پساب طلای خاکستری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

پساب طلای خاکستری

پساب طلای خاکستری شعار سال ۲۰۱۷ در روز جهانی آب می باشد که ضرورت بازچرخانی و تصفیه پساب های تولید شده را دو چندان می نماید. بطور معمول منابع تأمين آب آشاميدني شامل منایع آب بعد از تصفيه آن مي شوند تا آب مصرفي سالم سازی شود و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط اضطرار فقط آبي که براي آشاميدن و تهيه غذا استفاده مي شود باید تصفيه شود. که ميزان آن بيش از 5 ليتر آب به ازاي هر نفر در روز است. در این بخش بعضي از رایج ترین و ساده ترین روش هاي تصفيه آب در شرایط اضطراري توصيف مي گردد.

با توجه به اهمیت شعار سال ۲۰۱۷ که بعنوان پساب طلای خاکستری نامیده شده شرحی اجمالی از مراحل تصفیه به شرح زیر می توان گفت چرا که ۸۰ درصد پساب های موجود تصفیه نمی گردد و وارد محیط می شود.

پيش تصفيه :

روشهاي متنوع زیادي براي تصفيه آب در محل مصرف وجود دارند. روش هایي که در این قسمت توضيح داده شده اند آلودگي فيزیكي و ميكروبي آب را حذف مي کنند اما آلودگي شيميایي آب را حذف نمي کنند. آب از طریق فرایند گندزدایي از نظر ميكروبي براي آشاميدن سالم مي شود. با این حال براي دستيابي به گندزدایي مؤثر، کاربرد فرایندهاي پيش تصفيه جهت حذف
کدورت و مواد معلق آب ضروري است.

  • هوادهي: فرایند هوادهي آب را درتماس نزدیک با هوا قرار مي دهد و ميزان اکسيژن آن را افزایش مي دهد. این فرایند
    باعث حذف مواد فراري مثل سولفيد هيدروژن و متان که برروي طعم و بوي آب اثر گذارند، مي شود ، دي اکسيد کربن آب را حذف مي کند. مواد معدني نظير آهن و منگنز را اکسيد مي کند تا در فرایند ته نشيني و فيلتراسيون حذف شوند.

    آب ميتواند به چندین روش هوادهي شود. یک روش ساده براي تصفيه در محل، تكان دادن سریع ظرف آب بمدت حدوداً 5دقيقه و ساکن گذاشتن آب براي 30دقيقه است تا ذرات معلق ته نشين شوند.
  • ذخيره و ته نشيني:
    قرار دادن آب براي یک روز در محيط تاریک و ساکن، باعث حذف بيش از 50درصد از باکتریهاي مضر آب مي گردد. بعلاوه، جامدات معلق و بعضي از پاتوژنهاي آب نيز در کف ظرف ته نشين مي شوند. درنتيجه ميزان خطر بروز بيماري ها کمتر مي شود. نگه داري آب بمدت دو روز ضمن کاهش باکتري ها، تعداد ارگانيسم هایي که به عنوان ميزبان واسط بيماري هایي چون عفونت کرم گينه (دراکونكوليازیس) هستند، را نيز کاهش مي دهد. در شكل زیر نحوه کاربرد روش ذخيره و ته
    نشينی آب با استفاده 3ظرف بصورت ساده نمایش داده شده است
پساب طلای خاکستری

مقالات پیشنهادی

باکتری های اکسید کننده آهن

باکتری های اکسید کننده آهن باکتری های اکسید کننده آهن توانایی متابولیسم کاهش آهن موجود در محیط های آبی را دارند ،  که امکان تشکیل رسوب اکسید آهن هیدراته بر روی ترشحات مخاطی را دارند. مکانیسم تا حدودی مشابه باکتری هایی است که از منگنز استفاده می کنند. مقدار زیادی از لجن قهوه ای که تولید می شود، یک […]

عوامل آلاینده مخازن آب

عوامل آلاینده مخازن آب عوامل آلاینده مخازن آب بر حسب جنس مخزن و کیفیت آب سرریز شده در مخزن شامل مواد آلي تجزيه پذير ، خصوصيات فيزيكي آب ، فلزات سنگين ، سموم و هيدروكربن ها و مواد مغذي می باشد. در بررسی کیفیت آب آشامیدنی مخازن آب همواره باید پارامتر های فوق آنالیز شود و مقادیر آنها با استاندارد انطباق […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

مضرات کلر در آب آشامیدنی

مضرات کلر در آب آشامیدنی : با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیري از فناوري هاي روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهاي نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها […]

آب پرورش زالو

آب پرورش زالو برای سنجش کیفیت آب پرورش زالو آنالیزهای میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین آب انجام می شود. آنالیز شیمیایی شامل پارامترهای کلسیم، قلیائیت کل، سختی، منیزیم، سولفات، فسفر کل، آمونیاک، سولفید، نیتریت و دی اکسید کربن است. هزینه آزمایش پارامترهای شیمیایی ذکر شده در آزمایشگاه آب شرکت آبرام 3650000 ریال می باشد. آنالیز […]

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و […]

خوردگی در تاسیسات

خوردگی در تاسیسات خوردگی در تاسیسات ، بيانگر كاهش قابل توجه در ارزش يك جسم جامد است كه در معرض يك برخـورد شـيميايي مسـتقيم قـرار گرفته است. رايجترين تعريفي كه براي خوردگي بيان ميشود ” حمله به مـاده ي فلـزي بـا واكنشـي اسـت كـه در محيط پيرامون آن اتفاق ميافتد. زنگزدگي اصطلاحي است كه به خوردگي آهن و […]

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد […]

کیفیت آب استخر

کیفیت آب استخر:  آب استخر شنا ،  کیفیت آب استخر و مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب استخر، مواد حاصل از واکنش این مواد، بخصوص گندزداها با مواد آلی و معدنی مو جود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی، ترشحات بدن شناگران (عرق، ادرار و …) از جمله مواردی […]

سختي آب

سختي آب به بخشي از مواد و فلزات محلول در آب گويند که ماهيت رسوبي دارند واز ترکیبات آهن، منگنز، استرانسيم، آلومينيوم و به خصوص کلسيم و منيزيم بوجود مي آيند که 4 مواد اول داراي نسبت بسيار کمتری در آب مي باشند. بنابراين براي تمام مقاصد عملي مي توان سختي آب را برابر با مجموع يونهاي کلسيم و منيزيم دانست. البته در آبهاي طبيعي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید