استانداردهای آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای آب آشامیدنی :

استانداردهای آب آشامیدنی ، شامل دو دسته استاندارد میکروبی و فیزیکی ، شیمیایی آب می شوند. که استاندارد شماره ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط میکروبی آب از جمله وجود کلی فرم های آلاینده آب می باشد. و استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط شیمیایی و فیزیکی آب می باشد. لذا در اینجا به بررسی این دو دسته استاندارد می پردازیم :

استانداردهای آب آشامیدنی ( استاندارد ۱۰۵۳ ) :

استاندارد شماره ۱۰۵۳ به شرایط فیزیکی و شیمیایی آب از جمله پارامتر های TDS ، PH ، نیترات ، سختی آب ، سولفات و سایر کاتیون های و آنیون های مهم موجود در آب که در جدول زیر میزان استاندارد وجود هر کدام بر حسب غلظت بیان می گردد:

ویژگیهاي فیزیکی آب آشامیدنی باید با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت داشته باشد.

استانداردهای آب آشامیدنی

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیرمسلح باشد، مانند: شن و روغن

حداکثر مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمی در جدول زیر تعیین گردیده است

استانداردهای آب آشامیدنی

حداکثر مقدار مجاز و مطلوب مواد شیمیایی معدنی غیرسمی موجـود درآب آشـامیدنی در جـدول تعیـین  گردیده است :

استانداردهای آب آشامیدنی

استانداردهای آب آشامیدنی (استاندارد ۱۰۱۱) :

طبق استاندارد شماره ۱۰۱۱ ، کلیفرم ،گروهی از باکتری های هوازی و بی هوازی اختیاری،گرم منفی، بدون اسپور (هاگ) و تخمیر کننـدۀ لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند. که قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولیـد اسـید وگـاز در دمای 44تا 45درجۀ سلسیوس نیز می باشند. کلیفرم های گرماپای شامل گونـه هـای اشریـشیاکلی،کلبسیلا، آنتروباکتر و سیتروباکتر است.

باکتری های نشانگر آلودگی آب منظور باکتریهایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهندۀ ناکافی بودن فرآینـد تـصفیه و همچنـین آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کلیفرمهـای گرماپـای، آنتروکـوک هـای مـدفوعی، کلستریدیومهای احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها.

به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیـسمهـای بیمـاریزا ماننـد آنتروویـروسهـای انسانی، تک یاختگان بیماریزا ،٢کرم ها و ارگانیسمهای آزادزی باشد.
ویژگیهای میکروبیولوژی آب آشامیدنی باید اینگونه باشد که مقدار اشرشیا کلی یا کلی فرم گرما پای باید در ۱۰۰ میلی لیتر از نمونه صفر باشد.

 

 

مقالات پیشنهادی

ارزيابي اثرات زيست محيطي

ارزيابي اثرات زيست محيطي : فرايند ارزيابي اثرات زيست محيطي (EIA)براي اولين بار در سال 1969ميلادي و با وضع قانون سياست زيست محيطي ملي در آمريكا جنبه رسمي به خود گرفت و بر اساس تعريف اتحاديه بين المللي ارزيابي اثرات زيست محيطي، عبارت است از فر آيند شناسايي ، پيش بيني ، ارزشيابي و اقدامات […]

آلودگی آب های سطحی

آلودگی آب های سطحی يكي از مشكلات به وجود آمده از پسابهاي صنعتي، ورود آنها به آبهاي سطحي و زيرزميني و آلودگی آب های سطحی ميباشد، كه خطـرات ايـن معضل در مورد منابع سطحی آب زيرزميني خود را بيشتر نشان ميدهد. به طور كلي تخليه آبهاي صنعتي در آبها ميتوانـد آلـودگي هـاي زير را توليد كند: موجب […]

آزمایشگاه آب صنعتی

آزمایشگاه آب صنعتی شرکت دانش بنیان آبرام دارای آزمایشگاه آب صنعتی است که انواع آب های صنعتی در این آزمایشگاه آنالیز می شود. در آزمایشگاه آب صنعتی شرکت دانش بنیان آبرام نمونه های آب صنعتی از شنبه تا چهارشنبه پذیرش می شود. زمان اعلام نتایج آزمایش آب صنعتی در این شرکت 5 روز کاری طول […]

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب نیترات متداول ترین گونه نیتروژن اُکسید شده در منابع آب است که عمدتاً از طریق فرایند نیترات زایی و نیز آب شویی خاک مناطق کشاورزی مصرف کننده کود نیتراته، وارد آب می شود. غلظت نیترات در آب های سطحی تمیز به ندرت به بیش از  mg NO3 – N/L 0/1 می رسد، […]

آب استخر پرورش ماهی

آب استخر پرورش ماهی تعیین میزان سمیت آب استخر پرورش ماهی برگرفته از استاندارد 8996 سازمان ملی استاندارد می باشد که این استاندارد شامل تعییـن غلظت ماده، تحت شرایط معین که برای 50درصد ازکل جمعیت موردآزمایش ازماهی گورخری(مخطط) که بـه مـدت، 48،24 وبرای آب جاری 72و 9 6ساعت، درمعرض آن ماده و آب باکیفیت ثابت بوده […]

روش اندازه گیری سیلیس در آب

روش اندازه گیری سیلیس در آب روش اندازه گیری سیلیس در آب با استفاده از روش مولیبدات سیلیس با روش شماره 4500SiO2.C بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در مطلب روش اندازه گیری سیلیس تمامی تجهیزات و مواد و محلول های مورد نیاز برای انجام این آزمایش تشریح شد و در اینجا دستورالعمل های […]

استاندارد آب دیگ بخار

استاندارد آب دیگ بخار تنها استانداردی که در مورد استاندارد آب دیگ بخار نوشته شده نشریه شماره 6039 موسسه استاندارد ایران است. هدف از تدوین این استاندارد تعیین شرایط تنظیم آب دیگ بخار یا روش های تنظیم شیمیایی یا درمان قلیایی می باشد. یکی از اهداف مهم تنظیم آب مصرفی دیگ بخار حفظ و نگهداری […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب : وسایل و لوازم آزمایشگاه آب در تصفیه خانه ها و آزمایشگاه های عمومی آب بر حسب تنوع آزمایشات میتواند متفاورت باشد. فرض اینکه برای انجام آزمایشهای گفته شده در آزمایشگاه آب باید به وسایل ولوازم زیر مجهز شود. واضح است که اگر نوع فرآیند تصفیه و واحدهای تصفیه، با آنچه به […]

نحوه کلرزنی آب چاه

نحوه کلرزنی آب چاه : نحوه کلرزنی آب چاه با توجه به اندازه گيري حجم آب به ازاي هر متر مكعب 3 تا 5 گرم كلر به آب چاه اضافه ميشود. نحوه کلرزنی آب چاه به طريقه كوزه گذاري 12 ليتر تهيه ميشود : الف) ابتدا يك كوزه (گلي) بدون لعاب به حجم 15 ب) مقدار […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید