اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری دقیق ترین و واضح ترین روش برای تعیین مقدار اکسیژن محلول (dissolved oxygen) در آب می باشد. این روش بر اساس افزودن محلول منگنز دی والانت می باشد که سپس یاعث قلیاییت قوی آب شده و در یک بطری بسته شده با شیشه عملیات اتفاق می افتد. DO به سرعت اکسیده شده به مقدار معادل divalent پراکنده هیدرو کسید منگنز به هیدروکسیدهای مقادیر بالاتر میرود.

در حضور یون های یدید در یک محلول اسیدی، منگنز اکسید شده به حالت دوگانه می رسد که سپس با آزادسازی ید معادل با محتوای اکسیژن محلول همراه خواهد بود. سپس ید بدست آمده با محلول استاندارد تیوسولفات تیتر می شود. نقطه انتهایی تیتراسیون را می توان چشمی، با شاخص نشاسته یا الکترو متریکی با تکنیک های پتانسیومتریک تشخیص داد.

تفاوت مقدار اکسیژن محلول در آب رودخانه و دریا

آزمایش کننده های با تجربه می توانند دقت  50± میکروگرم در لیتر  با تشخیص نقطه پایان با چشم را داشته باشند و دقت  5± میکروگرم در لیتر با استفاده از الکترومتریک نقطه پایان قابل تشخیص است. این روش می تواند به طور معمول برای ارائه بسیار دقیق برآوردهای DO در محدوده میکروگرم در هر لیتر استفاده شود درحالیکه مزاحمت های ذرات جامد، رنگ و تداخلات شیمیایی نیز  وجود ندارد.

قبل از انتخاب یک روش باید تأثیر مزاحمت ها را در نظر داشت، به خصوص اکسید کننده یا مواد احیا کننده که ممکن است در نمونه باشد. برخی عوامل اکسید کننده ید را از یدید (تداخل مثبت) آزاد می کنند و بعضی از عوامل کاهش دهنده یدید(iodide) را (منفی دخالت) به ید(iodine) تبدیل می کنند.

اکثر مواد آلی  رسوبات منگنز اکسید شده به صورت جزئی اکسید شده اند، اسیدی می شوند، بنابراین ممکن است باعث بروز اشتباهات منفی یشوند.

تعدادی از تغییرات روش یودومتری برای به حداقل رساندن اثر مزاحمت ها در اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری وجود دارد. در میان روش های معمول استفاده شده ، روش اصلاح آزید و اصلاح permanganate و لخته سازی با آلوم و لخته سازی با اسید سولفات مس- سولفامیک اسید بیشترین استفاده را دارد. روش اصلاح آزید به طور موثری باعث حذف مزاحمت هایی که ناشی از نیتریت است می شود(که این مزاحمت بیشترین مورد در تصفیه خانه های فاضلاب وجود دارد). اصلاح permanganate در حضور آهن فرو کاربرد دارد. وقتی نمونه دارای بیش از ۵ میلیگرم بر لیتر نمک آهن فریک باشد ، باید به  نمونه پتاسیم فلوراید (KF) بعنوان اولین اولین محلول در اصلاحی آزید یا بعد از  اصلاح permanganate استفاده می شود.

 

مقالات پیشنهادی

فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب

فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب برای آزمایش های میکروبی آب حداکثر ۱۲ ساعت با شرایط بهینه نگه داری از نمونه و برای آزمایش های شیمیایی آب بسته به نوع آزمایش متفاوت است. آزمایش های شیمیایی آب شامل ، تعیین ph آب و خواص فیزیکی […]

سولفات آب

سولفات آب

سولفات آب سولفات آب در آزمایشگاه آب شرکت آبرام به روش گراویمتریک یا یا بااستفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری می شود. سولفات در طبيعت پراکنده است و غلظت آن در آبها از مقادير جزئي تا چند صد ميليگرم در ليتر مي رسد. سولفاتهاي آلسيم ومنيزيم در آب باعث افزايش سختي در آب مي شوند . […]

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز […]

آزمایش آمونیوم آب

آزمایش آمونیوم آب آمونیاک و آمونیوم آمونیاک (NH3) در شرایط جوّ معمولی به صورت گاز (با نقطه جوش Cͦ  33) است. آمونیاک از منابع طبیعی، همچون جوّ، مواد دفعی موجودات زنده و واپاشی بقایای گیاهی و حیوانی، و نیز از منابع آلودگی، همچون تجزیه مواد آلی فاضلاب ها و رواناب ها، وارد آب های طبیعی […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

كيفيت آب صنايع نساجي و چرمسازي

كيفيت آب صنايع نساجي و چرمسازي : كيفيت آب صنايع نساجي و چرمسازي موضوعی با اهمیت است چراکه صنایع چرمسازی به واسطه مصرف زیاد آب در عملیات دباغی، همواره پساب فراوانی را در محیط رها میسازند که به نوبه خود باعث ایجاد آلودگیهای بیشمار در منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، تغییر کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب […]

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) : به منظور بررسی باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) ، تشكيل بيوفيلم هاي ميكروبي و به دنبال آن خوردگي در تجهيزات و شبكه ها که از جمله مسايل مهم در  انشعابات آب و فاضلاب مي باشد . موجودات مختلف مانند باكتريها, قارچها , جلبك ها و جانوران دريايي به طور مستقيم و يا غير مستقيم […]

انواع روش های شمارش باکتری ها

انواع روش های شمارش باکتری ها انواع روش های شمارش باکتری ها هتروتروف شامل روش پور پلیت ، بشقابک های پهن (spread plate) و روش فیلتر غشایی قابل انجام است. روشی که تعداد کلی و تقریبی از تعداد باکتری های که پتانسیل رشد را دارند، می دهند. باکتری های که مستعد رشد بوده و شاخصی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید