روش های محلول سازی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

روش های محلول سازی

برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد نظر ميـزان غلظت،حجم محلولونيز مقدار گرم ماده حل شونده مـورد نيـاز را هـم مـشخص كنيم و البته چون در مسائل مربوط به محلول سازي از سـه مـورد ميـزان غلظـت،حجم محلول و مقدار گرم ماده حل شونده مورد نياز همـواره يكـي از ايـن مقـادير مجهول مي باشد مي توان به كمك روش محاسباتي نردباني محاسبه کرد. 

 

روش های-محلول-سازی

وسايل مورد نياز روش های محلول سازی :

  • بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري
  •  شيشه ساعت
  •  اسـپاتول
  • ترازوي آزمايشگاهي
  •  برچسب
  •  ظرف نگه داري محلول
  • هيدروكسيد سديم جامد (NaOH)
  •  آب مقطر

فرض كنيد كه مي خواهيد 250 ميلي ليتـر محلـول سـود 0.3 NaOH مولار تهيه كنيد كه بدين منظور بايد مراحل زير را به ترتيـب انجـام دهيد :

  1. ابتدا از روي برچسب ظرف نگهداري سود جامد مشخـصات مربـوط بـه آن را يادداشت كنيد و سپس به كمك اطلاعات جمع آوري شده و نيز طبـق نكـات گفتـه شده در مقدمه فصل و تئوري آزمايش بايد ميزان سود مورد نياز براي تهيه محلول را
    محاسبه كنيد كه مثلا اگر مشخصات بدست آمده براي سود مورد استفاده به صورت زير باشد :

    روش های محلول سازی
  2. حالا يك بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري را برداشته و پس از اطمينان از تميز بودن آن ابتدا با كمي آب مقطر شست شو دهيد و سپس در حدود 100الي 150ميلي ليتـر آب مقطر داخل آن ريخته و مقدار سود مورد نياز را هم بعد از توزين كـردن بـه آن
    اضافه كنيد. 
  3. بالن را به خوبي تكان داده تا كل سود جامد داخل آن در آب حل شود و بعد از حل شدن كامل سود در آب ، بالن را بـر روي ميـز قـرار داده و بـه كمـك پيـست (آبفشان) به تدريج تا خط نشانه روي گردنه بالن به آن آب مقطر اضافه كنيد.
  4. ظرفي كه مي خواهيد محلول حاصله داخل آن نگهداري شود را ابتـدا بـا آب معمولي كاملا شسته و تميز كنيد و بعد يكبار هم با آب مقطـر شـست و شـو داده و خشك نماييد و سپس محلول را با احتياط داخل آن ريخته و درخاتمه برچسبي را به
    صــــورت تهيــه نمــوده و روي ظــرف نگهــداري محلــول بچسبانيد. 

مقالات پیشنهادی

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا: کنترل کیفیت آب استخرهای شنا بنحوی که سلامت شناگران حفظ شده و از نظر خصوصیات فیزیکی، ظاهری و جنبه های زیباشناختی، آب مقبولیت لازم برای شناگران داشته باشد، دارای اهمیت است . جهت کنترل کیفیت آب استخرهای شنا توجه به موارد زیر ضروری می باشد: 1 کیفیت آب خام مصرفی 2 نوع استخر […]

نمونه برداری آب

توپو گرافی نمونه برداری آب دریا

توپو گرافی نمونه برداری آب دریا: نقاط نمونه برداری آب بر طبق تک تک اهداف تحقیق ، مطالعات قبلی در منطقه ، نوع رسوب در محل و شرایط آب نگاری باید تعیین شود . مناطق با عمق کم با ویژگی پستی و بلندی های نا مؤزون ، اغلب حاوی مواد نامرغوب ، برای نمونه برداری آب است […]

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد […]

نیتروژن آلی در آب

نیتروژن آلی در آب (Organic nitrogen) از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن آلی به نیتروژن مقید در مواد آلی با حالت اکسایش 3- گفته می شود؛ به طوری که بتوان آن را با روش کِلدال (Kjeldahl method) اندازه گیری کرد. در روش کِلدال، نیتروژن تمام ترکیبات آلی نیتروژن دار اندازه گیری نمی شود؛ بلکه نیتروژن مواد […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

مشخصات آب آشامیدنی سالم

مشخصات آب آشامیدنی سالم : زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش […]

آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی: آب آشامیدنی: آب آشامیدنی بر اساس استاندارد 1053 سازمان ملی استاندارد آبی است، که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. مواد شیمیایی معدنی آب آشامیدنی: ترکیباتی هستند که معمولاً عنصر کربن در […]

آزمایش كلرايد آب

آزمایش كلرايد آب : آزمایش كلرايد آب براي اندازه گيري يون كلريد در آب، در صورت غياب مزاحمتها كاربرد دارد. دقت اين روش براي آب درجه 2 بيان شده است و مسئوليت اطمينان از اعتبار روش براي بافت هاي آزمون نشده به عهده كاربر است. اين روش در گستره غلظتي mg/l  8 تا 250 mg/l يون كلريد اعتبارسنجي […]

استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : استاندارد هدایت الکتریکی آب آشامیدنی چیست؟ ، آب خالص بالقوه یون نداشته پس قدرت هدایت الکتریکی نیز ندارد و به نوعی دیگر می توان گفت این آب مقاومت بالایی دارد. اگر در آب یون وجود داشته باشد هدایت الکتریکی آن زیاد شده و مقاومت آن کم می شود. با استفاده […]

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب محدوده استاندارد  پارامترهای کیفی آب به عنوان يکي از عوامل بهبود و رشد اقتصادي جوامع به شمار ميآيد، لذا مديريت بهينه منابع آب به ويژه آب شيرين، به عنوان يکي از مهمترين برنامه هاي کشورها محسوب ميشود. کيفيت آبهاي سطحي در مناطق مختلف بدليل تنوع سازندها و ساختارهاي زمينشناسي و عوامل هيدروژئولوژيکي تغيرات […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید