عوامل باکتری زا آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

عوامل باکتری زا آب

انواع عوامل باکتری زا آب شامل باکتری ­های بیماری ­زای روده ­ای ، ممکن است در منابع آب یا در فاضلاب وجود داشته باشد. باکتری ­های بیماری­زایی که از راه آب یا فاضلاب قابل انتقال هستند، شامل سالمونلا، شیگلا، کمپیلوباکتر، اشربشیاکلی انتروپاتوژنیک، ویبریوکلرا، لپتو سپیرا و یرسینیا می­ باشد. خانواده لژیونلا جزء باکتری­ های روده ­ای نیستند ولی اخیرا مشخص شده که بیماری ذات ­الریه را از طریق شیر آب و اتروسل ایجاد می ­کنند. به طور معمول در آزمایش­ های باکتریولوژیک آب این باکتری­ها مورد بررسی قرار نمی­گیرند و روش منحصر به فردی نیز برای شناسائی همه ­ی این پاتوژن­ها وجود ندارد. آزمایش کلی فرم نیز همیشه یک شاخص مناسب برای بهداشت آب نیست، ولی با این وجود، هنوز برای سنجش کیفیت آب به کار می­رود.

عوامل باکتری زا آب

رعوامل باکتری زا آبروش­های جداکردن پاتوژن­ها برای محققینی که در این زمینه پژوهش می­ کنند می­تواند مورد بررسی قرار گیرد :

  •  آزمایش ­های روتین آزمایشگاهی برای پاتوژن­های آب و فاضلاب، محدودیت ­هایی از قبیل فقدان امکانات، پرسنل مجرب، زمان کافی و وجود هزینه­ های بالا را در بر دارد.

سالمونلا

وجود سالمونلا در آب­های شیرین و شور با استفاده از روش­های زیر قابل بررسی است. محدودیت­ هایی در حساسیت و انتخاب روش های قابل قبول جداسازی سالمونلا با بیش از 1700 سروتایپ وجود دارد. چنانچه یکی از این روش ها برای سالمونلا نتیجه منفی دهد، دلیل بر نبودن سایر گونه های سالمونلا و یا سایر پاتوژن­ها نیست.

 روش آنالیز عوامل باکتری زا آب

در مقایسه با کلی فرم ها میکروارگانیسم های بیماری زا به تعداد کمی در آب وجود دارند بنابراین باید نمونه نسبتاً زیادی را برای خالص کردن پاتوژن های مورد بررسی قرارداد. به این منظور به ترتیب زیر یک سواب کتابی تهیه کنید.در اطراف سواب پارچه ای کتانی به عرض و طول4/5 سانتی متر در10 سانتی متر ببندید و داخل یک لوله آزمایش بزرگ قرار داده در آن را با پنبه مسدود کنید و در دمای ۱۲۱ به مدت ۱۵ دقیقه اتوکلاو کنید ثواب را در داخل ظرف نمونه گیری به مدت یک تا سه روز قرار دهید.

به تدریج میکروارگانیسم ها و مواد معلق جذب سواب می شوند باید سواب را از آب خارج نموده و در یک ظرف پلاستیکی استرین واجد یخ قرار داده به آزمایشگاه بفرستید حداکثر زمان انتقال سواب ها ۶ ساعت است .سواب ها را در یک محیط غنی شده انتقال ندهید چون باکتریهای رقیب ممکن است تکثیر یافته و مانع جداسازی سالمو نلاها شوند.در آزمایشگاه سواب را به یک محیط غنی کننده انتقال داده در درجه حرارت 40-41قرار دهید.محیط های کشت غنی به طور انتخابی از رشد کلی فرم ها ممانعت می کند. غنی کردن نمونه امری ضروری است زیرا پاتوژنها به تعداد کم حضور دارند و محیط های جامد انتخابی برای خالص کردن کلنی ها تا اندازه ای سمی هستند.

از آنجا که یک محیط منحصر به فرد برای رشد اپتیمال سرو تاپهای سالمونلا وجود ندارد.همزمان برای یک نمونه از دو یا چند محیط غنی کننده استفاده کنید اکنون چند محیط کشت غنی کننده معرفی می شود.

محیط دولسیتول سلنیت برات:

این محیط ازرشد بسیاری ازآنترو باکتری های غیر پاتوژن در اوایل انکود باسیون ممانعت کرده باعث تکثیر سریع سوش های سالمونلا میشود مدت زمان گرما گذاری ۲۴ ساعت است پس از محیط هایی که به رنگ نارنجی – قرمز( در اثر احیا سلمیت) در آمده اند .در محیط های انتخابی جامد، کشت خطی دهید .

محیط تتراتیونات برات :

در این محیط ،سالمونلاهای بیشتری نسبت به سلنت برات رشد می کنند .روزانه تا مدت ۵ روز از این محیط، کشت خطی تهیه کنید تا همه سروتایپ های موجود جدا شوند. ۱ میلی متر از کشت تتراتیونات را به محیط تازه از همان کشت ،انتقال دهید تا باعث غنی شدن بیشتر سالمونلا شده و جدایی روی محیط های جامد افزایش یابد. برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های غیر بیماری زا، می توان به نسبت 0.00002 رنگ برلیان گرین به محیط کشت افزود.

 محیط سلنیت سیستین برات:

در این محیط ،ممکن است سالمونلا هایی متفاوت از سایر نمونه های جدا شده از محیط های دیگر غنی کننده جدا شوند .

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب سالم

آزمایش آب سالم : آزمایش آب سالم ، برای آنالیز میکروبی و شیمیایی آب  در آزمایشگاه آب شرکت آبرام قابل انجام می باشد که بر اسا استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد پارامتر هایی شامل توتال کلیفرم، فیکال کلی ، سختی کل، نیترات ، نیتریت ، سولفات، سدیم،پتاسیم، کلسیم، منیزیوم و … و […]

سوپرکلریناسیون چاه آب

سوپرکلریناسیون چاه آب بازسازي ، نگهداري و گندزدايي به موقع چاه هاي آب شرب و سوپرکلریناسیون چاه آب و تلاش در جهت افزايش بازدهي چاه ها از تدابيري است كه در بالا بردن عمر مفيد و استفاده ار توان بالقوه چاه موثر است.رشد باكتري هاي آهن خوار و ته نشيني لجن همراه رسوبات و اكسيد آهن بعضي […]

كربن آلي

کل کربن آلی (TOC) در آب

کل کربن آلی (TOC) در آب: کل کربن آلی (TOC) در آب به صورت تجزیه دستگاهی انجام می گیرد و معمولا برای نمونه های کم محتوای آلی به کار می رود. کل کربن آلی (TOC) در آب پارامتری کپه ای است برای تعیین غلظت کربن مقید در ترکیبات آلی آب است. در آزمایش toc ابتدا […]

آزمایش آب استخر

آزمایش آب استخر : آزمایش آب استخر برای اطمینان از سلامت و کیفیت آب استخر در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام اجرا می گردد. آزمایش آب استخر شامل بررسی میکروبی، فیزیکی – شیمیایی و بیولوژیک موجود در نمونه های آب استخر می شود. پارامتر های شیمیایی شامل قلیائیت ، کدورت ،pH ،سختی کل ،کل […]

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD یک آزمون تجربی است که بر اساس رویه های استاندارد آزمایشگاهی برای تعیین میزان اکسیژن خواهی نسبی فاضلاب و پساب های آلاینده و آب های آلوده مورد استفاده قرار می گیرد. آزمون اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD  کاربرد زیادی در اندازه گیری بار آلایندگی […]

آزمایش قلیاییت آب

آزمایش قلیاییت آب : برای آزمایش قلیاییت آب آشامیدنی مقداری کربنات و بی کربنات به صورت کربنات سدیم ، بی کربنات سدیم ،و بی کربنات منیزیم وجود دارد. همچنین به ندرت سیلیکاتها و فسفات ها در آب دیده می شوند که در این صورت این یون ها نیز در قلیاییت آب موثر می باشند. منظور […]

غلظت توده بیولوژیکی

غلظت توده بیولوژیکی بدليل اينكه توده بیولوژیکی اغلب ماده آلي است،افزايش غلظت توده بیولوژیکی بوسيله جامدات معلـق فـرارVSS يـا CODذره اي (كل CODمنهاي CODمحلول) اندازه گيري مي شود. ميـزان پـروتئين، DNAو ATPو تركيب سلولي مرتبط با انتقال انرژي پارامترهاي ديگري هستند كه براي تعيـين رشـد جـرم سلولي مورد استفاده قرار مي گيرد. در بين اين پارامترهاي اندازه گيري رشد […]

هزینه آزمایش آب

هزینه آزمایش آب هزینه آزمایش آب در شرکت دانش بنیان آبرام 16420000 ریال (1402) (هزینه آزمایش آب شرب بر اساس پارامترهای پیشنهادی استاندارد) می­‌باشد. این هزینه برای آنالیز آب آشامیدنی می ‌باشد. ولی برای نمونه آب­‌های دیگر از جمله آب استخر، آب کشاورزی، آب استخر پرورش ماهی و غیره متغیر است. برای آنالیز آب آشامیدنی […]

تری هالومتان در آب

تری هالومتان در آب ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﺮرﺳﻲ ﺳﺎزﻣﺎن ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ آﻣﺮﻳﻜﺎ در ﻣﻮردتری هالومتان در آب در ﺳﺎل 1997اﻧﺘﺸﺎر ﻳﺎﻓﺖ. ﺑﻪ ‫ﺻﻮرت ﭘﻴﻮﺳﺘﻲ ﺑﻪ ﻣﻘﺮرات ﻣﻠﻲ آب آﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ آﻣﺮﻳﻜﺎ ﺿﻤﻴﻤﻪ ﺷﺪ. ﻫﻴﺞﮔﻮﻧﻪ ﺳﻨﺪي ﻛﻪ دﻻﻟﺖ ﺑﺮ آﺛﺎر زﻳﺎﻧﺒﺎر ﻛﻮﺗﺎه ﻣﺪت ﺗﺮيﻫﺎﻟﻮﻣﺘﺎﻧﻬﺎ ﺑﺮ ﺳﻼﻣﺖ اﻓﺮاد ﻛﻨﺪ، ﺑﻪ دﺳﺖ ﻧﻴﺎﻣﺪ. وﻟﻲ ‫در اﺳﺘﻔﺎده از آب آﻟﻮده ﺑﻪ […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید