اندازه گیری بور در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

اندازه گیری بور در آب

اندازه گیری بور در آب با دستگاه جذب اتمی با منبع یونش شعله (Flame)قابل اندازه گیری است. بور (Boron) شبه فلزی می باشد که در وجود آن در آب و گیاهان باعث ایجاد سمیت می شود. بور بیشتر در صنایع شیشه و سرامیک ، حشره کش ها و در ترکیبات مواد شوینده به عنوان سفید کننده مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است از طریق فاضلاب ها وارد آب های سطحی شود. از نظر شیمیایی بور مانند سیلیس رفتار می کند. بور در ترکیب با اکسید ها ، سولفید ، نیترید و هالید ها به صورت سه ظرفیتی رفتار می کند.مقدار استاندارد بور در آب آشامیدنی کمتر از ۱۰ ppb می باشد.

فلز بور (Boron) – اندازه گیری بور در آب

آماده سازی محلول استاندارد

محلول استاندارد برای اندازه گیری بور در آب باید دارای ترکیبات سدیم بورات (na2b4o7.10h2o) و بوریک اسید(H3BO3
) است. مقدار 44.095 گرم از سدیم بورات (na2b4o7.10h2o) را در ۵۰۰ میلی لیتر آب حل شود سپس به حجم ۱ لیتر رسانده شود که حجم نهایی 5000 میکرو گرم بر میلی لیتر شود.

 

تجهیرات اندازه گیری بور در آب

بور در آب با دستگاه جذب اتمی با منیع یونش شعله اندازه گیری می شود. شرایط دستگاه جذب اتمی برای اندازه گیری بور به شرح زیر است:

  • جریان لامپ باید ۲۰ میلی آمپر باشد.
  • سوخت دستگاه استلئین باشد.
  • می توان از نیتروس اکساید هم استفاده کرد.
  • استوکیومتری شعله reducing; red cone حدود ۲تا ۲/۵ سانتیمتر 
  • دقت شود که استوکیومتری شعله با دقت تنظیم شود و موقعیت سوخت برای حساسیت اپتیموم تنظیم شود.
  • اگر دستگاه بر روی طول موج 249.7 , 249.8 نانو متر تنظیم شود و دارای پهنای شکاف 0.2 نانو متر باشد رنج پاسخگویی حدود ۵تا ۲۰۰۰ میکروگرم بر لیترخواهد بود.
  • اگر دستگاه بر روی طول موج 208.9 نانو متر تنظیم شود و دارای پهنای شکاف 0.2 نانو متر باشد رنج پاسخگویی حدود 15 تا۴۰۰۰ میکروگرم بر لیترخواهد بود.

    شعله جذب اتمی – اندازه-گیری-بور-در-آب

شرایط نشر شعله

  • طول موج 249.7 نانو متر
  • پهنای شکاف 0.1 نانو متر
  • منبع سوخت استلئین
  • ساپورت نیتروس اکساید

معمولا شعله دارای red cone ۱ به ارتفاع ۱سانتی متر می باشد که دارای منبع سوخت ۱تا۲ میلیمتری زیر مسیر نور.

 

مقالات پیشنهادی

اثرات بهداشتی آب آشامیدنی فاقد مواد معدنی 

اثرات بهداشتی آب آشامیدنی فاقد مواد معدنی    کاهش دریافت مواد معدنی به دلیل مصرف آب فاقد مواد معدنی به طور خودکار توسط رژیم غذایی فرد اصلاح نمی‌شود. علائم اولیه سطح پایین الکترولیت‌ها شامل خستگی، ضعف، سردرد، اِدِم مغزی و تشنج می‌باشد. اسیدوز متابولیک در شیرخواران تغذیه شده با آب بطری حاوی مواد معدنی کم […]

اندازه گیری فلز جیوه

اندازه گیری فلز جیوه : برای اندازه گیری فلز جیوه ، با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر برند هک مدل DR5000 از روش تغلیظ جیوه با بخار سرد استفاده می شود که دقت اندازه گیری آن در محدود 0.1 تا 2.5 PPM می باشد.  این روش قابل اندازه گیري براي آب ، فاضلاب و آب دریا می باشد.  […]

فسفر در آب

فسفر در آب: فسفر در آب های طبيعی وفاضلابهای صنعتی منحصرا بصورت فسفات ديده مي شود . فسفر به شکل ارتو فسفات، وفسفات آندانسه (پيرو ، متا وارتو ) وفسفات با باندهاي آلي طبقه بندي شده است و ندرتا به مقدار زياد در آبهای طبيعی که برای شرب مورد مصرف قرار می گيرند وجود دارد ومعمولا دربعضی از […]

اسپکتروفتومتر

آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکارسازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود. […]

EC مناسب کشاورزی

EC مناسب کشاورزی میزان EC مناسب کشاورزی به این دلیل مهم است که تأثیر مستقیم روی حاصل خیزی خاک دارد. هدایت الکتریکی هر محلول در واقع اندازه گیری توانایی آن محلول در انتقال جریان الکتریکی می باشد. این امر به غلظت، تحرک و ظرفیت الکتریکی یون های موجود در محلول و نیز به دمای محلول […]

استاندارد آب دیگ بخار

استاندارد آب دیگ بخار تنها استانداردی که در مورد استاندارد آب دیگ بخار نوشته شده نشریه شماره 6039 موسسه استاندارد ایران است. هدف از تدوین این استاندارد تعیین شرایط تنظیم آب دیگ بخار یا روش های تنظیم شیمیایی یا درمان قلیایی می باشد. یکی از اهداف مهم تنظیم آب مصرفی دیگ بخار حفظ و نگهداری […]

آزمایش قلیاییت آب

آزمایش قلیاییت آب : برای آزمایش قلیاییت آب آشامیدنی مقداری کربنات و بی کربنات به صورت کربنات سدیم ، بی کربنات سدیم ،و بی کربنات منیزیم وجود دارد. همچنین به ندرت سیلیکاتها و فسفات ها در آب دیده می شوند که در این صورت این یون ها نیز در قلیاییت آب موثر می باشند. منظور […]

روش اندازه‌گیری قلیائیت در آب

روش اندازه‌گیری قلیائیت در آب قلیائیت آب ناشی از آنیون‌های هیدروکسید، بی کربنات و کربنات می‌‌باشد. این یون‌ها می‌توانند به تنهایی یا همراه یکدیگر در آب ایجاد قلیائیت نمایند. یون‌های دیگری مانند فسفات‌ها، سیلیکات‌ها، بورات‌ها می‌توانند به مقدار بسیار جزئی ایجاد قلیائیت نمایند. قلیائیت آب شامل دو قسمت P و M می‌باشد.   قلیائیت P […]

آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو: آب لیمو  گونه از مرکبات گونه هاي مختلفی از میوه جات را شامل می شوند که 8گونه مهم تجاري آنها عبارتند از پرتقال  شیرین، پرتقال ترش، نارنگی، گریپ فروت، پوملو، لیمو لایم، لیمو لمون و بالنگ. در میان مرکبات،  آب لیمو فرآورده ایست تخمیر نشده ولی  قابل تخمیر که به روشهاي مکانیکی […]

حذف آهن آب آشاميدني

حذف آهن آب آشاميدني : به منظور حذف آهن آب آشاميدني ، پيرولوزيت تاثیر گذار است. پيرولوزيت به عنوان كاتاليزور در اكسيداسيون آهن شركت ميكند. آهن به سطح بستر چسبيده و به اكسيدكننده اين اجازه را ميدهد تا مؤثرتر و كارآمدتر عمل نمايد. بازده حذف اين بسترها بسيار بالا و معمولاً بيش از 95درصد است. مزيت […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید