استاندارد آب صنعتی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد آب صنعتی

با توجه به مطالعات انجام شده، شاخص هاي در نظر گرفته شده براي استاندارد آب صنعتی شامل: شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و آهن، منگنز، COD، سختی کل، قلیائیت کل، سیسلس و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در آبهاي كشور آماري در دست نيست، بررسي ميزان pHو اكسيژن محلول نيز نشان ميدهد كه ميـزان pHو اكسيژن محلول در اكثر آبهاي كشور در حد استاندارد آب صنعتی  ميباشد. بقيه شاخصهاي مرتبط با جنبـه توصيفي داشته و آمار مربوط به آنها موجود نيست.

شاخصهاي ميكروبي كه به طور معمول در كشورهاي ديگر براي كيفيت آب تفرجي پيشنهاد شده است، شـاخصهـاي كليفـرم كـل، كليفرم مدفوعي، اشرشياكلي و انتراكوكي ميباشند كه در چند سال اخير دو مورد آخر يعني اشرشيا و انتراكوكي بـيشتـر مـورد توجـه قرار گرفته اند. از آنجا كه آزمايش هاي اندازه گيري اين دو شاخص نسبت به كليفرم كل و كليفرم مدفوعي گرانتـر بـوده و تجهيـزات آزمايشگاهي مربوط در تمامي مناطق كشور موجود نميباشد

در تهيه استاندارد آب صنعتی محدوده مطلوب براي هر 4شاخص راهنمای طبقه بندی آب صنایع ذكر شـده است و براي تعيين وضعيت كيفيت آب، انجام يكي از آزمايشها كفايت ميكند، ولي توصيه ميشود كه در صورت امكان اشرشـياكلي و انتراكوكي نيز مورد آزمايش قرار گيرند. بديهي است كه با نمونه گيري بيشتر تصميم گيري در مورد وضعيت آب، صحيحتر است ولي حداقل تناوب نمونه گيري توصـيه شـده براي تعيين وضعيت آب دو هفته يكبار ميباشد.


با وجود اهميت ميزان جلبك در آب تفرجگاه ، اندازه گيري آن در همه جا ميسر نميباشد. از آنجا كه محـدوده كـم خطـر جلبـك كـمتـر از 10 كلروفيل
aميكروگرم بر ليتر ميباشد و بيش از اين ميزان، باعث تغيير رنگ آب شده و بر روي آب شناور ميگردد، مـيتـوان ميـزان جلبك را به صورت شاخص توصيفي تعريف كرد. در جدول زیر مقادير شاخصهاي مختلف براي مصارف تفرجي آورده شده است، بايد توجه داشت كه محدوده مشخص شده براي هر شاخص، محدوده بيخطر نميباشد، ولي احتمال ابتلا به بيماري در اين محدوده كمتر است.

استاندارد آب صنعتی

 

مقالات پیشنهادی

آلودگی استخر

آلودگی استخر آلودگی استخر و تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد مدفوعی ،راسهالی و استفراغ شامل بندها و موارد زیر می شود: الف) آلودگی استخر با مواد مدفوعی 1) وقتی مدفوع در استخر مشاهده گردد، فوراً باید همه افراد را از استخر خارج نمود. 2 )مواد مدفوعی را توسط وسیله ملاقه مانند خارج […]

نیترات آب آشامیدنی

نیترات آب آشامیدنی : با رشد جوامع انساني ميزان آلودگي هاي با منشأ انساني از جمله نیترات آب آشامیدنی نيز افزايش يافته است. يكي از فعاليتهاي انساني كه باعث آلودگي آبهاي زيرزميني شده، كشاورزي ميباشد. فعاليتهاي كشاورزي يكي از منابع آلاينده هاي غيرنقطه اي (Non point) آبهاي سطحي و زيرزميني است، در واقع منبع آلودگي آنها يك […]

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه : کنترل کیفی آب در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به طوریکه اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تست ها دچار تداخل و اشکال می شود. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای […]

آب چاه زمين های كشاورزي

آب چاه زمين های كشاورزي : آب چاه زمين های كشاورزي دارای اهمیت زیادی است. بكارگيري كودهاي شيميايي ازته در عمليات كشاورزي يكي از منابع مهم ورود نيترات به آبهاي زيرزميني مي باشد. در كشور ما به ويژه در مناطق ساحلي كه سطح آب زيرزميني بالاست، در مناطق فعال از نظركشاورزي، خطر آلودگي آبهاي زيرزميني […]

اسپکتروفتومتر

آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکارسازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود. […]

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : شـوري كـه بـه عنوان عامـل نشـاندهنده ي حضور نمك هاي محلول در آب است، با عنوان هدایت الکتریکی آب آشامیدنی و يا كل مواد جامد محلول آب آشامیدنی مورد سـنجش قـرار ميگيرد. وجود شوري در آب آشاميدني علاوه بر تأثير بر طعم و مزه ي آب، تمايل به اسـتفاده از […]

محيط كشت

محيط كشت : محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

روش اندازه‌گیری سختی، کلسیم و منیزیم در آب

روش اندازه‌گیری سختی، کلسیم و منیزیم در آب سختی  HARDNESS کاتیون فلزات دو ظرفیتی عامل اصلی سختی آب‌ها می‌باشند. مهمترین کاتیون‌های ایجاد کننده سختی در آب عبارتند از: کلسیم، منیزیم، استرانسیوم، آهن دو ظرفیتی و منگنز، نظر به اینکه استرانسیوم، آهن و منگنز در آب‌های صنعتی به مقدار جزئی وجود دارند. بنابراین می‌توان کلسیم و […]

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران ساعت 21 دوشنبه 8 آذر ماه سال 1400 مدیر عامل شرکت آب راهبر محاسب آقای مهندس محمد محمودزاده مهمان برنامه ” برنامه علم بهتر است ” از رادیو تهران بود. موضوع کلی برنامه “آلودگی” (که شامل آلودگی هوا، آب، محیط زیست و …) بوده است. مصاحبه انجام شده با […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید