فرار جامدات در لجن فعال

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

فرار جامدات در لجن فعال

مشکلات ته نشینی و فرار جامدات در لجن فعال  ممکن است فقط به دلیل یک وضعیت بهره برداری نظیر رشد نامطلوبارگانیسم های رشته ای ،یا در اثر شرایط متنوع بهره برداری نظیر بروز همزمان رشد نامطلوب ارگانیسم های رشته ای و حضور ذره های لخته ای ناشی از فقر مواد مغذی و کف ایجاد شده باشد. برخی شرایط بهره برداری در فرآیندهای لجن فعال به وفور رخ می دهند و در کتب مورد بررسی قرارگرفته اند.این شرایط بهره برداری شامل رشد نامطلوب ارگانیسم های رشته ای ، ذرات لخته ی ناشی از فقر مواد مغذی و نیترات زدایی می باشد. شرایط بهره برداری متعددی نظیر حضور عوامل ترکاندن سلول، دمای بالا و کلوئیدی بودن ذرات لخته کمتر رخ داده و در کتب بررسی می شوند.

 

فرار جامدات در لجن فعال

برای تعیین شرایط بهره برداری مسبب مشکلات ته نشینی و فرار جامدات از فرآیند لجن فعال ممکن است چک لیست شاخص های موجود در جداول زیر مورد استفاده قرار بگیرند. هر چقدر تعداد شاخص های تیک خورده برای هر وضعیت بهره برداری ایجاد کننده ی مشکلات ته نشینی و فرار جامدات بیشتر باشد، احتمال رخ دادن آن وضعیت در فرآیند لجن فعال بیشتر است. شرایط بهره برداری ایجادکننده ی مشکلات ته نشینی و فرار جامدات در فصل مربوطه مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات دقیق در مورد علل پیدایش، نحوه ی شناسایی و کنترل هر وضعیت بهره برداری ارائه شده است.

شاخص های شرایط بهره برداری مسبب رشد نامطلوب رشته ای

      اگر قابل کاربرد است

شاخص

وفور ارگانیسم های رشته ای در حال رشد در ذرات لخته

وفور ارگانیسم های رشته ای کوتاه گسترش یافته به درون محلول فاضلاب

وفور ارگانیسم های رشته ای شفاف

حضور قابل توجه پل زنی بین لخته ای

حضور قابل توجه تشکیل لخته ی گسسته (گسترده)

فراوانی نسبی ارگانیسم های رشته ای در حد 4، 5 یا 6

 

شاخص های شرایط بهره برداری مسبب ذرات لخته ی ناشی از فقر مواد مغذی

      اگر قابل کاربرد است

شاخص

کف سفید امواج در سن پایین لجن

 کف خاکستری چرب در سن بالای لجن

 رنگ آمیزی معکوس جوهرچینی مثبت

 رشد قابل توجه ارگانیسم های رشته ای دچار فقر مواد مغذی

 رضایت بخش نبودن مقدار نیتروژن وفسفر در پساب مایع مخلوط صاف شده در طول شرایط بارگذاری حداکثر

 

شاخص های شرایط بهره برداری مسبب نیترات زدایی

     اگر قابل کاربرد است

شاخص

 

  کاهش غلظت   در طول زلال ساز ثانویه

 

 افزایش قلیائیت یا PH در طول زلال ساز ثانویه

 

 بالا آمدن توده های بزرگ جامدات تیره در زلال ساز ثانویه

 

 بالا آمدن حباب های فراوان در زلال ساز ثانویه

 

 کاهش و   در طول زلال ساز ثانویه

 

 کاهش پتانسیل تعادلی اکسیداسیون-احیا در طول زلال ساز ثانویه

مقالات پیشنهادی

شاخص لانژلیه

شاخص لانژلیه : به منظور تعیین کیفیت آب از نظر پایداري، شاخصهاي مختلفی پیشنهاد شده اند که مهمترین آنها، شاخص لانژلیه ، رایزنر و پوکوریوس میباشند. بر اساس شاخص لانژلیه اگر مقدار شاخص منفی باشد، آب خورنده تلقی میشود و مقادیر مثبت مبین خاصیت رسوبگذاري بوده و چنانچه برابر صفر باشد پایدار محسوب میشود. فرمول […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب

آزمایش کلر آب: آزمایش کلر آب و كلر و تركيبات كلر ،‌ مانند هيپوكلريت سديم و هيپوكلريت كلسيم ، به مقدار زياد براي گندزدائي آبهاي آشاميدني مخصوصاً در آمريكا ، بكار مي رود . هنگامي كه كلرزني به خوبي شناخته و به كار رود ، روشي است عملي ، بي خطر و مؤثر براي نابود […]

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب انتقال، شامل جابجایی عامل عفونی از یک مخزن به یک میزبان، مهمترین عامل در زنجیره عفونت می باشد. پاتوژن ها می توانند از طریق مسیرهای متعددی از مخزن به میزبان مستعد منتقل شوند. مسیرهای انتقال پاتوژن های مرتبط با آب در شکل 1 خلاصه شده […]

لیست شرکت های معتمد محیط زیست

لیست شرکت های معتمد محیط زیست لیست شرکت های معتمد محیط زیست که هر ماهه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ارائه می گردد را می توانید با کلیک بر روی دانلود ، دریافت کنید. شرکت های معتمد محیط زیست در واقع آزمایشگاه های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست می باشند که بازو هایی اجرایی این […]

تیتراسیون رسوبی

تیتراسیون رسوبی تیتراسیون رسوبی یکی از روشهاي حجمی است که بر مبناي تشـکیل نمکهـاي کـم محلـول است، این روش به طور معمول جهت تجزیه نقره و همچنین اندازه گیري یون هاي کلرید، برمیـد ، یدید و تیوسیانات مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر کاربردهاي این روش بر مبناي استفاده از محلول استاندارد نیترات نقره قرار دارند. از […]

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه : کنترل کیفی آب در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به طوریکه اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تست ها دچار تداخل و اشکال می شود. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

روش انجام آزمایش BOD

روش انجام آزمایش BOD : روش انجام آزمایش BOD برای فاضلاب های متفاوت در آزمایشگاه آبرام می تواند متفاوت باشد. ممكن است در آب هاي سرد يا آب هايي كه در آن، فتوسنتز رخ مي دهد با نمونه هايي مواجه گرديم كه داراي بـيش از 9 ميليگرم در ليتر اكسيژن محلول در دماي 20درجه سلسيوس […]

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری دقیق ترین و واضح ترین روش برای تعیین مقدار اکسیژن محلول (dissolved oxygen) در آب می باشد. این روش بر اساس افزودن محلول منگنز دی والانت می باشد که سپس یاعث قلیاییت قوی آب شده و در یک بطری […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید