هدایت الکتریکی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

هدایت الکتریکی

هدایت الکتریکی ، معياري از توان آب براي هدايت جريان الكتريكي ميباشد که اين ويژگي با کل غلظت مواد يونيزه شده در آب(يونهاي مثبت ومنفي )ودمايي که اندازه گيري در آن انجام مي شود مرتبط مي باشد . هدايت الکتريکی آب را با دستگاهی به نام کنداکتيويتيمتر اندازه گيری وبراساس واحد ميکروموس بر سانتيمتر گزارش می نمايند. با اندازه گيری هدايت الکتريکی می توان به کيفيت آب وطبقه بندی آن پی برد.

بين کل مواد جامد محلول در يک نمونه و قابليت هدايت الکتريکی رابطه زیر برقرار می باشد :

مقدار کل مواد جامد محلول را می توان از ضرب قابليت هدايت الكتريكي در ضريب تجربی(0.55تا0.70 ) تخمين زد که بستگي به ترکيبات محلول و درجه حرارت اندازه گيري شده دارد.

محلول استاندارد کلريد پتاسيم 0.01M: ٧۴۵ ميلي گرم آلريد پتاسيم بدون آب را در آب مقطر حل وتا يك ليتر رقيق مي کنيم اين محلول در ٢۵ درجه سانتيگراد داراي هدايت الكتريكي برابر ١۴١٣μ mhos/cm مي باشد. اين محلول را در بطري پيرکس با درب شيشه اي نگهداري نماييد .

دما و هدايت الكتريكي محلول استاندارد هر روز اندازه گيري شود.

تجهيزات مورد نياز برای اندازه گیری هدایت الکتریکی:

کنداکتیویتر

روش آزمون : دستگاه را آماده نموده دما وهدايت الكتريكي نمونه ها واستاندارد را اندازه گيري ودر صورت مشابه بودن دماي نمونه واستاندارد از روي فرمول زير هدايت الكتريكي نمونه را محاسبه کنيد .

هدایت الکتریکی
هدایت الکتریکی

هدايت ويژه محلول عبارت از هدايت الكتريكي حاصل از يك سانتيمتر مكعب محلول  25  درجه سانتيگراد است كه بين الكترود كه سطح آن cm21 و به فاصله يك سانتيمتر از يكديگر قرارداشته باشد.

مقاومت الكتريكي يك محلول يكنواخت را بصورت فرمول زير مي توان بيان نمود:

R = r × L/A

كه در آن L  فاصله دو الكترود، A سطح آن و r مقاومت مخصوص محلول مي‌باشد. حال برحسب هدايت مي‌توان آنرا بصورت زير نوشت:

C =  1/R = 1/r × A/L

اگر K=1/r  در اين صورت مي توان نوشت:

K =  (C ×  L)/A

كه بر حسب واحد اندازه گيري آن مي توان چنين نوشت:

K =  cm/(cm2 × ohm) = mho/cm

كه واحد هدايت وي‍ژه مي باشد.كه در آن C هدايت الكتريكي و K هدايت ويژه آن ناميده مي‌شود.

مقالات پیشنهادی

اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان

اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان : برای ارزیابی اثرات فلزات سنگین بر سلامتی انسان که بیشترین سمیت را دارند عبارتند از: آرسنیک، باریم، کادمیوم، سرب، جیوه و کرم. وارد شدن بیش از اندازه این فلزات به بدن باعث ایجاد عوارض و صدماتی چون: اختلالا عصبی، گوارشی، استخوانی، اختلال در عمل آنزیمها، کلیه ها، بیضه، مراکز خون […]

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران

آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران : پايش كيفي آب شامل آزمایش آب آشامیدنی ، آزمایش آب چاه ، آزمایش آب استخر و همه آزمایش های آب و پساب در آزمایشگاه آب و فاضلاب تهران انجام می گیرد. آنالیز آب فعاليت متمركزي است كه براي بررسي ويژگي هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي آب در ارتباط با بهداشت […]

کیفیت میکروبی منابع آب

کیفیت میکروبی منابع آب یک رویکرد مطلوب برای تأمین آب، استفاده از بهترین و ایمن ترین منبع آب در دسترس می باشد. گاهی اوقات با توجه به کمبود منبع آب باکیفیت، جوامع باید برای افزایش کیفیت منابع آب آشامیدنی خود، اصلاحاتی روی آب انجام دهند. جوامع بشری عمدتاً آب آشامیدنی خود را از منابع سطحی […]

کیفیت آب دیگ بخار

کیفیت آب دیگ بخار کیفیت آب دیگ بخار به دلیل آسیب پذیری بالای دیگ بخار تاثیر مستقیم در راهبری آن دارد. اگر کیفیت آب دیگ بخار مناسب نباشد موجب خورندگی و رسوب گذاری در آن شده و خسارت های جبران ناپذیری را به بار می آورد. آب ورودی دیگ بخار باید طوری باشد که به […]

EC آب کشاورزی

EC آب کشاورزی EC آب کشاورزی – electrical conductivity عبارت است از هدایت الکتریکی یا رسانندگی الکتریکی یک آب کشاورزی. در واقع رسانندگی الکتریکی یک محلول معیاری است از توانایی آن در انتقال جریان الکتریکی. این پارامتر به مواردی مانند دما، غلظت ، تحرک یون ها و ظرفیت یون ها بستگی دارد. رسانندگی محلول های […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

منابع تامین آب آشامیدنی

منابع تامین آب آشامیدنی منابع تامین آب آشامیدنی ، شامل آب های سطحی مانند رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیر زمنیی و سایر منایع تامین کننده آب که قبل از استفاده از آن باید تصفیه گردد مانند آب دریاها و اقیانوس ها. آب دریا ها و اقیانوس ها به علت شوری بالا و […]

کلیفرم مدفوعی

کلیفرم مدفوعی : مواد مورد نياز تست کلیفرم مدفوعی اين محيط ممكن است به صورت خشك در بازار موجود نبوده و نياز به تهيه مواد اوليه داشته باشد. در صورت نياز به تهيه به صورت زير آماده مي گردد. به كمك حرارت مواد جامد را در آب حل كرده و سپس (پلي اتيلن گليكول پارا ايزو اكتيل 6 […]

نحوه کلرزنی آب چاه

نحوه کلرزنی آب چاه : نحوه کلرزنی آب چاه با توجه به اندازه گيري حجم آب به ازاي هر متر مكعب 3 تا 5 گرم كلر به آب چاه اضافه ميشود. نحوه کلرزنی آب چاه به طريقه كوزه گذاري 12 ليتر تهيه ميشود : الف) ابتدا يك كوزه (گلي) بدون لعاب به حجم 15 ب) مقدار […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید