استانداردهای آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای آب آشامیدنی :

استانداردهای آب آشامیدنی ، شامل دو دسته استاندارد میکروبی و فیزیکی ، شیمیایی آب می شوند. که استاندارد شماره ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط میکروبی آب از جمله وجود کلی فرم های آلاینده آب می باشد. و استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط شیمیایی و فیزیکی آب می باشد. لذا در اینجا به بررسی این دو دسته استاندارد می پردازیم :

استانداردهای آب آشامیدنی ( استاندارد ۱۰۵۳ ) :

استاندارد شماره ۱۰۵۳ به شرایط فیزیکی و شیمیایی آب از جمله پارامتر های TDS ، PH ، نیترات ، سختی آب ، سولفات و سایر کاتیون های و آنیون های مهم موجود در آب که در جدول زیر میزان استاندارد وجود هر کدام بر حسب غلظت بیان می گردد:

ویژگیهاي فیزیکی آب آشامیدنی باید با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت داشته باشد.

استانداردهای آب آشامیدنی

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیرمسلح باشد، مانند: شن و روغن

حداکثر مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمی در جدول زیر تعیین گردیده است

استانداردهای آب آشامیدنی

حداکثر مقدار مجاز و مطلوب مواد شیمیایی معدنی غیرسمی موجـود درآب آشـامیدنی در جـدول تعیـین  گردیده است :

استانداردهای آب آشامیدنی

استانداردهای آب آشامیدنی (استاندارد ۱۰۱۱) :

طبق استاندارد شماره ۱۰۱۱ ، کلیفرم ،گروهی از باکتری های هوازی و بی هوازی اختیاری،گرم منفی، بدون اسپور (هاگ) و تخمیر کننـدۀ لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند. که قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولیـد اسـید وگـاز در دمای 44تا 45درجۀ سلسیوس نیز می باشند. کلیفرم های گرماپای شامل گونـه هـای اشریـشیاکلی،کلبسیلا، آنتروباکتر و سیتروباکتر است.

باکتری های نشانگر آلودگی آب منظور باکتریهایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهندۀ ناکافی بودن فرآینـد تـصفیه و همچنـین آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کلیفرمهـای گرماپـای، آنتروکـوک هـای مـدفوعی، کلستریدیومهای احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها.

به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیـسمهـای بیمـاریزا ماننـد آنتروویـروسهـای انسانی، تک یاختگان بیماریزا ،٢کرم ها و ارگانیسمهای آزادزی باشد.
ویژگیهای میکروبیولوژی آب آشامیدنی باید اینگونه باشد که مقدار اشرشیا کلی یا کلی فرم گرما پای باید در ۱۰۰ میلی لیتر از نمونه صفر باشد.

 

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش چربی و روغن- oil and grease

آزمایش تعیین غلظت چربی و روغن : وجود بالا غلظت چربی و روغن در فاضلاب ورودی،نشانه تخلیه غیرمجاز فاضلاب های صنعتی حاوی این مواد ، یا تخلیه روغن موتور و مواد نفتی به شبکه فاضلاب شهری است. وجود بیش از حد مجاز این مواد در فاضلاب ورودی،مشکلات زیر را به وجود خواهد آورد:  اختلال در کار […]

نيتروژن آب و فاضلاب

نيتروژن آب و فاضلاب: نيتروژن آب و فاضلاب عموما به شکل نیتروژن آلی یا نیتروژن آمونیاکی یا نیتروژن نیتراتی یا نیتروژن نیتریتی یا نیتروژن آمونیاکی می باشد. این نیتروژن از روش های مختلفی وارد آب های زیر زمینی یا فاضلاب ها می گردد. نیتروژن عموما از طریق کود های کشاورزی یا فاضلاب وارد منابع آب […]

روش نمونه برداری آب استخر

روش نمونه برداری آب استخر روش نمونه برداری آب استخر به دو بخش شامل نمونه برداری میکروبی آب استخر و نمونه برداری شیمیایی آب استخر تقسیم می شود. زمان انجام آزمایشات آب استخر بایستی جهت آزمون های میکروبی آب استخر یک نمونه مجزا تهیه شود. و همچنین برای آزمون های شیمیایی آب استخر یک نمونه […]

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران : پايش كيفي آب شامل آزمایش آب آشامیدنی ، آزمایش آب چاه ، آزمایش آب استخر و همه آزمایش های آب و پساب در آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران انجام می گیرد. آنالیز آب فعاليت متمركزي است كه براي بررسي ويژگي هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي آب در ارتباط با بهداشت […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

مواد جامد معلق TSS

مواد جامد معلق TSS آن قسمت از از مواد جامد آب که از صافی با اندازۀ منافذ مشخص (معمولاً کمتر از 2.0 میکرومتر) رد نمی شود و روی صافی باقی می ماند را کل مواد جامد معلق (TSS) می نامند. برای اندازه گیری غلظت TSS، ابتدا صافی خشک شده را وزن و سپس نمونه آب […]

اندازه گیری سمیت فاضلاب

اندازه گیری سمیت فاضلاب برای حیات آبزیان ، روشی که عکس العمل های موجودات آبزی ، برای آشکار سازی یا اندازه گیری سمیت فاضلاب یا عوامل محیطی به تنهایی با توام با یکدیگر ، مورد استفاده قرار می گیرد. ملزومات اصلی و شرایط مطلوب برای آزمایش های سمیت فاضلاب به شرح زیر می باشد: تامین مقدار […]

جذبایی فرابنفش و فلئورسانس

جذبایی فرابنفش و فلئورسانس برخی از ترکیبات آلی آب و فاضلاب، همچون لیگنین، تانن، مواد گیاخاکی و ترکیبات آروماتیک، پرتو فرابنفش (UV) را جذب می­ کنند. در نتیجه، اندازه گیری میزان جذبایی UV هر نمونه آب، می­ تواند شاخصی برای تعیین میزان حضور مواد آلی طبیعی و ترکیبات آروماتیک در آن باشد. در این آزمایش، […]

دستگاه جذب اتمی

دستگاه جذب اتمی : به علت اختلاف بين مدلها و ساخت دستگاه جذب اتمی توسط کارخانجات سازنده آموزش يك روش فرموله شده قابل قبول برای طرز کار با هر وسيله امکان پذير نمی باشد. ولی بطور کلی روش کار به ترتيب زير می باشد : لامپ کاتدی فلزی را که می خواهيد اندازه گيری کنيد ، […]

نیترات آب آشامیدنی

نیترات آب آشامیدنی : با رشد جوامع انساني ميزان آلودگي هاي با منشأ انساني از جمله نیترات آب آشامیدنی نيز افزايش يافته است. يكي از فعاليتهاي انساني كه باعث آلودگي آبهاي زيرزميني شده، كشاورزي ميباشد. فعاليتهاي كشاورزي يكي از منابع آلاينده هاي غيرنقطه اي (Non point) آبهاي سطحي و زيرزميني است، در واقع منبع آلودگي آنها يك […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید