چرخه ازت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

چرخه ازت

در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع آب به مقدار محدودی موجود است، به عنوان عامل محدود کننده ی زندگی گیاهان میکروسکوپی آبزی موثر است. با چرخه ازت ، تکامل موجودات زنده ، در آب های پذیرنده تحت تاثیر قرار می گیرد.  اگرچه ۷۸ درصد اتمسفر را، مولکول ازت تشکیل می دهد، اما این گاز فقط برای تعداد معدودی از باکتری ها قابل استفاده است. بقیه باکتری ها، ازت را به صورت ترکیبات نیترات ، آمونیاک یا اسید جذب می کنند.

چرخه ازت

ارگانیزم ها ، ازت را به صورت ترکیبات نیترات (NO3) ، آمونیوم  یا اسید جذب می کنند. این جانداران، قسمت اعظم ترکیبات ازت را به اسیدنوکئیک و پروتئین های مورد نیاز  سلول خود تبدیل می کنند.

مواد دفعی حاصل از سوخت ساز حاوی ازت و موجودات مرده، توسط میکروارگانیزم ها تجزیه می شوند. چرخه ازت را می توان به ۴ بخش اصلی تقسیم کرد:

  1. تثبیت ازت هوا
  2. آمونیفیکاسیون
  3. نیتریفیکاسیون
  4. دنتریفیکاسیون

تثبیت ازت هوا

اگرچه تنها انواع محدودی از میکروارگانیزم ها قادر به جذب ازت هوا هستند، ولی این فرآیند در کنار فرآیند فتوسنتز، مهم ترین فرآیند های تولید مواد آلی هستند. از گروه جلبک های سبز- آۤبی ، انواعی خاص قادر به جذب ازت هوا هستند. باکتری های زیر در آب قادر به جذب ازت هستند:

  1. هوازی
  2. اختیاری هوازی
  3. بی هوازی

 

آمونیفیکاسیون

تجزیه پروتئین را تا مرحله معدنی سازی را آمونیفیکاسیون می نامند. در بدن جانداران تکامل یافته تر، ابتدا ادرار تشکیل می شود. این ماده را برخی از باکتری ها و مخمر ها به کمک آنزیم Urease تجزیه می کنند.

نیتریفیکاسیون

در چرخه ازت  تبدیل آمونیاک به نیتریت و سپس به نیترات را نیتریفیکاسیون می نامند.

مقالات پیشنهادی

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران ساعت 21 دوشنبه 8 آذر ماه سال 1400 مدیر عامل شرکت آب راهبر محاسب آقای مهندس محمد محمودزاده مهمان برنامه ” برنامه علم بهتر است ” از رادیو تهران بود. موضوع کلی برنامه “آلودگی” (که شامل آلودگی هوا، آب، محیط زیست و …) بوده است. مصاحبه انجام شده با […]

آزمایش آب کارواش

آزمایش آب کارواش : آب مورد مصرف در کارواش های متفاوت از آب آشامیدنی می باشد. لذا آزمایش آب کارواش ضروری می باشد که بهینه کیفیت آب برای استفاده در کارواش ها را بدست آورد.  یكي از مهمترین و حساس ترین مباحثي که باید در طراحي و آزمایشات تاسيسات سیستم آب کارواش ها در نظر […]

آزمایشگاه آب شهریار

آزمایشگاه آب شهریار در آزمایشگاه آب شهریار کلیه پارامترهای مربوط به آب، فاضلاب و پساب آنالیز می شود. آزمایشگاه آب شهریار یکی از شعبات آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) می باشد. دفتر مرکزی و همین طور آزمایشگاه مرکزی این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی […]

روش هضم اسیدی

روش هضم اسیدی : روش هضم اسیدی بستگی به اسیدی دارد که مورد استفاده قرار می گیرد. اسید نیتریک بیشتر نمونه ها را هضم می کند. نیترات یکی از ماتریکسهاي قابل قبول براي روش فلیم ، اتمیک ابزوربشن الکتروترمال و براي ICP-MS است . روش هضم اسیدی برخی نمونه ها ، افزودن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک […]

آزمایشگاه آب

آزمایشگاه آب در آزمایشگاه آب شرکت آبرام تمامی آنالیزهای مربوط به آب شامل میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین و بیولوژیکی آزمایش می شود. این آزمایشها برای انواع آب شامل آشامیدنی، آب معدنی، استخر، چاه، بتن، صنعتی، کشاورزی و … اجرا می گردد. در آزمایشگاه آب قبل از انجام هرگونه آزمایشی، لازم است ابتدا نکات ایمنی […]

كلر باقیمانده آب استخر

كلر باقیمانده آب استخر : كلر باقیمانده آب استخر از پارامترهای مهم در سنجش کیفیت آب استخر می باشد. آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعيين کلر آزاد باقيمانده قرار گيرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عميق استخر برداشته شود و ميزان کلر آزاد و باقيمانده در مواقع عادي کلر […]

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی از مهم ترین استانداردهای جهانی آب آشامیدنی می توان به  استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد های آب آشامیدنی اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای آب آشامیدنی کشور استرالیا اشاره کرد که بعنوان منابع استاندارد داخلی ایران نیز برای آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای کشور […]

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

عوارض کروم آب آشامیدنی

عوارض کروم آب آشامیدنی عوارض کروم آب آشامیدنی بر سلامت انسان و حیوان بسیار زیاد باعث بروز سرطان و تجمع فلزات سنگین در اعضا و بافت های بدن می شود. در شبکه توزیع آب حدود  %29 آلودکی کروم در نا بسامانی کیفیت آب تاثیر دارد. به نظر می رسد یکی ازمنابع اصلی افزایش فلزات سنگین ازجمله […]

کیفیت آب آشامیدنی تهران

کیفیت آب آشامیدنی تهران کیفیت آب آشامیدنی تهران با آزمایش یکسری از پارامترهای میکروبی، فیزیکی – شیمیایی و فلزات سنگین مشخص می شود. در آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آنالیز می شود. این شرکت در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی – پردیس […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید