نیترات در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

نیترات در آب

از نظر علمي نیترات در آب محصول نهايي تثبيت هوازي تركيبات نيتروژن دار به عنوان پايدارترين تركيب اكسيژن دار آنها محسوب مي شود.  نیترات به مقدار زياد در آب محلول است. از نظر شيميايي اين تركيب واكنش پذير نبوده و تنها ميكروب ها قادر به احياي آن به نيتريت هستند. در آب هاي سطحي مقادير نتيرات اغلب كم (صفر تا 18 ميليگرم در ليتر) و به مراتب كمتر از آب هاي زيرزميني است. تخليه حجم انبوهي از فاضلاب ها و زهاب هاي كشاورزي و يا جاري شدن شيرآبه هاي زباله مهم ترين منبع ورود نتيرات به آب هاي سطحي محسوب می شود. گاهي غلظت نتيرات را در  آب هاي سطحي تا چندين برابر مقدار آن در آ بهاي زير زميني نيز افزايش مي دهند.

نیترات در آب

تأثير نيترات در بدن:

در مورد عوارض اين تركيب بر سلامت انسان مسائل مختلفي بيان مي شود. به گفته پزشكان نيترات براي انسان سمي نيست و به آساني در بدن جذب و از آن دفع مي شود اما عوارض سو ء نيترات در انسان تنها در نتيجه احياي آن به وسيله باكتريهاي دستگاه گوارش و تبديل آن به نيتريت روي مي دهد. پيدايش نيتريت به دو دليل اهميت دارد اول آنكه مي تواند هموگلوبين خون را اكسيده كرده و به متهوموگلوبين تبديل كند كه اين ماده عمل اكسيژن رساني به بدن را مختل مي كند و دوم اينكه نيتريت با بعضي آمين ها و آميدهاي بدن آميخته شده و باعث پيدايش نيتروزامين كه ماده اي سرطانزاست، مي شود.

استاندارد هاي موجود براي كنترل ميزان نيتروژن موجود در آب آشاميدني:

با توجه به جداول و نمودار هاي موجود در زمينه ي شاخص ها و استاندارد هاي عناصر و ذرات مختلف در آب نتايج زير به طور خلاصه و نمونه بيان مي شود :

  • به عنوان حد مجاز استاندارد نیترات در كشور ايران براي آب قابل شرب عدد 50 ميلي گرم در ليتر است.
  • به عنوان حد مجاز استاندارد نیتریت در كشور ايران براي آب قابل شرب عدد <1.5 ميلي گرم در ليتر است.
  • به عنوان حد مجاز استاندارد آمونیاک در كشور ايران براي آب قابل شرب عدد <1.5 ميلي گرم در ليتر است.

روش های حذف نیترات و آمونیاک

فرآيندهاي زيستي اغلب مواقع مهمترين و مؤثرترين فناوري حذف امونیاک از اب و پساب شناخته مي شوند. از دلايل برتري روش هاي زيستي نسبت به ساير روش ها مي توان به هزينه ي عملياتي بالاتر، عملكرد ناهمگون و ناپايدار و مشكلات بهره برداري و نگه داري در روشهاي فيزيكي و شيميايي اشاره كرد. روش زيستي مرسوم نيتريفيكاسيون– دنيتريفيكاسيون نام دارد.اما روشهاي نوين ديگري نيز توسعه داده شد كه عمدتاً داراي بازدهي و عملكرد بالاتري مي باشند.

 

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری سختی

اندازه گیری سختی آب: سختي آب به اندازه گيري ظرفيت آب براي مصرف صابون مربوط مي شود . صابون بوسيله يونهاي کلسیم ومنيزيم موجود در آب رسوب مي آند، البته ساير آاتيونهاي پلي والان نيز ممكن است صابون را رسوب دهند اما آنها غالبا به شكل آمپلكس هستند . وجود املاح کلسيم ومنيزيم سبب سختي آبها مي […]

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب دقت جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب مناسب است. براي مثال حتي زماني كه نمونه حاوي 1 عدد كليفرم در هر میلی ليتر باشد با در نظر گرفتن توزيع تصادفي باكتري ها در هر لوله، مي توان انتظار داشت كه حدود 37 % از لوله هاي 1 ميلي ليتري پاسخ منفي […]

حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی

حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی نيترات يكي عوامل شيميايي مهم آب است. حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی حداکثر 50 میلیگرم بر لیتر ( بر اساس استاندارد شماره 1053 سازمان ملی استاندارد) می باشد. نیترات ميتواند سلامت آب شرب را تحت تأثير قرار دهد و باعث ايجاد عوارض و اثرات سوء بهداشتي در مصرف […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

روش اندازه‌گیری روی در آب

روش اندازه‌گیری روی در آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری روی در آب روش نورسنجی می‌باشد که در زیر این روش به طور کامل توضیح داده می‌شود. روش نورسنجی با استفاده از معرف دی‌تیزون (5و 1 دی فینل تیوکاربازون): روش فوق جهت اندازه‌گیری کمی یون‌های روی در غلظت‌های کمتر از 20 میلی‌گرم بر لیتر مناسب می‌باشند. […]

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی برآورد شده است که 1407 گونه پاتوژن های عفونت زای انسانی و 177 گونه پاتوژن نوظهور و دوباره ظهور وجود دارد. این پاتوژن ها شامل باکتری ها (538 گونه)، ویروس ها (208 گونه)، قارچ ها (317 گونه)، انگل های تک یاخته ای (57 گونه) و […]

چرخه ازت

چرخه ازت در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع […]

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني : خورندگي و رسوبگذاري آب آشاميدني  را ميتوان به عنوان از بين رفتن و انهدام يك فلز در طول يك واكنش شيميايي تعريف كـرد. حيات موجودات و سلامتي انسانها بيش از هر چيز بـه آب سـالم و بهداشـتي بسـتگي دارد. منـابع آب زيرزميني از اصلي ترين منابع تامين كننده آب در مناطق دچار […]

آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو: آب لیمو  گونه از مرکبات گونه هاي مختلفی از میوه جات را شامل می شوند که 8گونه مهم تجاري آنها عبارتند از پرتقال  شیرین، پرتقال ترش، نارنگی، گریپ فروت، پوملو، لیمو لایم، لیمو لمون و بالنگ. در میان مرکبات،  آب لیمو فرآورده ایست تخمیر نشده ولی  قابل تخمیر که به روشهاي مکانیکی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 132
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید