بررسی کیفیت لجن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

بررسی کیفیت لجن

بررسی کیفیت لجن ، بستگی به عمليات موثر تغليظ لجن همانند ساير فرايندهاي تصفيه به مشاهدات بهره بردار و اندازه گيريهاي لازم، بستگي دارد. در اين خصوص بايد، پارامترهايي مانند؛ PH ، دما، عمق بستر لجن، بار مواد جامد ورودي و اكسيژن محلول اندازه گيري شوند. كنترل زمان ماند لجن در روش تغليظ ثقلي ضروري است چرا كه افزايش زمان ماند لجن در مخزن باعث افزايش رويه يا كفاب در مخزن ميشود. زمان ماند لجن را ميتوان با شدت تخليه لجن از مخزن كنترل كرد. ارتفاع بستر لجن نيز بر غلظت مواد جامد معلق در لجن خروجي موثر است.

لذا بهره بردار بايد مقدار ارتفاع بستر لجن را به طور تجربي به گونه اي كنترل كند كه غلظت مواد جامد معلق در لجن خروجي در مقدار مطلوب باقي بماند. اين امر تابع دما نيز ميباشد. دماي بيشتر محيط، به ارتفاع كمتر بستر لجن نيازمند است.
پارامترهاي لازم در عمليات تغليظ ثقلي، محل نمونهبرداري، اندازهگيري و تواتر آنها در جدول زیر آمده است.

 

بررسی کیفیت لجن

عملكرد يك تغليظ كننده با درصد مواد جامد در خروجي سنجيده ميشود. عامل غلظت نيز معياري در ميزان تغليظ به دست آمده است و به صورت نسبت غلظت لجن تغليظ شده به غلظت لجن ورودي، تعريف ميشود. فرايند تغليظ ثقلي به pHحساس است. همچنين دما نيز عامل بسيار مهمي بوده و در صورتيكه مقدار آن از 15 ºCبه 20ºC افزايش يابد، لازم است نسبت لجن ثانويه به اوليه به حداكثر مقدار طراحي شده افزايش داده شود. در دماهاي بالاتر بايد بار ورودي را به كمترين مقدار محدوده آن كاهش داد و در صورت نياز لجن ورودي را رقيق كرد.

با استفاده از جريان برگشتي لجناب عملكرد فرايندهاي تغليظ ثقلي به عوامل متعددي مانند: نوع لجن، شرايط لجن ورودي، دما، عمق بستر لجن، مقدار بار مواد جامد، بار هيدروليكي، زمان ماند مواد جامد و زمان ماند هيدروليكي بستگي دارد. در فرايند تغليظ به كمك شناورسازي با هوا عواملي مانند: اندازه حبابهاي هوا، بار مواد جامد، ويژگيهاي لجن بهويژه انديس حجمي لجن ، SVI نوع مواد شيميايي و مقدار آن، در عملكرد آن تاثير دارد.

اندازه گیری های هاضم هوازي

قلياييت، ،pHدرصد مواد جامد، درصد مواد جامد فرار در لجن ورودي، درصد مواد جامد فرار در لجناب، درصد مواد جامد فرار در لجن هضم شده، درصد مواد جامد فرار در محتواي هاضم از عوامل مهم اندازه گيري در هاضم هاي هوازي است. كنترل هاضمهاي هوازي به صورت نيمه پيوسته يا پيوسته انجام ميشود. در حالت نيمه پيوسته، مخزن هاضم به صورت تناوبي پر و خالي ميشود. فرايند هضم پيوسته، همانند سامانه لجن فعال ميباشد. بدين ترتيب كه سطح لجن در هاضم همواره ثابت بوده و سرريز به داخل جداكننده مايع از لجن ميريزد و مقداري از لجن به هاضم برگشت داده ميشود. در اين حالت، غلظت مواد جامد نسبت به فرايند نيمه پيوسته كمتر است. كنترل بده جريان برگشتي لجن و زمان ماند لجن در كيفيت لجناب حاصله موثر است.
همچنين، در هاضم هوازي مواقعي پيش ميآيد كه
pHكاهش پيدا كرده و به زير مقدار مناسب براي فعاليت ميكروارگانيزمها ميرسد. در اين حالت بهره بردار بايد مقدار مناسب قلياييت را براي افزودن به هاضم تا رسيدن به pHدلخواه تعيين كند كه از طريق آزمايش به دست ميآيد.

بررسی کیفیت لجن

 

مقالات پیشنهادی

استاندارد TDS آب کشاورزی

استاندارد TDS آب کشاورزی استاندارد TDS آب کشاورزی بستگی به نوع گیاه می تواند متفاوت باشد. تاثیر TDS (Total Dissolved Solids)یا کل جامدات محلول  در رشد گیاهان بستگی به ماهیت اسمزی دارد.  تحمل گیاهان نسبت به میزان TDS آب آبیاری متفاوت است و کشاورز با کاهش محصول می­ تواند مواجه شود. لذا تعیین کل املاح […]

آزمایش چربی و روغن- oil and grease

آزمایش تعیین غلظت چربی و روغن : وجود بالا غلظت چربی و روغن در فاضلاب ورودی،نشانه تخلیه غیرمجاز فاضلاب های صنعتی حاوی این مواد ، یا تخلیه روغن موتور و مواد نفتی به شبکه فاضلاب شهری است. وجود بیش از حد مجاز این مواد در فاضلاب ورودی،مشکلات زیر را به وجود خواهد آورد:  اختلال در کار […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

آلودگی آب در ایران

آلودگی آب در ایران

آلودگی آب در ایران آلودگی آب در ایران  جمعيت جهان در حال افزايش و منابع اب اشاميدني رو به كاهش است بنابراين ممكن است جهان در اينده با مشكل كمبود اب مواجه شود افزايش مصرف اب وكمبود حاصل از انكه بر اثر الودگي تشديدمي شود باعثشده تا تامين اب بهداشتي به يكي از دغدغه هاي […]

ترکیبات شیمیایی فاضلاب

ترکیبات شیمیایی فاضلاب ترکیبات شیمیایی فاضلاب شهری مشتکل از تمامی عناصر شناخته شده ی شیمیایی و حداقل هزار نوع ترکیبات آلی است که دلیل حضور این مواد، استفاده روزمره منازل و تولیدی ها از انواع ترکیبات نمکی، اسیدی ، قلیایی، مواد آٖلی سنتیک و غیر می باشد. در رابطه با غلظت مواد آلاینده موجود در […]

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر لازمه روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر ابتدا جداکردن عوامل مزاحم از محلول می باشد. براي تعیین مقدار یک ماده باید سعی کنیم حتی المقدور مواد مزاحم را از محیط آزمایش دور کنیم. تا از پیدایش رنگهاي بیگانه و مزاحم جلوگیري گردد. براي این منظور در اغلب اندازه گیري ها به […]

استاندارد آب آشامیدنی ایران

استاندارد آب آشامیدنی ایران : از نظر استاندارد آب آشامیدنی ایران ،آب آشامیدنی  آبی است، که ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که، مصرف آن جهـت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، برای سلامت انسان، ایجاد نکند. و فاقد لیست مواد زیر باشد : مواد شیمیایی معدنی : […]

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب: آزمایش کلر آب و كلر و تركيبات كلر ،‌ مانند هيپوكلريت سديم و هيپوكلريت كلسيم ، به مقدار زياد براي گندزدائي آبهاي آشاميدني مخصوصاً در آمريكا ، بكار مي رود . هنگامي كه كلرزني به خوبي شناخته و به كار رود ، روشي است عملي ، بي خطر و مؤثر براي نابود […]

آب مناسب برای پرورش ماهی

آب مناسب برای پرورش ماهی آب مناسب برای پرورش ماهی ، آبی است که ماهی و آبزیان بتوانند در آن زنده بمانند و رشد کنند. کیفیت آب پرورش ماهی بر اساس شاخص های شیمی و فیزیک و فلزات سنگین سنجیده می شود.  آب مطلوب و مناسب پرورش ماهی آب زنده یا قابل زیست می­ باشد […]

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب روش تیتراسیون می‌باشد که ما در اینجا روش تیتراسیون « بعد از رسوب دادن به صورت کادمیوم سولفید » را توضیح می‌دهیم. در شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر تست سولفور (سولفید)، بقیه پارامترهای مربوط به آب (شیمیایی، فیزیکی، میکروبی، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 112
  • در انتظار بررسی: 60
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید