سرب در آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

سرب در آب آشامیدنی :

سرب در آب آشامیدنی وجود دارد اما مقدار آن در میزان سمیت آب تعیین کننده س. سرب يك فلز سمي است كه ميتواند در صورت بلع يـا تنفس براي سلامتي انسان مضر باشد آثار سرب بر روي بدن به ميزان قرار گرفتن در معرض آلـودگي بـستگي دارد و بـه طـور كلـي اثــرات شـناخته شــده سـرب بــر روي بـدن ازتغييــرات بيوشيميايي كه در مقادير كم آلودگي تا تـأثير بـر روي سيـستم عصبي و حتي مرگ در غلظتهاي بـالا ميباشـد. عـلاوه بـر ايـن ميزان تأثيرات با توجه به سن افراد تغيير ميكند بـه گونـه اي كـه نوجوانـان، كودكـان و نـوزادان نـسبت بـه مـسموميت سـرب حساستر هستند. سرب باعـث كنـدكردن واكـنش بـا آنزيمهـا و حتي متوقف كردن واكنشهاي فيزيولوژي ضروري بدن ميشود و توانايي ذخيره شدن در استخوانها را نيز دارد. كه پـس از اشـباع
استخوان از سرب وارد خون ميشود.

مهمترين منابعي كه سرب از آن طريق مي تواند وارد بدن گردد . عبارت است از هواي محيط، غـذا (كـه مـيتوانـد از سـرب
موجود در هوا يا ظروف حمـل غـذا باشـد ( و آب ) ناشـي از خوردگي لوله ها یعنیسرب در آب آشامیدنی به طور متوسط تخمين زده ميشود كه 10تا 20درصد آلودگيهاي سربي در اثر آب آشاميدني ميباشد. بطـور كلي ميتوان گفت كه آلودگي آب آشاميدني به سرب ميتواند به دليل يكي يا تلفيقي از موارد زیر باشد :

  • خوردگي شيرآلات و يا اتصالات برنجي كه مقداري سـرب دارد.
  • خوردگي سيستم لوله كشي با لوله هاي سربي.
  • خوردگي لوله هاي مسي كه حاوي سرب ميباشد.

فلـزات سنگين نظير نقرهكادميم،قلع، جيـوه ، سـرب و همچنـين فلزاتـي كـه خاصيت الكترونگاتيويته زيادي دارند ماننـد مـس،
نيكل و كبالت ميل تركيبي شديدي با گـروه هـاي آمين و سولفيدريل 
دارند.

آنزيم ها به وسـيله اين فلزات متلاشي شده و قدرت آنزيمي خـود را از دست مي دهند. به علاوه فلزات در عمل سوخت و
سـاز بـدن وارد شـده و عمـل متـابوليزم را مختـل مينمايند. در ميان فلزات سـنگين، مسـموميت بـا سرب، مس، كـادميوم (سـرطان ريـه، پروسـتات و كليه) و روي بسيار خطرناك است و اثرات جدي بر سيستم عصـبي، كليـه و خـون دارنـد و همچنـين
منجر به فشار خون بالا نيز مي شوند. سرب منجـر به كاهش ميزان بهره هوشي و تاخير در يادگيري و رشــد ذهنــي فيزيكــي كودكــان و بزرگســالان ميشود. سرب در آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

کربن (C)

کربن (C) کربن (C)، یک عنصر نافلز چند ظرفیتی، جزء گروه 14 جدول تناوبی، با عدد اتمی 6 و جرم مولی g/mol 12/011 است. کربن، بیش از هر عنصر دیگری در ترکیبات مختلف معدنی و آلی حضور دارد و از نظر جرمی، چهارمین عنصر فراوان جهان، بعد از هیدروژن، هلیم و اکسیژن و دهمین عنصر […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب کلرزنی منابع آبی و پساب‌ها با هدف تخریب و یا غیر فعال کردن میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا انجام می‌شود. هدف دیگر، ارتقاء همه‌جانبه کیفیت آب مصرفی به دلیل واکنش کلرین (Cl2) با آمونیاک، آهن، منگنز، سولفید و برخی گونه‌های آلی است. به همین دلیل یادگیری و اجرای روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده […]

بهترین دستگاه تصفیه آب

بهترین دستگاه تصفیه آب در بررسی میدانی دستگاه تصفیه آب ،سطح آلودگي ميکروبي کليفرم گرماپاي درنقاط مصرف شبکه توزيع و هم در خروجي آب شيرين کن هاي خانگي مورد مطالعه صفر بود. در مطالعه اي مشابه که توسط . Philip Fو همکاران در بررسي کارايي آب شيرين کن هاي خانگي مقدار کل کليفرم ها و […]

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) در آب آشامیدنی

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) ( Trace elements and micronutrients (heavy metals)) در آب آشامیدنی معمولاً در آب های طبیعی، بسیاری از عناصر با مقدار کم (عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها(فلزات سنگین) )یافت می شود که از هوازدگی و انحلال سنگ ها و خاک ها، فاضلاب های شهری و صنعتی، زه […]

آزمایش آب چاه

آزمایش آب چاه آزمایش آب چاه برای بررسی کیفیت آب از نظر فیزیکی – شیمیایی و میکروبی انجام می شود. چرا که آب چاهی که برای آشامیدن و یا هر کاربری دیگر در نظر گرفته می شود باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. اگرچه ممکن است آب چاه زلال و شفاف باشد، اما ممکن است […]

شمارش بشقابي باكتري هاي هتروتروف

شمارش بشقابی باكتري هاي هتروتروف شمارش بشقابي باكتري هاي هتروتروف که پیش از این بعنوان شمارش بشقابي باكتريهاي استاندارد شناخته مي شد، روشي است كه توسط آن تعداد باكتري هاي هتروتروف زنده در آب اندازه گيري شده و نيز تغييرات كيفي به هنگام تصفيه و توزيع آب و يا كيفيت آب استخر هاي شنا و خروجی تصفیه […]

کروماتوگرافی gc-mass

کروماتوگرافی gc-mass کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی یا کروماتوگرافی gc-mass ،يكي از روش هاي طيف سنجي است كه شامل جداسازي يون هاي يك يا چند اتمي بر پايه نسبت جرم به بار (m/z)  و اندازه گيري m/z و فراواني يون ها در فاز گازي است. به عبارت دقيقتر طيف سنجي جرمي به بررسي نسبت جرم به […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

میزان کلر باقی مانده آب

میزان کلر باقی مانده آب میزان کلر باقی مانده آب ، در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، بین 0.2 تا 0.5 میلیگرم بر لیتر توصیه می شود. در صورتی که ایجاد کلر ترکیبی باقی مانده ملاک عمل قرار گیرد. مقدار آن در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، ۱تا ۲ میلی گرم […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

سختی آب در مرغداری ها

سختی آب در مرغداری ها کنترل سختی آب در مرغداری ها برای رسیدن به بازدهی مطلوب و جلوگیری از خسارت بسیار مهم است. سختی آب در مرغداری ها موجب رسوب گذاری در سیستم آبرسانی مرغداری ها شده و موجب افت فشار آب می شود. سختی آب علاوه بر ایجاد رسوب در تجهیزات آبرسانی مرغداری ها، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید