چرخه ازت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

چرخه ازت

در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع آب به مقدار محدودی موجود است، به عنوان عامل محدود کننده ی زندگی گیاهان میکروسکوپی آبزی موثر است. با چرخه ازت ، تکامل موجودات زنده ، در آب های پذیرنده تحت تاثیر قرار می گیرد.  اگرچه ۷۸ درصد اتمسفر را، مولکول ازت تشکیل می دهد، اما این گاز فقط برای تعداد معدودی از باکتری ها قابل استفاده است. بقیه باکتری ها، ازت را به صورت ترکیبات نیترات ، آمونیاک یا اسید جذب می کنند.

چرخه ازت

ارگانیزم ها ، ازت را به صورت ترکیبات نیترات (NO3) ، آمونیوم  یا اسید جذب می کنند. این جانداران، قسمت اعظم ترکیبات ازت را به اسیدنوکئیک و پروتئین های مورد نیاز  سلول خود تبدیل می کنند.

مواد دفعی حاصل از سوخت ساز حاوی ازت و موجودات مرده، توسط میکروارگانیزم ها تجزیه می شوند. چرخه ازت را می توان به ۴ بخش اصلی تقسیم کرد:

  1. تثبیت ازت هوا
  2. آمونیفیکاسیون
  3. نیتریفیکاسیون
  4. دنتریفیکاسیون

تثبیت ازت هوا

اگرچه تنها انواع محدودی از میکروارگانیزم ها قادر به جذب ازت هوا هستند، ولی این فرآیند در کنار فرآیند فتوسنتز، مهم ترین فرآیند های تولید مواد آلی هستند. از گروه جلبک های سبز- آۤبی ، انواعی خاص قادر به جذب ازت هوا هستند. باکتری های زیر در آب قادر به جذب ازت هستند:

  1. هوازی
  2. اختیاری هوازی
  3. بی هوازی

 

آمونیفیکاسیون

تجزیه پروتئین را تا مرحله معدنی سازی را آمونیفیکاسیون می نامند. در بدن جانداران تکامل یافته تر، ابتدا ادرار تشکیل می شود. این ماده را برخی از باکتری ها و مخمر ها به کمک آنزیم Urease تجزیه می کنند.

نیتریفیکاسیون

در چرخه ازت  تبدیل آمونیاک به نیتریت و سپس به نیترات را نیتریفیکاسیون می نامند.

مقالات پیشنهادی

آزمایش تعیین قلیائیت آب

آزمایش تعیین قلیائیت آب : آزمایش تعیین قلیائیت آب عبارت است از ظرفيت كمي آن براي خنثي سازي يك اسيد قوي تا يـك pHمعـين که برای تعيـين ميزان قليائيت از روش تیتراسیون استفاده می شود. آزمایش تعیین قلیائیت آب شاخص مهم در تعیین میزان خورندگی و رسوبگذاری آب موحود در سیستم های لوله کشی و […]

آزمایش تصفیه آب خانگی

آزمایش تصفیه آب خانگی یکی از راه های پی بردن به کیفیت آب تصفیه شده (البته مطمئن ترین راه) آزمایش تصفیه آب خانگی است. آزمایش تصفیه آب خانگی به این منظور انجام می شود که مشخص شود دستگاه تصفیه آب درست کار می کند یا خیر. برای انجام این آزمایش باید نمونه آب را به […]

طعم و بوي آب استخر

طعم و بوي آب استخر : از آنجا که احساس طعم و بوي آب استخر  غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو […]

آزمایشگاه آب در تهران

آزمایشگاه آب در تهران :   پيشگيري از بيماريهاي منتقله از آب در آزمایشگاه آب در تهران  قابل اندازه گیری است وتشخيص وسنجش انواع آلاينده ها در آب آشاميدني مستلزم داشتن اطلاعات و داده هاي قابل اطمينان مي باشد ودر اين راستا آزمايشگاهها ي بهداشت آب وفاضلاب مرجعي براي دسترسي به اين اطلاعات مي باشد […]

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام کیفیت آب شرب دام به طور مستقیم روی کیفیت گوشت و شیر دام تاثیر گذار است. کیفیت  آب مهم است اما بعضا نادیده گرفته می شود. میزان نیاز دام به آب به عوامل متفاوتی بستگی دارد ، این عوامل مانند سایز دام ، رژیم غذایی و شرایط محیطی می باشد. کیفیت […]

کیفیت آب مصرفی طیور

کیفیت آب مصرفی طیور کیفیت آب مصرفی طیور یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر رشد و بازده طیور و سلامت آنها است. علاوه بر آن سلامت مصرف کننده گان گوشت مرغ نیز از سلامت آب و متقابلاً سلامت گوشت تأثیر می پذیرد. طیور به مقدار زیادی آب نیاز دارند و بیشتر وزن آنها (حدود […]

درخواست آزمایش به صورت آنلاین

درخواست آزمایش به صورت آنلاین

چگونه آنلاین درخواست آزمایش آب یا خاک یا نمونه فاضلاب دهیم؟ ابتدا وارد قسمت ثبت نام  شوید و در سایت ثبت نام کنید، سپس از قسمت ورود به ناحیه کاربری وارد پنل کاربری خود شوید. پس از ورود به ناحیه کاربری با ۳ قسمت داشبورد ، میز کار و پشتیبانی رو به رو می شوید( در ادامه هر یک […]

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب پارامترهای کیفی آب را میتوان با سه مؤلفه اصلي هیدرودینامیكي، فیزیكي – شیمیایي و زیستي به طور کامل توصیف نمود. ارزیابیهای کیفي آب، بر مبناي پایش مناسب این مؤلفه ها صورت میگیرد.  هر بدنه آب شیرین داراي الگوي خاصي از ویژگیهای فیزیكي- شیمیایي است که عمدتاً ناشي از شرایط آب و هوایي ، […]

شناسايي كليفرم

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید