حد مجاز سختی آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

حد مجاز سختی آب آشامیدنی :

حد مجاز سختی آب آشامیدنی چه مقدار است؟ سختــی آب مربوط به املاح خاصی است که در آب وجود دارد. این املاح شامــل کاتیــونهایی مثل منیزیم ، کلسیم ، استرانسیم ، آهن ، آلومینیم ، منگنــز و مس بوده که با آنیـــونهایی مانند بی کربنات ، کربنات ، کلرید ، سولفات ، سیلیکات ، و نیترات به صورت محلول در آب وجود دارد.

سختی کل : به مجموعه سختی موقت (سختی کربناتی ) بعلاوه سختی دائم (سختــی بی کربناتی) سختی کل گفته می شود .سختی موقت در اثر جوشاندن آب ته نشین می شود و جرم داخل ظروف جوشش آب را تشکیل میدهد و اغلب شامل کربنات یا بی کربنات کلسیم و منیزیم می باشد .سختی دائم در اثر وجود عناصری مانند سولفات و کلرید کلسیم و منیزیم بوجود آمده در اثر جوشیدن از بین نمی رود .

انواع آب مصرفی بر اساس میزان سختی به شرح زیر طبقه بندی می شوند :

حد مجاز سختی آب آشامیدنی

لازم به ذکر است که مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز سختی کل برای آب آشامیدنی 500 میلیگرم بر لیتر بر حسب کربنات کلسیم و حد مطلوب آن 150 میلیگرم بر لیتر بر حسب کربنات کلسیم می باشد .

چهار کاتیون عمده آبهای آشامیدنی:

کلسیم :

   در غالب آبهای طبیعی یافت می شود و میزان آن بستگی به نوع سنگ بستری دارد که آب از آن عبور می کند . کلسیم اغلب به صورت کربنات ، بی کربنات و سولفات دیده می شود . لازم به ذکر است که مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز کلسیـــم برای آب آشامیدنی 200 میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 75 میلیگرم بر لیتر می باشد .

منیزیم :

     منیزیم یکی از عناصر معمولی آب است که نمکهای قابل حل تشکیل می دهد . منیزیم در آب هم سختی کربناتی و هم سختی بی کربناتی ایجاد می کند . ( البته کمتر از کلسیم ) زیاد بودن این عنصر فلزی در آب می تواند مسهل باشد .

مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز کلسیم برای آب آشامیـــدنی 200 میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 50 میلیگرم بر لیتر بر حسب کلسیم می باشد .

سدیم :

  عنصر سدیم علاوه بر اینکه یکی از عناصر فراوان در طبیعت می باشد . به علت حلالیت زیاد آن در بیشتر منابع آب طبیعی یافت می شود . مقدار آن بسیار متفاوت است . حد آستانه برای سدیم به آنیونهای آن بستگی دارد و  مطابق استاندارد های بین المللی بهداشت حد مجاز سدیم به صورت کلرید سدیم  برای آب آشامیدنی 350  میلیگرم بر لیتر و حد مطلوب آن 138 میلیگرم بر لیتر برحسب یون کلر می باشد . همچنین حد مجاز سدیم به صورت سولفات سدیم برای آب آشامیدنی 328 میلیگرم بر حسب سدیم می باشد . حد مجاز سختی آب آشامیدنی

 

پتاسیم :

پتاسیم اینکه یکی از فراوانترین عناصر در طبیعت است مقدار آن در آبهای طبیعی هرگز بیش از 20 میلی گرم در لیتر نمی شود.

فیلم روش آزمایش سختی آب

مقالات پیشنهادی

ترکیبات آلی آب

ترکیبات آلی آب ترکیبات آلی آب که همواره باید تخمینی از میزان زائدات آن داشت شامل BOD و COD و TOC و TOD(کل اکسیزن مورد نیاز) می باشد. در تفسیر میزان وجود این زائدات در نمونه های آب تصفیه شده و پساب باید احتیاط های لازم را در تفسیر نتایج آزمایشات  و همبستگی نتایج یک […]

اندازه گیری mtbe

اندازه گیری mtbe : برای شناسایی و اندازه گیری mtbe مشخص است که این ترکیبات از مواد شیمیایی اضافه شونده به بنزین است. و کاربرد آن در افزایش عدد اکتان سوخت به منظور بهره وری بیشتر از بنزین می باشد. mtbe از طرف سازمان حفاظت محیط زیست امریکا به عنوان یک ماده مضر با احتمال سرطان زایی بالا […]

آزمایش EC آب

آزمایش EC آب : آزمایش EC آب براي آزمونهاي آب, اغلب به صورت هدايت الكتريكي بيان ميشود و به عنوان معياري از غلظت مواد محلول قابل يونيزه موجود در نمونه بكار ميرود. واحد اين كميت بر حسب زيمنس بر متر بيان ميشود. علايم σو k نيز براي نمايش هدايت الكتريكي بكار ميروند. ثابت سلول, K در آزمایش […]

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران : پايش كيفي آب شامل آزمایش آب آشامیدنی ، آزمایش آب چاه ، آزمایش آب استخر و همه آزمایش های آب و پساب در آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران انجام می گیرد. آنالیز آب فعاليت متمركزي است كه براي بررسي ويژگي هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي آب در ارتباط با بهداشت […]

چرخه ازت

چرخه ازت در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع […]

طعم و بو آب

طعم و بو آب آب در خالص ترین حالت، بدون طعم و بو است. لیکن با انحلال مواد آلی و معدنی در آن، بو و طعم پیدا می کند. علت بو و طعم آب، طبیعی یا انسان زاد است و عمدتاً از ذرات خاک، واپاشی گیاهان، برخی موجودات (دروایان، باکتری ها و قارچ ها)، برخی […]

استاندارد tds آب آشاميدني

استاندارد tds آب آشاميدني : استاندارد tds آب آشاميدني ، واژه های «جامدات»، «مواد معلق» و «مواد محلول» به عنوان معادل واژه های «باقیمانده»، «مواد صاف نشدنی»، و «مواد صاف شدنی» به کار می روند. جامدات، ذرات معلق یا مواد محلول موجود در آب با فاضلاب می توانند بر کیفیت آب تأثیر منفی بگذارند. آبهایی […]

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی : درباره آلودگی میکروبی آب آشامیدنی میدانیم که آب يكي از مهمترين منابع سياره ماست. اخيراً منابع آب شيرين با نرخ هشدار دهنده اي در حال اتمام هستند. بيش از يك ميليارد نفر دسترسي به آب سالم ندارند و بيش از دو ميليارد نفر در مناطق با داراي مشكل آب زندگي ميكنند. […]

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب: آزمایش کلر آب و كلر و تركيبات كلر ،‌ مانند هيپوكلريت سديم و هيپوكلريت كلسيم ، به مقدار زياد براي گندزدائي آبهاي آشاميدني مخصوصاً در آمريكا ، بكار مي رود . هنگامي كه كلرزني به خوبي شناخته و به كار رود ، روشي است عملي ، بي خطر و مؤثر براي نابود […]

آزمایش آب صنایع داروسازی

آزمایش آب صنایع داروسازی آزمایش آب در صنایع داروسازی در آزمایشگاه دانش بنیان شرکت آبرام انجام می گردد. این آزمایشات یک امر الزامی است. زیرا آب مهمترین ماده خام در تولید محصولات دارویی می باشد. بعلاوه آب به عنوان یک ماده اولیه در پروسه های فرمولاسیون، ساخت و سنتز مواد اولیه استفاده می شود. به […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 2

عبداله جمالي گفت:

سلام وعرض ادب
من چشمه اي رو شناسايي كردم ودادم آناليز انجام دادن مي خواستم ببينم
آناليزو ازطريق ايميل براتون ميفرستم
لطف كنيد منو راهنمايي بكنيد

developer گفت:

سلام بله ارسال بفرمایید به شماره واتساپ 09390391606 یا ایمیل abramteam@gmail.com

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید