میزان آب مصرفی در مرغداری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

میزان آب مصرفی در مرغداری

میزان آب مصرفی در مرغداری یک مسئله مهم و حیاتی در بازدهی آنهاست که متاسفانه کمتر به توجه می شود. آب از جمله مواد غذایی بسیار مهم مورد نیاز بدن طیور است که به مقدار زیادی مورد نیاز است. به دلیل تشکیل شدن بیش از 60 درصد بدن طیور از آب، میزان آب مصرفی مرغداری اهمیت پیدا می کند. تأثیر آب در افزایش راندمان تولید بسیار بوده و اگر آب کافی در دسترس نباشد راندمان تولید پایین می آید. زنده ماندن طیور بدون غذا تا یک هفته امکانپذیر بوده ولی بدون آب بیش از یک روز نمیتواند زنده بماند.

مقدار آب آشامیدنی طیور

میزان آب مصرفی در مرغداری ها باید همه روزه ثبت شده و یکسری از ویزگی های آن کنترل شود. زیرا کاهش ناگهانی میزان آب مصرفی مرغداری ها می تواند دلیلی بر بروز بیماری طیور در مرغداری باشد. یا اینکه این تغییر ناگهانی می تواند از تغییر کیفیت آب در سالن باشد. آب در بدن طیور وظایف مختلفی از جمله هضم غذا، دفع مواد زاید و تنظیم درجه حرارت بدن را دارد. به طور متوسط70 % وزن طیور و 65 % وزن تخم مرغ از آب تشکیل شده است. طیور 30 % آب مصرفی را جذب، 20 % از طریق تنفس تبخیر و 50% همراه مدفوع دفع می کنند.

در حالت کلی مقدار آب آشامیدنی طیور در دمای 20 درجه سانتیگراد حداقل دو برابر خوراک  آنهاست. در صورت افزایش دمای محیط میزان این مصرف دو تا چهار برابر می شود. وسعت دامنه این تغییرات به عوامل مختلفی بستگی دارد یکی از این عوامل وزن و سن پرنده است. با افزایش سن و وزن طیور در مرغداری ها میزان مصرف آب آنها نیز به مرور بالا می رود. برخی از جیره های غذایی مانند ملاس و نمک  مقدار آب آشامیدنی طیور  افزایش می دهد.

افزایش دمای محیط میزان مقدار آب آشامیدنی طیور را به شدت تحت تأثیر قرار داده و بالا می برد. با افزایش دمای سالن از 25 درجه به بالا میزان آب مصرفی طیور 5- 2 برابر بالا می رود. طیور در مرغداری ها در دما ͦ 31 حدوداً دو برابر دمای ͦ 15 درجه آب مصرف می کنند. دلیل آن هم این است که مرغ برای خنک کردن بدن خود از آب استفاده می کند. آب با دمای خیلی پایین و خیلی بالا برای نوشیدن طیور مناسب نیست، دمای مناسب بین 14- 10 درجه است. دمای پایین تر از 5 درجه و بالاتر از 30 درجه برای مصرف مرغداری ها مناسب نمی باشد.  طیور آب با دمای 44 درجه سانتیگراد و بالاتر را نمی نوشند.

به علاوه با افزایش دما، مقدار آب آشامیدنی طیور با مصرف خوراک نیز افزایش می یابد. اما با افزایش درجه حرارت در سوله میزان خوراک مصرفی طیور نیز به شدت کاهش می یاد. در واقع با افزایش دمای محیط میزان مصرف آب افزایش یافته و متقابلاً مصرف خوراک کاهش می یابد. با افزایش دما از 20 به بالا به ازای هر 1 درجه دما 1.23 درصد از خوراک مصرفی پایین می  آید. در نتیجه الگوی مصرف آب از دمای محیط  و دمای خود آب تبعیت می کند.

کیفیت آب مصرفی و استاندارد بودن آن یک امر خیلی مهم در میزان آب مصرفی در مرغداری هاست. اگر کیفیت آب خوب و استاندارد نباشد تأثیر مستقیم بر سلامت طیور و راندمان تولید خواهد گذاشت. کیفیت آب علاوه بر تأثیر در میزان آب مصرفی مرغداری ها بر تغذیه طیور نیز تأثیر می گذارد. به طور مثال استفاده از آب شور باعش کاهش خوراک طیور و همین کاهش راندمان تولید می شود. برای اطمینان از کیفیت آب مصرفی مرغداری باید سالی حداقل دوبار آب مورد استفاده توسط یک آزمایشگاه معتمد آنالیز آب شود. شرکت آبرام به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست آماده انجام کلیه آزمایش های درخواستی مرغداری ها است. برای درخواست آزمایش آب مرغداری و مشاوره و اطمینان از کیفیت آب مصرفی در مرغداری با ما تماس بگیرید.

مقالات پیشنهادی

شاخص لانژلیه

شاخص لانژلیه : به منظور تعیین کیفیت آب از نظر پایداري، شاخصهاي مختلفی پیشنهاد شده اند که مهمترین آنها، شاخص لانژلیه ، رایزنر و پوکوریوس میباشند. بر اساس شاخص لانژلیه اگر مقدار شاخص منفی باشد، آب خورنده تلقی میشود و مقادیر مثبت مبین خاصیت رسوبگذاري بوده و چنانچه برابر صفر باشد پایدار محسوب میشود. فرمول […]

روش اندازه گیری سورفکتانت

روش اندازه گیری سورفکتانت روش اندازه گیری سورفکتانت بر اساس مرجع استاندارد متد برای آزمایش های آب و فاضلاب ویرایش شماره بیست و دوم با شماره روش 5540 قابل انجام می باشد. سورفکتانت ها از طریق پساب شسشتو کارخانه های صنعتی و پساب ناشی از شستشو همراه با مواد شونیده وارد شبکه فاضلاب می گردد.سورفکتانت ها […]

اندازه گیری سیلیس در آب

اندازه گیری سیلیس در آب به دلیل اینکه سلیس به صورت آزاد در طبیعت وجود ندارد اندازه گیری سیلیس در آب یا سایر ترکیبات به صورت سیلیس آزاد (SiO2) در کریستال ها دانه درشت (کوارتز ، آمتیست و … ) و کریستال های ریز (فلینت،جاسپر و … )قابل اندازه گیری است. کوارتز ها تنوع زیادی […]

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

آزمایش جارتست

آزمایش جارتست آزمایش جارتست،یک آزمایش عملی برای تعیین مقدار بهینه ماده منعقد کننده و ارزیابی لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه های آب می باشد. آزمایش جار در واقع یک مدل کوچک از واحد های انعقاد ، لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه های در حال کار می باشد. در این […]

نیترات سازی در آزمایش BOD

نیترات سازی در آزمایش BOD فرآیند نیترات سازی در آزمایش BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 روزه توسط باکتری های نیتریفایر (نیترات ساز) رخ می دهد. اگر در این آزمایش باکتری های نیترات ساز به تعداد کافی وجود داشته باشد ،نیترات سازی در آزمایش BOD رخ می دهد. آن بخش از BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 […]

مواد فعال سطحی و دترجنت ها

مواد فعال سطحی و دترجنت ها مواد فعال سطحی و دترجنت ها به موادی اطلاق می شود که دارای خاصیت تقلیل کشش سطحی با سطحی که در تماس با  است ، می باشد. کم شدن کشش سطحی به صورت ایجاد کف ، تقویت خاصیت پخش شوندگی مایعات بر روی سطح جامدات ، معلق شدن جامدات […]

پارامتر های طراحی سیستم تصفیه

پارامتر های طراحی سیستم تصفیه متاسفانه در حال حاضر، طراحي تصفيه خانه هاي فاضلاب بر اساس پارامتر های طراحی سیستم تصفیه بومی و محلی انجام نمی گردد و بر اساس منابع اطلاعاتي خارج از كشور انجام ميشود. كه لزوما با شرايط ايران منطبق نبوده و لذا هزينه هاي اضافي، مشكلات و خطرهايي از اين بابت […]

رفع ایرادات فرآیند کلرزنی

رفع ایرادات فرآیند کلرزنی رفع ایرادات فرآیند کلرزنی که در تصفیه خانه فاضلاب انجام می شود ، ممکن است شامل ایراداتی باشد ، که باید علت احتمالی خرابی و اقدامات لازم برای از بین بردن آن را طبق مراحل زیر انجام داد. در هریک از موارد زیر شرایط نامناسب فرآیند کلرزنی در بهره برداری تصفیه […]

آزمایش اكسيژن مورد نياز بيوشيميايي

اكسيژن مورد نياز بيوشيميايي : آزمایش اكسيژن مورد نياز بيوشيميايي ميزان مواد آلي فاضلاب را از طريق اندازه گيري اكسيژن مصرفي به وسيله ميكروارگانيسم هـا در تجزيـه تركيبات آلي فاضلاب تعيين ميكند، آزمايش شامل اندازه گيري اكسيژن محلول قبل و بعد از 5روز انكوباسيون نمونه در دماي 20درجه سلسيوس به منظور تعيين ميزان اكسيژن مصرفي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید