میزان استاندارد کلر در آب استخر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

میزان استاندارد کلر در آب استخر :

میزان استاندارد کلر در آب استخر چگونه باید باشد؟ ماده اي كه به گونه اي متداول براي گندزدايي به كار ميرود كلرين  (Cl2) است. كارآيي گاز كلر براي كلرزني به علت اثرات ذرات اين فرآورده است كه پس از افزودن مقدار معيني از آن به آب ميكرو ارگانيسم هاي مضر را نابود ميسازد. كلر زني عمدتاً به دو منظور انجام مي شود :

  • گندزدايي آب كه منجر به كشتن باكتريها و ميكروارگانيزم هاي مضر آن مي شود.
  • اكسيداسيون آب كه منجر به تخريب و از بين بردن جلبكها، چربي هاي بدن، گرد و غبارها و ديگر موادي مي شود كه عامل اصلي تغيير رنگ، بو و مزه آب هستند.

برای تعیین میزان استاندارد کلر در آب استخر ، از آنجايي كه كلر از يك سو داراي خطراتي براي چشمها و دستگاه تنفسي ميباشد و از سوي ديگر با اجزاسازهاي استخر و ديگر تجهيزات آن تركيب شده به آن صدمه و آسيب ميرساند و همچنين داراي بو و مزه نامطبوعي است، بايد با كمال دقت مورد استفاده قرارگيرد.

يادآوري میزان استاندارد کلر در آب استخر :

با توجه به اثرات سويي كه گاز كلر بر سيستم تنفسي شناگران بويژه شناگران خردسال دارد، در استخرهاي سرپوشيده بايد از تجهيزات مناسب تهويه به منظور تخليه هواي داخل سالن كه حاوي مقادير زيادي گاز كلر متصاعد شده از آب استخر مي باشد، استفاده شود.

علاوه بر گاز كلر، مشتقات كلر نيز در گندزدايي آب مورد استفاده قرار مي گيرند. اين مشتقات عبارتنداز:

هيپوكلريت سديم و هيپوكلريت كلسيم.

با توجه به اهميت گندزدايي آب عموماً توصيه مي شود به طور همزمان 2 واحد كلرزني در سيستم گندزدايي استخر تعبيه شود تا در صورت بروز اشكال و نياز به تعمير يك واحد، واحد ديگر وارد سيستم شود. مقدار كلرزني براي استخرهاي روباز نسبت به استخرهاي سرپوشيده، به علت متلاشي شدن كلر به وسيله نور آفتاب و جريان هواي آزاد، 5تا 10بار بيشتر است.


هشدار میزان استاندارد کلر در آب استخر :

 گازكلر نه منفجر شونده است و نه قابل اشتعال اما بسيار سمي است و تنفس مستقيم آن فوق العاده خطرناك است. اين گاز مانند اكسيژن مي تواند باعث احتراق برخي از اجسام شود.

استفاده از تركيبات كلردار با پايه اسيد سيانوريك ) و يا هر پايدار كننده ديگر كلر( ممنوع مي باشد. استخرهايي كه در آنها تركيبات سيانوري يافت شود و يا مشخص شود كه از اين تركيبات استفاده مي نمايند بايـد فـوراً پلمـپ شـده و تـا زماني كه اين تركيبات و اثرات آنها از محيط استخر زدوده نشود نبايد استخر مجدد راه اندازي شود. مشخصه فوق براي هر نوع استخر و براي هر كاربردي الزامي مي باشد.

گاز كلر :

هنگامي كه از گاز كلر فشرده كه شماتيكي از تجهيزات تزريق آن در شكل 15نشان داده شده است، براي ضدعفوني كردن آب استخر استفاده مي شود، موارد زير بايد رعايت گردد:

محل قرار گيري تجهيزات :


اتاق تزريق گاز كلر بايد در محل مناسبي با فاصله لازم از محوطه استخر مستقر گردد. محل اين اتاق بايد در جهت حركت باد يا هواي متحرك باشد (با اين فرض كه هواي متحرك به محوطه شناگران يا اتاق پرسنل منتقل نشود.) محل انبار گاز كلر و محل نگه داري تجهيزات تزريق كلر بايد مجزا از هم باشـد. ايـن اتـاق هـا بايد در همان طبقه و يا طبقه بالا باشد. قرار دادن گاز كلر و تجهيزات مربوطه در اتـاق هـاي زيـرين اسـتخر ممنوع مي باشد.حداقل فضاي لازم براي هر سيلندر گاز كلر 1.5متر مربع و حداقل ارتفـاع سـقف اتـاق نگـه داري سيلندرها 2.5متر است. در هر اتاق نگه داري سيلندر گاز كلر بايد حداقل 2ماسك مخصوص گاز كلـر وجود داشته باشد.

تهويه 


اتاق نگه داري گاز كلر بايد داراي يك هواكش تهويه به انضمام كانال انتقال هوا از كف اتاق باشد كه هـوا را به نقطه امني در خارج از محوطه تخليه نمايد. يك هواكش نيز بايد در نزديكي سقف تعبيه شـود. هـواكش تهويه بايد به ازاء هر يك دقيقه يكبار هواي اتاق را تعويض نمايد. همچنين بايد يك هواكش اضافي در محـل نگه داري سيلندر هاي گاز كلر كار گذاشته شود.

 كليد هواكش بايد در محلي خارج از محل نگه داري سيلندرهاي گاز كلر نيـز كارگذاشـته شـود تـا در موقـع بـروز حادثه بتوان هواي محل نگه داري سيلندرها را بدون ورود به محوطه آن تخليه نمود.

میزان استاندارد کلر در آب استخر

 

 

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری ازت آلی

اندازه گیری ازت آلی اندازه گیری ازت آلی که با روش کجلدال انجام می شود بمنظور شاخصی برای آلودگی آب ها به کار می رود چرا که مواد تقریبی پروتئینی موجود در آب را می توان با اندازه گیری ازت آلبومینوئیدی یا ازت آلی تعیین کرد. ترکیبات ازته مانند آمینو اسید ها ، پلی پیتید […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

آزمایش جارتست

آزمایش جارتست آزمایش جارتست،یک آزمایش عملی برای تعیین مقدار بهینه ماده منعقد کننده و ارزیابی لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه های آب می باشد. آزمایش جار در واقع یک مدل کوچک از واحد های انعقاد ، لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه های در حال کار می باشد. در این […]

باکتری ها در آب

باکتری ها در آب: باکتری ها در آب گروه وسیع و متنوعی از میکروب های تک یاخته ای پیش هسته ای، با اندازه های متفاوت 0.5 تا μm 5 و اکثراً گوییزه (کروی شکل) یا میلیزه (میله ای شکل) هستند. اکثر  آنها به صورت تکی در محیط زیست حضور دارند، لیکن گونه های دو تایی […]

آزمایشات باکتریولوژی آب

آزمایشات باکتریولوژی آب : آزمایشات باکتریولوژی آب بمنظور شناسایی کلیفرم های موجود در آب می باشد که بمنظور شناسایی این مواد از مواد زیر استفاده می گردد: ایندول تست Indole Test به طور کلی باکتریهای غیر هوازی مانند اشرشیاکلی(E.coli)قدرت متابولیسم و تغییر و تبدیل مواد بیشتری نسبت به باکتریهای هوازی دارند. از این خاصیت میتوان جهت […]

تغییر رنگ نمونه بر اثر تیتر با پتاسیم پرمنگنات

روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب

روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب اساس کار روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب بر مقدار مصرف پتاسیم پرمنگنات که جهت اکسیداسیون استفاده می‌شود، قرار دارد. در این روش پتاسیم پرمنگنات اضافی به وسیله اگزالیک اسید مشخص می‌گردد، لازم به توضیح است که کلیه اجسام احیاء کننده که خود اکسید می‌شوند مانند NO2–  و Fe+2 […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

آزمایش سموم ارگانوفسفره

آزمایش سموم ارگانوفسفره آزمایش سموم ارگانوفسفره در نمونه های آب و خاک توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر FPD یا شناساگر NPD قابل اندازه گیری است. در دستگاه کروماتوگرافی گازی نیاز به ستون های مویینه با قطر 0.53 میلی متر یا 0.32 میلی متر یا 0.25 میلی متر با طول ۱۵ یا ۳۰ متر (بر اساس متد […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید