آزمايش حضور كليفرم ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایش حضور کلیفرم ها

آزمايش حضور كليفرم ها به روش most probable number  جهت تشخیص  باکتری های شاخص گروه کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی است.در این آزمایش most probable number  یا به اختصار mpn ابتدا نمونه ها را به 9 عدد لوله که دارای غلظت های متفاوت محیط کشت می باشند اضافه می کنیم. 3 عدد لوله دارای رقت 2 بار محیط کشت لاکتوز و 6 عدد لوله دارای رقت 1 بار محیط کشت لاکتوز. سپس به لوله های دارای رقت 2 بار مقدار 10 سی سی از نمونه را اضافه می شود. پس از آن به لوله های دارای رقت 1 بار مقدار 1 سی و 0.1 سی سی از نمونه اضافه می گردد.

مرحله تاییدی یکی از مراحل تشخیص باکتری های گروه کلی فرم

اساس اين روش بررسي كيفيت ميكروبي يك حجم 100 ميلي ليتري از نمونه مورد نظر در محيط كشت مناسب است كه نتيجه اي كيفي از حضور يا عدم حضور كليفرم ها در اختيار مي گذارد. با در نظر گرفتن اينكه در 100 ميلي ليتر از نمونه آب آشاميدني نبايد كليفرمي وجود داشته باشد. اين آزمايش زمينه اي فراهم مي سازد تا محيط كشت براي شناسائي و جداسازي ساير شاخص ها(كليفرم هاي مدفوعي،آئروموناس،استافيلوكوك،سودوموناس،استرپتوكوك مدفوعي وكلستريديم) به همان شيوه كيفي بررسي شود.

از ديگر مزاياي اين روش امكان آزمايش تعداد زيادي نمونه در مدت زمان كمتر است. به علاوه مطالعات تطبيقي در مورد اين روش و شيوه صافي غشائي نشان مي دهد كه آزمايش حضور عدم حضور مي تواند امكان بيشتري براي شناسائي كليفرم ها در نمونه هاي حاوي ديگر ارگانيزم ها،كه رشدشان كلني هاي كليفرم را پوشانده و مانع از تشخيص شان مي شود رافراهم سازد.

آزمايش حضور عدم حضور براي نمونه هاي روزانه برداشت شده از شبكه توزيع يا تصفيه خانه هاي آب پيشنهاد شده است. زماني كه نتيجه آزمايش براي كليفرم ها مثبت مي باشد مي بايست آزمايش هاي بيشتري جهت تعيين غلظت يا تراكم كليفرم ها در نمونه انجام داد. نتايج كمي اين آزمايش ها ، اطلاعاتي در مورد شدت آلودگي در اختيار مي گذارد.

کل کلیفرم و کلیفرم مدفوعی و اشرشیا کلی

 روش آزمايش احتمالي حضور کلیفرم ها

مواد مورد نياز

اين محيط به صورت آماده ، خشك و يا غليظ سترون شده  P _ A و محيط كشت آبگوشت در بازار موجود است . براي تهيه محيط در آزمايشگاه بصورت زير عمل مي گردد:

کلیفرم
تهیه محیط کشت جهت آزمایش حضور کلیفرم

چنانچه 100میلی لیتر، نمونه آزمايش مي شود، مخلوط فوق بايد سه برابر غليظ تر تهيه شود. محيط كشتP-A را بدون استفاده از حرارت و همراه با همزدن در آب حل كنيد. 50 میلی لیتر از محيط آماده را در يك بطري رقيق سازي 250 میلی لیتری با در سرپيچي بريزيد.(نياز به لوله تخمير و لوله دورهام نمي باشد). سپس محلول را به مدت 12 دقيقه در اتوكلاو با دماي 121 سترون كنيد. كل زمان سترون كردن نبايد از 30 دقيقه بيشتر شود

پی هاش اين محلول پس از سترون شدن بايد حدود 7 باشد.

روش انجام آزمايش حضور کلیفرم ها

نمونه را به مدت 5 ثانيه (حدود 25 بار ) به شدت تكان دهيد و 100 ميلي ليتر از آن را به بطري اضافه كنيد. با يكي دو بار وارونه كردن بطري مواد را كاملا مخلوط نمائيد P A حاوي محيط كشت تا محلول يكنواختي از محيط كشت ( با غلظت سه برابر ) و نمونه به دست آيد . مخلوط را در انكوباتور با دماي35 درجه سانتیگراد و پس از 24 و 48 ساعت براي مشاهده واكنش هاي اسيدي آن را بررسي کنید.

تفسير نتايج حضور کلیفرم ها

تشكيل رنگ زرد مشخص در محيط كشت نشانه اي از توليد اسيد در نتيجه تخمير لاكتوز است. اگر گاز نيز توليد شده باشد، تكان دادن آرام بطري موجب تشكيل كف در آن مي شود . مشاهده هر مقدار گاز و يا اسيد بيانگر پاسخ مثبت به اين آزمايش است.

آزمايش تائيدي حضور کلیفرم ها

روش آزمايش تاييدي در روش تخمير چند لوله اي براي كل كليفرم ها بيان شده است. محيط كشت از لوله هاي تخمير حاوي محيط كشت آبگوشت لاكتوز برليان گرين ب يل برات استفاده كنيد. روش انجام آزمايش حضور کلیفرم ها تمام كشت هاي ميكروبي كه در مرحله احتمالي ، اسيد يا گاز توليد كرده اند به محيط كشت  گرما گذاري كنيد.

تفسير نتايج

ظرف 48 ساعت بيانگر پاسخ مثبت به حضور باكتري هاي (BGLB ) توليد گاز در آبگوشت كليفرم در نمونه است. نتايج را به صورت حضور عدم حضور يا مثبت منفي براي كل كليفرم ها در 100میلی لیتر نمونه راگزارش کنید.

 

مقالات پیشنهادی

استاندارد آب کشاورزی

استاندارد آب کشاورزی : استاندارد آب کشاورزی دارای اهمیت است. استفاده از فاضلاب انسانی در کشاورزی با هدف آبیاری محصولات و حاصلخیز کردن خاک ها از قدیم در کشورهای آسیایی رواج داشته است. در عصر معاصر و در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، در کشورهایی مانند آلمان، انگلیس و آمریکا مهمترین روش دفع فاضلاب، تخلیه […]

ایمنی آزمایشگاه آب

ایمنی آزمایشگاه آب به منظور حفظ ایمنی آزمایشگاه آب هرگز در آزمایشگاه به تنهایی کار نکنید. همیشه حضور خود را در آزمایشگاه با شخص دیگری در میان بگذارید. از محیط آزمایشگاه جهت صرف غذا و مایعات نبایستی استفاده گردد. روی کلیه ظروف حاوی محلول های آزمایشگاهی برچسب بزنید، برچسب ها بایستی همراه با توضیحات و اخطارهای […]

تعیین سموم ارگانوفسفره

تعیین سموم ارگانوفسفره روش تعیین سموم ارگانوفسفره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی می باشد که دارای ستون های مویینه بوده و با شناساگر های NPD یا FPD قابل اندازه گیری است. این روش برای اندازه گیری غلظت ترکیبات ارگانو فسفره می باشد که برای تعیین غلظت نمونه با دقت ppb این اندازه گیری ها را […]

تفاوت بورت و پیپت

تفاوت بورت و پیپت برای تشریح تفاوت بورت و پیپت به بررسی ویژگی های و کاربرد ها و شکل هریک از این دو تجهیز پر کاربرد در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب می پردازیم.پیپت بر دو نوع است: حباب دار و مدرج. پی پت حباب دار استوانه اي است که دو انتهاي آن به شکل […]

خدمات آزمایشگاهی آب

خدمات آزمایشگاهی آب خدمات آزمایشگاهی آب شامل خدمات آنالیز میکروبی ، شیمیایی و فیزیکی و آنالیز فلزات سنگین نمونه های آب آشامیدنی یا آب چاه ، چشمه ، رودخانه و سایر نمونه های آب می باشد. خدمات آزمایشگاهی آب مورد نیاز تمامی مردم که به صورت خاصی نیاز به آنالیز آب در منطقه ای دارند […]

آزمایشگاه سنجش آب

آزمایشگاه سنجش آب تعیین کیفیت آب در آزمایشگاه سنجش آب نه تنها برای آشامیدن بلکه برای بسیاری از صنایع و فعالیت های مختلف ضروری می باشد. در آزمایشگاه سنجش آب شرکت آب راهبر محاسب انواع نمونه های آب، پساب، فاضلاب و خاک آزمایش می شود. برای هر کدام از این نمونه ها پارامترهای خاصی بر […]

باکتری های هتروتروف در آب

باکتری های هتروتروف در آب باکتری های هتروتروف در آب شامل تعداد کل میکروب­ های موجود در واحد حجم نمونه است که در نمونه های آب به دلایل زیر، بررسی می­ شود. مقادیر زیاد باکتری، حتی در صورت غیر بیماری ­زا بودن، نشان دهنده ­ی مدار قابل ملاحظه ­ای مواد آلی قابل تجزیه است. که […]

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب

تجهیزات آزمایشگاه آب : تجهیزات آزمایشگاه آب که مورد نیاز برای انجام آزمایشهای آب و فاضلاب بستگی به آزمایشات که قصد اندازه گیری آنرا را داریم، دارد. لذا برا اجرای آزمایشات آب و فاضلاب به مواد و تجهیزات زیر نیاز داریم… اندازه گیری PH : دستگاه pHمتر وسایل شیشه ای مختلف اندازه گیری دما : […]

فرار جامدات در لجن فعال

فرار جامدات در لجن فعال مشکلات ته نشینی و فرار جامدات در لجن فعال  ممکن است فقط به دلیل یک وضعیت بهره برداری نظیر رشد نامطلوبارگانیسم های رشته ای ،یا در اثر شرایط متنوع بهره برداری نظیر بروز همزمان رشد نامطلوب ارگانیسم های رشته ای و حضور ذره های لخته ای ناشی از فقر مواد […]

سرب در آب آشامیدنی

سرب در آب آشامیدنی : سرب در آب آشامیدنی وجود دارد اما مقدار آن در میزان سمیت آب تعیین کننده س. سرب يك فلز سمي است كه ميتواند در صورت بلع يـا تنفس براي سلامتي انسان مضر باشد آثار سرب بر روي بدن به ميزان قرار گرفتن در معرض آلـودگي بـستگي دارد و بـه طـور كلـي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

نظرات بسته شده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید