میکروب شناسی آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

میکروب شناسی آب

میکروب شناسی آب به بیان روش هایی برای انجام آزمایش های میکروبی آب می پردازد که بمنظور جستجو و شمارش باکتری های آلاینده آب و پساب پرداخته و میزان آلایندگی آب را مشخص می کند. آزمایش های میکروب شناسی آب به تکنیک ها و روش هایی برای شمارش و شناسایی میکروارگانیزم های شاخص(بیماری زا) گفته می شود. تعیین باکتری های گروه کلی فرم  شاخصی برای بیان پایداری منابع آب مصرفی شرب و خانگی و یا صنعتی و یا حتی آبیاری می باشد.

 

 

اهمیت آزمون ها و تفسیر نتایج آزمایش های میکروب شناسی آب به عنوان شاخصی برای تعیین کیفیت میکروبی آب شناخته می شود.

روش فیلتر ممبرانی (غشایی) که با استفاده از صفحه های برای شناسایی و تخمین تعداد باکتری های کلیفرم از آن استفاده می شود روشی مناسبی در مقایسه با آزمون تخمیر چند لوله ای به منظور تشخیص باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تغییرات روش های اجرایی به خصوص تغییر محیط های کشت باعث شده است که نتایج ها با آزمون های تخمیر چند لوله ای قابل قیاس باشد.

اگرچه محدودیت های در بکارگیری تکنیک های فیلتر غشایی وجود دارد تقریبا می توان نتایج این آزمایش های را معادل در نظر گرفت. معمولا روش آزمون هایمیکروب شناسی آب با استفاده از روش تخمیر چند لوله ای  با استفاده از شاخص MPN  می باشد. MPN شاخصی برای تعداد باکتری های گروه کلیفرم می باشد که بیشتر بر اساس احتمال حضور است.  در مقابل روش mpn ، روش بشقابی باکتری های کلیفرم مانند فیلتر ممبرانی وجود دارد که بوسیله آن میتوان دقیقا تعداد کلنی های باکتری های شمرده شود.  هم در روش تخمیر چند لوله ای و هم در روش فیلتر ممبرانی (غشایی) میزان حضور باکتری های کلی فرم با واحد MPN در هر ۱۰۰ میلی لیتر بیان می گردد.

استرپتوکوک های مدفوعی و انترکوکوس بعنوان شاخص های آلودگی مدفوعی شناخته می شوند. باکتری های گروه کلی فرم به طور عمومی در روده انسان و مدفوع حیوان های خونگرم  رشد می کنند. این دسته از باکتری های با مصرف لاکتوز در دمای 44.5 درجه سانتیگراد ، تولید گاز می کنند. معمولا باکتری های دیگر در این محدوده قادر به تولید گاز تحت این شرایط نیستند. این ناحیه برای تولید و رشد باکتری های مدفوعی گروه کلیفرم می باشد.

هم روش تخمیر چند لوله ای و هم روش فیلتر غشایی باعث ایجاد تغییراتی در دمای 44.5 درجه سانتیگراد شده و از همین طریق مقدار ارگانیزم های مدفوعی محاسبه می گردد. روند آنالیز کلیفرم های گوارشی و اشرشیاکلی شامل یک آزمون چند لوله ای (معمولا ۹ یا ۱۵ لوله ای) است که با استفاده از محیط کشت A-1 و ۷ساعته. این تفاوت ها اطلاعات ارزشمندی در رابطه با منایع احتمالی آلودگی در آب را ارائه می دهد. به این دلیل که بخش های غیر مدفوعی باکتری های کلی فرم نسبت به باکتری های گروه کلی فرم ممکن است مدت زمان بیشتری در محیط های آبی زنده بمانند.

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری فسفات به روش اسپکتروفتومتری

اندازه گیری فسفات به روش اسپکتروفتومتری در اندازه گیری فسفات به روش اسپکتروفتومتری ، با دستگاه اسپکتروفتومتر Hach مدل dr2800 قابل انجام است. که برای اندازه گیری فسفات به روش اسپکتروفتومتری باید پارامتر های آزمایش تهیه گردد. البته با توجه به دستگاه های اسپکتروفتومتر موجود در بازار که از برند های متفاوت انگلیسی تا چینی […]

مواد آلی فاضلاب

مواد آلی فاضلاب به طور کلی دما و مواد آلی فاضلاب تاثیر زیادی بر اقتصادی بودن و امکان انجام تصفیه به خصوص تصفیه بی هوازی دارد. درجه حرارتهاي راكتور 25تا35 درجه سانتیگراد معمولاً براي انجام سرعت هاي بهينه واكنش بيولوژيكي و فراهم نمودن تصفيه با ثبات بيشتر ترجيح داده می شود. بطور معمول غلظت هاي COD بیشتر از 1500 تا […]

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در مرحله تشخيص احتمالي روش تخمير چند لوله اي از آبگوشت لوريل تريپتوز به عنوان محيط كشت استفاده مي شود . در صورتي كه محيط كشت بعد از سترون شدن در يخچال نگهداري شده باشد، قبل از استفاده بايد به مدت يك شب درانكوباتور oC35 قرار گيرد . پس از اين مدت، مرحله احتمالی در […]

روش نمونه برداری از پساب

روش نمونه برداری از پساب روش نمونه برداری از پساب تصفیه شده بستگی به پارامتر هایی که باید آزمایش شود، دارد. در روش های نمونه برداری ، ظروف نمونه گیری ، حجم آب مورد نیاز ، روش نگه داری  و حداکثر زمان نگهداری دارای اهمیت است. به طور کلی پارامتر های میکروبی ، باید در […]

کلر زنی آب استخر

کلر زنی آب استخر

کلر زنی آب استخر: نتایج تحقیقات در زمینه کلر زنی آب استخر از اواسط دههء 1970 تاکنون نشان می دهد که کلروفرم و دیگر تری هالومتان ها که در خلال کلر زنی شکل می گیرند ، مهمترین آلاینده های شیمیائی آلی هستند که کیفیت آّ را تحت الشعاع قرار می دهند . گر چه کلر زنی همجنین می تواند […]

اندازه گیری سختی

اندازه گیری سختی آب: سختي آب به اندازه گيري ظرفيت آب براي مصرف صابون مربوط مي شود . صابون بوسيله يونهاي کلسیم ومنيزيم موجود در آب رسوب مي آند، البته ساير آاتيونهاي پلي والان نيز ممكن است صابون را رسوب دهند اما آنها غالبا به شكل آمپلكس هستند . وجود املاح کلسيم ومنيزيم سبب سختي آبها مي […]

روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر

روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر به این طریق باید عمل کرد که آب استخر را توسط یک شوك ناگهانی با تزریق کلر به ميزان 3.5ميلی گرم در ليتر قرار داد. پاشيدن کلر خشک به قسمت هایی که جلبک ها حضور دارند بصورت بذر پاشی نيز در این […]

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم تفاوت باکتری های گروه کلیفرم به منظور تعیین ماهیت و شناسایی منشا آلودگی میکروبی آب دارای اهمیت است. حضور یا عدم حضور باکتری اشرشیاکلی  (Ecoli) تعیین کننده تفاوت در باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تعیین و تشخیص باکتری های گروه اشرشیا کلی بر اساس استاندارد به شماره روش 9221F و […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

تیتراسیون رسوبی

تیتراسیون رسوبی تیتراسیون رسوبی یکی از روشهاي حجمی است که بر مبناي تشـکیل نمکهـاي کـم محلـول است، این روش به طور معمول جهت تجزیه نقره و همچنین اندازه گیري یون هاي کلرید، برمیـد ، یدید و تیوسیانات مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر کاربردهاي این روش بر مبناي استفاده از محلول استاندارد نیترات نقره قرار دارند. از […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید