کلرزنی مخازن آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کلرزنی مخازن آب

از انواع ترکیبات برای کلرزنی مخازن آب استفاده می شود. این ترکیبات عبارتند از گاز کلر ، محلول هیپوکلریت سدیم و دانه های هیپور کلریت کلسیم. گاز کلر تحت فشار و درجه خاصی به صورت مایع در می آید و در ظروف فولادی در ظرفیت های مختلف به بازار عرضه می شود.کلر زنی آب استخر ها که در مخازن ذخیره نگه داری می شود به همین منوال است. گاز کلر متصاعد شده از کلر مایع شدیدا سمی است لذا استفاده از کلر مایع در صورت شرایط زیر مجاز است :

  • وجود یک دستگاه کلر زنی مناسب که بتواند محلول با غلظت بالا را به آب مخازن تزریق کند.
  • تحت نظارت شخصی انجام شود که تسلط کاملی بر فرآیند های مورد نظر دارد.

 

هیپوکلریت سدیم به صورت محلول در ظرف های ۵ تا ۱۰ لیتری. گاهی تا ۱۰۰ لیتری در بازار موجود است.  هیپوکلریت سدیم به طور تقریبی ۵تا ۱۵ درصد حجمی ، حاوی کلر است و شرایط انبار کردن آن باید به گونه ای باشد که از تبخیر و نشر آن جلوگیری شود.

کلرزنی-مخازن-آب

هیپوکلریت کلسیم به شکل دانه ای و یا قرص های کوچک در دسترس است و حاوی تقریبا ۶۵ تا ۷۰ درصد وزنی کلر است. باید در محل خنک و خشک و و تاریک انبار شوند.

در کلرزنی مخازن آب که بعد از خاتمه عملیات بنایی شستشو داده شده و ضد عفونی کردن مخرن با استفاده از آب پاک با کلر فوق العاده زیاد انجام گرفته باشد، مشروط به اینکه طی ۴۸ ساعت توقف آب در مخزن ، اندازه گیری مرتب از کلر باقی مانده آب بعمل آید و کاهش شدید کلر باقی مانده ظرف آخرین فرصت ۲۴ ساعته مشاهده نشود. ، آب مخزن را تخلیه و آن را با آب شده با کلر باقی مانده متعارف پر می کنند و آزمایشگاه برای آزمایش میکروبی باید ۲بار نمونه برداری انجام دهد که فاصله نمونه برداری ۶ ساعت باشد و آب ۴۸ ساعت در مخزن باشد تا آب به مدت ۴۸ ساعت در مخزن نگه داری شود.

کلرزنی-مخازن-آب

 

 

مقالات پیشنهادی

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب محدوده استاندارد  پارامترهای کیفی آب به عنوان يکي از عوامل بهبود و رشد اقتصادي جوامع به شمار ميآيد، لذا مديريت بهينه منابع آب به ويژه آب شيرين، به عنوان يکي از مهمترين برنامه هاي کشورها محسوب ميشود. کيفيت آبهاي سطحي در مناطق مختلف بدليل تنوع سازندها و ساختارهاي زمينشناسي و عوامل هيدروژئولوژيکي تغيرات […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

مشخصات آب آشامیدنی سالم

مشخصات آب آشامیدنی سالم : زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش […]

رابطه آلودگي هواي با مرگ و مير

رابطه آلودگي هواي با مرگ و مير : بررسي رابطه آلودگي هواي با مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي- عروقي و تنفسي چه می تواند باشد. محيط زيست يكي از اركان بسيار مهم حيات و توسعه محسوب مي شود زيرا نقش هاي متعددي را براي ايجاد تعادل در مولفه هاي مختلف حيات بازي مي […]

حذف فلزات سنگین

حذف فلزات سنگین : يكي از مهمترين مشكلات دنياي امروز، آلودگي محيط زيست حذف فلزات سنگین مـي باشـد.  فلزات سنگين خطرناكترين آلاينده هاي شيميايي هستند و به دليل سميتشان نگراني ويژه اي را به دنبـال دارنـد.فعاليت هاي كشاورزي و صنعتي باعث رها شدن عناصر سنگين به محيط زيست شده و سلامت انسـان و سـاير موجـودات […]

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی برآورد شده است که 1407 گونه پاتوژن های عفونت زای انسانی و 177 گونه پاتوژن نوظهور و دوباره ظهور وجود دارد. این پاتوژن ها شامل باکتری ها (538 گونه)، ویروس ها (208 گونه)، قارچ ها (317 گونه)، انگل های تک یاخته ای (57 گونه) و […]

فسفر در آب

فسفر در آب: فسفر در آب های طبيعی وفاضلابهای صنعتی منحصرا بصورت فسفات ديده مي شود . فسفر به شکل ارتو فسفات، وفسفات آندانسه (پيرو ، متا وارتو ) وفسفات با باندهاي آلي طبقه بندي شده است و ندرتا به مقدار زياد در آبهای طبيعی که برای شرب مورد مصرف قرار می گيرند وجود دارد ومعمولا دربعضی از […]

چرخه ازت

چرخه ازت در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

روش هضم اسیدی

روش هضم اسیدی : روش هضم اسیدی بستگی به اسیدی دارد که مورد استفاده قرار می گیرد. اسید نیتریک بیشتر نمونه ها را هضم می کند. نیترات یکی از ماتریکسهاي قابل قبول براي روش فلیم ، اتمیک ابزوربشن الکتروترمال و براي ICP-MS است . روش هضم اسیدی برخی نمونه ها ، افزودن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید