ایمنی در کلرزنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

ایمنی در کلرزنی

ایمنی در کلرزنی مخازن آب و خروجی تصفیه خانه های پساب یکی از اصولی است که همواره باید مد نظر باشد، چرا که گاز کلر سمی بوده و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد. برای ایمنی در کلرزنی باید همواره خطوط انتقال کلر و دستگاه های کلر زنی بررسی شود همواره، نکات زیر به این منظور ارائه می گرد. فضای تغذیه و ذخیره سازی گاز کلر باید محصور و جدا از سایر فضاهای کار و بهره برداری باشد. در طراحی اتاق کلر نکات زیر باید رعایت گردد:

  1. در دیوار داخلی حد فاصل بین اتاق کلرزنی و اتاق نگه داری کپسول گاز پنجره بازدید با شیشه ایمنی نصب گردد.
  2. ساختمان آن به نحوی ساخته می شود که درب و یا منفذی بین اتاق کلر و سایر اتاقهای تصفیه خانه وجود نداشته باشد.
  3. درب ها از داخل به خارج باز شده و دستگیره داخلی آن از نوع اضطراری باشد که با فشار و بدون نیاز به چرخاندن باز شود.
ایمنی-در-کلرزنی

 

در مورد کپسول های پر و خالی گاز کلر توصیه می شود که:

  1. جدا از فضاهای بهره برداری نگهداری شوند.
  2. بمنظور جلوگیری از واژگونی در جای خود مهار شوند.
  3. در اتاق هایی جدا از محل ذخیره آمونیاک انبار گردد.
  4. در محلی دور از تابش مستقیم نور خورشید یا گرمای شدید انبار گردند.

اتاق کلرزنی در ایمنی در کلرزنی باید مجهز به وسایل زیر باشند:

  1. هواکش تهویه با ظرفیتی برابر با یک بار تعویض هوا در دقیقه تا در مواقع حضور افراد در اتاق، تهویه کافی انجام گیرد.
  2. مکش هواکش تهویه باید نزدیک کف و دور از محل ورود هوا به اتاق بوده و خروجی آن باید در محلی قرار گیرد که هیچگونه آلودگی در هوای ورودی به سایر اتاق ها یا ساختمان ها بوجود نیاورد.
  3. توصیه می شود که ورودیهای هوا از طریق پنجره به کرکره ای که نزدیک سقف نصب شده باشد، انجام گیرد.
  4. پنجره های کرکره ای ورود و خروج هوا در اتاق کلرزنی باید قابل تنظیم و قابل بسته شدن کامل باشد.
  5. کلیدهای قطع و وصل هواکش و روشنایی ها باید مستقل بوده و در خارج از اتاق کلرزنی نصب گردد. در مواردی که بیش از یک کلید برای قطع و وصل هواکش پیش بینی شده، باید در بالای درب ورودی چراغ علامت دهنده ای نصب شود که همزمان با بکار افتادن هواکش روشن گردد.
  6. تهیه تغذیه کننده ها و انبار ذخیره باید به فضای آزاد و در بالاتر از بام ساختمان انجام شود.
  7. توصیه می شود اتاق کلرزنی در دورترین قسمت ساختمان نسبت به جهت باد غالب قرار گرفته و حتی المقدور دور از پنجره ها و محل های تردد ساختمان باشد.
  8. مجاری کف شور اتاق کلرزنی باید مستقل از سایر فاضلابروهای ساختمان به خارج هدایت گردد.
  9. توصیه می شود که اتاق کلرزنی در دمای حداقل 15 درجه سانتی گراد نگه داشته شود و ضمنا در مقابل دمای زیاد نیز محافظت گردد. کپسولها و خطوط انتقال گاز در مقابل دماهای بیش از دمای تجهیزات تغذیه محافظت گردد.
  10. خطوط تغذیه تحت فشار کلر را نباید از اتاق کلرزنی خارج کرد و تغذیه گاز کلر باید در داخل اتاق صورت گیرد.

 

مقالات پیشنهادی

نمونه برداری آب

نمونه برداری آب

نمونه برداری آب: نمونه برداری آب مطالعه با جهت گیری موقتی عبارت است از تحقیق در مورد تغییرات موقتی شرایط فیزیکی و /یا شیمیایی رسوبات که در اثر آلودگی و /یا در اثر تغییرات طبیعی در گذشته حاصل شده است . تحقیقات با استفاده از نقاط نمونه برداری تعیین شده و روش های استاندارد شده بر طبق […]

آزمایش های تصفیه فاضلاب

آزمایش های تصفیه فاضلاب : آزمایش های تصفیه فاضلاب در سال هاي اخير، به علت رعايت ضوابط تخليه فاضلاب ها به انواع منابع پذيرنده در جهت حفظ شرايط زيست محيطي، ايجاب مي كند كه فاضلاب تصفيه شده در تصفيه خانه ها مشخصات كيفي قابل قبولي داشته باشد تامين شرايط بهداشتي، جلوگيري از آلودگي منابع آب و […]

آزمایش چربی و روغن- oil and grease

آزمایش تعیین غلظت چربی و روغن : وجود بالا غلظت چربی و روغن در فاضلاب ورودی،نشانه تخلیه غیرمجاز فاضلاب های صنعتی حاوی این مواد ، یا تخلیه روغن موتور و مواد نفتی به شبکه فاضلاب شهری است. وجود بیش از حد مجاز این مواد در فاضلاب ورودی،مشکلات زیر را به وجود خواهد آورد:  اختلال در کار […]

اندازه گیری ترکیبات فنولی

اندازه گیری ترکیبات فنولی اندازه گیری ترکیبات فنولی با دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر fid یا با روش فتومتری برای ترکیبات فنولی موجود آب و فاضلاب های صنعتی و فاضلاب شهری و نمونه های خاک و گیاه قابل انجام است. ترکیبات و زیر دسته های ترکیبات فنول قابل آنالیز که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی قابل […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

مشخصات آب آشامیدنی سالم

مشخصات آب آشامیدنی سالم : زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش […]

طعم و بو آب

طعم و بو آب آب در خالص ترین حالت، بدون طعم و بو است. لیکن با انحلال مواد آلی و معدنی در آن، بو و طعم پیدا می کند. علت بو و طعم آب، طبیعی یا انسان زاد است و عمدتاً از ذرات خاک، واپاشی گیاهان، برخی موجودات (دروایان، باکتری ها و قارچ ها)، برخی […]

کیفیت آب آبیاری کشاورزی

کیفیت آب آبیاری کشاورزی : کیفیت آب آبیاری کشاورزی متناسب با خواص شيميايي و تاثير آن بر گياه و خاك، به گروه هاي متفاوتي طبقه بندي مي شوند مناسب بودن آن بستگي به آب و هو ا، خصوصـيات فيزيكـي و شـيميايي خـاك، نـوع گيـاه و مـديريت آبيـاري دارد. نوعي طبقه بندي بـراي آب آبيـاري بـر مبنـاي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید