کلی فرم های آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کلی فرم های آب

کلی فرم ها و باکتری های موجود درآب از علل اصلی آلوده کننده آب های سطحی و زیرزمینی می باشد و ایرن باکتری ها رشد کننده در روده و انسان و حیوان های خون گرم هستند.MPN
آب آشامیدنی:
آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد ی باشد که آشام یدن آن
عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند .
کلیفرم:
گروهی از باکتر ی های هوازی و بی هوازی اختیاری،گرم منفی، بدون اسپور (هاگ) و تخم یرکنندۀ
لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند .
کلیفرم های گرماپای:
قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولید اسید و گاز در دمای 44 تا 45 درجۀ سلسیوس نیز می باشند.
کلیفرم های گرماپا ی شامل گونه ها ی اشری شیاکلی،کلبسیلا،آنتروباکتر و سیتروباکتر است.
اشریشیاکلی :
در دما ی 44 تا 45 درجۀ سلسیوس از تریپتوفان تولید ایندول کرده و ترکیب 4- متیل امبلی فریل
( MUG ) گلوکوزی د D-ß را هیدرولیز می کنند. زیستگاه طبیعی اشریشیاکلی رودۀ بزرگ انسان و حیوانات خونگرم می باشد . این باکتری ها
معمولاً قادر به تکثیردر محیط  آبی نیستند. بنابراین وجود آنها در آب نشانگر آلودگی مدفوعی جدید است .
باکتریهای هتروتروف
1- Coliform
2- Thermotolerant coliforms
1- Escherichia coli
2- klebsiella
3- Enterobacter
4- Citrobacter
5- 4 – methyl umbelliferyl – β – D glucoside
6- Heterotrophic
باکتری هایی هستند که بر خلاف باکتری های اتوتروف، منبع انرژی آنها مواد آلی است .
باکتری های نشانگر  آلودگ ی آب آشامیدنی:
منظور باکتر ی هایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهند ۀ ناکافی بودن فر آیند تصفیه و همچنین
آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کلیفرم های گرماپای، آنتروکوک های مدفوعی،
کلستریدیوم های احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها
ویژگی ها
به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیسم های بیماری زا مانند آنتروویروس های
انسانی، تک یاختگان بیماریزا ، کرم ها  و ارگانیسم های آزادزی  باشد.
ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی:
1 ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی – جدول 5
ردیف نوع آب نوع باکتری حدمجاز در 100 میلی لیتر
1 کلیۀ آب های آشامیدنی اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی
2 آب تصفیه شده برای استفاده در سیستم توزیع اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی

مقالات پیشنهادی

واحد اندازه گیری آب

واحد اندازه گیری آب یکاهای متداول اندازه گیری غلظت آلاینده های در آب یا واحد اندازه گیری آب شامل غظلت جرمی، غلظت مولی، غلظت نرمال ، غلظت بر کربنات کلسیم ، کسر جرمی ، کسرحجمی و کسر مولی می باشد. پیش از معرفی واحد های اندازه گیری آب بایستی با واژه های شیمیایی مول ، […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

نحوه تشخیص آب معدنی

نحوه تشخیص آب معدنی نحوه تشخیص آب معدنی از آب های معمولی بایستی توسط آنالیز های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین شامل پارامتر های جدول زیر مشخص گردد. آب های معدنی به دلیل مواد و املاح معدنی مفیدی که دارند برای سلامتی انسان مفید هستند. آب های معدنی طبیعی معمولا از چشمه ها و […]

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز […]

اندازه گيري منيزيوم در آب

اندازه گيري منيزيوم در آب : بمنظور اندازه گيري منيزيوم در آب در تيتراسيونهاي كمپلكسومتري آمينو اسيدهاي پلي كاربوكسيليك از بهترين مواد در آناليز به حساب ميآيند كـه دقيقترين و ارزانترين آنها E.D.T.Aميباشد. جهت تشكيل كمپلكس با E.D.T.Aنياز به محيط قليايي ميباشـد كـه در واقع با افزودن بافر آمونياكي اين امر تحقق مييابد. در چنين […]

کیفیت آب شرب

کیفیت آب شرب کیفیت آب شرب شامل کیفیت میکروبی و شیمیایی آب از لحاظ مصرف برای آشامیدن می باشد که استاندارد های متفاوتی از جمله استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مشخص کننده میزان حضور این مواد می باشد. یکی از شاخص های آلاینده آب کل مواد جامد محلول TDS می باشد که حداکثر […]

اندازه گیری مواد آلی آب

اندازه گیری مواد آلی آب اندازه گیری مواد آلی آب بمنظور اندازه گیری مواد و سموم شیمیایی در آب مانند حشره کش ها ، آفت کش ها و نظایر آنها در منابع آب آشامیدنی یکی از شاخص های مهم در تعیین آلایندگی آب می باشد. این سموم شامل آلدرین ، آندرین، هپتا کلر، هپتاکلرپوکسید ، […]

سختی آب چقدر باید باشد

سختی آب چقدر باید باشد در پاسخ به این سوال که سختی آب چقدر باید باشد ابتدا باید بدانیم منظور از سختی آب چیست؟ و استاندارد آن در آب آشامیدنی چقدر باید باشد؟ سختی آب عبارتست از غلظت یون های کلسیم و منیزیم و چون نسبت به مقدار کمتري املاح روي ، آهن ، آلومینیوم ، منگنز […]

ترکیبات آلی نیتروژن دار

ترکیبات آلی نیتروژن دار از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن آلی به نیتروژن مقید در مواد آلی با حالت اکسایش 3- گفته می شود؛ به طوری که بتوان آن را با روش کِلدال اندازه گیری کرد. در روش کِلدال، نیتروژن تمام ترکیبات آلی نیتروژن دار اندازه گیری نمی شود؛ بلکه نیتروژن مواد آلی طبیعی همچون پروتئین […]

محاسبه قلیائیت

محاسبه قلیائیت به طور کلی برای محاسبه قلیائیت می دانیم که اگر فرض كنيم pH نمونه آبی حدود 11 باشد با افزايش شناساگر فنل‎ فتالئين رنگ آن ارغواني خواهد شد. در تيتراسيون با اسيد، رنگ محيط در pH = 8 بي‌رنگ خواهد گرديد. اين مقدار اسيد مصرفي كه با P Phenolphthalein نشان داده مي‎شود در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید