کشت به روش پورپلیت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کشت به روش پورپلیت

در روش کشت به روش پورپلیت به منظور تشخیص و شناسایی باکتری های اشرشیا کلی،یک میلی لیتر از نمونه آب را به لوله برلیانـت گـرین بـراث حـاوی لولـه دورهـام اضـافه کـرده و همینطور 1 سی سی از نمونه آب را در یک پلیت خـالی ریختـه شود وب بـامحیط کشت مک کانکی آگار بـه صـورت پورپلیـت دو لایـه کشت داده شود و پس از بـسته شـدن محـیط برای کشت به روش پورپلیت آن را بـه همـراه لولـه برلیانت گرین براث در دمای 37 درجه سانتیگراد به مـدت 24-48 سـاعت گرماگذاری گردید.

کشت-به-روش-پورپلیت

روز دوم

پس از 24ساعت پلیت ها از نظر وجود پرگنه مورد بررسی قرار گرفتند.چنانچه پرگنه وجود نداشت.  ودر لوله های حاوی برلیانت گرین براث گـاز تولیـد نـشده بود مجددا 24ساعت دیگر گرماگذاری می شد. اما در صورت مـشاهده پرگنـه (بـا جـلای فلـزی) و تولیـد گـاز در محیط هـای مزبور، پرگنه شمارش شده ، با مراجعه به جدول استاندارد تعداد باکتریهـای کلیفـرم مـدفوعی در 100 سی سی با کشت به روش پورپلیت آب ثبـت مـی شـدند. سپس از محیط برلیانت گرین براث گازدار بر روی محیط مـک کانکی آگار کشت داده تا خالص سازی شود.

روز سوم

پس از خالص سازی، برای پرگنـه هـای مورد نظر آزمونهـای افتراقـی (  SIM, TSI, LDاوره، سـیمون ،سیترات، MRVP ) انجام شود. 

روز چهارم

با توجه به نتایج تستهای افتراقی وجود یا عدم وجود اشریشیاکلی مشخص می شود.

 

قارچها که شامل مخمرها و گونههای رشته ای يا کپکها هستند، ارگانيزم هايی هتروتروف و بدون کلروفيل میباشند که دارای ديواره سلولی سخت وهسته حقيقی بوده و بيشتر هوازی و يا ميکروآئروفيل هستند. قارچها در همه جا پراکنده اند و در هر جايی که ماده آلی غير زنده وجود دارد يافت میشوند. با توجه به ارتباط بين ميزان توده قارچ و مواد آلی میتوان قارچها را شاخص خوبی برای آلودگی آب در نظر گرفت ولی متأسفانه تاکنون هيچ گونه يا گونه هايی از قارچها که از اين نظر اهميت داشته باشند، شناخته نشده اند. وجود تعداد زيادی قارچ، نشانه وجود مقدار زياد مواد آلی میباشد. در بررسیهای انجام شده قارچها از آب آشاميدنی و نيز از سطح داخلی لوله های توزيع آب جدا شده اند. آنها در آب تصفيه شده باقی مانده و يا پس از فرآيند تصفيه وارد سيستم شده، در هر صورت اسپور قارچها قادرند مدت زمان طولانی زنده باقی بمانند. قارچهای بيماری زا در آب مقطر استريل برای مدت زمان زيادی زنده میمانند. گرچه مزه و بوی آبهای آشاميدنی مربوط به وجود ارگانيزمهای پروکاريوت مثل باکتریها، اکتينوميستها و سيانوباکترها است، ولی قارچها نيز باعث تغيير بو و مزه آب میشوند.

 

مقالات پیشنهادی

آلودگی آب آشامیدنی

آلودگی آب آشامیدنی: آلودگی آب آشامیدنی عمده ترین مشکل آب های آشامیدنی است. امروزه تأمين آب آَشامیدنی ، سالم و رضايت بخش به عنوان يكي از عوامل اصـلي در حفــظ ســلامت و پيـشرفت اقتـصاد اجتماعات مطرح بوده و اهميت اين مايع حياتي در زنـدگي بشـر بـه انـدازه اي اسـت كــه بيــان و توجيـه كامـل آن گـاهي بـه […]

روش آزمایش میکروبی آب

روش آزمایش میکروبی آب شناسایی و تعیین فراوانی باکتری های کلیفرم دو روش استاندارد و متداول برای شناسایی و تعیین فراوانی باکتری های کلیفرم، روش صافی غشایی و روش تخمیر چند لوله ای هستند.روش آزمایش میکروبی آب به طور عمده جهت شناخت وضعیت بهداشت آب صورت می گیرند. روش های متداول در آزمایشگاه تعیین کننده […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

خدمات آزمایشگاهی آب

خدمات آزمایشگاهی آب خدمات آزمایشگاهی آب شامل خدمات آنالیز میکروبی ، شیمیایی و فیزیکی و آنالیز فلزات سنگین نمونه های آب آشامیدنی یا آب چاه ، چشمه ، رودخانه و سایر نمونه های آب می باشد. خدمات آزمایشگاهی آب مورد نیاز تمامی مردم که به صورت خاصی نیاز به آنالیز آب در منطقه ای دارند […]

کیفیت آب آبیاری کشاورزی

کیفیت آب آبیاری کشاورزی : کیفیت آب آبیاری کشاورزی متناسب با خواص شيميايي و تاثير آن بر گياه و خاك، به گروه هاي متفاوتي طبقه بندي مي شوند مناسب بودن آن بستگي به آب و هو ا، خصوصـيات فيزيكـي و شـيميايي خـاك، نـوع گيـاه و مـديريت آبيـاري دارد. نوعي طبقه بندي بـراي آب آبيـاري بـر مبنـاي […]

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب اکسیژن محلول در آب به طور طبیعی وجود دارد که منجر به گوارا و خوش طعم شدن آن می شود به همین دلیل میزان آن در آب های سطحی دارای اهمیت است. تمام موجودات زنده برای انجام متابولیسم و تهیه انرژی جهت رشد و تولید مثل نیاز به اکسیژن به اشکال […]

كلر باقیمانده آب استخر

كلر باقیمانده آب استخر : كلر باقیمانده آب استخر از پارامترهای مهم در سنجش کیفیت آب استخر می باشد. آب استخر باید به دفعات مورد آزمایش برای تعيين کلر آزاد باقيمانده قرار گيرد و نمونه ها بایستی از قسمت کم عمق و عميق استخر برداشته شود و ميزان کلر آزاد و باقيمانده در مواقع عادي کلر […]

میزان آب مصرفی در مرغداری

میزان آب مصرفی در مرغداری میزان آب مصرفی در مرغداری یک مسئله مهم و حیاتی در بازدهی آنهاست که متاسفانه کمتر به توجه می شود. آب از جمله مواد غذایی بسیار مهم مورد نیاز بدن طیور است که به مقدار زیادی مورد نیاز است. به دلیل تشکیل شدن بیش از 60 درصد بدن طیور از […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

میزان کلر باقی مانده آب

میزان کلر باقی مانده آب میزان کلر باقی مانده آب ، در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، بین 0.2 تا 0.5 میلیگرم بر لیتر توصیه می شود. در صورتی که ایجاد کلر ترکیبی باقی مانده ملاک عمل قرار گیرد. مقدار آن در نقاط دور دست شبکه توزیع آب ، ۱تا ۲ میلی گرم […]

تغییرات کیفی آب مخازن

تغییرات کیفی آب مخازن سد وضعيت تغییرات کیفی آب مخازن که به صورت افقي و عمودي بر كيفيت آب تاثیر گذاشته و به ميزان و نحوه اختلاط عمودي و افقي آب مخزن و بهره برداري آن دارد كه خود به عواملي از جمله باد، شكل مخزن ، تعداد و نحوه ورودي ها و كيفيت آب آنها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید