آزمايش حضور كليفرم ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایش حضور کلیفرم ها

آزمايش حضور كليفرم ها به روش most probable number  جهت تشخیص  باکتری های شاخص گروه کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی است.در این آزمایش most probable number  یا به اختصار mpn ابتدا نمونه ها را به 9 عدد لوله که دارای غلظت های متفاوت محیط کشت می باشند اضافه می کنیم. 3 عدد لوله دارای رقت 2 بار محیط کشت لاکتوز و 6 عدد لوله دارای رقت 1 بار محیط کشت لاکتوز. سپس به لوله های دارای رقت 2 بار مقدار 10 سی سی از نمونه را اضافه می شود. پس از آن به لوله های دارای رقت 1 بار مقدار 1 سی و 0.1 سی سی از نمونه اضافه می گردد.

مرحله تاییدی یکی از مراحل تشخیص باکتری های گروه کلی فرم

اساس اين روش بررسي كيفيت ميكروبي يك حجم 100 ميلي ليتري از نمونه مورد نظر در محيط كشت مناسب است كه نتيجه اي كيفي از حضور يا عدم حضور كليفرم ها در اختيار مي گذارد. با در نظر گرفتن اينكه در 100 ميلي ليتر از نمونه آب آشاميدني نبايد كليفرمي وجود داشته باشد. اين آزمايش زمينه اي فراهم مي سازد تا محيط كشت براي شناسائي و جداسازي ساير شاخص ها(كليفرم هاي مدفوعي،آئروموناس،استافيلوكوك،سودوموناس،استرپتوكوك مدفوعي وكلستريديم) به همان شيوه كيفي بررسي شود.

از ديگر مزاياي اين روش امكان آزمايش تعداد زيادي نمونه در مدت زمان كمتر است. به علاوه مطالعات تطبيقي در مورد اين روش و شيوه صافي غشائي نشان مي دهد كه آزمايش حضور عدم حضور مي تواند امكان بيشتري براي شناسائي كليفرم ها در نمونه هاي حاوي ديگر ارگانيزم ها،كه رشدشان كلني هاي كليفرم را پوشانده و مانع از تشخيص شان مي شود رافراهم سازد.

آزمايش حضور عدم حضور براي نمونه هاي روزانه برداشت شده از شبكه توزيع يا تصفيه خانه هاي آب پيشنهاد شده است. زماني كه نتيجه آزمايش براي كليفرم ها مثبت مي باشد مي بايست آزمايش هاي بيشتري جهت تعيين غلظت يا تراكم كليفرم ها در نمونه انجام داد. نتايج كمي اين آزمايش ها ، اطلاعاتي در مورد شدت آلودگي در اختيار مي گذارد.

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی و اشرشیا کلی

 روش آزمايش احتمالي حضور کلیفرم ها

مواد مورد نياز

اين محيط به صورت آماده ، خشك و يا غليظ سترون شده  P _ A و محيط كشت آبگوشت در بازار موجود است . براي تهيه محيط در آزمايشگاه بصورت زير عمل مي گردد:

کلیفرم
تهیه محیط کشت جهت آزمایش حضور کلیفرم

چنانچه 100میلی لیتر، نمونه آزمايش مي شود، مخلوط فوق بايد سه برابر غليظ تر تهيه شود. محيط كشتP-A را بدون استفاده از حرارت و همراه با همزدن در آب حل كنيد. 50 میلی لیتر از محيط آماده را در يك بطري رقيق سازي 250 میلی لیتری با در سرپيچي بريزيد.(نياز به لوله تخمير و لوله دورهام نمي باشد). سپس محلول را به مدت 12 دقيقه در اتوكلاو با دماي 121 سترون كنيد. كل زمان سترون كردن نبايد از 30 دقيقه بيشتر شود

پی هاش اين محلول پس از سترون شدن بايد حدود 7 باشد.

روش انجام آزمايش حضور کلیفرم ها

نمونه را به مدت 5 ثانيه (حدود 25 بار ) به شدت تكان دهيد و 100 ميلي ليتر از آن را به بطري اضافه كنيد. با يكي دو بار وارونه كردن بطري مواد را كاملا مخلوط نمائيد P A حاوي محيط كشت تا محلول يكنواختي از محيط كشت ( با غلظت سه برابر ) و نمونه به دست آيد . مخلوط را در انكوباتور با دماي35 درجه سانتیگراد و پس از 24 و 48 ساعت براي مشاهده واكنش هاي اسيدي آن را بررسي کنید.

تفسير نتايج حضور کلیفرم ها

تشكيل رنگ زرد مشخص در محيط كشت نشانه اي از توليد اسيد در نتيجه تخمير لاكتوز است. اگر گاز نيز توليد شده باشد، تكان دادن آرام بطري موجب تشكيل كف در آن مي شود . مشاهده هر مقدار گاز و يا اسيد بيانگر پاسخ مثبت به اين آزمايش است.

آزمايش تائيدي حضور کلیفرم ها

روش آزمايش تاييدي در روش تخمير چند لوله اي براي كل كليفرم ها بيان شده است. محيط كشت از لوله هاي تخمير حاوي محيط كشت آبگوشت لاكتوز برليان گرين ب يل برات استفاده كنيد. روش انجام آزمايش حضور کلیفرم ها تمام كشت هاي ميكروبي كه در مرحله احتمالي ، اسيد يا گاز توليد كرده اند به محيط كشت  گرما گذاري كنيد.

تفسير نتايج

ظرف 48 ساعت بيانگر پاسخ مثبت به حضور باكتري هاي (BGLB ) توليد گاز در آبگوشت كليفرم در نمونه است. نتايج را به صورت حضور عدم حضور يا مثبت منفي براي كل كليفرم ها در 100میلی لیتر نمونه راگزارش کنید.

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش بیولوژی آب

آزمایش بیولوژی آب آزمایش بیولوژی آب بمنظور تشخیص ساختار توده بیولوژیکی موجود در منابع آب دریاها ، منایع ذخیره آب آشامیدنی ، آب های سطحی و دریا ها مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمون ها شامل شمارش و اندازه گیری فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون ها می باشد.  پلانکتون ها به موجودات زنده ی ریز […]

اندازه گیری سموم کشاورزی

اندازه گیری سموم کشاورزی اندازه گیری سموم کشاورزی مانند سموم ارگانیک کلره و سموم ارگانیک فسفره که ممکن است در محصولات کشاورزی یافت می شود باید به صورت مداوم بر اساس استاندارد های سازمان محیط زیست اجرا گردد. در مطلب  اندازه گیری سموم ارگانیک کلره به تشریح اندازه گیری سموم فسفره که مهمتری  اندازه گیری […]

تغییرات کیفی آب مخازن

تغییرات کیفی آب مخازن سد وضعيت تغییرات کیفی آب مخازن که به صورت افقي و عمودي بر كيفيت آب تاثیر گذاشته و به ميزان و نحوه اختلاط عمودي و افقي آب مخزن و بهره برداري آن دارد كه خود به عواملي از جمله باد، شكل مخزن ، تعداد و نحوه ورودي ها و كيفيت آب آنها […]

خورندگی آب

خورندگی آب : خورندگی آب واکنش فیزیکی- شیمیایی ناشی از تأثیر چندین عامل شیمیایی، الکتریکی، فیزیکی و بیولوژیکی می باشد. خورندگی برهم کنش فیزیکی شیمیایی مسیر انتقال با محیط اطراف است که سبب تغییر در خواص مسیر انتقال می شود. خورندگی و رسوبگذاری باعث کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات […]

بحران آب

بحران آب : بحران آب مساله ای جهان شمول است که مشکلات عمده ای ایجاد کرده است به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد ابعاد مالی و اقتصادی این مهم بررسی میگردد… استادیار اقتصاد مالی انستیتو فناوری استیونس گفت: باوجود اینکه ایران یکی از بالاترین نسبت‌های «مصرف بالفعل» به «آب شیرین تجدیدشونده» را در دنیا دارد […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

آزمایش تعیین قلیائیت آب

آزمایش تعیین قلیائیت آب : آزمایش تعیین قلیائیت آب عبارت است از ظرفيت كمي آن براي خنثي سازي يك اسيد قوي تا يـك pHمعـين که برای تعيـين ميزان قليائيت از روش تیتراسیون استفاده می شود. آزمایش تعیین قلیائیت آب شاخص مهم در تعیین میزان خورندگی و رسوبگذاری آب موحود در سیستم های لوله کشی و […]

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی آلوده نشده کمتر از 10 mg/l است. طبق استاندارد 1053  غلظت کلرید در آب های شیرین کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر می باشد. حضور کلر در آب عموما به صورت یون -Cl  می باشد. کلرید ها از طریق نهشت جوی ، گرد […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

نظرات بسته شده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید