تشکیل تری هالومتان

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تشکیل تری هالومتان

تشکیل تری هالومتان با کلرزنی مواد آلی طبیعی(NOM) تشکیل و اغلب به عنوان مواد آلی اولیه با کلر آزاد باقی مانده شناخته می شود. مواد آلی اولیه در حالت کلی دارای اسید هیومیک و فولیک اسید هستند. کلرآمین ها نیز قادر تولید تری هالو متان (THM) هستند ولی مقدار آنها به اندازه ای کم است که این فرآیند ها را می توان فرآیند های عدم تشکیل تری هالو متان ها تلقی کرد.

نحوه تشکیل تری هالومتان

طبق استاندارد EPA حداکثر آلودگی برای وجود تری هالومتان ها 0.1 در نظر گرفته می شود. TTHM به صورت مجموع تری کلرومتان(CHCL3) ، تری برومتان(CHBr3) ، برومو دی کلرواتان (CHBrCL2) و دی برومو کلرواتان (CHBrCL3) تعریف می شوند. برای تشکیل روش های کنترل تشکیل تری هالومتان و تطبیق با قوانین تری هالو متان، مشخصات تشکیل تری هالومتان چهار پایه اساسی دارد:

  1. تری هالومتان لحظه ای : غلظت تری هالومتان در لحظه نمونه برداری است. مقدار تری هالومتان مورد قبول با این روش تعیین می شود.
  2. تری هالومتان نهایی : غلظت تری هالومتان در دورترین نقطه از خط توزیع خوانده می شود. در صورتیکه برای بررسی ترهالومتان از مطالعات آزمایشگاهی استفاده کنیم، در آزمایش باید مقدار واقعی زمان تماس کلر و زمان ماند مورد نظر در سیستم را شبیه سازی کنیم. بنابراین دما و پی اچ نمونه باید مشخص باشد.
  3. پتانسل تشکیل تری هالو تان : پتانسیل تشکیل تری هالومتان با کسر غلظت تری هالومتان لحظه ای از تری هالومتان نهایی به دست می آید.
  4. پتانسیل حداکثر تری هالومتان :این مقدار حداکثر مقدار تری هالومتان در شرایط  مناسب تشکیل تری هالومتان نشان  می دهد. شرایط  آزمایش براساس  قوانین محیط زیست در مدت ۷ روز  در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد با حداقل  کلر آزاد باقی مانده 0.2 ، غلظت اولیه کلر ۵ میلی گرم بر لیتر با PH حدودی ۹ تا ۹.۵ برای مدت ۷ روز تعریف می شود.

نرخ تشکیل و غلظت تری هالومتان

  1. مواد اولیه آلی
  2. میزان کلر آزاد باقی مانده
  3. دمای آب
  4. پی اچ آب
  5. غلظت برم
  6. زمان تماس کلر

 

مقالات پیشنهادی

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب

تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب باکتری اشرشیاکلی یکی از اعضای گروه کلیفرم مدفوعی است. تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب نشانگر آلودگی مدفوعی در آب می باشد.تست های آنزیمی که توسعه داده شده اند منظور شناسایی این ارگانیسم طراحی و اجرا شده اند.در این روش ، اشرشیاکلی (E.coli) به عنوان باکتری گروه کلی فرم تعریف شده اند که  دارای […]

آزمایش آب مصرفی در بتن

آزمایش آب مصرفی در بتن : آزمایش آب مصرفی بتن در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) زیر نظر کارشناسان مجرب بر طبق استاندارد آب اختلاط بتن انجام می شود. آزمایش آب مصرفی در بتن قبل از اجرای عملیات تهیه بتن ضروری می‌باشد چرا که آب های حاوی گازکربنیک، سولفات و کلرور […]

روش نمونه برداری از پساب

روش نمونه برداری از پساب روش نمونه برداری از پساب تصفیه شده بستگی به پارامتر هایی که باید آزمایش شود، دارد. در روش های نمونه برداری ، ظروف نمونه گیری ، حجم آب مورد نیاز ، روش نگه داری  و حداکثر زمان نگهداری دارای اهمیت است. به طور کلی پارامتر های میکروبی ، باید در […]

تجزیه بی هوازی

تجزیه بی هوازی تجزیه بی هوازی شامل جدا کردن باکتری های بی هوازی مولد اسپور  مانند گونه های (clostridium) از نمونه های منبع آنها است. بیشتر باکتری های بی هوازی اجباری مولد اسپور به جنس کلاستریدیوم تعلق دارد بر حسب گونه بوتانل ،اسید بوتیریک، استون،اسیداستیک و ایزوپروپانل ممکن است توسط این باکتری ها تشکیل شود. […]

کیفیت آب آشامیدنی

کیفیت آب آشامیدنی : کیفیت آب آشامیدنی شامل بررسی پارامتر های شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژیکی آب. کیفیت آب آشامیدنی شاخص تعیین کننده ای در سلامت مصرف کنندگان آب است. به همین منظور اندازه گیری کلیه کاتیون ها و آنیون های آب شامل پارامتر های زیر هر کدام با هدف خاصی انجام می شود. پارامتر های […]

کروماتوگرافی گازی gc

کروماتوگرافی گازی gc در این مطلب به اساس کار پیکربندی ستون ها در کروماتوگرافی گازی gc  می پردازیم. قبل از مطالعه مطلب حتما مطلب قبی ما بعنوان کروماتوگرافی گازی که به تشریح مخزن گاز حامل و سيستم تزريق نمونه است را مطالعه بفرمایید.طول ستون هاي كروماتوگرافي از كمتر از 2متر تا 50متر يا بيشتر تغيير مي كند. […]

کیفیت خاک

کیفیت خاک کشاورزی اهميت شاخصهاي کیفیت خاک کشاورزی شامل کیفیت شیمیایی و فیزیکی خاک می شود که بستگي به حساسيت گياهان مورد كشت دارد. اين شاخص ها شامل تخلخل خـاك ، نفوذپذيري هوا و آب در خاك، درجه رطوبت و يا درصد آب و دانه بندي خاك، pH ، شوري  ، هدایت الکتریکی ECe و قلياييـت و ظرفيـت تبـادل […]

سودوموناس. آئروژینوزا

شمارش سودوموناس آئروژینوزا

شمارش سودوموناس آئروژینوزا: سودوموناس آئروژینوز ا گونه .ای از جنس سودوموناس است که گستردگی زیادی در محیط .های طبیعی دارد و آن .را می توان از آب، خاک و سبزی های خام جدا کرد . سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری بیماری.زا و فرصت.طلب است که در افراد بیمار، به ویژه افرادی که سیستم ایمنی تضعیف شده دارند، ایجاد […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید