کیفیت خاك

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت خاك

در پايش کیفیت خاك ، شاخص هاي هدايت الكتريكي(EC) ، فلزات سنگين و تخم انگل هاي نماتدي و فسفات و نیتروژن و پی اچ (PH) و … مي باشد. با توجه به اينكه استفاده از پساب و فاضلاب در آبياري ، بـه دليـل دارا بـودن ذرات معلـق باعث گرفتگي خلل و فرج و كاهش نفوذپذيري خاك ميگردد، اندازه گيري نفوذپذيري خـاك نيـز بـه فواصـل شـش ماهـه پيـشنهاد مي گردد. همچنين در صورت امكان با تجزيه خاك مقدار ازت ، فسفر و پتاسیم قابل جذب و ميزان تجمع املاح و فلزات سنگين را بايد تعيين نمود. شکل زیر مراحل پیشنهادی پایش خاک در بهره برداری از پساب ها و آب های برگشتی است. 

با توجه به نقش مواد آلي در تشكيل پيوند با فلزات سنگين و تجمع آنهـا در خـاك، در طـرح هـاي اسـتفاده از پـساب در آبياري، اندازه گيري مواد آلي خاك به ويژه بعد از هر سال زراعي ضروري مي باشد. از ديدگاه بهداشتي، با توجه بـه دوام بـالاي تخـم
انگلها و قابليت انتقال آنها در خاك، پايش خاك از نظر آلودگي به تخم انگل، از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.نمونه برداري جهت بررسي عوامل زيستي خاك از سه عمق 5-0 و 15-10 و 35-30 سانتي متري توصيه مي گـردد. پـايش كيفيـت خـاك از سـه ديدگاه فيزيكي، شيميايي و عناصر غذايي اصلي و آلودگي، انجام مي گيرد. 

کیفیت خاك

آزمايش باكتريولوژيكي جهت برخی محصولات گندم، لوبيا که در خاک های مشکوک به  آلودگی پرورش می یابند لازم و ضروری است. در هيچ جاي دنيا وجود ندارد زيرا همگي طي پروسهاي آماده سازي شده سپس به مصرف ميرسند. با توجه به اينكه جو، يونجه و گياهان علوفه اي به مصرف حيوانات مي رسند و دامهـا نـسبت بـه اغلـب بـاكتري هـا و انگل هاي آن كاملا مقاوم مي باشند. استانداردي در اين زمينه تدوين نشده است.

در طالبي، هندوانه، گوجه و خيار سالم باكتري و تخم انگل وارد نمي گردد. آنها كه شكسته يا زخم خورده هستند، بايد به مصارف غيرخوراكي برسند و يا خوب شسته و ضدعفوني گردد. از ديدگاه پايش پساب مورد استفاده در آبياري محصولات، بايد در ابتداي شروع مصرف و پس از آن بر اساس برنامه،كيفيت پساب منتقله به مزرعه (به استثناي زمستان كه در كشاورزي مصرف نميگردد) از ديدگاه مناسب بودن جهـت گياهان و بهداشت محصول مورد بررسي قرار گيرد. 

پارامتر های آنالیز

  1. TDS ,SAR ,RSC ,EC ,COD ,BOD ,TSS ,pH
  2.  اكسيژن محلول
  3.  آنيون و كاتيون و عناصر مغذي
  4.  غلظت بر
  5.  فلزات سنگين (كروم، كادميوم، جيوه، سرب)
  6. فكال كليفرم
  7.  تخم انگل نماتودها

مقالات پیشنهادی

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا: کنترل کیفیت آب استخرهای شنا بنحوی که سلامت شناگران حفظ شده و از نظر خصوصیات فیزیکی، ظاهری و جنبه های زیباشناختی، آب مقبولیت لازم برای شناگران داشته باشد، دارای اهمیت است . جهت کنترل کیفیت آب استخرهای شنا توجه به موارد زیر ضروری می باشد: 1 کیفیت آب خام مصرفی 2 نوع استخر […]

روش کار دستگاه جذب اتمی

روش کار دستگاه جذب اتمی : بمنظور فهم روش کار دستگاه جذب اتمی باید بدانیم که اگر يک محلول شامل ترکيبات فلزی به داخل شعله مانند هوا – استيلن تزريق شود بخار اتمی از فلز تشکيل خواهد شد. طريقه انتشار نور بدين ترتيب است که در لامپ مخصوص، اتمهای فلز به يک سطح انرژی بالا رسيده […]

کیفیت فاضلاب

کیفیت فاضلاب کیفیت فاضلاب متاثر از پارامترهايي مانند ميزان آب مصرفي، شرايط آب و هوايي حـاكم بـر منطقـه، نوسـانات توليد( نوسانات ساعتي، روزانه و فصلي)، ميزان نشت آبها، شرايط اقتصادي – اجتماعي و فرهنگي جامعـه، ضـريب بهـره بـرداري از شبكه جمع آوري، مجزا و يا مختلط بودن سامانه جمع آوري بوده و كيفيت پساب خروجي از […]

آزمایش تصفیه آب خانگی

آزمایش تصفیه آب خانگی یکی از راه های پی بردن به کیفیت آب تصفیه شده (البته مطمئن ترین راه) آزمایش تصفیه آب خانگی است. آزمایش تصفیه آب خانگی به این منظور انجام می شود که مشخص شود دستگاه تصفیه آب درست کار می کند یا خیر. برای انجام این آزمایش باید نمونه آب را به […]

بهداشت آب استخرها

بهداشت آب استخرها : به منظور تامین بهداشت آب استخرها ، بدون شک گندزدایی مهمترین مرحله در بهداشت آب استخرها شنا اسـت. رایـج تـرین مـاده مـورد اسـتفاده بـراي گندزدایی، کلر (به شکل گازي یا هیپوکلریت سدیم و کلسیم) می باشد. به مجموعه اي از ابنيه، لوازم، تجهيزات و امكانات اطلاق مي شود كه با هدف: […]

سختی مناسب آب آشامیدنی

سختی مناسب آب آشامیدنی : سختی مناسب آب آشامیدنی باید کمتر از ۲۰۰ میلیگرم بر لیتر باشد. سختی آب عموما به میزان غلظت کلسیم و منیزیوم آب گفته می شود و تعیین کننده مهمی در تعیین کیفیت آب برای آشامیدنی می باشد که در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب انجام می شود. بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي […]

منیزیم خاک

منیزیم خاک منیزیم خاک یکی از نیازهای ضروری برای رشد و نمو گیاهان محسوب می شود.  منیزیم جزء مرکزی کلروفیل، رنگ دانه سبز برگ ها که انرژی خورشیدی را جذب می کند، می باشد. بنابراین 15 الی 20 درصد کل منیزیم گیاه در بخش های سبز آن وجود دارد. منیزیم همچنین در فعالیت های آنزیمی […]

نمونه برداری از آب رود خانه

نمونه برداری از آب رود خانه به منظور کسب اطلاعات ارزشمند ،در نمونه برداری آب رودخانه بایستی تجزیه روی نمونه ای انجام شود که توده آن معرف ماده ای باشد نمونه از آن انتخاب شده است. هنگامی که ماده بزرگ و ناهمگن باشد، تلاش زیادی لازم است تا به یک نمونه نماینده برسیم. عیار سنجی […]

فسفر در آب

فسفر در آب: فسفر در آب های طبيعی وفاضلابهای صنعتی منحصرا بصورت فسفات ديده مي شود . فسفر به شکل ارتو فسفات، وفسفات آندانسه (پيرو ، متا وارتو ) وفسفات با باندهاي آلي طبقه بندي شده است و ندرتا به مقدار زياد در آبهای طبيعی که برای شرب مورد مصرف قرار می گيرند وجود دارد ومعمولا دربعضی از […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید