رنگ آمیزی گرم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

رنگ آمیزی گرم

رنگ آمیزی گرم متداول ترین تکنیک رنگ آمیزی مورد اتفاده  برای شناسایی ارگانیسم های رشته ای است. تکنیک های مختلفی برای رنگ آمیزی گرم وجود دارد. روش اصلاح شده هاکر در آزمایشگاه بسیاری از تصفیه خانه های فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.  محلول های مورد نظر برای برای رنگ آمیزی شامل کریستال ویوله ، ید مخصوص رنگ آمیزی گرم، عامل بی رنگ کننده و رنگ متقابل یا سافرانینی می باشد.

کیت های رنگ آمیزی را می توان از فروشنده های متعدد مواد شیمیایی خریداری کرد. این کیت ها ، تمام محلول های رنگ آمیزی  گرم را دارا می باشند که در بطری های چکاننده قرار دارند. برای رنگ آمیزی گرم پروسه های آزمایشگاهی زیر مورد استفاد قرار می گیرد.

  1. یک نمونه نازک از مایع مخلوط یا کف را بر روی یک لام میکروسکوپی قرار داده و اجازه دهید تا نمونه توسط هوا خشک شود.
  2. نمونه را با کریستال ویوله به مدت ۱ دقیقه رنگ نمایید.از پوشش تمام نمون توسط کریستال ویوله  اطمینان حاصل نمایید. لام میکروسکوپی را با آب مقطر شستشو دهید.
  3. نمون را باید مخصوص رنگ آمیزی به مدت ۱ دقیقه رنگ نمایید. از پوشش تمام سطح  نمونه توسط ید، مختص رنگ آمیزی گرم اطمینان حاصل کنید. میکروسکوپی  را با آب مقطر شستشو دهید.
  4. لام میکروسکوپی را در زاویه ۴۵ درجه نگه داشته و با ریختن قطره به قطره عامل بی رنگ کننده (محلول ۹۵ درصد اتانول یا الکل/استون) بر روی نمونه مدت ۳۰ ثانیه ، لام را بی  رنگ نمایید. لام میکروسکوپی را با یک پارچه یا دستمال خشک کنید.
  5. نمونه را باسافرانین برای مدت ۱ دقیقه رنگ نمایید. از پوشش تمام سطح با سافرانین اطمینان حاصل کنید. لام میکروسکوپی را با یک پارچه یا سدتمال خشک کنید.
  6. نمون رنگ آمیزی شده را تحت شرایط غوطه وری در روغن و با صفحه زمین روشن مشاهده نماییدو سلول های باکتریایی یا ارگانیسم رشته ای قهوه ای گرم مثبت بوده و سلول ها باکتریایی ارگانیسم رشته ای قرمز، گرم منفی هستند.
رنگ آمیزی گرم

مقالات پیشنهادی

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

آلودگی های نفتی در آب

آلودگی های نفتی در آب : لازمه شناحت آلودگی های نفتی در آب بررسی انواع آلودگي آبها است که انواع مختلفي دارد كه هر يك اهميت خاص خود را داشته و هيچ يك را نمي توان ناديده گرفت. از انواع آلودگي آبها مي توان به موارد: آلودگي راديواكتيو آلودگي عناصر ناچيز و كم مقدار آلودگی […]

اندازه گیری mtbe

اندازه گیری mtbe : برای شناسایی و اندازه گیری mtbe مشخص است که این ترکیبات از مواد شیمیایی اضافه شونده به بنزین است. و کاربرد آن در افزایش عدد اکتان سوخت به منظور بهره وری بیشتر از بنزین می باشد. mtbe از طرف سازمان حفاظت محیط زیست امریکا به عنوان یک ماده مضر با احتمال سرطان زایی بالا […]

محيط كشت

محيط كشت : محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط […]

علت سبز شدن آب استخر

علت سبز شدن آب استخر علت سبز شدن آب استخر ،ته نشينی زیاد و رشد و تجمع گياهان آبي چون جلبک ها و راههای جلوگیری از سبز شدن اب استخر نیز تشریح می گردد .گرچه سبز شدن آب استخر بي زیان و نا زیبا بوده ولي باعث بد منظره شدن و توليد بوي نامطبوع در آب مي […]

آزمایش استرپتوکوک مدفوعی

آزمایش استرپتوکوک مدفوعی آزمایش استرپتوکوک مدفوعی که برای تعیین گونه های مرکب از استرپتوکوکوس  از قبیل s.avium , s.bovis , faecalis , s.faecium , s,gallinarum  می باشد. این باکتری های با آنتی سرم های گروه d لانسفیلد واکنش مثبت نشان می دهند. زیستگاه طبیعی این استرپتوکوک ها روده ی انسان و حیوان خونگرم است. تصور می شد […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : حداقل بهداشت آب آشامیدنی مورد نیاز براي هر فرد چقدر است؟ چگونه باید این آب را تهیه نمود؟ براساس آخرین دستورالعمل هاي موجود حداقل آب مورد نیاز براي ادامه حیات 2.5–4لیتر براي هر نفر در روز می باشد. آب آشامیدنی سالم، آبی زلال، خنک، بی رنگ، بی بو، بدون مزه خاص […]

نیترات آب آشامیدنی

نیترات آب آشامیدنی : با رشد جوامع انساني ميزان آلودگي هاي با منشأ انساني از جمله نیترات آب آشامیدنی نيز افزايش يافته است. يكي از فعاليتهاي انساني كه باعث آلودگي آبهاي زيرزميني شده، كشاورزي ميباشد. فعاليتهاي كشاورزي يكي از منابع آلاينده هاي غيرنقطه اي (Non point) آبهاي سطحي و زيرزميني است، در واقع منبع آلودگي آنها يك […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

استاندارد آب دیگ بخار

استاندارد آب دیگ بخار تنها استانداردی که در مورد استاندارد آب دیگ بخار نوشته شده نشریه شماره 6039 موسسه استاندارد ایران است. هدف از تدوین این استاندارد تعیین شرایط تنظیم آب دیگ بخار یا روش های تنظیم شیمیایی یا درمان قلیایی می باشد. یکی از اهداف مهم تنظیم آب مصرفی دیگ بخار حفظ و نگهداری […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید