شنا در دریاچه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

شنا در دریاچه

تفاوت اساسي استخرهاي شنا با شنا در دریاچه و سایر اماکن آبي در حدود و اندازه آن و منبع آب از سویي و کيفيت آب مصرفي آن از سوي دیگر است. علاوه بر آن موقعيت مكاني و استقرار آن نيز داراي محدودیت هایي است و لذا همجواري با کارخانه ها و موسسات صنعتي یا درماني یا کشاورزي توصيه نشده است. دریا ها و شناگاه های طبيعی محيط های تفریحی سالمی هستند که برای شنا، قایقرانی، ماهيگيری و سایر ورزش های مفيد مفرح آبی طرفداران و علاقمندان زیادی را  خصوصا در فصل های گرم به طرف خود جذب کرده اند.

 

شنا-در دریاچه ها تا حدودی با شنا در استخر های شنا متفاوت است.

عوامل آلودگی آب شناگاه های طبيعی به شرح زیر خلاصه می شود :

  • آلوده شدن به وسيله فاضلاب هاي صنعتي- خانگي- کشاورزي و مواد نفتي.
  • آلودگي به وسيله افراد استفاده کننده از شناگاه ها.
  • آلوده شدن به وسيله شستشوي ساحل توسط امواج.

عامل بيماریزائی در استخرهای آب گرم، سودوموناس و لژیونلا و در دریاچه عامل بيماری شيگلا سونی و ویروس نرویک و اختلالات معدی روده ای حاد و برخی دیگر از لپتوسپيرا و ژیاردیا را نام برد.بر اساس داده های محدود شنا در آب دریاچه که ميانگين تعداد کليفرم آن 2300 در 100ميلی ليتر آب باشد. از نظر آماری افزایش معنی داری در وقوع موارد بيماری موجب می گردد.


شنا در آب رودخانه که تراکم ميانه کليفرم
 آن 2700 در ميلی ليتر باشد، موجبات افزایش معنی دار آماری در موارد بيماری های روده ای می گردد. چنانچه شناگران در سنين 5تا 19 سال باشند موارد وقوع بيماری بيشتر است. افرادی که جهت شنا در دریاچه و ساحل دریایی که معيار و ضوابط بهداشتی آن به سختی قابل پذیرش می باشد استفاده می کنند ، علائم اختلالات گوارشی زیادتری نسبت به ساحل دریای نسبتا” غير آلوده از خود نشان می دهند.

مطالعات نشان داده است که در pHمعادل 4.7تا ،8.78 آکانتامبا که یک آميب دیگر آزادزی می باشد غالبأ موجب عفونت تحت حاد مزمن شده از شدت کمتری در مقام مقایسه با PAM برخوردار است و ممكن است از طریق یک ضایعه پوستی وارد بدن انسان گردد، و لذا گردش مجدد دائمی، صافی، وجود کلر آزاد باقيمانده حداقل 3 ميلی گرم در ليتر در چنين شناگاه های طبيعی توصيه
شده است در غير اینصورت اقدامات لازم در جهت ممانعت از ورود فاضلاب، سيلاب و زه آب های کشاورزی بایستی بعمل آید و هرگونه ترك و شكاف که می تواند محل مناسب جهت جایگزین شدن کيست آميب بوده و مانع از دسترسی کلر به آن گردد، بایستی با ترميم نمودن از بين برده شوند.


لازم به ذکر است که کيست ناگلریا
ظرف مدت 10دقيقه به وسيله 4 ميلی گرم در ليتر کلر آزاد پی اچ  2.7 الی 3.7 و در 25درجه سانتيگراد بوسيله 2 ميلی گرم در ليتر در زمان 20دقيقه غيرفعال می گردد. کيست ناگلریا به حالت معلق، در آب با حرارت 56درجه سانتیگراد، قدرت حياتی خود را حفظ می کند. برای بررسي استخرهای شنا و شناگاه هاي طبيعي از نتایج سه نوع آزمایش و مطالعه مي توان بهره برداري نمود که عبارت هستند از :

  1. آزمایش هاي شيميایي : نتایج آزمایش هاي شيميائي آب شنا در دریاچه ها از نقطه نظر تعيين عناصر و مواد محلول در آن در طول سال یا فصول بهره برداري صورت می گيرد که بررسي این نتایج کمک پر ارزشي به درك تغييرات حاصل در آب دریا مي کند، این آزمایش مخصوصاً از نظر فاضلاب هاي صنعتي و مواد شيميائي مورد استفاده در صنایع ارزش فراوان دارد.
  2. آزمایش هاي باکتریولژیكي : آزمایش هاي باکتریولوژي و نتایج به دست آمده از آن در تمام سال و یا در هنگام بهره برداري اب دریا، ميزان و نوع آلودگي در زمان ها و فصول مختلف مي شود و در نتيجه تعيين کيفيت ميكربي آب و تطبيق آن با استانداردهاي وضع شده از نظر بهره برداري از شناگاه کمال اهميت را دارد.
  3. مطالعه و بررسي بهداشتي منابع آلودگي آب: بررسي و تحقيق پيرامون منابع آلودگي آب پلاژها و شنا در دریاچه ها و جمع آوري اطلاعات به دست آمده و تجزیه و تحليل و نتيجه گيري از آن امري لازم است. زیرا بدون این بررسي نمي توان درباره پلاژ یا شناگاه اظهار نظر صریح کرد مگر این که شناگاه یا پلاژ از منبع واحد شناخته شده اي تغذیه شود که هيچ آلودگي نداشته باشد. اما در مورد رودخانه ها و دریاها که به طریق مختلف آلوده مي گردند بررسي و مطالعه منابع آلوده کننده و شناخت وضع و کيفيت آلودگي ضرورت دارد

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری مواد آلی آب

اندازه گیری مواد آلی آب اندازه گیری مواد آلی آب بمنظور اندازه گیری مواد و سموم شیمیایی در آب مانند حشره کش ها ، آفت کش ها و نظایر آنها در منابع آب آشامیدنی یکی از شاخص های مهم در تعیین آلایندگی آب می باشد. این سموم شامل آلدرین ، آندرین، هپتا کلر، هپتاکلرپوکسید ، […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب دقت جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب مناسب است. براي مثال حتي زماني كه نمونه حاوي 1 عدد كليفرم در هر میلی ليتر باشد با در نظر گرفتن توزيع تصادفي باكتري ها در هر لوله، مي توان انتظار داشت كه حدود 37 % از لوله هاي 1 ميلي ليتري پاسخ منفي […]

تصفیه آب مرغداری

تصفیه آب مرغداری تصفیه آب مرغداری یکی از مهمترین عوامل در توسعه و افزایش بازدهی و راندمان تولید در مرغداری هاست. طیور به مقدار زیادی آب نیاز دارند و بیشتر وزن آنها (حدود 65 تا 70 درصد) را آب تشکیل میدهد. بنابراین کیفیت آب مصرفی طیور یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر رشد و […]

روش نفلومتری تعیین کدورت

روش نفلومتری تعیین کدورت روش نفلومتری بر اساس مقایسه شدت نور پراکنده شده توسط نمونه تحت شرایط تعریف شده با شدت نور پراکنده شده توسط مرجع استاندارد  تحت شرایط تعلیق مشابه. هرچه شدت نور پراکنده شده بالاتر باشد میزان کدورت بالاتر است. پلیمر فرمازین به عنوان  مرجع اصلی استاندارد تعلیق استفاده می شود. کدورت از یک غلظت […]

روش‌های اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب

روش‌های اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری کربن دی‌اکسید در آب وجود دارد که در پایین به آنها اشاره شده است. میزان کربن دی‌اکسید آزاد در آب‌های سطحی به طور معمول کمتر از 10 ppm می‌باشد، این در حالی است که در آب چاه‌ها مقادیر بیشتری از این ترکیب وجود دارد. کربن […]

آمونیاک در آب آشامیدنی

آمونیاک در آب آشامیدنی : آمونیاک در آب آشامیدنی که يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. وجود آمونیاک در آب آشامیدنی مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي […]

اندازه گیری سختی آب

اندازه گیری سختی آب اندازه گیری سختی آب به معنای تعیین غلظت یون کلسیم و منیزیم در نمونه آب می باشد. آنالیز سختی آب در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول سختی کل و در مرحله دوم سختی کلسیمی محاسبه می شود. در گذشته سختی آب توسط اندازه‌گیری ای که در مورد ظرفیت […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

حلالیت کربنات کلسیم در آب

حلالیت کربنات کلسیم در آب شاخص حلالیت کربنات کلسیم در آب (CaCO3) به طور معمول برای ارزیابی میزان تمایل جذب و تشکیل پیوند آب با کربنات و کلسیم می باشد. ارزیابی میزان حلالیت کربنات کلسیم در آب برای کنترل  خوردگی و رسوب گذاری مفید است. و از این شاخص برای جلوگیری از رسوب های کربنات کلسیم در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید