روش اندازه گیری آرسنیک

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

روش اندازه گیری آرسنیک

روی نورسنجی به وسیله دی اتیل دی تیوکاربامات نقره:

این روش جهت اندازه گیری یون های آرسنیک در غلظت های بین،

مناسب می باشد.

 

 

مزاحمت ها و نحوه حذف آنها:

  • مواد اکسید کننده که مانع تبدیل یون های آرسنیک به ارسین هستند باید قبل از اندازه گیری احیاء گردند.
  • با توجه به این که یون های آنتیموان ایجاد کمپلکس رنگی مشابه آرسنیک می نمایند در صورت وجود چنین یونی بیش از یک میلی گرم بر لیتر آنتیموان، آن را با افزودن 4 میلی لیتر محلول ستانیک کلرید به طور رضایت بخش حذف نمایید و در صورت وجود هیدروژن سولفید می توان آن را به وسیله سرب استات حذف کنید (مطابق آن چه در آزمایش گفته شده).

در مورد غلظت های خیلی زیاد (بیش از 200 میلی گرم آرسنیک) مقادیر کمتری به دست خواهد آمد. در این موارد به نمونه یک میلی لیتر نیتریک اسید اضافه کنید و تا خشک شدن روی حمام تبخیر نمایید، سپس تبخیرشده را با دو میلی لیتر نیتریک اسید تر کنید و مجدداً تبخیر نمایید، نمونه را توسط سدیم هیدروکسید دو نرمال خارج نمایید و آن را به وسیله سولفوریک اسید دو نرمال خنثی کنید و محلولی را که تولید می شود را به بالن دستگاه نمایش داده شده منتقل نمایید.

روش اندازه گیری آرسنیک

 

مواد و محلول های مورد نیاز:

  • محلول استاندارد آرسنیک:

جهت تهیه محلول (1000 ppm) استاندارد از تیترازول استفاده نمایید و یا 1/320 گرم دی آرسنیک تری اکسید ناخالص استاندارد حجمی 10 درصد (که قبلاً به وسیله سیلیکاژل تا رسیدن به وزن ثابت خشک گردیده) را در 12 میلی لیتر محلول سود حل کنید و با سولفوریک اسید دو نرمال خنثی کنید و حجم آن را به یک لیتر برسانید.

 

  • محلول سرب استات:

جهت تهیه این محلول 10 گرم سرب استات با سه مولکول آب را در 100 میلی لیتر آب مقطر حل نمایید.

 

  • پشم شیشه با سرب استات:

پشم شیشه را با محلول سرب استات آغشته کنید و در C°  120 خشک نمایید.

 

  • محلول پتاسیم یدید:

15 گرم پتاسیم یدید را در 100 میلی لیتر آب مقطر حل نمایید.

 

  • محلول سدیم هیدروکسید 2 نرمال

 

  • محلول سولفوریک اسید 8 نرمال

 

  • محلول دی اتیل دی تیوکاربامات نقره:

این محلول از حل نمودن یک گرم پودر معرف در 100 میلی لیتر پیریدین تهیه می گردد.

 

  • فلز روی (مسی شده):

100 گرم دانه روی را در محلول کوییوریک سولفات یک درصد بریزید و پس از سیاه شدن سطح، آن ها را در آورید و خشک نمایید.

 

  • ستانیک کلرید :

40 گرم از نمک مورد نظر را در 100 میلی لیتر کلریدریک اسید 25 درصد نمایید.

 

روش آزمایش:

جهت اندازه گیری آرسنیک از دستگاهی مطابق شکل بالا استفاده نمایید، ابتدا 6 میلی لیتر محلول در اتیل  دی تیوکاربامات نقره را در لوله جاذب و مقداری پشم شیشه آغشته به سرب استات در قسمت افزاینده تماس بریزید. آن گاه 250 میلی لیتر نمونه را در یک بالن با 20 میلی لیتر سولفوریک اسید 8N، 8 میلی لیتر محلول پتاسیم یدید 15 درصد وزنی و 1/3 میلی لیتر محلول ستانیک کلرید مخلوط نمایید (در صورت وجود آنتیموان بیش از یک میلی گرم بر لیتر از 4 میلی لیتر ستانیک کلرید استفاده شود).

10 دقیقه صبر نمایید سپس 1+12 گرم دانه های روی (مسی شده) اضافه کنید و فوراً بالن را به دستگاه آماده شده وصل نمایید. ارسین تشکیل شده توسط هیدروژن آزاد می شود  به داخل معرف حرکت داده می شود. پس از گذشت 60 دقیقه جذب محلول معرف را به کمک دستگاه فتومتر روی طول موج 546 nm اندازه بگیرید. از آب مقطر به عنوان بلانک یا شاهد که به روش بالا عملیات روی آن انجام گرفته استفاده نمایید. سپس با استفاده از منحنی استاندارد غلظت را معین نمایید.

 

مقالات پیشنهادی

عوارض کلر آب استخر

عوارض کلر آب استخر از عوارض کلر آب استخر تحریک و سوزش چشم ، ایجاد لکه بر پوست و خشک شدن پوست وایجاد قارچ های موضعی بر روی پوست و مو نام برد. ممكن است سوزش چشم در اثر شنای طولانی در آب با pH= 7 همراه با کلر ترکيبی باقيمانده کلر آمين ها یا تری کلرید […]

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی برای نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی ، تجهیزات گوناگونی طراحی و ساخته شده است که بر اساس هدف آنالیز ، آنالیز آن انجام می شود. مثلا برای اندازه گیری اکسیژن محلول باید حداقل 1.5 لیتر نمونه برداشت شود که این نمونه هیچ تماسی با هوا نداشته باشد یا اینکه این آنالیز […]

آزمایش اندازه گیری چگالی آب

آزمایش اندازه گیری چگالی آب آزمایش اندازه گیری چگالی آب با استفاده از چگالی متر دقیق ارتعاشی (لرزشی) جریان قابل اندازه گیری است که این قابلیت را دارد که چگالی نمونه های آب طبیعی را اندازه گیری کند. آزمایش اندازه گیری چگالی آب با گذراندن نمونه آب از یک تیوب ارتعاشی (لرزشی)  که دریک محیط با دمای […]

آزمایش آلودگی آب تهران

آزمایش آلودگی آب تهران : آزمایش آلودگی آب تهران ، ازدیاد جمعیت و گسترش شهرنشینی، صنعتی شـدن و کــاربرد نامناســب و اســتفاده بــی رویــه از زمــین ، مســایل زیست محیطی متعددی را ایجاد نموده است که آلودگی منـابع آب یکی از پیامدهای مهم آن به شمار میآید. مناطق مسـکونی تهران آب تراکم بالا و درمحل های […]

استاندارد ec آب آشامیدنی

استاندارد ec آب آشامیدنی : استاندارد ec آب آشامیدنی رابطه مستقیمی با مقدار tds  آب آشامیدنی دارد که مقدار آن را می توان کمتر از ۱۵۰۰میکرو زمینس بر سانتیمتر در نظر گرفت. البته این مقدار متغیر بوده و به سایر پارامتر های آب هم بستگی دارد. . ec معادل electrical conductivity  به معنای هدایت الکتریکی می […]

آمونیاک در آب آشامیدنی

آمونیاک در آب آشامیدنی : آمونیاک در آب آشامیدنی که يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. وجود آمونیاک در آب آشامیدنی مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

دمای استاندارد آب استخر

استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر که اغلب به عنوان مشخصه های ظاهری نيز ذکر می شود بسيار مهم می باشد. زیرا این خصوصيات معمولاً بطور مستقيم توسط استفاده کنندگان از استخر قابل تشخيص می باشد. دمای استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر بر روي بسياري از واکنشهاي شيميایي که در […]

روش اندازه گیری سورفکتانت

روش اندازه گیری سورفکتانت روش اندازه گیری سورفکتانت بر اساس مرجع استاندارد متد برای آزمایش های آب و فاضلاب ویرایش شماره بیست و دوم با شماره روش 5540 قابل انجام می باشد. سورفکتانت ها از طریق پساب شسشتو کارخانه های صنعتی و پساب ناشی از شستشو همراه با مواد شونیده وارد شبکه فاضلاب می گردد.سورفکتانت ها […]

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک باکتری شاخص برای کیفیت بهداشتی آب های سطحی که در آب های آلوده ایجاد عفونت های پوستی و ذات الریه می شود.امروزه باکتري استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus به عنوان یک عامل مهم بیماري زا مخصوصا در بیمارستان ها  شناخته می شود. در 50سال گذشته این باکتري تغییرات ژنتیکی زیادي را متحمل […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید