نحوه کار با دستگاه gc mass

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

نحوه کار با دستگاه gc mass

بمنظور نحوه کار با دستگاه gc mass ، ابتدا باید تمامی اجزا و بخش های مختلف دستگاه را بشناسیم پس به این منظور توصیه می گردد ابتدا مطلب کروماتوگرافی gc-mass ، آشکارساز کروماتوگرافی گازی ، پیکربندی ستون های کروماتوگرافی گازی  مطالعه گردد. در این مطلب به تشریح منابع یونش كروماتوگرافي گازي- طيف سنج جرمي می پردازیم که از اجزای مختلف سيستم ورودي نمونه ، منبع يونش ،تجزيه گر جرمي ، آشكارساز تشکیل شده است.

منابع يونش دستگاه gc mass

  • يونيزاسيون الكتروني (Electron Ionization (EI
  • يونيزاسيون شيميايي (Chemical Ionization(CI

نحوه کار يونيزاسيون الكتروني (Electron Ionization (EI  

  • الكترون ها از يك رشته سيم تنگستن يا رنيم گرما داده شده نشر مي يابند.
  • توسط يك پتانسيل تقريبا 70ولتي كه بين رشته و آند اعمال مي شود شتاب داده مي شوند.
  • مسيرهاي عبور الكترون ها و مولكول ها عمود برهم هستند و يكديگر را در مركز منبع قطع مي كنند كه در اين محل برخورد و يونش اتفاق مي افتد.
  • يون هاي مثبت تك بار توسط يك اختلاف پتانسيل كوچك (نوعا 5ولت) كه بين اولين صفحه شتاب دهنده و دفع كننده اعمال مي شود از داخل شكاف اين صفحه عبور مي كنند.
نحوه کار با دستگاه gc mass

مزايا و معایب يونيزاسيون الكتروني (Electron Ionization (EI :

  • قطعه قطعه شدن شديد و تعداد پيك هاي فراوان حاصل از آن سبب شناسايي دقيق آناليت ها مي شود.
  • قطعه قطعه شدن نيز در برخي موارد سبب ناپديد شدن پيك يون مولكولي مي شود به طوري كه جرم مولكولي آناليت را نمي توان تشخيص داد.
  • اين روش نياز به تبخير نمونه دارد كه اين خود مي تواند سبب تخريب گرمايي بعضي از آناليت ها قبل از عمل يونش شود.

 

نحوه کار شيميايي (Chemical Ionization(CI

  • در يونيزاسيون شيميايي واكنش هاي يون مولكولي بين مولكول هاي گاز معرف يونيزه شده (از طريق بمباران الكتروني) و مولكول هاي خنثي آناليت جهت ايجاد يون هاي آناليت صورت مي پذيرد.
    از جمله گازهاي معرف مي توان به متان، ايزوبوتان و آمونياك اشاره نمود.
    نسبت گاز معرف به نمونه 1000تا 10000برابر مي باشد

    نحوه کار با دستگاه gc mass

    نحوه کار با دستگاه gc mass

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری بور در آب

اندازه گیری بور در آب اندازه گیری بور در آب با دستگاه جذب اتمی با منبع یونش شعله (Flame)قابل اندازه گیری است. بور (Boron) شبه فلزی می باشد که در وجود آن در آب و گیاهان باعث ایجاد سمیت می شود. بور بیشتر در صنایع شیشه و سرامیک ، حشره کش ها و در ترکیبات […]

مواد جامد معلق TSS

مواد جامد معلق TSS آن قسمت از از مواد جامد آب که از صافی با اندازۀ منافذ مشخص (معمولاً کمتر از 2.0 میکرومتر) رد نمی شود و روی صافی باقی می ماند را کل مواد جامد معلق (TSS) می نامند. برای اندازه گیری غلظت TSS، ابتدا صافی خشک شده را وزن و سپس نمونه آب […]

آزمایشگاه آب شهریار

آزمایشگاه آب شهریار در آزمایشگاه آب شهریار کلیه پارامترهای مربوط به آب، فاضلاب و پساب آنالیز می شود. آزمایشگاه آب شهریار یکی از شعبات آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) می باشد. دفتر مرکزی و همین طور آزمایشگاه مرکزی این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

حد مجاز فسفات در آب آشامیدنی

حد مجاز فسفات در آب آشامیدنی حد مجاز فسفات در آب آشامیدنی مقدار کمتر از 0.03 میلیگرم بر لیتر بر اساس استاندارد سازمان حفاطت محیط زیست آمریکا(EPA) می باشد.  فسفر به شکل ارتو فسفات، وفسفات آندانسه (پيرو ، متا وارتو ) و فسفات با باندهاي آلي طبقه بندي شده است و ندرتا به مقدار زياد در آبهای طبيعی […]

اندازه گیری سیانید در آب

اندازه گیری سیانید در آب اندازه گیری سیانید در آب به روش رنگ سنجی از طریق دستگاه اسپکترو فتومتر قابل اندازه گیری است. عموما برای رفع مزاحمت در اندازه گیری سیانید بایستی عملیات تقطیر انجام داد. سیانید از پیوند بین  دو نافلز کربن و نیتروژن تشکیل می شود. به طوری که در شیمی معدنی به […]

آدرس آزمایشگاه آب در تهران

آدرس آزمایشگاه آب در تهران آدرس آزمایشگاه آب در تهران ، حکیمیه بلوار بهار دانشگاه شهید بهشتی پردیس شهید عباسپور مرکز رشد واحد 324 می باشد. شرکت آب راهبر محاسب مجهز به آزمیشگاه میکروبی و شیمیایی آب و پساب مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی می باشد. آزمایش های قابل انجام در […]

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی به طور کلی زمانی که شاخص های کیفیت آب زیرزمینی مناسب و با کمیت کافی موجود باشد احتمال شفاف بودن، بی رنگ بودن و کیفیت بهتر باکتریایی این آب بیشتر از آب دیگر منابع است. البته شفافیت به طور خود به خود خلوص باکتریایی را تضمین نمیکند. بطوریكه بسیاری از چاه […]

كليفرم

روش تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم

تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم گروه كليفرم شامل گونه هايي از باكتري هاي متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده.بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابراين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان باكتري هاي هوازي […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید