فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب

فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش آب برای آزمایش های میکروبی آب حداکثر ۱۲ ساعت با شرایط بهینه نگه داری از نمونه و برای آزمایش های شیمیایی آب بسته به نوع آزمایش متفاوت است. آزمایش های شیمیایی آب شامل ، تعیین ph آب و خواص فیزیکی آب و تعیین کاتیون آنیون های آب و همچنین فلزات سنگین موجود در نمونه آب می باشد و آزمایش های میکروبی شامل تعیین توتال کلیفرم و فیکال کلیفرم موجود نمونه ای آب می باشد. که در اینجا شرایط نگه داری و حداقل حجم لازم برای اندازه گیری غلظت نمونه بیان می گردد.

  1. آزمایش ph نمونه آب : حداقل حجم مورد نیاز برای انجام این آزمایش 25  سی سی و باید بلافاصله در محل اندازه گیری شود.
  2. تعیین شوری : با استفاده از کاتیون ها و آنیون ها محاسبه شود.
  3. کل املاح محلول (tds) : حداقل حجم مورد نیاز برای انجام این آزمایش 250 سی سی و در صورت آب بند بودن در پوش فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش ۶ ماه بوده و ظرف نمونه برداری می تواند شیشه ،پلاستیک  با درپوش آب بند باشد.
  4. سختی کل: حداقل حجم مورد نیاز برای انجام این آزمایش 100سی سی و نمونه تا ۶ ماه قابل نگه داری بوده و روش نگه داری نمونه با افزودن اسیدنیتریک تا رساندن چی اچ نمونه به کمتر از 2
  5. قلیائیت کلحداقل حجم مورد نیاز برای انجام این آزمایش 100سی سی و نمونه تا ۱۴ روز قابل نگه داری بوده مگر اینکه تا ۴ درجه سانتیگراد سرد شود و برای فلزات محلول فیلتر شود.
  6. کلسیم و منیزیوم سدیم و پتاسیم : حداقل حجم مورد نیاز برای انجام این آزمایش 500 سی سی و نمونه تا ۶ روز قابل نگه داری بوده و با افزودن اسیدنیتریک و رساندن پی اچ به زیر ۲ میتوان این فعالیت را تداوم داد.
  7. کلراید و سولفات : فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش۲۸ روز است و حداقل حجم ۵۰ سی سی از نمونه لازم است.
  8. فسفات: فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش ۴۸ است می توان نگه داشت و به حجم ۱۰۰ سی سی از نمونه برای این تست است و در ظرف شیشه ای ترجیحا باید ارائه گردد.
  9. دما: باید بلافاصه مورد آزمایش قرار بگیرد.

در ادامه جدول زیر تمامی مواردی که برای آزمایش های آب لازم است را ذکر کرده است.

فاصله زمانی نمونه گیری تا انجام آزمایش

مقالات پیشنهادی

کیفیت آب شرب تهران

کیفیت آب شرب تهران

کیفیت آب شرب تهران : کیفیت آب شرب تهران به عوامل فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب بستگی دارد. زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم و عاري از هر گونه آلودگي است. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و […]

آزمایش سديم آب

آزمایش سديم آب : در آزمایش سدیم آب باید بدانیم که سدیم (Na) در گروه یک جدول تناوبی (گروه فلزات قلیایی)، با عدد اتمی 11، جرم مولی g/mol 22/99 و ظرفیت 1 است. از نظر فراوانی، سدیم در حدود 2/5 درصد وزن پوسته زمین را تشکیل می دهد و از 0/02 تا 0/62 درصد وزن […]

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر در کشور های اروپایی از دی اکسید کلر در بسیاری از سیستم­ های بزرگ دی ­اکسید کلر (2CLO) به عنوان ماده گندزدای اولیه استفاده می ­شود. اما در ایالات متحده کاربرد آن به عنوان مادۀ گندزدا محدودیت­هایی دارد؛ و در مرحلۀ اول به عنوان وسیله ­ای برای کنترل بو و طعم، اکسیداسیون […]

کیفیت میکروبی منابع آب

کیفیت میکروبی منابع آب یک رویکرد مطلوب برای تأمین آب، استفاده از بهترین و ایمن ترین منبع آب در دسترس می باشد. گاهی اوقات با توجه به کمبود منبع آب باکیفیت، جوامع باید برای افزایش کیفیت منابع آب آشامیدنی خود، اصلاحاتی روی آب انجام دهند. جوامع بشری عمدتاً آب آشامیدنی خود را از منابع سطحی […]

اندازه گیری باقیمانده سموم

اندازه گیری باقیمانده سموم اندازه گیری باقیمانده سموم بر اساس استاندارد سازمان محیط زیست آمریکا (EPA) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی که دارای ستون های مویینه با شناساگر های فسفر- نیتروژن (NPD) یا دارای شناساگر  FPD قابل اندازه گیری است. اندازه گیری باقیمانده سموم ترکیبات فسفره شامل اندازه گیری ترکیبات آنالیت بر اساس جدول زیر می شود. […]

سیستم بازچرخش آب

سیستم بازچرخش آب سیستم بازچرخش آب جهت کنترل کیفیت آب استخر بخصوص استخرهای با جریان آب بازچرخشی، تصفیه آب دارای اهمیت است . این تصفیه عمدتاً شامل صاف نمودن (فیلتراسیون) همراه با و بدون تصفیه شیمیائی است . هدف عمده از تصفیه آب استخر ن گهداری آب در یک شرایط مطلوب و سالم برای استفاده شناگران می باشد. این […]

آب برج خنک کننده

آب برج خنک کننده برای آزمایش آب برج خنک کننده مثل سایر تجهیزات صنعتی یکسری پارامترهای میکروبی، فیزیکی-شیمیایی و فلزات سنگین وجود دارد. در مورد پارامترهای میکروبی باید گفت که برج های خنک کننده باید عاری از هر گونه میکروب باشند. زیرا وجود میکروبها در آب سیستم های خنک کننده بیش از هر چیزی تشکیل […]

محاسبه قلیائیت

محاسبه قلیائیت به طور کلی برای محاسبه قلیائیت می دانیم که اگر فرض كنيم pH نمونه آبی حدود 11 باشد با افزايش شناساگر فنل‎ فتالئين رنگ آن ارغواني خواهد شد. در تيتراسيون با اسيد، رنگ محيط در pH = 8 بي‌رنگ خواهد گرديد. اين مقدار اسيد مصرفي كه با P Phenolphthalein نشان داده مي‎شود در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید