کلنی باکتری ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کلنی باکتری ها

شکل و ساختمان کلنی باکتری ها ی مختلف متفاوت بوده و بر حسب نوع باکتری و شرایط محیط کشت و نوع آن تغییر می کند. کلونی عمقی اغلب باکتری ها دوکی شکل و کلونی سطح آنها دارای ویژگی هایی است که ارزش تشخیص دارد برای شناسایی باکتری ها باید مشخصات زیر را در نظر گرفت :

  1. شکل کلنی: نقطه ای گرد بیضی ،نامنظم ،ریزوتیدی
  2.  سطح کلونی: صاف ،برآمده ،خشن، چین دار
  3.  حاشیه کلنی: دندانه دار ، صاف ،دارای انشعابات
  4.  بوی کلونی: بدون بو، بوی خاص ،بوی رطوبت
  5. رنگ کلونی: رنگ های مختلف یکنواخت و غیریکنواخت
  6. قوام کلونی: آبدار،لزج ،کره ای ،چسبنده،سفت
  7. شفافیت کلونی : شفاف: نیمه شفاف ،کدر
  8.  اندازه کنونی: قطر بر حسب میلیمتر
کلنی باکتری ها

روش غنی سازی کلنی باکتری ها

روش غنی سازی کلنی باکتری ها به این روش می باشد که به طور انتخابی تعداد میکروب هایی را که در یک مخلوط در اقلیت می‌باشند افزایش می دهد برای دسترسی به این هدف و با استفاده از روش های ذکر شده می توان این گروه از میکروارگانیسم ها را ایزوله کرد.

روش غنی‌سازی(enrichme.nt method )  ابتدا توسط   1856-1953  winogradsky ارائه شده و سپس beijcrinck  1851 -1931 آن را توسعه داد.

این روش بر اساس این یافته علمی استوار است که میکروبها درست برخلاف مورفولوژی خود تنوع زیادی در فیزیولوژی نشان می‌دهند رشته اپتیمال میکروب‌های مختلف تحت شرایط متفاوت صورت میگیرد وقتی مخلوطی از میکروب ها تحت شرایط ویژه ای کشت داده شوند که این شرایط برای میکروب خاصی مطلوب باشد میکروب مورد نظر (حتی اگر در ابتدا در مخلوط میکروب‌ها حداقل بوده باشد )سریع تر از سایرین رشد نموده و افزایش می یابد. برای فراهم آوردن شرایط انتخابی مطلوب فاکتور هایی از قبیل: درجه حرارت، ترکیب محیط کشت، وجودیا فقدان اکسیژن ،ph ، نور و افزودن مواد سمی به محیط را باید درنظر گرفت . بدیهی است که هر میکرو ارگانیسم به ترکیب معینی از این مجموعه نیازمند است.

مقالات پیشنهادی

هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي

هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي : هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي (PAHها)يكي از شايع ترين آلاينده هاي محيط زيست در گـروه تركيبات آلي اند، اين تركيبات شامل دو يا چند حلقه آروماتيك بهم جوش خورده هستند كـه بـه صـورت ايزومرهـاي مختلفي وجود دارند. اين تركيبات در محيط اغلب به صورت مخلوط هاي پيچيده […]

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران روز یک شنبه 21 فروردین جناب آقای محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام در برنامه علم بهتر است در رادیو  تهران حضور داشتند. موضوعاتی مانند آلودگی آب و هوا و ریزگرد ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت دریافت فایل ضوتی این برنامه بر روی لینک های زیر کلیک […]

آب استخر پرورش ماهی

آب استخر پرورش ماهی تعیین میزان سمیت آب استخر پرورش ماهی برگرفته از استاندارد 8996 سازمان ملی استاندارد می باشد که این استاندارد شامل تعییـن غلظت ماده، تحت شرایط معین که برای 50درصد ازکل جمعیت موردآزمایش ازماهی گورخری(مخطط) که بـه مـدت، 48،24 وبرای آب جاری 72و 9 6ساعت، درمعرض آن ماده و آب باکیفیت ثابت بوده […]

ترکیبات MTBE منابع آب

ترکیبات MTBE منابع آب : ترکیبات MTBE منابع آب ، به صورت مایعی بی رنگ، قابل اشتعال و فرار با بوی تند است. از واکنش شیمیایی بین متانول و ایزوبوتیلن تولید می شود. متانول از گاز طبیعی و ایزوبوتیلن از بوتان که خود از نفت خام یا گاز طبیعی گرفته می شود مشتق می شود. بعبارتیترکیبات […]

اندازه گیری بو در آب

اندازه گیری بو در آب اندازه گیری بو در آب براي نمونه هـایی ماننـد آبهـاي طبیعـی بـی بـو تـا فضولات صنعتی با آستانه بوي بسیار بالا قابل اندازه گیري مـی باشـد. در مـورد نمونـه هـاي شـدیدا” بـودار مشکلی وجود ندارد چون آن نمونه ها پیش از آنکه بدست آزمایش کننده برسند چندین برابـر کـاهش رقـت می […]

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی روشهای طیف بینی تجزیه بر تولید و یا بر همکنش تابش الکترومغناطیس با ماده استوارند .دستگاه جذب اتمی با از بین روشهای طیف بینی تجزیه به روشهای جذبی ، بر تضعیف یک دسته پرتو از تابش الکترومغناطیسی در نتیجه برهم کنش آن با آنالیت و جذب قسمتی […]

استاندارد آب آشامیدنی طیور

استاندارد آب آشامیدنی طیور حفظ کیفیت آب در رنج استاندارد آب آشامیدنی طیور برای جلوگیری از بیماری و افزایش بازدهی طیور یک امر ضروری است. آب بی کیفیت موجب اختلال در خوراک و همین طور هضم و در نتیجه اختلال در عملکرد طیور می شود. علاوه بر آن آب بی کیفیت موجب می شود که […]

آزمایش جارتست

آزمایش جارتست: آزمایش جارتست آزمایشی است که برای نشان دادن تأثیر مواد شیمیایی، در تصفیه خانه ها طراحی شده است. آزمایش جارتست در آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب انجام می شود. این آزمایش یک روش عمومی برای ارزیابی انعقاد، لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه است. آزمایش جارتست در واقع یک مدل […]

آمونیاک آب

آمونیاک آب

آمونیاک آب: آمونیاک آب که از  مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت(نیتروژن) موجود در آب بوده و در طبیعت از تجزیه موادآلی ازت دارحاصل می گردد.این ماده گازی است بی رنگ با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده نیز میباشد.گازآمونیاک از هوا سبک تر بوده به سهولت به مایع تبدیل […]

تغییرات کیفی آب مخازن

تغییرات کیفی آب مخازن سد وضعيت تغییرات کیفی آب مخازن که به صورت افقي و عمودي بر كيفيت آب تاثیر گذاشته و به ميزان و نحوه اختلاط عمودي و افقي آب مخزن و بهره برداري آن دارد كه خود به عواملي از جمله باد، شكل مخزن ، تعداد و نحوه ورودي ها و كيفيت آب آنها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید