میکروب شناسی آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

میکروب شناسی آب

میکروب شناسی آب به بیان روش هایی برای انجام آزمایش های میکروبی آب می پردازد که بمنظور جستجو و شمارش باکتری های آلاینده آب و پساب پرداخته و میزان آلایندگی آب را مشخص می کند. آزمایش های میکروب شناسی آب به تکنیک ها و روش هایی برای شمارش و شناسایی میکروارگانیزم های شاخص(بیماری زا) گفته می شود. تعیین باکتری های گروه کلی فرم  شاخصی برای بیان پایداری منابع آب مصرفی شرب و خانگی و یا صنعتی و یا حتی آبیاری می باشد.

 

 

اهمیت آزمون ها و تفسیر نتایج آزمایش های میکروب شناسی آب به عنوان شاخصی برای تعیین کیفیت میکروبی آب شناخته می شود.

روش فیلتر ممبرانی (غشایی) که با استفاده از صفحه های برای شناسایی و تخمین تعداد باکتری های کلیفرم از آن استفاده می شود روشی مناسبی در مقایسه با آزمون تخمیر چند لوله ای به منظور تشخیص باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تغییرات روش های اجرایی به خصوص تغییر محیط های کشت باعث شده است که نتایج ها با آزمون های تخمیر چند لوله ای قابل قیاس باشد.

اگرچه محدودیت های در بکارگیری تکنیک های فیلتر غشایی وجود دارد تقریبا می توان نتایج این آزمایش های را معادل در نظر گرفت. معمولا روش آزمون هایمیکروب شناسی آب با استفاده از روش تخمیر چند لوله ای  با استفاده از شاخص MPN  می باشد. MPN شاخصی برای تعداد باکتری های گروه کلیفرم می باشد که بیشتر بر اساس احتمال حضور است.  در مقابل روش mpn ، روش بشقابی باکتری های کلیفرم مانند فیلتر ممبرانی وجود دارد که بوسیله آن میتوان دقیقا تعداد کلنی های باکتری های شمرده شود.  هم در روش تخمیر چند لوله ای و هم در روش فیلتر ممبرانی (غشایی) میزان حضور باکتری های کلی فرم با واحد MPN در هر ۱۰۰ میلی لیتر بیان می گردد.

استرپتوکوک های مدفوعی و انترکوکوس بعنوان شاخص های آلودگی مدفوعی شناخته می شوند. باکتری های گروه کلی فرم به طور عمومی در روده انسان و مدفوع حیوان های خونگرم  رشد می کنند. این دسته از باکتری های با مصرف لاکتوز در دمای 44.5 درجه سانتیگراد ، تولید گاز می کنند. معمولا باکتری های دیگر در این محدوده قادر به تولید گاز تحت این شرایط نیستند. این ناحیه برای تولید و رشد باکتری های مدفوعی گروه کلیفرم می باشد.

هم روش تخمیر چند لوله ای و هم روش فیلتر غشایی باعث ایجاد تغییراتی در دمای 44.5 درجه سانتیگراد شده و از همین طریق مقدار ارگانیزم های مدفوعی محاسبه می گردد. روند آنالیز کلیفرم های گوارشی و اشرشیاکلی شامل یک آزمون چند لوله ای (معمولا ۹ یا ۱۵ لوله ای) است که با استفاده از محیط کشت A-1 و ۷ساعته. این تفاوت ها اطلاعات ارزشمندی در رابطه با منایع احتمالی آلودگی در آب را ارائه می دهد. به این دلیل که بخش های غیر مدفوعی باکتری های کلی فرم نسبت به باکتری های گروه کلی فرم ممکن است مدت زمان بیشتری در محیط های آبی زنده بمانند.

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری do آب

اندازه گیری do آب اندازه گیری do آب  در نمونه های آب و پساب بستگی به شرایط و وضعیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی محیط آبی دارد. اندازه گیری do آب یک آزمایش تعیین کننده و بسیار مهم برای تعیین و بررسی آلودگی آب،  فاضلاب و کنترل فرایند تصفیه است. do آب به دو صورت در […]

نماتد در آب

نماتد در آب نماتد در آب آشامیدنی ، آب معدنی ، آب چاه و یا آب های شور یافت می شوند. این آزمایش ها در شرکت آبرام قابل اجرا می باشد. نماتدها ، جانداران آبزی موجود در آب های شیرین، شور و خاک می باشند. نماتد های آب های شیرین، در فیلترهای شنی آهسته و […]

آزمایش چربی و روغن- oil and grease

آزمایش تعیین غلظت چربی و روغن : وجود بالا غلظت چربی و روغن در فاضلاب ورودی،نشانه تخلیه غیرمجاز فاضلاب های صنعتی حاوی این مواد ، یا تخلیه روغن موتور و مواد نفتی به شبکه فاضلاب شهری است. وجود بیش از حد مجاز این مواد در فاضلاب ورودی،مشکلات زیر را به وجود خواهد آورد:  اختلال در کار […]

دستگاه تست آب آشامیدنی

دستگاه تست آب آشامیدنی به طور کلی دستگاه تست آب آشامیدنی فقط شامل یک عدد دستگاه خاص برای آنالیز کامل میکروبی و شیمیایی و فیزیکی وجود ندارد. چراکه بررسی کیفیت آب لازم به بررسی آب از لحاظ شیمیایی ، میکروبی و فلزات سنگین آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

حذف شیمیایی فلزات سنگین آب

حذف شیمیایی فلزات سنگین آب : روش هاي متعددي براي حذف شیمیایی فلزات سنگین آب و پساب وجود دارد : از زمان شناسايي مشكلات بهداشتي ناشي از حضور فلزات در آب آشاميدني تلاشهاي مختلفي توسط دانشمندان در نقاط مختلف دنيا براي تامين آب آشاميدني سالم به عمل آمده است. در كليه موارد فناوريها بايد بتوانند […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

روشهای تصفیه آب استخر

روشهای تصفیه آب استخر جهــت روش های تصفیه آب استخر  بخــصوص اســتخرهای بــا جریــان آب بازچرخــشی، تــصفیه آب دارای اهمیــت اســت. ایــن تــصفیه عمــدتاً شــامل صــاف نمــودن (فیلتراســیون) همــراه بــا و بــدون تــصفیه شــیمیائی اســت. هــدف عمــده از تــصفیه آب اســتخر نگهــداری آب در یــک شــرایط مطلــوب و ســالم بــرای اســتفاده شــناگران مــیباشــد. ایــن هــدف ویــژه […]

اندازه گیری نیتریت در آب آشامیدنی

اندازه گیری نیتریت در آب آشامیدنی : نیتریت، حالت اکسایش میانی نیتروژن است، که از اکسایش آمونیاک (محصول میانی فرایند نیترات سازی) و نیز کاهش نیترات (محصول میانی فرایند نیترات زدایی) تولید می شود. غلظت نیتریت در آب های شیرین معمولاً خیلی کم و در حدود  Mg NO2 – N/L 0/001 است و به ندرت به Mg […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید