اندازه گیری چربی و روغن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

اندازه گیری چربی و روغن

اندازه گیری چربی و روغن محلول با امولوسیون آب یا فاضلاب با تماس با حلال های استخراج کننده به روش Partition-Gravimetric قابل انجام است. برخی مواد قابل استخراج به خصوص چربی های اسیدی اشباع نشده به سرعت اکسید می شوند. بنابراین احتیاط خاصی که باید در این زمینه داشت این است که اثر دما و بخار حلال جا به جا شده را به حداقل رساند. حلال های آلی که برای تکان دادن برخی نمونه های استفاده می شوند ، ممکن است امولوسیون های تشکیل دهند که به سختی شکسته شوند. این روش شامل ابزار هایی برای کنترل کردن چنین امولوسیون های نیز می شود.

اندازه گیری چربی و روغن به روش  Partition-Gravimetric

تجهیرات مورد نیاز اندازه گیری چربی و روغن

  1. قیف جدا کننده حجم ۲ لیتری (TFE)
  2. بالن تقطیر ، ۱۲۵ میلی لیتر
  3. قیف مایع ، شیشه ای
  4. کاغذ صافی
  5. سانتریفیوژ
  6. ظرف سانتریفیوژ ۱۰۰ میلی لیتر
  7. حمام آب (نگه داری آب در دمای ۸۵ درجه سانتیگراد)
  8. پمپ خلا
  9. قطره چکان تقطیر با در و متعلقات ش
  10. حمام یخ
  11. دسیکاتور

محلول های اندازه گیری چربی و روغن

  1. هیدرولیک اسید یا سولفوریک اسید : به نسبت ۱ به ۱ حجم معادل از اسید و آب ترکیب شود.
  2. هگزان -n :(در دمای ۶۹ درجه سانتیگراد) حلال نباید هیچگونه بخار باقی مانده نداشته باشند.
  3. MTBE : (نقطه جوش ۵۵ درجه سانتیگراد) حلال نباید هیچگونه بخار باقی مانده نداشته باشند.
  4. سدیم سولفات
  5. مخلوط حلال ، ۸۰ درصد هگزان -n و ۲۰ درصد MTBE

روش اندازه گیری چربی و روغن

وقتی یک نمونه وارد آزمایشگاه می شود ، حجم و مقدار نمونه وارد شده و اسیدیته آن مشخص باید گردد برای اندازه گیری هایی که بعدا قرار است روی نمونه انجام شود. که اگر نمونه اسیدیته نشده است، با هیدروکلریک اسید ۱ به ۱ یا سولفوریک اسید ۱ به ۱ به پی اچ ۲ یا پایین تر رسانده شود. معمولا مقدار ۵ میلی لیتر برای یک نمونه ۱ لیتری کافی است. با استفاده از قیف مایع ، مقداری از نمونه را قیف جداسازی منتقل کنید. با دقت مقدار محلول نمونه را با محلول ۳۰ میلی لیتری استخراج کننده شسشته شود و ماده شسشتو قیف جداسازی اضافه شود و به خوبی به مدت ۲ دقیقه تکان داده شود. و اجازه داده شود تا لایه جدا شوند. لایه آبی تشکیل شده و لایه کوچک آلی تشکیل شده به ظرف اصلی نگه داری نمونه تخلیه شود.  لایه حلال را از طریق قیف که کاغذ صافی در آن قرار داد کشیده شود و مقدار ۱۰  گرم سدیم سولفات به بالن تقطیر و محفظه پاک شده حلال اضافه شود.

اگر لایه شفاف حلال دیده نشود و اموملوسیون به مقدار ۵ میلی لیتر وجود داشته باشد ، امولوسیون و لایه حلال باید مخزن سانترفیوز برای مدت ۵ دقیقه با سرعت ۲۴۰۰ دور بر دقیقه سانترفیوز شود. سپس ماده سانتیفیوز شده یه قیف جداسازی منتقل شود و لایه حلال از طریق قیف با کاغذ صافی و ۱۰ گرم سدیم سولفات به بالن تقطیر و محفظه پاک شده حلال اضافه شود. لایه های آبی  و هرگونه امولوسیون و جامدات در قیف دوباره ترکیب شود.

برای نمونه های با حجم اولوسیون کمتر از ۵ میلی لیتر ،فقط حلال شفاف از طریق قیف با کاغذ صافی گذاشته شده و مقدار ۱۰ گرم سدیم سولفات تخلیه شود. و دوباره لایه های آبی  و هرگونه امولوسیون و جامدات در قیف دوباره ترکیب شود. استخراج ۲ بار بیشتر با حلال ۳۰ میلی لیتر هر بار انجام شود ، اما قبل از اینکه ظرف محتوی نمونه با هر مقدار از حلال شستشو داده شود. باقی مانده ها در بالن تقطیر ترکیب شوند و شامل بالنی که مقادیر شسشتو های نهایی فیلتر شده در آن قرار دارد و سدیم سولفات با مقدار اضافی ۱۰ تا ۲۰ میلی لیتر حلال ترکیب شود.

حلال تقطیر شده بالن در حمام آب ۸۵ درجه سانتیگراد باید گذاشته شود. وقتی دیده می شود که سطح حلال پایین می آید ، ظرف از حمام آب برداشته شود. حمام آب و ظروف خشک بر روی کاور به همراه حمام آب در دمای ۸۵ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه نگه داشته شود. هوا از طریق ظرف با خلا به کار گرفته شده برای ۱ دقیقه گرفته شود. در دسیکاتور سرد شود به مدت ۳۰ دقیقه و سپس وزن شود. به منظور تعیین حجم اولیه نمونه ظرف نمونه پر شود و با آب حجم یک لیتر رسانده شود.

اگر حلال آلی بدون هرگونه باقی مانده باشد ، مقدار وزن بالن تقطیر شده بستگی به چربی و روغن دارد. وزن کلی بدست آمده بالن A کمتر برای محاسبات باقی مانده از محلول حلال B در نظر گرفته می شود در نتیجه مقدار چربی و روغن عبارتست از:

فرمول محاسبه اندازه گیری چربی و روغن

 

مقالات پیشنهادی

دستگاه تست آب آشامیدنی

دستگاه تست آب آشامیدنی به طور کلی دستگاه تست آب آشامیدنی فقط شامل یک عدد دستگاه خاص برای آنالیز کامل میکروبی و شیمیایی و فیزیکی وجود ندارد. چراکه بررسی کیفیت آب لازم به بررسی آب از لحاظ شیمیایی ، میکروبی و فلزات سنگین آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد […]

اندازه گیری do آب

اندازه گیری do آب اندازه گیری do آب  در نمونه های آب و پساب بستگی به شرایط و وضعیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی محیط آبی دارد. اندازه گیری do آب یک آزمایش تعیین کننده و بسیار مهم برای تعیین و بررسی آلودگی آب،  فاضلاب و کنترل فرایند تصفیه است. do آب به دو صورت در […]

محاسبه قلیائیت

محاسبه قلیائیت به طور کلی برای محاسبه قلیائیت می دانیم که اگر فرض كنيم pH نمونه آبی حدود 11 باشد با افزايش شناساگر فنل‎ فتالئين رنگ آن ارغواني خواهد شد. در تيتراسيون با اسيد، رنگ محيط در pH = 8 بي‌رنگ خواهد گرديد. اين مقدار اسيد مصرفي كه با P Phenolphthalein نشان داده مي‎شود در […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

کنترل بهداشتی آب استخر شنا

راهنمای کنترل بهداشتی آب استخر شنا: آب استخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق می شود که معمولاً در یک فضا با ابعاد و اندازۀ مشخص محصور شده است . آب استخرها معمولاً از منابع آب آشامیدن هستند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند.آب استخرهای شنا ممکن است از چشمه های آب گرم و […]

بور در خاک

بور در خاک نوع سنگ مادر تشکیل دهنده خاک میزان بور در آن را تعیین می کند. کانی های تورمالین و بوراکس مهم ترین منبع بور در خاک هستند که بور موجود در آن کانی ها به تدریج به شکل قابل استفاده برای گیاه در می آید.  بور موجود در خاک بیشتر با ساختار بلورین […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

روشهای تصفیه آب استخر

روشهای تصفیه آب استخر جهــت روش های تصفیه آب استخر  بخــصوص اســتخرهای بــا جریــان آب بازچرخــشی، تــصفیه آب دارای اهمیــت اســت. ایــن تــصفیه عمــدتاً شــامل صــاف نمــودن (فیلتراســیون) همــراه بــا و بــدون تــصفیه شــیمیائی اســت. هــدف عمــده از تــصفیه آب اســتخر نگهــداری آب در یــک شــرایط مطلــوب و ســالم بــرای اســتفاده شــناگران مــیباشــد. ایــن هــدف ویــژه […]

محیط کشت آزمایش mpn

محیط کشت آزمایش mpn آزمایش تخمیر چند لوله (Multiple-Tube Technique) برای تعیین باکتری های گروه کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت آزمایش mpn به شرح جدول زیر می باشد که در سه بخش آزمایش های پیش فرض (Presumptive) ، آزمایش های تاییدی می باشد. سپس محاسبات مربوط به […]

ایمنی در کلرزنی

ایمنی در کلرزنی ایمنی در کلرزنی مخازن آب و خروجی تصفیه خانه های پساب یکی از اصولی است که همواره باید مد نظر باشد، چرا که گاز کلر سمی بوده و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد. برای ایمنی در کلرزنی باید همواره خطوط انتقال کلر و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید