محيط کشت باکتری های hpc

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محيط کشت باکتری های hpc

محيط کشت باکتری های hpc در پلیت هایی به منطور شمارش باکتری های هتروتروف در محیط کشت pca اندازه گیری می گردد. پليت ها براساس تعداد نمونه ها، رقت ها و هرگونه مفروض هاي لازم قبل از آزمايش، بایستی آماده شود. براي حجمي از نمونه يا رقت مورد آزمايش مي توان دو نوع پليت تهيه كرد. براي روش پورپليت يا كشت سطحي بايد از ظروف شيشه اي سترون(با سطح مقطع 61سانتيمتر مربع) و يا از ظروف پلاستيکي با سترون سازي بالا (با سطح مقطع 75سانتيمتر مربع) استفاده كرد. همه ي نمونه ها يا حجم هاي رقيق شده ي آنها را با 71 بار تکان دادن به صورت بالا و پايين (يا جلو و عقب) كاملا مخلوط گردد. از دستگاه شيکر براي تکان دادن نمونه ها يا رقتها به مدت 51ثانيه نيز مي توان استفاده كرد. 

محيط کشت باکتری های hpc

محيط کشت باکتری های hpc

  • (Tryptone glucose yeast agar( plate count agar

اين محيط كشت براي روش pour plate و Spread Plateاستفاده مي شود. در اين محيط كشت باکتری های hpc  غني شده كه در گذشته بيشتر مورد استفاده قرار مي گرفت، كلني هاي كمتري نسبت به محيط كشت R2Aو يا NWRIآگار شمارش مي شوند. پس از اتوكلاو كردن محيط كشت در دماي 575درجهي سلسيوس به مدت 51دقيقه، pHآن بايد حدود 2 ± 1.7باشد. 

  • mHPC Agar

اين محيط كشت كه حاوي مواد مغذي بيشتري است فقط در صافي غشايي مورد استفاده قرار مي گيرد. پودر محيط كشت را با آّب مقطر مخلوط كنيد. در صورت نياز pHرا با 5 NaOHنرمال در 2.5 تنظيم كنيد و در حرارت ملايم بجوشانيد تا كاملاً حل شود. سپس گليسرول اضافه كنيد و در 575دماي درجه ي سيلسيوس به مدت 1دقيقه اتوكلاو كنيد. 

  • R7A Agar

اين محيط كشت براي روش pour plateو Spread Plateاستفاده مي شود. اين محيط كشت با مواد مغذي كم، شمارش كلني بيشتري را نسبت به محيط كشت با مواد مغذي زياد نشان مي دهد. pHرا با محلول K2HPO1يا KH2PO1جامد قبل از اضافه كردن آگار در حد 7.2تنظيم كنيد. براي حل شدن آگار، محيط كشت را حرارت دهيد و در 575درجه ي سلسيوس، به مدت 51دقيقه سترون كنيد. 

  • HPCA) NWRI Agar)

از اين محيط كشت براي روش هاي membrane filter وspread plate ، pour plate استفاده می شود. اين محيط كشت با مواد مغذي كم، شمارش كلني بيشتري را نسبت به محيط كشت با مواد مغذير زياد نشان مي دهد و به شکل آماده و بدون آب موجود نمي باشد و بايد از مواد اوليه تهيه شود. به اين دليل كاركنان آزمايشگاه ها اغلب تمايل كمتري به استفاده از آن دارند. قبل از اتوكلاو كردن به مدت 51دقيقه و در دماي 575درجه ي سيلسيوس، pH محيط را حدود 7.20تنظيم كنيد

 

مقالات پیشنهادی

دمای استاندارد آب استخر

دمای استاندارد آب استخر

دمای استاندارد آب استخر در استخرهای سرپوشیده شنا ، مطلوب است که دمای استاندارد آب استخر و هوای استخر کنترل گردد . دمای هوا در حدود 3 درجه سانتیگراد گرمتر از دمای آب در استخر توصیه شده است . دمای آب توصیه شده برای استفاده عموم 27درجه سانتیگراد 23تا 24 درجه سانتیگراد باعث راحتی 26تا 28 درجه سانتیگراد ایده عال می باشد. استخرهای […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب : هدف از آزمایشگاه کنترل کیفیت آب ، آگاهی از وضعیت و روند تغییرات ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی و میکروبی منابع آب، در محل استفاده میباشد. فرایند کنترل کیفی به تأیید امکان ادامه تامین آب از یک محدوده یا منبعی مشخص میانجامد لذا انجام آزمایشات شیمیایی و تعیین پارامترهاي اصلی، براي هر […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب کلرزنی منابع آبی و پساب‌ها با هدف تخریب و یا غیر فعال کردن میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا انجام می‌شود. هدف دیگر، ارتقاء همه‌جانبه کیفیت آب مصرفی به دلیل واکنش کلرین (Cl2) با آمونیاک، آهن، منگنز، سولفید و برخی گونه‌های آلی است. به همین دلیل یادگیری و اجرای روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده […]

اندازه گیری پتاسیم آب

آزمایش اندازه گیری پتاسیم آب

آزمایش اندازه گیری پتاسیم آب : یون پتاسیم از جمله یونهای موجود در آب است به همین دلیل آزمایش اندازه گیری پتاسیم آب برای تعیین غلظت این یون از جمله آزمایشهای مهمی است که برای تشخیص سلامت آب باید انجام شود. زیرا ایزوتوپ طبیعی پتاسیم شامل رادیو ایزوتوپ پتاسیم میباشد که میتواند اشعه گاما از […]

اسیدیته آب استخر

اسیدیته آب استخر اسیدیته آب استخر شاخص مهمی در تعیین پارامتر های شیمیایی کیفی آب می باشد. پی اچ آب استخر باید بین 7.2 تا 8  باشد. در صورتي که از سولفات آلومينيوم که به نام تجارتي آلوم خوانده مي شود براي تصفيه و انعقاد مواد معلق آب استخر استفاده شود. آب آن در تمام مدتي که […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

آزمایش آب قنات

آزمایش آب قنات آزمایش آب قنات ، شامل چند بخش  پارامتر های شیمیایی ، فیزیکی ، میکروبی و فلزات سنگین آب می شود. امروزه توده آب زیرزمینی سالم و تمیز در اثر بی توجهی و بی مبالاتی با راه یافتن نمک های جمع شده در لایه های خاک که از آبیاری زمین های کشاورزی و دامداری ها […]

تهيه محلول از مواد جامد

تهيه محلول از مواد جامد برای اینکه بخواهيم تهيه محلول از مواد جامد كنيم بايد در ابتدا اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي ، جرم مولكولي ، درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگه داري آن زده شده است بدست آورده و سپس با […]

آب آشامیدنی سالم و فاضلاب :

آب آشامیدنی سالم و فاضلاب : آب آشامیدنی سالم ، هم به لحاظ مدیریت منابع آب قابل دسترس، و هم به لحاظ دستیابی به آب آشامیدنی و بهداشت  جامعه جهانی، یک چالش جهانی را براي قرن 21ایجاد میکند. در سال 2000 سازمان ملل تشخیص داد  که دستیابی به آب یک حق ضروري بشر بشمار میرود، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید