گسترش آگار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

گسترش آگار:

وسايل مورد نياز برای گسترش آگار بمنظور اجرای آزمایش های میکروبی آب به روش mpn به شرح زیر است که باید این تجهیرات را قبل از اجرای آزمایشات آب فراهم ساخت.

  1. ميله شيشه اي: ميله هاي شيشه اي با قطر 4 میلیمتر و طول 200 میلیمتر را از فاصله 40 میلیمتری انتهاي آن با زاويه 45 درجه خم كنيد و پيش از استفاده سترون نماييد.
  2. پيپت شيشه اي 1.1 میلیلیتر با نوك گرد: از پيپت هاي پلاستيكي يك بار مصرف استفاده نكنيد.
  3. ميز مناسب، در صورت تمايل قابل چرخش
  4. انكوباتر يا اون بادماي 42 درجه و يا هود با جريان هواي آرام

محيط كشت گسترش آگار :

مبحث تهيه محيط كشت ها بررسی شود ، اگر از آگار  R2A  استفاده مي شود بهترين شرايط نگهداري آن، دماي 28 و 7 روز گرماگذاري است. در صورت استفاده از آگار NWRI آن را به مدت 7 روز در دماي 20 انكوباسيون شود. در هر ظرف سترون شده ( 90 × mm 100 ) يا ( 15 × mm  15) ، با 15 میلی لیتر از محيط كشت ذوب شده ريخته و اجازه دهيد تا جامد شود.

ظروف را با در بسته يك شب به صورت وارونه قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم آب از دست داده و اندكي خشك شود. چنانچه بخواهيد همان روز از ظروف آماده شده استفاده كنيد ، 25 میلیلیتر آگار را در ظرف پتري ريخته و آن ها را با در باز در هودي با جريان هواي آرام و در دماي اتاق قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم از وزن آن كم شود.

گسترش-آگار

روش انجام آزمايش گسترش آگار:

حجم هاي مناسبي از نمونه را مطابق مبحث رقيق سازي نمونه رقيق كنيد.

  • كشت به كمك ميله شيشه اي:

با پيپت 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را بر روي سطح آگار قرار داده و به كمك يك ميله شيشه اي خم شده تميز ، نمونه را با حركت دست و يا تكان دادن ميز چرخشي بر سطح محيط كشت پخش شود. باید نمونه كاملا در داخل محيط كشت جذب شود و سپس ظرف را در انكوباتور قرار دهيد.

  • كشت با كمك پيپت :

به كمك پيپت حجم 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را برداشته و در حالي كه ظرف پتري حاوي محيط كشت را به كمك دست و يا با حركت ميز مي چرخانيد،به آرامي نمونه را از پيپت خارج كرده و روي سطح محيط كشت از مركز ظرف به اطراف ( تا فاصله ن يم سانتيمتري از لبه ظرف )بكشيد.

در هنگام كشت، نوك پيپت را به آرامي با سطح آگار تماس داده و مايع را به صورت شعاع هايي از دايره روي سطح آگار بكشيد .اجازه دهيد تا نمونه كاملا توسط محيط كشت جذب شود و سپس آن را در انكوباتور قرار داده شود

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب کارواش

آزمایش آب کارواش : آب مورد مصرف در کارواش های متفاوت از آب آشامیدنی می باشد. لذا آزمایش آب کارواش ضروری می باشد که بهینه کیفیت آب برای استفاده در کارواش ها را بدست آورد.  یكي از مهمترین و حساس ترین مباحثي که باید در طراحي و آزمایشات تاسيسات سیستم آب کارواش ها در نظر […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب

آزمایشگاه کنترل کیفیت آب : هدف از آزمایشگاه کنترل کیفیت آب ، آگاهی از وضعیت و روند تغییرات ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی و میکروبی منابع آب، در محل استفاده میباشد. فرایند کنترل کیفی به تأیید امکان ادامه تامین آب از یک محدوده یا منبعی مشخص میانجامد لذا انجام آزمایشات شیمیایی و تعیین پارامترهاي اصلی، براي هر […]

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب در واقع در انعقاد آب توسط منعقد کننده هایی مانند نمک های آهن و آلومینیوم و بعضی مواقع کمک منعقد کننده ها از جمله سیلیکای فعال، بنتونبت، پلی الکترولیت ها و نشاسته ناپایدار شده و ذرات کلوئیدی از جمله کلوئیدهای معدنی، سلول های میکروبی و […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی ، بر اساس استانداردهای تدوین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به شرح زیر می باشد. البته پارامتر های که برای خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحد صنعتی از سوی سامان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته می شود بستگی نوع فعالیت واحد […]

اندازه گیری دی اکسید کربن در آب

اندازه گیری دی اکسید کربن در آب دی اکسید کربن (CO2)، در دما و فشار استاندارد، به صورت گاز بدون بو است. دی اکسید کربن جزء گازهای کم مقدار جوّ محسوب می شود و به طور متوسط 0.0385 درصد حجم هوا را تشکیل می دهد (معادل ppm7 385 یا ppm 582). دی اکسیدکربن، گاز گلخانه […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

اندازه گيري منيزيوم در آب

اندازه گيري منيزيوم در آب : بمنظور اندازه گيري منيزيوم در آب در تيتراسيونهاي كمپلكسومتري آمينو اسيدهاي پلي كاربوكسيليك از بهترين مواد در آناليز به حساب ميآيند كـه دقيقترين و ارزانترين آنها E.D.T.Aميباشد. جهت تشكيل كمپلكس با E.D.T.Aنياز به محيط قليايي ميباشـد كـه در واقع با افزودن بافر آمونياكي اين امر تحقق مييابد. در چنين […]

تغییرات کیفی آب مخازن

تغییرات کیفی آب مخازن سد وضعيت تغییرات کیفی آب مخازن که به صورت افقي و عمودي بر كيفيت آب تاثیر گذاشته و به ميزان و نحوه اختلاط عمودي و افقي آب مخزن و بهره برداري آن دارد كه خود به عواملي از جمله باد، شكل مخزن ، تعداد و نحوه ورودي ها و كيفيت آب آنها […]

روش اندازه گیری بو آب

روش اندازه گیری بو آب روش اندازه گیری بو آب به این صورت می باشد که ابتدا حجم دقیقی از آب بی بو را در ظروف ریخته می شود و سپس نمونه را داخل آب پیپـت کـرده (بـا چرخانـدن ظرف نمونه). با افزودن 200 میلی لیتر، 50 میلی لیتر، 12 میلی لیتر ، 2.8 میلی لیتر از […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید