رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری برای نمونه های که از صافی عبور داده می شوند ، قابل انجام است که بیانگر حساسیت و نور رد شده از نمونه ها می باشد. رنگ های مختلف از جمله قرمز، سبز و آبی و … بر اساس طول موج عبوری از نمونه و درجه روشن بودن نمونه و میزان غلیظ یودن نمونه نشان داده می شود. تمامی این پارامتر ها تعیین شده اند برای تعیین میزان عبور نور از نمونه های فیلتر شده  که این فرآيند را رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری گفته می شود. اندازه گیری رنگ آب آشامیدنی و اندازه گیری رنگ در نمونه های خروجی تصفیه خانه های فاضلاب همواره مورد اهمیت بوده است.

رنگ سنجی-با-دستگاه-اسپکتروفتومتری

در اندازه گیری رنگ با اسپکتروفتومتر ممکن است مزاحمت هایی مانند وجود کدورت آب وجود داشته باشد که برای از بین بدرن این مزاحمت باید حتما نمونه را از کاغذ صافی گذراند.

تجهیرات رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

  • اسپکتروفتومتر، با سل های ۱۰ میلیمتر جذب، باریک (10 nm) و دارای محدوده ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانو متر
  • سیستم فیلتراسیون
  • ظرف زیر فیلتراسیون
  • ابزار نگه داری کاغذ صافی
  •  کاغذ صافی به ابعاد ۴۰ تا ۶۰ میکرومتر

دستورالعمل رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

مقدار دو حجم به اندازه ۵۰ میلی لیتر را به دمای اتاق برسانید.یک نمونه را در پی اچ نمونه اصلی و نمونه دیگر را با اسید سولفوریک و سدیم هیدروکسید که غلظت نمونه از ۳ درصد تغییر نکند، به پی اچ ۷ برسانید. مقدار پی اچ استاندارد لازم و ضروری است. به این دلیل که تغییرات رنگ تاثیر گذار است بر پی اچ. مواد معلق اضافی نیز باید حذف شود. هرکدام از نمونه ها را به صاف و پاک کنید.

قبل از شروع کار کردن با دستگاه، ابتدا دستگاه را با نمونه آب مقطر بلنک کنید.

محاسبات رنگ سنجی با دستگاه اسپکتروفتومتری

مقادیر انتقال داده تابلوهای مربوط به طول موج ، در ستون های X، Y و Z نشان داده شده است. مجموع هر ستون انتقال و جمع کل با عوامل مناسب (برای 10 یا 30 ارقام) در پایین جدول نشان داده شده است. برای به دست آوردن مقادیر  X، Y و Z باید مقدار  Y که درصد روشنایی است را تعیین کرد.

ضرایب سه رنگی x و y را از مقادیر tristimulus X، Y، و Z را با استفاده از  معادلات زیر محاسبه می شوند.

رنگ-سنجی-با-دستگاه-اسپکتروفتومتری

 

 

مقالات پیشنهادی

پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده

پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده پساب مورد استفاده برای پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده ، بايد عـاري از تخـم انگل نماتودها بوده و تعداد كليفرم مدفوعي در آنها بيش از 1000عدد در هر 100ميلـيليتـر نباشـد. بعـضي از نمـاتودهـا از جملـه كلونوركيس، شيستوزوما از جمله انگل هايي هستند كه در استفاده از اين منابع براي آبزي پروري داراي […]

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب (DO): آب در تماس با گازها می‌تواند مقادیر اندکی از آن‌ها را در خود حل کند. هوا حاوی مقادیر زیادی نیتروژن و اکسیژن است که در آب حل می‌شوند. نیتروژن گازی است بی‌اثر و حضور آن اهمیت چندانی ندارد، اما اکسیژن محلول (DO) در آب می‌تواند سبب خوردگی شود. همچنین فرآیند […]

مضرات کلر در آب آشامیدنی

مضرات کلر در آب آشامیدنی : با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیري از فناوري هاي روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهاي نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها […]

ظروف آزمایشگاه آب

ظروف آزمایشگاه آب در سال های اخیر انواع ظروف آزمایشگاه آب عرضه شده، که برحسب ضرورت و امکانات مالی و نیروی انسانی موجود در آزمایشگاه،می توان انتخاب و مورد استفاده قرار داد. ظروف شیشه ای مورد استفاده معمولا از جنس پیرکس بوده و در مقابل مواد شیمیایی و حرارت مقاوم می باشند. بورت هایی که […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی چیست؟ ، آب خالص بالقوه یون نداشته پس قدرت هدایت الکتریکی نیز ندارد و به نوعی دیگر می توان گفت این آب مقاومت بالایی دارد. اگر در آب یون وجود داشته باشد هدایت الکتریکی آن زیاد شده و مقاومت آن کم می شود. با استفاده […]

نیتروژن آلی در آب

نیتروژن آلی در آب (Organic nitrogen) از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن آلی به نیتروژن مقید در مواد آلی با حالت اکسایش 3- گفته می شود؛ به طوری که بتوان آن را با روش کِلدال (Kjeldahl method) اندازه گیری کرد. در روش کِلدال، نیتروژن تمام ترکیبات آلی نیتروژن دار اندازه گیری نمی شود؛ بلکه نیتروژن مواد […]

مواد جامد معلق TSS

مواد جامد معلق TSS آن قسمت از از مواد جامد آب که از صافی با اندازۀ منافذ مشخص (معمولاً کمتر از 2.0 میکرومتر) رد نمی شود و روی صافی باقی می ماند را کل مواد جامد معلق (TSS) می نامند. برای اندازه گیری غلظت TSS، ابتدا صافی خشک شده را وزن و سپس نمونه آب […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

اندازه گيري های گندزدائی توسط کلر

اندازه گيري های گندزدائی توسط کلر اندازه گيري های گندزدائی توسط کلر باید همواره انجام شود. كلر مي تواند مستقيما به صورت گاز كلر و يا محلول آبي به فاضلاب تزريق شود. در صورت استفاده از كلر مايع، معمولا از تبخير كننده براي تبديل كلر مايع به گاز استفاده مي شود. گاز كلر سپس توسط كلريناتور كه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید