جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده وجود داشته باشند . وجود باكتريهاي كليفرم در آب نشانگر فرآيند ناكافي و يا آلودگي پس از تصفيه است .

يكي از روش هاي ساده  براي شناسايي كلــيفرم ها در آب روش آزمون وجود – عدم وجود كليفرم مي باشد. اين روش امكان آزمون تعداد زيادي از نمونه هاي آب را به طور همزمان فراهم مي كند.

هــدف از تــدوين اين استاندارد تعيين روش آزمون وجود و يا عــدم وجود شناسايي كليفرم ها در آب مي باشد اين استاندارد در مورد انواع آب هاي آشاميدني كاربرد دارد.

گروهي از باكتري هاي هوازي و بي هوازي اختياري ، گرم منفي ، ميله اي شكل و بدون اسپور هستند كه قادرند در شرايط هوازي در محيط هاي كشت انتخابي لاكتوزدار در دماي 5/0 ± 35 درجه سلسيوس در مدت 24 تا  48 ساعت توليد اسيد و گاز كنند .

اين روش  براساس تلقيح حجم معيني از نمونه آب به محيط انتخابي لاكتوز دار و گرمخانه گذاري در دماي 5/0 ± 35 درجه سلسيوس انجام مي پذيرد . سپس با استفاده از محيط های كشت انتخابي و تائيدي ، وجود كليفرم ها تائيد مي شود .

دست کم 500 ميلی ليتر آب را ( طبق استاندارد ملي 4208 ) سال 1376 آئين کار نمونه برداری از آب جهت آزمونهای باکتريولوژی نمونه برداري كنيد.

از وسايل معمول در آزمايشگاه ميكروب شناسي (طبق استاندارد ملي 2747 ) سال 1380 آئين کار در آزمايشگاه ميکروب شناسی استفاده كنيد.

برای دریافت فابل pdf کامل بر روی لینک دانلود کلیک کنید.

دانلود استاندارد شناسایی کلیفرم روش و آزمون میکروبیولوژی آب و فاضلاب

مقالات پیشنهادی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

آزمایش میکروبی آب

آزمایش میکروبی آب: بطور کلي آزمایش میکروبی آب، به منظور شمارش میکروارگانیزم های آلاینده موجود در آب است. ميكروارگانيسم هاي متعددي از طریق آب قابل انتقال بوده که داراي منشأ مدفوعي مي باشند.هرچند تخليه فاضلاب هاي تصفيه نشده به محيط زیست، آلودگي ميكروبي منابع آب را به همرا دارد. اما هدف این بخش اشاره مختصر […]

آنالیز آب

آنالیز آب آنالیز آب، شامل آنالیز شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین است که در آزمایشگاه های آب انجام می شود. هر کدام از آنالیزها پارامترهای مختلفی دارند و بر حسب کاربری آب این پارامترها متفاوت است. این آنالیزها برای آب های مختلفی از جمله آب آشامیدنی، آب استخر، آب صنعتی و … قابل انجام […]

فیتوپلانکتون آب

فیتوپلانکتون آب فیتوپلانکتون آب  دسته ی پلانکتون ها یا دروایان هستند. پلانکتون ها یا دروایان موجودات زنده ای هستند که بسیار ریز و معلق در آب هستند و توسط جریان آب حرکت می کنند. اندازه آنها بین 1 میکرون تا 20 سانتی متر متغیر است. فیتوپلانکتون ها جزء دسته ی پلانکتون های خودپرور هستند که […]

روش گندزدایی آب استخر های طبیعی

روش گندزدایی آب استخر های طبیعی روش گندزدایی آب استخر های طبیعی هنگامي که نتایج آزمایش هاي باکتریولوژیكي آب دریا یا رودخانه یا … در محل پلاژ از نظر بهداشتي قابل قبول نباشد، ضروری است. نشان آن است که شنا در چنين آبي خالي از خطر بيماري زائي نخواهد بود بنابراین باید از راه هاي اساسي […]

محیط کشت آزمایش mpn

محیط کشت آزمایش mpn آزمایش تخمیر چند لوله (Multiple-Tube Technique) برای تعیین باکتری های گروه کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت آزمایش mpn به شرح جدول زیر می باشد که در سه بخش آزمایش های پیش فرض (Presumptive) ، آزمایش های تاییدی می باشد. سپس محاسبات مربوط به […]

موازنه ترکیبات یونی

موازنه ترکیبات یونی موازنه ترکیبات یونی لازمه  بررسی دقت اندازه گیری در تجزیه شیمیایی یک نمونه آب می باشد. این موازنه میزان دقت آزمایش های آب پساب را مشخص می کند. موازنه ترکیبات یونی  با توجه به اصل الکتروخنثایی– electron neutrality به بررسی دقیق نتایج آزمایشات کمک می کند. همواره در یک محلول خاص ، […]

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی […]

سرب در آب آشامیدنی

سرب در آب آشامیدنی : سرب در آب آشامیدنی وجود دارد اما مقدار آن در میزان سمیت آب تعیین کننده س. سرب يك فلز سمي است كه ميتواند در صورت بلع يـا تنفس براي سلامتي انسان مضر باشد آثار سرب بر روي بدن به ميزان قرار گرفتن در معرض آلـودگي بـستگي دارد و بـه طـور كلـي […]

اسامی باکتری های هتروتروف

اسامی باکتری های هتروتروف اسامی باکتری های هتروتروف باكتري هاي هوازي- بي هوازي اختياري هستند كه به جز (BacillusوMicrocoucus) بقيه گرم منفي بوده و جنس هاي (KlebsiellaوAeromonas، Citrobacter ، Alcaligenes، Moraxella، Enterobacter، Proteus  Flavobacterium ،Serratia ،Pseudomonasو Acinetobacter را شامل مي شوند. جنسهاي غالب اين مجموعه، باكتريهاي Acinetobacter ،Serratia ، Pesudomonas ، Flavobacterium ، Enterobacter هستند. جنس هاي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید