میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی آلوده نشده کمتر از 10 mg/l است. طبق استاندارد 1053  غلظت کلرید در آب های شیرین کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر می باشد. حضور کلر در آب عموما به صورت یون -Cl  می باشد. کلرید ها از طریق نهشت جوی ، گرد آب اقیانوسی ، هوازدگی برخی از سنگ های رسوبی ، پساب های شهری و صنعتی ، رواناب های کشاورزی و پیشروی آب دریا وارد آب های شیرین آشامیدنی می شوند.  نمک پاشی جاده در زمستان نیز باعث افزایش قابل ملاحظه کلر در آب های شیرین می شود.

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی طبق استاندارد حداکثر 250 mg/l است. 

کلراید در آب پایستار است. معمولا روی کلرید ها ، واکنش هایی همچون اکسایش – کاهش ، همتافت سازی ، جذب و تبدیل زیستی صورت نمی گیرد. در گذشته به دلیل پایستگی گلرید در آب ، سدیم کلرید به عنوان  ردیاب در مطالعات هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گرفت.

مقادیر مطلوب کلرید در آب های شیرین

غلظت کلر در آب های شیرین آلوده نشده طبق کتاب الزامات کیفیت آب نوشته چاپمن نشر new york;E & FN SPON معمولا کمتر از 10 میلی گرم بر لیتر است. ولی غلظت های بیشتر در نزدیک خروجی های فاضلاب  و زهکش های کشاورزی ، مناطق ساحلی با پیشروی آب شور  ، مناطق خشک (به دلیل تبخیر) و مناطق ساحلی (به دلیل گرد آب های اقیانوسی) مشاهده می شود.

فاضلاب انسانی و منشا کلرید آب

با توجه به اینکه ، یکی از منابع کلرید ها در آب ، فاضلاب ها هستند ، بنابراین افزایش غلطت کلرید  در هر پیکره ی آب ممکن است نشانه آلودگی و احتمال حضور آلاینده های مدفوعی در آب تلقی شود. معمولا غلطت کلرید در فاضلاب های شهری بیشتر از آب های شیرین است.  زیرا نمک طعام (سدیم کلرید) که ماده مصرفی در رژیم انسان است، بدون تغییر از سیستم گوارشی خارج شده و وارد فاضلاب می شود.

با توجه به اینکه محتوای زیاد کلرید در آب باعث افزایش خورندگی آب و سازه ها و لوله های فلزی می شود ، و برای بسیاری از گونه های گیاهی مضر است، توصیه می شود میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی و آب شهری کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر باشد. در آبیاری گیاهان کمتر از 100 میلی گرم بر لیتر و در مصارف صنعتی کمتر از 50 میلی گرم بر لیتر است. غلظت زیاد کلرید در آب از گوارایی و کابری آب در مصارف شهری و دامداری می کاهد. آب های که  دارای غلظت 250 میلی گرم بر لیتر کلرید باشند ، وقتی مزه شوری آنها قابل تشخیص است که کاتیون غالب  آنها سدیم باشد.  ولی اگر کاتیون های غالب کلسیم و منیزم باشد. ممکن است مزه شوری حتی تا 1000 میلیگرم بر لیتر کلرید هم قابل تشخیص باشد.

روش آنالیز کلرید در آب آشامیدنی

روش های تعیین غلظت کلرید در آب  عبارتند از  :

  • تیترسنجی به روش نقره سنجی
  • تیترسنجی با مرکوریک نیترات
  • پتانسیل سنجی
  • فری سیانید خود گردان
  • تجزیه تزریقی جریانی
  • الکتروفورز یونی مویینه ای

برای اطلاع از روشی که آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب جهت آنالیز کلرید استفاده می کند ، کلیک کنید.

مقالات پیشنهادی

كاهش آلودگي ميكروبي آب

كاهش آلودگي ميكروبي آب : كاهش آلودگي ميكروبي آب دارای اهمیت بسیار زیادی در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. آب سالم و بهداشتي يكي از نيازهاي مهم يك جامعه است. همچنين تامين آب در كشورهاي در حال توسعه يك مسئله مهم و حياتي است. معمولا آب به سرعت ميتواند آلوده شود كه موجب غير بهداشتي […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد برای اندازه گیری غلظت فلز جیوه در نمونه های آب و خاک و گیاه از دستگاه جذب اتمی بخار سرد (cold vapor atomic absorption spectroscopy) استفاده می شود. برای اندازه گیری فلز جیوه نیاز است که از ظروف شیشه ای  در آنالیز های جیوه استفاده شود. از ظروف شیشه ای […]

COD اکسیژن خواهی شیمیایی

COD اکسیژن خواهی شیمیایی COD اکسیژن خواهی شیمیایی عبارتست از مواد شيميايی قابل اکسید شده (همچون مواد شيميايی کاهنده) که وارد آب طبيعی مي شوند. اين نوع واکنش های شيميايی باعث ايجاد نياز شيميايی به اکسيژن مي شوند که COD  اکسیژن خواهی شیمیایی ناميده مي شود. در نتيجه COD يک فاضلاب ، پساب و يا […]

کلی فرم های موجود در آب

کلی فرم های آب

کلی فرم های آب کلی فرم ها و باکتری های موجود درآب از علل اصلی آلوده کننده آب های سطحی و زیرزمینی می باشد و ایرن باکتری ها رشد کننده در روده و انسان و حیوان های خون گرم هستند.MPN آب آشامیدنی: آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد […]

پایش کیفیت آب

پایش کیفیت آب با پایش کیفیت آب و مقايسه شاخص هاي كيفيت آب با استانداردها، كيفيت آب براي كاربري هاي مختلف سنجيده مي شود. با تداوم پايش و ارزيابي كيفي، روند تغييرات زماني در كيفيت آب، غلظت و بار آلاينده هاي بالقوه آب ها مشخص مي گردد. هدف از پایش کیفیت آب ،جمع آوري اطلاعات حياتي […]

یون آهن و روش‌های اندازه‌گیری آن

یون آهن و روش‌های اندازه‌گیری آن آهن به طور عمده به صورت یون‌های دو یا سه ظرفیتی وجود دارد. فراوانی نسبی فلز آهن در پوسته زمین 6/2 درصد، در خاک بین (0/5 تا 4/3) درصد، در آب‌های جاری 0/7 mg/L و در آب‌های زیرزمینی بین mg/L (0/1 تا 10) گزارش شده است. غلظت گونه‌های آهن […]

مس و کروم آب آشامیدنی

مس و کروم آب آشامیدنی : امروزه، آلودگي مس و کروم آب آشامیدنی به دليل سخت تجزيه پذيري و مقاومت آنها تبديل به يكي از جديترين بحرانهاي زيست محيطي گرديده است. هدف از اين مطلب، بررسي كارايي حذف ساده و رقابتي +Cr6و+ Cu2با استفاده از منعقدكننده نـوين پليمريكي است. فلزات سنگين عناصر داراي وزنهاي اتمي […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید