نگهداری آب استخر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

نگهداری آب استخر

نگهداری آب استخر شامل کنترل پارامتر های میکروبی و شیمیایی آب شامل کنترل رشد میکروارگانیزم های آلاینده و شرایط شیمیایی و مشخصه های فيزیكی آب استخرهای شنا می باشد. نگهداری آب استخر از نظر مشخصه های فيزیكی آب استخرهای شنا که اغلب به عنوان مشخصه های ظاهری نيز ذکر می شود بسيار مهم می باشد. زیرا این خصوصيات معمولاً بطور مستقيم توسط استفاده کنندگان از استخر قابل تشخيص می باشد.

 

نگهداری آب استخر شامل کنترل پارامتر های میکروبی و شیمیایی آب شامل کنترل رشد میکروارگانیزم های آلاینده است.

درجه حرارت

دما آب استخر بر روي بسياري از واکنشهاي شيميایي که در سيستمهاي استخر انجام ميگيرند اثر ميگذارد.همچنين دما داراي اثر قابل ملاحظه اي بر روي حلاليت گازها در آب مي باشد. درجه حرارت بالا روي قدرت گندزدا ها اثر دارد. یعني گندزداها معمولادر دماي بالاتر در استخرهای سرپوشيده شنا فعالتر هستند ، مطلوب است که دمای آب و هوای استخر کنترل گردد. درجه حرارت آب استخر نباید بيش از 29درجه سانتي گراد باشد. درجه حرارت هواي اطراف استخر نباید بيش از 4درجه گرم تر یا 2درجه سردتر از آب استخر باشد. مناسب ترین درجه حرارت براي هواي پيرامون استخر3درجه سانتيگراد(5درجه فارینهایت)گرمتر از آب آن است.

دمای آب پيشنهادی برای استفاده عموم 27 درجه سانتيگراد (80درجه فارینهایت،)24-23درجه سانتيگراد(76-74درجه فارینهایت) مطلوب و 28-26درجه سانتيگراد (82-78درجه فارینهایت) ایده ال می باشد. استخر های روباز در آب و هوای گرم نياز به چرخش دادن آب یا افزودن مقادیر زیادی یخ برای جلوگيری از گرم شدن زیاد آب دارد.

هوادهی باعث کاهش دمای استخر به ميزان 6-3درجه سانتيگراد(10-5درجه فارینهایت )می گردد. همچنين از آب سرد نيز برای این عمل می توان استفاده نمود. حمام و شنا در آب گرم ( 40درجه فارینهایت) باعث ناتوانی و ضعف و مشكلات تنفسی در مدت زمان کوتاه در کمتر از 10دقيقه در فرد خواهد شد. برای اندازه گيری دمای آب از دماسنج استفاده می شود. دماسنج را در زیر سطح آب در عمق حدود50 – 40سانتی متری داخل آب فرو برده و دمای آب را اندازه گيری می نمایند.

شفافیت آب استخر

شفافيت آب استخر از مهمترین ویژگی های ظاهری آب استخرهای شنا می باشد و از اهميت آن می توان به ایجاد شرایط خوشایند و مطلوب و زیباشناختی برای استفاده کنندگان، ایمنی شناگران در دید عمق آب و خطرات احتمالی آن اشاره نمود. در تمام مدتي که از استخر استفاده مي شود آب آن باید صاف و زلال باشد تا حدي که بتوان یک صفحه سياه به قطر 6اینچ( 15سانتي متر) در زمينه سفيد کف استخر در نقطه عميق و به فاصله 9متر از هر طرف مشاهده کرد. این آزمایش حداقل پاکي آب استخر محسوب مي شود و چنانچه آب با سيستم صافی تحت فشار یا انواع دیگر تصفيه شود باید آب آن خيلي صاف تر و زلال تر باشد.

صافي و شفافيت آب استخر به زیبایي آن نيز مي افزاید. بنابر این بهتر است کيفيت آب ی که مورد استفاده استخر قرار می گيرد از منابع مطمئن شهری باشد.از عوامل ایجاد کننده کدورت می توان به فيلتراسيون نامناسب، زیاد بودن قليائيت ،ایجاد رنگ،ذرات معلق موجود در آب یا توسط استفاده کنندگان که وارد استخر می شود را نام برد که باعث کاهش شفافيت آب می شود.برای اندازه گيری کدورت از دستگاه کدورت سنج استفاده می شود.اساس اندازه گيری کدورت در این دستگاه تفرق نور توسط عوامل ایجاد کننده کدورت می باشد. که برای رفع مشكل،بایستی نسبت به کنترل عوامل یاد شده توجه نمود.برای اندازه گيری شفافيت آب از دستگاه کدورت سنج که بر اساس تفرق نور عمل می کند استفاده می کنند.

رنگ

رنگ از سایر پارامتر های مهم در نگهداری آب استخر محسوب می شود. از خصوصيات ظاهری مهم در آب استخر به شمار می آید. رنگ ممكن است ناشی از آهن که به رنگ قرمز متمایل به قهوه ای یا منگنز به رنگ قهوه ای متمایل به سياه و یا رنگ سبز ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود. جلبک ها نيز با رشد شان سبب تغيير رنگ به سبز یا قهوه ای می گردند. حذف رنگ از ضروریات مهم مدیریت استخر ها می باشد،که از نظر مقبوليت، براي شناگران از اهميت ویژه ای برخوردار است. دترجنت ها بعنوان عوامل فعال سطحی در ایجاد کف و کاهش کيفيت آب می باشد و روغن های معدنی نيز نباید در محيط استخر وجود داشته باشند، زیرا محيط نامناسب در سطح استخر ها ایجاد خواهند نمود. آب رنگي از لحاظ زیبایي براي عموم مردم قابل قبول نيست. بنابر این بهتراست این موضوع دراستخر، مورد توجه بيشتري قرار گيرد.

طعم و بوي آب استخر

از آنجا که احساس طعم و بو غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو نمينمایند. بعنوان مثال درصورتي که عوامل غيرفراري مانند کلرورسدیم با تاثير روي طعم آب هيچگونه اثري بر روي بوي آن ندارد، عوامل مختلفي در ایجاد طعم و بو ازجمله تجزیه گياهان آبزي، محصولات حاصل ازکلرینه کردن آب و… موثر هستند. از نظر مصرف کنندگان، طعم و بو بدلایل روشني ناخوشایند می باشد. از آن جا که آب همواره به عنوان مادهاي بيطعم و بو شناخته شده است چنين تصور ميکند که مزه و بو همراه با آلودگي هستند از این رو ترجيح می دهد که از آب استخر هایي بدون طعم و بيبو استفاده کند حتي اگر چنين آبي تندرستي وي را به خطر نيندازد.

 

مقالات پیشنهادی

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر استاندارد pH آب استخر در دامنه مطلوب بین 7.2 تا 7.8 می باشد چرا که گندزدایی آب در این طیف مؤثر می باشد. البته حداقل و حداکثر مجار pH ثبت شده برای آب استخر 7.2 تا 8 است. pH از مهم ترین خواص فیزیکی و شیمیایی آب استخر می باشد. که […]

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

کریپتوسپوریدیوم در آب

کریپتوسپوریدیوم در آب یک نوع تک یاخته به نام کریپتوسپوریدیوم در آب توسط تیزر Tyzzer شناخته شده است که این موجود به شش گونه کریپتوسپوریدیوم و میزبان های شان تقسیم می شوند. ثابت شده که گونه هاى کریپتوسپوریدیوم که جز عوامل بیماری زا آب هستند که انگل حیوانات هستند مى توانند در انسان نیز ایجاد عفونت کنند. ائوسیستها که به […]

آمونیاک

آمونیاك چیست

آمونیاک چیست آمونیاک چیست ؟ آمونیاک یکی از مهمترین ترکیبات هیدروژن دار نیتروژن یا به عبارتی مواد نیتروژن دار است. آمونیاك یکی از مواد خام پایه براي صنایع و به ویژه کشاورزي است. آمونیاك 8 میلیون تن مربوط به تولید جهانی این ماده در سال 2002 حدود 143 میلیون تن بود که از از این میزان […]

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد […]

آلکالینیتی فاضلاب

آلکالینیتی فاضلاب آلکالینیتی فاضلاب در حضور مقدار زياد دي اكسيدكربن (معمولاً در محدوده 30-50درصـد) در گـاز توليدي تصفيه بي هوازي، معمولاً مقادير قليائيت در محدوده 2000-4000 mg/L بر حـسب كربنـات كلسيم مورد نياز است كه براي حفظ pHدر حالت خنثي يا نزديك به حالت خنثي مـيباشـد. مقـدار قليائيت مورد نياز به ندرت در فاضلاب ورودي در دسترس اسـت؛ […]

آزمایشگاه آب و خاک کرج

آزمایشگاه آب و خاک کرج

 آزمایشگاه آب و خاک کرج آزمایشگاه آب و خاک کرج شرکت آبرام در حکیمیه ، پردیس شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی واقع شده است. این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات پیشرفته جهت اندازه گیری مواد مغذی مورد نیاز گیاه در خاک می باشد. این پارامتر ها شامل نیتروژن کل خاک ، فسفر کل خاک ، پتاسیم […]

آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو: آب لیمو  گونه از مرکبات گونه هاي مختلفی از میوه جات را شامل می شوند که 8گونه مهم تجاري آنها عبارتند از پرتقال  شیرین، پرتقال ترش، نارنگی، گریپ فروت، پوملو، لیمو لایم، لیمو لمون و بالنگ. در میان مرکبات،  آب لیمو فرآورده ایست تخمیر نشده ولی  قابل تخمیر که به روشهاي مکانیکی […]

کیفیت خاک کشاورزی

کیفیت خاک کشاورزی شاخصهاي مورد نظر تعیین کیفیت خاک کشاورزی شامل هدايت الكتريكي (EC)، فلزات سنگين و تخم انگل هاي نماتودي ميباشد. همچنين با توجه به اينكه استفاده از پساب و فاضلاب در آبياري، بـه دليـل دارا بـودن ذرات معلـق باعث گرفتگي خلل و فرج و كاهش نفوذپذيري خاك ميگردد، اندازه گيري نفوذپذيري خـاك نيـز بـه فواصـل […]

اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان

اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان : برای ارزیابی اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان که بیشترین سمیت را دارند عبارتند از: آرسنیک، باریم، کادمیوم، سرب، جیوه و کرم. وارد شدن بیش از اندازه این فلزات به بدن باعث ایجاد عوارض و صدماتی چون: اختلالا عصبی، گوارشی، استخوانی، اختلال در عمل آنزیمها، کلیه ها، بیضه، مراکز خون […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید