حذف تری هالومتان ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

حذف تری هالومتان ها

حذف تری هالومتان ها در تصفیه خانه های آب تازه تاسیس و در طول اصلاح تصفیه خانه های تعمیر شده باید همواره مورد بررسی و حذف قرار بگیرند. (به علت مقدار بالای تری هالومتان ها) نرخ تشکیل تری هالومتان ها به عوامل زیر بستگی دارد :

  1. مواد اولیه آلی : در صورتی که مواد اولیه در آب وجود داشته باشد،  هیپ گونه تری هالومتانی تشکیل نخواهد شد. بنابراین ، غلظت و نوع مواد آلی اولیه بر تشکیل تری هالومتان اثری مستقیم دارد. هدف از آزمایش پتانسیل حداکثر تری هالومتان (THM) کل ، اندازه گیری مقدار اولیه موجود برای واکنش با کلر آزاد باقی مانده است.
  2. میزان کلر آزاد باقی مانده : از آنجاییکه تری هالومتان از محصولات جانبی کلرزنی است، مقدار کلر آزاد باقی مانده به صورت مستقیم از مقدار تشکیل  تری هالومتان تاثیر می پذیرد. بنابراین ، شرایط اولیه اختلاط و طراحی تانک تماس نیز بر نرخ تشکیل تری هالومتان تاثیر می گذارد.
  3. دمای آب : دمای آب به طور مستقیم بر نرخ تشکیل هالومتان ها تاثیر می گذارد و برای حذف تری هالومتان ها باید دما را کنترل کرد.دمای زیاد ، سرعت تشکیل آن را افزایش می دهد و در نتیجه سبب تشکیل مقدار زیادی THM می شود. در بسیاری از مواقع، مقدار  تری هالومتان در تابستان یعنی وقنی که دمای آب ۲۵ درجه است، حدود ۲ برابر بیشتر از میزان تری هالومتان در زمستان(دمای ۴ درجه سانتیگراد) است. اگر چه دمای آب در نرخ تشکیل تری هالومتان عامل مهمی است، ولی نوع و غلظت مواد آلی اولیه نیز بر این پدیده تاثیر گذار است.
  4. پی اچ آب : نرخ تشکیل تری هالومتان و تری هالومتان خروجی به طور چشم گیری از پی اچ آب تاثیر می پذیرند. پی اچ بالا سرعت تشکیل تری هالومتان را افزایش می دهد.
  5. غلظت برم : سرعت واکنش بین برم و مولکول های اولیه سریع تر از کلر  و مواد اولیه است. مقدار تری هالومتان ها در مدت زمان کمتری افزایش می یابد. در صورتی که برمید در فرآیند آب وجود داشته باشد، غلظت تری هالومتان نهایی بیشتر از ترکیبات کلر خواهد بود. ساز و کار واکنش به این ترتیب است که یون برمید با کلی آزاد باقی مانده به برم اکسید می شود و همچنین به سرعت قادر به واکنش با مواد اولیه به شکل  تری هالومتان است.
  6. زمان تماس کلر : میزان تری هالومتان تابع مدت زمان تماس کلر است. زمان تماس طولانی ، سبب ایجاد تری هالومتان با غلظت زیاد می شود.

    نحوه تشکیل تری هالومتان ها

راهبری حذف تری هالومتان ها

  1. مرحله اول : روش های محلی برای تامین آب، مثل آب های زیرزمینی در صورتی که این گزینه وجود نداشته باشد به مرحله دوم باید رفت.
  2. مرحله دوم : شامل این مراحل است که لخته سازی و ته نشینی بهینه شود تا میزان مواد آلی  اولیه افزایش یابد. برای کم کردن زمان تماس، نقاط تغذیه عوض شود. پیش کلرزنی با پرمنگنات پتاسیم جایگزین و مقدار کمی دی اکسید کلر به عنوان پیش اکسید کننده استفاده شود. به عنوان یک گزینه دیگر ، گندزدایی از کلرآمین ها استفاده شود که شامل اضافه کردن آمونیاک ، به مقدار ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بعد از به کار بردن کلر  و حذف تری هالومتان ها است. برای حذف تری هالومتان ها  می توان و مواد آلی اولیه ، می توان از کربن فعال پودری استفاده کرد.
  3. مرحله سوم : برای اکسیداسیون و حذف مواد آلی اولیه از پیش کلرزنی استفاده شود، با استفاده از برج های هوادهی مقدار تری هالومتان محدود می شود، استفاده از بستر کربن فعال دانه ای، استفاده از فرآیند های غشایی مانند نانو فیلتراسیون

 

مقالات پیشنهادی

دمای استاندارد آب جکوزی

دمای استاندارد آب جکوزی دمای استاندارد آب جکوزی آب گرم باید بین ۳۶ تا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد. به طور کلی کیفیت آب جکوزی در دمای و بهره برداری آب استخر تاثیر گذار است. در بهره برداري و استفاده از استخرهاي شنا حفظ سلامتي شناگران حائز اهميت است چرا كه اضافه شدن موادي نظير چربي، عرق […]

كاهش آلودگي ميكروبي آب

كاهش آلودگي ميكروبي آب : كاهش آلودگي ميكروبي آب دارای اهمیت بسیار زیادی در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. آب سالم و بهداشتي يكي از نيازهاي مهم يك جامعه است. همچنين تامين آب در كشورهاي در حال توسعه يك مسئله مهم و حياتي است. معمولا آب به سرعت ميتواند آلوده شود كه موجب غير بهداشتي […]

تست آب بویلر

تست آب بویلر جلوگیری از خوردگی دیگ بخار و بویلر و دستگاه­های جانبی آن یکی از دلایل پر اهمیت کنترل آب دیگ بخار و تست آب بویلر است. دلیل اصلی خوردگی دیگ­های بخار و بویلر ها به عوامل زیر بستگی دارد. مقدار نامناسب اکسیژن pH نامناسب. وجود یون های نامناسب وجود گازهای محلول میزان بالای […]

آلودگي آب با نيترات

آلودگي آب با نيترات

آلودگي آب با نيترات: هنوز مي توانيد يك ليوان آب را با اطمينان از سلامت آن بنوشيد ولي قطعاً تا چند سال آتي اين گونه نخواهد بود. چند سال ديگر كه خيلي هم دور نيست . بي شك نخواهيد توانست يك ليوان آب را با اطمينان كامل بنوشيد . آلودگی آب با نیترات  واقعيتي است كه […]

حلالیت کربنات کلسیم در آب

حلالیت کربنات کلسیم در آب شاخص حلالیت کربنات کلسیم در آب (CaCO3) به طور معمول برای ارزیابی میزان تمایل جذب و تشکیل پیوند آب با کربنات و کلسیم می باشد. ارزیابی میزان حلالیت کربنات کلسیم در آب برای کنترل  خوردگی و رسوب گذاری مفید است. و از این شاخص برای جلوگیری از رسوب های کربنات کلسیم در […]

تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی

تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی باعث ایجاد بیماری هایی از جمله شایع ترین این بیماري اسهال و بیماري کرم شلاقی می باشد،که در کشورهاي نظیر پاکستان که در آن به طور وسیعی از فاضلاب خام استفاده می کنند، به وفور دیده می شود. فاضلاب خام داراي مقدار متنوعی از عوامل بیماري […]

هضم با اسید نیتریک

هضم با اسید نیتریک هضم با اسید نیتریک یکی از روش های هضم نمونه های آب و خاک برای اندازه گیری فلزات سنگین توسط دستگاه جذب اتمی یا دستگاه ICP می باشد. همانطور که تغییرات زیادی در سطوح غلظت های فلزات توسط تکنیک های دستگاهی وجود دارد و همچنین نیاز به به دستیابی به غلظت […]

محیط های کشت میکروبی آب

محیط های کشت میکروبی آب محیط های کشت میکروبی آب شامل محیط های برای رشد باکتری های آلاینده آب است که برای رشد باکتری های کلیفرم، LES Endo agar و M-Endo medium است. در صورت استفاده از محیط LES Endo agar، باید محیط را در یک لیتر آب حاوی  ۲۰ میلی لیتر اتانول ۹۵% حل کرده […]

آزمایش آب کشاورزی

آزمایش آب کشاورزی: آزمایش آب کشاورزی یک امر ضروری برای کشاورز به حساب می آید چرا که رشد و سلامتی محصول علاوه بر خاک به آب نیز بستگی دارد. اگر آب آبیاری کشاورزی بی کیفیت باشد سود دهی محصول و همین طور کیفیت محصول پایین می آید. در مواقعی اگر آب کشاورزی بیش از حد […]

آزمایشات آب معدنی

آزمایشات آب معدنی : آزمایشات آب معدنی شامل دو دسته آزمایش میکروبی و شیمی فیزیک آب است که در آزمایشگاه دانش بنیان شرکت آبرام انجام می شود. آزمایشات آب معدنی جهت بررسی کیفیت آب و مقایسه آن با استاندارد انجام می گیرد. آزمایش های میکروبی شامل تعیین پارامتر های کل کلیفرم ، کلیفرم مدفوعی ، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید