش درسـت مـی شـود،تاغلظت مناسـب به دست آید.توصیه می شود،که درهنگام تهیه نمودن محلو ل آزمایش با آب مقطریا آب یون زدایی شده،نبایدبیش از 100میلی لیترازمحلول ذخیره رابرای ده لیترازآب رقیق کننده به کار برد. 

مـواد سازندۀ وسـایل آزمایشـگاهی نسـبت بـه تمـام مایعاتـی کـه درتمـاس باماهـی هسـتندبایدبی اثربوده وبرای مواد آزمـایش قابلیـت جـذب مؤثـری نداشـته باشد)منظورازوسایل،تجهیزات آزمایشگاهی معمولی ومواردذیل می باشد

ظـروف آزمـایش باگنجایش مناسب(که ممکن است برحسب نیازبیش از10لیترگنجایش داشته باشند)ومی بایست دارای سـطح زیـادی باشـندکه امکـان تـبادل هـوا ومحلـول آزمـایش بـه آن(درحدود 800سانتیمترمربع برای10 لیترازمحـیط آزمـایش)ومجهـزبه درپوشـی محکـم باشند.حجم ظروف آزمایشگاهی باید کافی باشد،به طوری که بـرای هرگرم ماهی 1لیتر آب مورداستفاده قرارگیرد،واین نسبت نبایددرطول مدت انجام آزمایش افزایش یابد.پیش ازاسـتفاده،این ظروف بایدبادقت باموادشویندۀ غیر یونی تمیزشوند)برای پاک سازی موادی که انتظارمی رودجذب دیواره های مخزن شده اند،بایدعملیات شستشوبامواداسیدی رحلال هم انجام شود. ایـن وسـیله بایدبـتواندباروش مناسـبی درجـه حـرارت محلـول آزمـایش وآب مخـازن راتـا23درجه سلسیوس تنظیم کند.
آمـاده سـازی وذخـیره محلول ها،نگهداری ماهی وتمام فعالیت هاوآزمایش ها بایددرفضایی انجام شوند،که هوای آن عـاری ازمقادیرمضـرموادآلاینده موجودباشـد.ضـمناًبایدازهرگونه مزاحمـت ناخواسـته یاپـیش بینـی نشده که رفتارماهـیان راتغییردهد،جلوگـیری کـرد.تمـام آزمایش ها بایددرروشنایی طبیعی آزمایشگاه با دوره نوری12تا16 ساعت درروز،انجام گیرد.

آب استخر پرورش ماهی
آب استخر پرورش ماه

 

مقالات پیشنهادی

pH آب کشاورزی

pH آب کشاورزی pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ […]

اندازه گیري فلز آرسنیک

اندازه گیري فلز آرسنیک : برای اندازه گیري فلز آرسنیک ، به روش دي اتیل دي تیوکاربامات نقره با دستگاه HACH برند DR5000 که در محدود قابل اندازخ گیری دستگاه ۰تا۲ PPM  می باشد.  این روش براي آب ، فاضلاب و آب دریا ، نیازبه تقطیردارد؛سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا این روش را براي آنالیز آب […]

خود اظهاری در پایش محیط زیست

خود اظهاری در پایش محیط زیست خود اظهاری در پایش محیط زیست ، طرحی است که توسط سازمان محیط زیست به واحد های صنعتی و غیر صنعتی ابلاغ می شود. خود اظهاری در پایش محیط زیست بایستی به صورت فصلی انجام گردد. این طرح معمولا توسط یک آزمایشگاه معتمد محیط زیست مانند شرکت آب راهبر […]

نیتروژن آب و فاضلاب

نیتروژن آب اشکال مختلفی از نیتروژن آب و فاضلاب وجود دارند که در فرم های نیترات، نیتریت، آمونیاک و نیتروژن آلی وجود دارند. تمام فرم های نیتروژن، و همچنین گاز نیتروژن (N2) ، از لحاظ بیوشیمیایی قابل تعویض هستند و جزء چرخه نیتروژن می باشند. نیتروژن آلی به صورت حالتی که به عنوان نیتروژن متصل به […]

آزمایش آب چاه همدان

آزمایش آب چاه همدان با توجه به افزایش تنش آبی در شهر همدان و کمبود منابع آب ، آزمایش آب چاه همدان اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. شرکت آبرام مجهز به آزمایشگاه میکروبی و شیمی آب آشامیدنی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ( آدرس ) می باشد. برای انجام آزمایش […]

آزمایشات کنترل کیفی آب

آزمایشات کنترل کیفی آب آزمایشات کنترل کیفی برای آب های مختلف در مراحل مختلف یک امر ضروری محسوب می شود. در کل برای آنالیز کنترل کیفی آب شامل آزمایش های فیزیکی – شیمیایی، میکروبی، بیولوژیک و فلزات سنگین می شود. هر کدام از این آزمایشات شامل پارامترهای مختلفی می باشد که در اینجا به ترتیب […]

اندازه گیری باقیمانده سموم

اندازه گیری باقیمانده سموم اندازه گیری باقیمانده سموم بر اساس استاندارد سازمان محیط زیست آمریکا (EPA) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی که دارای ستون های مویینه با شناساگر های فسفر- نیتروژن (NPD) یا دارای شناساگر  FPD قابل اندازه گیری است. اندازه گیری باقیمانده سموم ترکیبات فسفره شامل اندازه گیری ترکیبات آنالیت بر اساس جدول زیر می شود. […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

میزان کلر باقی مانده آب

میزان کلر باقی مانده آب میزان کلر باقی مانده آب ، در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، بین 0.2 تا 0.5 میلیگرم بر لیتر توصیه می شود. در صورتی که ایجاد کلر ترکیبی باقی مانده ملاک عمل قرار گیرد. مقدار آن در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، ۱تا ۲ میلی گرم […]

آزمایش آب آشامیدنی

آزمایش آب آشامیدنی آزمایش آب آشامیدنی به منظور تعیین سلامت و کیفیت آب شرب و همچنین به دلایل دیگر انجام می گیرد. در آزمایشگاه آب آشامیدنی شرکت آبرام کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آزمایش می شود. اگر نیاز به آزمایش فوری آب آشامیدنی خود دارید می توانید با ما تماس بگیرید. این آزمایشگاه در […]

pH آب

pH آب

pH آب pH آب برای بیان اسیدی یا قلیایی یک محلول به کار می رود. آب های طبیعی دارای هر دو ترکیبات اسیدی و قلیایی هستند. به طوری که بر هم کنش این ترکیبات متضاد و نیز فرآیند های شیمیایی و زیستی در آب ، pH آب را نتیجه می دهد. چی اچ در بسیاری […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید