کیفیت آب سد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت آب سد

کیفیت آب سد بسیار تحت تاثیر پدیده لایه بندی می باشد، مهمترین مشخصه آب در مخازن پدیده لایه بندي عمودي آب میباشد که باعث ایجاد کیفیت متفاوت آب در عمقهای مختلف میگردد. این پدیده در هر ایستگاه پایش در هر مرحله از نمونه برداري و اندازه گیري باید به وسیله اندازه گیري نیمرخ عمودي دما از یك متر زیر سطح آب تا یك متر بالاتر از بستر مخزن (حداقل در فواصل یك متري) در ایستگاه بررسي گردد. اگر تفاوت قابل توجهي (بیش از سه درجه سانتیگراد) میان دماي سطح و عمق وجود داشته باشد، به احتمال زیاد در آن ایستگاه عمقي از آب وجود دارد که درجه حرارت در ارتفاع کوچكي به مقدار قابل توجهي تغییر
میکند. در این حالت مخزن لایه بندي شده تلقي گردیده و کیفیت آب در لایهها متفاوت خواهد بود.
در این حالت در هر ایستگاه سطحي، بیش از یك نقطه پایش در عمق ضروري میباشد. براي مخازن با عمق 10متر یا بیشتر، در مرحله نخست باید عمق ترموکلاین(
دریاچه های لایه بندی شده از سه لایه تشكیل شدهاند که به ترتیب از سطح به عمق شامل اپولیمنیون، ترموکلاین و هیپولیمنوین هستند) به وسیله اندازه گیری های دما در اعماق مختلف (با فواصل یك متر) مشخص گردد، سپس نمونه های کیفي آب با توجه به عمق و شدت ترموکلاین برداشت شود. به عنوان راهنماي کلي، حداقل نقاط پایش در عمق مخزن در هر ایستگاه سطحي که در آن لایه بندي وجود دارد باید به ترتیب زیر باشد

  • یك متر زیر سطح آب
  • درست بالاتر از حد بالایي لایه ترموکلاین
  • درست پایینتر از حد پاییني لایه ترموکلاین
  • در عمق میانگین حد بالایي و پاییني لایه ترموکلاین
  • یك متر بالاتر از رسوبات بستر (یا نزدیكتر به بستر در صورتی که بتوان بدون برهم زدن رسوبات کف نمونه را برداشت یا اندازه گیري را انجام داد.
کیفیت آب سد

آنجا که عمق لایه ترموکلاین در بسیاري موارد ظرف مدت چند ساعت یا چند روز ممكن است تغییر کند، بنابراین ثابت در نظر گرفتن این عمق و تعیین اعماق پایش بر اساس لایه بندي اندازه گیري شده در مراحل قبلي پایش غیر اصولي است و تعیین نیمرخ دما و سپس بر اساس آن انتخاب نقاط عمقي نمونه برداري و پایش کیفي در هر سري عملیات پایش در هر یك از ایستگاههای سطحي باید انجام گیرد.
در بررسی کیفیت آب سد ، مخازن با اعماق کمتر از 10متر (از آن جا که کمتر احتمال لایه بندي وجود دارد) باید در مرحله بررسي مقدماتي، لایه بندي حرارتي مخزن بررسي گردد و در صورت تشخیص عدم وجود لایه بندي، نقاط پایش در عمق مخزن در هر ایستگاه سطحي عبارت خواهند بود از یك نقطه در عمق یك متر زیر سطح آب و یك نقطه در یك متر بالاتر از رسوبات بستر. در صورت وجود لایه بندي، مطابق مخازن عمیقتر از 10متر عمل میشود.

 

مقالات پیشنهادی

آب استخر شنا

آب استخر شنا آب استخر شنا شامل آنالیز میکروبی ، شیمیایی و فیزیکی آب می باشد که در آزمایشگاه آب شرکت آبرام اجرا می گردد. آنالیز آب استخر مطابق با استاندارد سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش میکروبی و شیمیایی قرار می گیرد.آزمایش های میکروبی آب استخر شامل پارامتر های توتال کلی فرم ، شمارش باکتری […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

pH آب کشاورزی

pH آب کشاورزی pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ […]

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی نمونه برداشت شده از رودخانه یا جریان باید نمایندۀ مناسبی از نقطه و آنالیز مورد نظر باشد. چنانچه فرایند اختلاط در آبراه یا جریان به خوبی صورت گرفته باشد، برداشت یک نمونه می‌تواند نمایندۀ مناسبی از آن مقطع از جریان باشد. فرایند اختلاط در یک جریان با […]

کلراید آب

کلراید آب حضور کلر در آب، غالباً به صورت یون CI– است، یکی از آنیون های غیر آلی اصلی در نمونه های آب آشامیدنی، آب چاه و رودخانه ها و دریاها و پساب ها می باشد. کلرایدها از طریق نهشت جوّی، گَردآب اقیانوسی، هوازدگی بعضی از سنگ های رسوبی، پساب های شهری و صنعتی، رواناب […]

آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو

گندزدايي آب با آب لیمو: آب لیمو  گونه از مرکبات گونه هاي مختلفی از میوه جات را شامل می شوند که 8گونه مهم تجاري آنها عبارتند از پرتقال  شیرین، پرتقال ترش، نارنگی، گریپ فروت، پوملو، لیمو لایم، لیمو لمون و بالنگ. در میان مرکبات،  آب لیمو فرآورده ایست تخمیر نشده ولی  قابل تخمیر که به روشهاي مکانیکی […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر  : برای اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر که یکی از روش های اندازه گیری میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی می باشد ، به مواد و تجهیزات و و پروسه های زیر نیاز دارد :  ۵ میلی لیتر از نمونه مورد نظر را که بر حسب اینکه نمونه فاضلاب یا پساب چه صنایعی […]

کیفیت آب پرورش آبزیان

کیفیت آب پرورش آبزیان کیفیت آب پرورش آبزیان ، شامل پارامتر های  فلزات سنگين و تركيبات شيميايي همچون BOD و … می باشد كه ميتواند به نوعي با دقت و تجزيه دقيقتر اجزاي آن، بيانگر كل  کیفیت آب می باشد. در جدول زير، ميتوان از فاكتور TDSبه جاي ECاستفاده نمود، زيرا مـيتـوان بـا اسـتفاده از فـاكتور TDSمقـدار […]

pH آب

pH آب

pH آب pH آب برای بیان اسیدی یا قلیایی یک محلول به کار می رود. آب های طبیعی دارای هر دو ترکیبات اسیدی و قلیایی هستند. به طوری که بر هم کنش این ترکیبات متضاد و نیز فرآیند های شیمیایی و زیستی در آب ، pH آب را نتیجه می دهد. چی اچ در بسیاری […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید