تصفیه اضطراري آب آشامیدني

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

تصفیه اضطراري آب آشامیدني 

آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط اضطرار فقط آبي که براي آشاميدن و تهيه غذا استفاده مي شود باید تصفيه شود. که ميزان آن بيش از 5ليتر آب به ازاي هر نفر در روز است. در این بخش بعضي از رایج ترین و ساده ترین روش هاي تصفيه آب در شرایط اضطراري توصيف مي گردد.

پيش تصفيه  آب آشامیدنی:

روشهاي متنوع زیادي براي تصفيه آب آشامیدني در محل مصرف وجود دارند. روش هایي که در این قسمت توضيح داده شده اند آلودگي فيزیكي و ميكروبي آب را حذف مي کنند اما آلودگي شيميایي آب را حذف نمي کنند. آب از طریق فرایند گندزدایي از نظر ميكروبي براي آشاميدن سالم مي شود. با اینحال براي دستيابي به گندزدایي مؤثر، کاربرد فرایندهاي پيش تصفيه جهت حذف کدورت و مواد معلق آب ضروري است.

هوادهي آب آشامیدنی:

فرایند هوادهي آب را درتماس نزدیک با هوا قرار مي دهد و ميزان اکسيژن آن را افزایش مي دهد. این فرایند:
1.باعث حذف مواد فراري مثل سولفيد هيدروژن و متان که برروي طعم و بوي آب اثر گذارند،مي شود.
2.دي اکسيد کربن آب را حذف مي کند.
3.مواد معدني نظير آهن و منگنز را اکسيد مي کند تا در فرایند ته نشيني و فيلتراسيون حذف شوند.

آب آشامیدني ميتواند به چندین روش هوادهي شود. یک روش ساده براي تصفيه در محل، تكان دادن سریع ظرف آب بمدت حدوداً 5دقيقه و ساکن گذاشتن آب براي 30دقيقه است تا ذرات معلق ته نشين شوند.

آب آشامیدني
آب آشامیدني

آب آشامیدنی ذخيره و ته نشيني:

قرار دادن آب آشامیدني براي یک روز در محيط تاریک و ساکن، باعث حذف بيش از 50درصد از باکتریهاي مضر آب آشامیدني مي گردد. بعلاوه، جامدات معلق و بعضي از پاتوژنهاي آب آشامیدني نيز در کف ظرف ته نشين مي شوند. درنتيجه ميزان خطر بروز بيماري هاکمتر مي شود. نگهداري آب آشامیدني بمدت دو روز ضمن کاهش باکتري ها، تعداد ارگانيسم هایي که به عنوان ميزبان واسط بيماري هایي چون عفونت کرم گينه (دراکونكوليازیس) هستند، را نيز کاهش مي دهد. در شكل 7نحوه کاربرد روش ذخيره و ته نشينی آب با استفاده 3ظرف بصورت ساده نمایش داده شده است.
آب آشامیدنی

فيلتراسيون آب آشامیدنی:

زماني که آب از یک صافي عبور مي کند، صافي به روش فيزیكي، ذرات معلق و آلودگي آب را حذف مي کند.
– صافي هاي پارچه اي: ریختن آب روي یک تكه پارچه نخي تميز بعضي از جامدات و گل ولاي معلق را حذف مي کند. در جاهایي که بيماري کرم گينه شایع است، ممكن است از صافي هاي پارچه اي مخصوص استفاده شود. پارچه ها باید با آب تميز وصابون شسته شوند و از کاربرد پارچه هاي کثيف
جهت فيلتر کردن آب پرهيز کنيد.
-صافي هاي شني: در این روش صافي هاي خانگي با استفاده از ظروف پلاستيكي، فلزي و رسي تهيه شده و ظروف از لایه هایي ازشن وماسه پر مي شود و از لوله براي حرکت صعودي یا نزولي آب ازصافي استفاده مي شود.
-صافي هاي سراميكي: در این روش آب به آرامي از یک صافي سراميكي عبور کرده و ذرات معلق بصورت مكانيكي از آب حذف مي شوند. صافي هاي سراميكي مي توانند براي حالت هاي خاص نيز ساخته شوند. با توجه به قابليت نگهداري این صافي ها براي طولاني مدت، این صافي ها را مي توان
به عنوان بخشي از تدارکات شرایط اضطراري تهيه و ذخيره نمود.

گندزدایي آب آشامیدنی:

گندزدایي همه باکتری هاي مضر در آب را نابود مي کند و آب را براي آشاميدن سالم مي سازد. با توجه به اهميت گندزدایي و سلامت ميكروبي آب، این مبحث بطور مجزا مطرح شده است.

 ذخيره آب تصفيه شده:

آب باید درون ظروف تمیز و درب دار و در محلي تاریک و خنک نگهداري شود.ظروف دهانه گشاد مانند سطل درب دار مناسب، بهترین ظروف براي نگهداري آب هستند زیرا تميزکردن آنها راحت است. وقتي که آب از ظرف ذخيره برداشت ميشود ممكن است آلوده شود. دست ها و ظروف ميتوانند با آب تماس داشته باشند بنابرین تشویق مصرف کنندگان به اینكه قبل از حمل آب آشاميدني،دستهایشان را با آب و صابون بشویند و ظرف نگهداري را به یک شير مجهز کنند تا آب مستقيماً درون کاسه یا فنجان ریخته شود، مهم است.

مقالات پیشنهادی

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب یون کلراید یون کلراید یکی از رایج‌ترین آنیون‌های موجود در منابع آبی است که در ترکیب با انواع کاتیون‌ها مانند سدیم، منیزیم و کلسیم انواع مختلفی از نمک‌ها را تولید می‌کند. طعم شوری ناشی از وجود یون کلراید، متفاوت و وابسته به آنالیز شیمیایی آب است. به عنوان نمونه، […]

سختی آب در مرغداری ها

سختی آب در مرغداری ها کنترل سختی آب در مرغداری ها برای رسیدن به بازدهی مطلوب و جلوگیری از خسارت بسیار مهم است. سختی آب در مرغداری ها موجب رسوب گذاری در سیستم آبرسانی مرغداری ها شده و موجب افت فشار آب می شود. سختی آب علاوه بر ایجاد رسوب در تجهیزات آبرسانی مرغداری ها، […]

آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی

آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی : در سالهاي اخیر به دلیل رشد جمعیـت و توسـعه شـهر نشـینی  نیاز به آزمایشات فاضلاب برای استفاده در کشاورزی ، صنعت و کشاورزي، مصرف سرانه آب و بـه تبـع آن تولیـد فاضـلاب افزایش چشمگیري یافته است. به همین دلیـل، اسـتفاده از فاضـلاب تصفیه شده به عنوان یک منبع آب […]

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده: آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده ، به منظور اطلاع یافتن از قابلیت ته نشینی لجن فعال و محاسبه شاخص حجم لجن SVI انجام  می شود. شاخص حجم لجن عبارتست از حجم (حسب میلی لیتر ) لجن فعال حاو ی یک گرم مواد جامد خشک معلق پس […]

حجم لجن ته نشینی

حجم لجن ته نشینی حجم لجن ته نشینی (SSV) حجمی است که یک لجن فعال ته نشین شده پس از گذشت زمان معین اشغال می کند. زمان ته نشینی بصورت ایندکس (برای مثال60 SSV نشان دهنده این است که مقدار گزارش شده در زمان60 دقیقه اندازه گیری شده است.) نشانداده میشود. حجم لجن ته نشین […]

تفسیر آزمایش خاک کشاورزی

تفسیر آزمایش خاک کشاورزی تفسیر آزمایش خاک کشاورزی با توجه نتایج آنالیز های کیفی خاک مانند ph ، سمیت منگنز، سمیت آلومینویم ، میزان اسیدیته ، ظرفیت تبادل کاتیونی ، مقدار نیتروژن ، مقدار فسفر، غلظت پتاسیم ، میزان شوری و سایر پارامتر ها می باشد.  تفسیر آزمایش خاک کشاورزی منوط به اندازه گیری دقیق […]

آزمایش آب چاه همدان

آزمایش آب چاه همدان با توجه به افزایش تنش آبی در شهر همدان و کمبود منابع آب ، آزمایش آب چاه همدان اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. شرکت آبرام مجهز به آزمایشگاه میکروبی و شیمی آب آشامیدنی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ( آدرس ) می باشد. برای انجام آزمایش […]

آزمایش TDS آب

آزمایش TDS آب : در آزمایش tds آب، مواد جامدی را که از صافی با قطر منافذ کمتر از 0.2 میکرومتر عبور کند، کل مواد جامد محلول (TDS) می نامند. مواد جامد محلول، عمدتاً مواد معدنی هستند. آبی را که TDS آن زیاد باشد، آب کانی دار می نامند. غلظت کل مواد جامد محلول آب […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید