کنترل کیفیت آب استخرهای شنا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا:

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا بنحوی که سلامت شناگران حفظ شده و از نظر خصوصیات فیزیکی، ظاهری و جنبه های زیباشناختی، آب مقبولیت لازم برای شناگران داشته باشد، دارای اهمیت است . جهت کنترل کیفیت آب استخرهای شنا توجه به موارد زیر ضروری می باشد:

1 کیفیت آب خام مصرفی
2 نوع استخر از نظر جریان (پر و خالی شونده، جریان مداوم، جریان چرخشی)
3 گندزدائی و سالم سازی آب از نظر میکروبی
4 کنترل جلبک                                                                                                                                                            pH 5 کنترل
6 کنترل شفافیت آب استخر
7 کنترل آهن و منگنز
8 کنترل درجه حرارت آب استخر
9 تصفیه و سیستم باز چرخش آب

بهتر است آبی که به عنوان آب تغذیه کننده استخر استفاده می شود دارای کیفیت مطلوب با توجه به معیارها و استانداردهای ذکر شد ه باشد و نیاز به تصفیه آب در حداقل ممکن باشد . بنابراین بطور کلی منبع آب تازه استخر به صورت زیر توصیه شده است.

  • استفاده منابع آب شهری اگر در دسترس باشد یا منبع آب آشامیدنی قابل قبول.
  • استفاده از رودخانه ها یا دریاچه های موجود یا آب شور برای استخرهای آب شود اگر آب تمیز باشد از طریق فیلتراسیون قابل استفاده است.
  • استفاده از منابع آب زیرزمینی با توسعه چاه یا چشمه ها در صورت ضرورت.

در استخرهای پرو خالی شونده کنترل کیفیت آب استخر مشکل و احتمال آلودگی و انتقال بیماری توسط این استخرها زیاد می باشد. و گرچه در کشور ما در بعضی نقاط هنوز مورد استفاده قرار می گیرد ولی ساخت و استفاده از این نوع استخرها باید ممنوع گردد.

در استخرهای با گردش آب ، برای تأمین کیفیت مناسب آب، تصفیه و سالم سازی آب برگشتی از نظر می کروبی حائز اهمیت زیاد می باشد. اگر کنترل کیفیت آب از نظر بهداشتی و بهره برداری از این استخرها مناسب باشد. از نظر بهداشتی بهترین نوع استخرها محسوب می شوند. هم چنین حداقل اتلاف آب در این استخرها وجود دارد . توجه به تصفیه آب در این گونه استخرها مهم می باشد.

در استخرهای با جریان مداوم، که بطور مرتب جریانی از آب خام قابل قبول و اغلب بدون تصفیه به آنها وارد می شود و به همان میزان آب بصورت سرریز از استخر خارج می گردد بنابراین در این استخرها کیفیت آب ورودی و پایش کیفیت آب داخل استخر دارای اهمیت می باشد.

مقالات پیشنهادی

اسیدیته آب استخر

اسیدیته آب استخر اسیدیته آب استخر شاخص مهمی در تعیین پارامتر های شیمیایی کیفی آب می باشد. پی اچ آب استخر باید بین 7.2 تا 8  باشد. در صورتي که از سولفات آلومينيوم که به نام تجارتي آلوم خوانده مي شود براي تصفيه و انعقاد مواد معلق آب استخر استفاده شود. آب آن در تمام مدتي که […]

محیط کشت میکروبی

محیط کشت میکروبی هنگام تهیه محیط کشت میکروبی باید  ذخیره سازی پودر مدیا دی هیدراته در ظروف بسته در محیط تاریک در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد و محیط های کشت در فضای دارای رطوبت کمتر از اتمسفر نگه داری شود. از این محیط کشت ها نباید زمانی که به صورتی کیکی شکل […]

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد برای اندازه گیری غلظت فلز جیوه در نمونه های آب و خاک و گیاه از دستگاه جذب اتمی بخار سرد (cold vapor atomic absorption spectroscopy) استفاده می شود. برای اندازه گیری فلز جیوه نیاز است که از ظروف شیشه ای  در آنالیز های جیوه استفاده شود. از ظروف شیشه ای […]

آنالیز آب آشامیدنی

آنالیز آب آشامیدنی : منظور از آنالیز آب آشامیدنی ، بررسی پارامتر های کیفیت آب شامل TDS،PH،سختی آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، نیترات، سولفات، کلراید، فلوراید، آهن، منگنز و … می باشد. لذا به منظور آنالیز آب آشامیدنی ابتدا باید نمونه برداری صحیحی داشت سپس آنالیز  بسته به نوع متغيرها و روشهاي آناليزي كه قرار […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب : وسایل و لوازم آزمایشگاه آب در تصفیه خانه ها و آزمایشگاه های عمومی آب بر حسب تنوع آزمایشات میتواند متفاورت باشد. فرض اینکه برای انجام آزمایشهای گفته شده در آزمایشگاه آب باید به وسایل ولوازم زیر مجهز شود. واضح است که اگر نوع فرآیند تصفیه و واحدهای تصفیه، با آنچه به […]

سختی مناسب آب آشامیدنی

سختی مناسب آب آشامیدنی : سختی مناسب آب آشامیدنی باید کمتر از ۲۰۰ میلیگرم بر لیتر باشد. سختی آب عموما به میزان غلظت کلسیم و منیزیوم آب گفته می شود و تعیین کننده مهمی در تعیین کیفیت آب برای آشامیدنی می باشد که در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب انجام می شود. بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در مرحله تشخيص احتمالي روش تخمير چند لوله اي از آبگوشت لوريل تريپتوز به عنوان محيط كشت استفاده مي شود . در صورتي كه محيط كشت بعد از سترون شدن در يخچال نگهداري شده باشد، قبل از استفاده بايد به مدت يك شب درانكوباتور oC35 قرار گيرد . پس از اين مدت، مرحله احتمالی در […]

اندازه گیری ازت آلی

اندازه گیری ازت آلی اندازه گیری ازت آلی که با روش کجلدال انجام می شود بمنظور شاخصی برای آلودگی آب ها به کار می رود چرا که مواد تقریبی پروتئینی موجود در آب را می توان با اندازه گیری ازت آلبومینوئیدی یا ازت آلی تعیین کرد. ترکیبات ازته مانند آمینو اسید ها ، پلی پیتید […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید