نيتروژن نيتراتي آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

نيتروژن نيتراتي آب :

برای اندازه گیری نيتروژن نيتراتي آب با روش بيولوژيكي در فرآيندهاي تصفيه ثانويه سيستمهاي صـافي چكنـده بـا بـار اسـتاندارد لجـن فعـال، مقـداري نيتريفيكاسيون آمونياك آزاد به نيتريت و سپس به نيترات اتفاق ميافتد. ابتدا اكسيداسيون آمونياك به نيتريـت(NO2) و سپس به نيترات(NO3)روي ميدهد. ميزان تشكيل NO3از NO2چنان سريع است كه با كمـي اسـتثنا تنهـا چنـد دهم از NO2بر حسب ميليگرم در ليتر يافت ميشود. ميزان نيتروژن NOدر پسبهاي صافي چكنده با بـار اسـتاندارد (2تا 15ميليگرم در ليتر نيتروژن) نشانه خوبي از تكميل فرايند تثبيت (نيتريفيكاسيون) است. نمونه ممكن اسـت بـه مدت 24ساعت در دماي 4درجه سلسيوس نگهداري شود، با وجـود ايـن بـراي دورههـاي طـولاني تـر بايـد تـوام بـا 5 ميليليتر از كلروفرم در هر ليتر از نمونه نگهداري شود.

مزاحمتها در تعیین نيتروژن نيتراتي آب :

نيتريت عامل مزاحم است، اما اين مزاحمت با حضور اسيد سولفانيليك در معرف شـيميايي كـاهش مـييابـد. كلـر باقيمانده در پسبهاي نهايي كلردار بايد همانگونه كه شرح داده شد با ارسنيت سديم حذف گـردد. كلرايـدها تـا غلظـت 1000ميليگرم در ليتر از NaCLمزاحمتي ايجاد نميكنند.

لوازم مورد نياز در تعیین نيتروژن نيتراتي آب :

  • اسپكتروفوتومتر براي استفاده در طول موج 410نانومتر
  • فيلتر فوتومتر براي استفاده در طول موج 400تا 425نانومتر 
  • بشرها
  • مزورها
  • بالن ژوژههاي حجمي مناسب
  • يك پي پت ايمني بر حسب نياز

معرفهاي شيميايي مورد نياز در تعیین نيتروژن نيتراتي آب :

  1. محلول پايه نيترات:
    مقدار 0.7218گرم نيترات پتاسيم بدون آب
    KNO3را در آب مقطر حل كنيد. سپس با آب مقطـر تـا حجـم 1 ليتر رقيق سازيد. اين محلول داراي 100ميليليتر از نيتروژن نيترات است.
  2. محلول استاندارد نيترات:
    صد ميليليتر از محلول پايه نيترات ناشي از مرحله 1را با آب مقطر تا حجم 1ليتر رقيق سازيد. اين محلـول داراي 10ميليگرم در ليتر نيتروژن نيترات ميباشد.
  3. محلول ارسنيت سديم:
    پنج گرم از
    NaAso2را حل كنيد و با آب مقطر تا حجم 1ليتر رقيق كنيد.
  4. معرف شيميايي بروسين – سولفانيليك : یک گرم سولفات بروسين و 0.1گرم اسيد سولفانيليك را در 70ميليليتر آب مقطر داغ حـل كنيـد. 3ميلـيليتـر اسيد هيدروكلريدريك غليظ  HCLرا اضافه كنيد و به حجم 100ميليليتر برسانيد.
  5. اسيد سولفوريك:
    به دقت 500ميليليتر اسيد سولفوريك غليظ
    H2SO4را به 70ميليليتر آب مقطر اضافه كنيد. تا دماي اتاق آنرا سرد نماييد و براي پيشگيري از جذب رطوبت هوا آن را سربسته نگه داريد.
    احتياط: اين معرف شيميايي سمي ميباشد.

 

روش كار در تعیین نيتروژن نيتراتي آب :

 

  • استاندارد كردن وسايل:
    صفر (شاهد)، 75 ،50 ،35 ،25 ،15 ،5و 100ميليليتر از محلـول اسـتانداردمرحلـه را بـا آب مقطـر تـا 100 ميليليتر رقيق كنيد. همانگونه كه شرح داده شد، هريك از محلولها را تحت روشهايي كه در مراحل 3تـا 7مـيآيـد تصفيه كنيد. محلولها بيان كننده صفر، 7/5 ،5 ،3/5 ،2.5 ،1.5 ،0.5و 10ميليگرم در ليتر نيتروژن نيتراتي در نمونـه آزمايش شده ميباشند. براي تهيه منحني استاندارد از فوتومتر انتخابي و دستورات مربوط به آن استفاده كنيد. اين كار با رسم غلظت نيتروژن در برابر ميزان جذب انتقالي انجام ميگيرد، كه براي هر مقدار از محلول توسط فوتومتر نشان داده ميشود.
  • اگر پسب كلر زني ميشود، نمونهها را قبل از استعمال كلر تهيه نماييد. اگر اين كار غي ممكن است يـا قطـره (%5 ميليليتر) از محلول ارسنيت سديم را به 50ميليليتر از نمونه براي هر 0/1ميليگرم از كلـر باقيمانـده اضـافه نماييـد و سپس يك قطره اضافي بريزيد. از اين مرحله ميتوان با انتخاب يك نقطه مناسب نمونهبرداري قبل از كلـر زنـي، صـرف نظر كرد.
  • دو ميليليتر از نمونه صاف شده را با پي پت به هر يك از دو بشر 50ميليليتري انتقال دهيد.
  • يك ميليليتر آب مقطر به اولين بشر اضافه كنيد كه به عنوان شاهد صـفر نيـز مـيباشـد و 1ميلـيليتـر از معـرف بروسين سولفانيليك را با استفاده از يك پي پت ايمني به بشر دوم اضافه نماييد.
  • ده ميليليتر اسيد سولفوريك را به هر بشر اضافه كنيد. دو بشر ديگر را انتخاب كنيد و شاهد و نمونه را از يك بشـر
    به 6بشر ديگر انتقال دهيد تا اختلاط كامل صورت بگيرد.
  • به نمونه، حداقل 3دقيقه جهت ته نشيني و حداكثر 10دقيقه جهت تشكيل رنگ فرصت دهيد.
  • شدت رنگ بروسين نيترات را توسط دستگاه اسپكتروفوتومتر در طول موج 410نانومتر (يا 400تـا 425نـانومتر در فيلتر فوتومتر) تعيين نماييد.

محاسبات:
از منحني استاندارد به طور مستقيم، نيتروژن نيتراتي (NO3-Nرا بر حسب ميليگرم در ليتـر قرائـت كنيـد. اگـر نمونه رقيق شده بود همراه با قرائت منحني استاندارد، از ضريب رقيقسازي بشرها استفاده نماييد.

 

 

نيتروژن نيتراتي آب

 

 

 

مقالات پیشنهادی

حد مجاز سختی آب آشامیدنی

حد مجاز سختی آب آشامیدنی : حد مجاز سختی آب آشامیدنی چه مقدار است؟ سختــی آب مربوط به املاح خاصی است که در آب وجود دارد. این املاح شامــل کاتیــونهایی مثل منیزیم ، کلسیم ، استرانسیم ، آهن ، آلومینیم ، منگنــز و مس بوده که با آنیـــونهایی مانند بی کربنات ، کربنات ، کلرید ، […]

کیفیت آب استخر

کیفیت آب استخر:  آب استخر شنا ،  کیفیت آب استخر و مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب استخر، مواد حاصل از واکنش این مواد، بخصوص گندزداها با مواد آلی و معدنی مو جود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی، ترشحات بدن شناگران (عرق، ادرار و …) از جمله مواردی […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب کلرزنی منابع آبی و پساب‌ها با هدف تخریب و یا غیر فعال کردن میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا انجام می‌شود. هدف دیگر، ارتقاء همه‌جانبه کیفیت آب مصرفی به دلیل واکنش کلرین (Cl2) با آمونیاک، آهن، منگنز، سولفید و برخی گونه‌های آلی است. به همین دلیل یادگیری و اجرای روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده […]

تغییر رنگ نمونه بر اثر تیتر با پتاسیم پرمنگنات

روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب

روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب اساس کار روش اندازه‌گیری مواد آلی در آب بر مقدار مصرف پتاسیم پرمنگنات که جهت اکسیداسیون استفاده می‌شود، قرار دارد. در این روش پتاسیم پرمنگنات اضافی به وسیله اگزالیک اسید مشخص می‌گردد، لازم به توضیح است که کلیه اجسام احیاء کننده که خود اکسید می‌شوند مانند NO2–  و Fe+2 […]

ويژگي هاي منابع آب

ويژگي هاي منابع آب اطلاع كامل از ويژگي هاي منابع آب به خصوص خواص هيدروديناميكي، شرط لازم براي ايجاد يك شبكه پايش كيفيت آب است. تفسير داده هاي كيفي بدنه هاي آبي اگر بر مبناي تغييرات زماني و مكاني رژيم هيدرولوژيكي آنها نباشد، بي معني خواهد بود. هر يك از انواع اصلي و مراحل واسطه اي […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

انواع تیتراسیون

انواع تیتراسیون يكي از مهمترين و ساده ترين روش هاي سنجش غلظت محلول ها استفاده از انواع تیتراسیون می باشد و درصد خلـوص مواد شيميايي كه در اكثر آزمايشگاه هاي صنايع مختلف هـم كـاربرد وسـيعي دارد استفاده از روش هاي تيتراسيون (سنجش حجمي) مي باشد كه با انتخـاب مناسـب مواد آزمايش كننده در آن مي […]

کیفیت آب آبیاری

کیفیت آب آبیاری : در بررسی کیفیت آب آبیاری وقتی به علت اثر نمک های خاص، میزان نفوذ آب به داخل خاک چنان کاهش یابد که آب کافی در اختیار گیاه قرار نگرفته و عملکرد محصول کاهش می یابد، مشکل نفوذپذیری که ناشی از کیفیت آب آبیاری است پیش می آید. مدیریت و طراحی مناسب سیستمهای […]

اندوتوکسین چیست

اندوتوکسین چیست اندوتوکسین‌ها از اوايل دهه 1900ميلادي به خاطر اثرات گرمازايي خود (تب القايي) شناخته شده‌اند. به طور كلي، اندوتوكسين‌ها بخش‌هايي از ديواره سلولي باكتري‌هاي گرم منفي هستند. اهميت آنها به علت تاثير بر سيستم ايمني مي‌باشد. اندوتوكسينها اغلب به خاطر ساختار خود كه شامل يك بخش ليپيدي (چربي، بخش تحريك كننده سيستم ايمني، داراي كمترين […]

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی در تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی و تیتراسیون ph متری اسید ضعیف و باز قوی باید بیلان غلظت پیش از شروع تیتراسیون و بیلان غلظت پس از شروع تیتراسیون محاسبه گردد و  پس از نقطه تعادل Equilibrium point مازاد غلظت – OH به صورت Cx-C یا (C(x-1 بیان میشود. برای محاسبات مربوط به  تیتراسیون ph متری […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید