گسترش آگار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

گسترش آگار:

وسايل مورد نياز برای گسترش آگار بمنظور اجرای آزمایش های میکروبی آب به روش mpn به شرح زیر است که باید این تجهیرات را قبل از اجرای آزمایشات آب فراهم ساخت.

  1. ميله شيشه اي: ميله هاي شيشه اي با قطر 4 میلیمتر و طول 200 میلیمتر را از فاصله 40 میلیمتری انتهاي آن با زاويه 45 درجه خم كنيد و پيش از استفاده سترون نماييد.
  2. پيپت شيشه اي 1.1 میلیلیتر با نوك گرد: از پيپت هاي پلاستيكي يك بار مصرف استفاده نكنيد.
  3. ميز مناسب، در صورت تمايل قابل چرخش
  4. انكوباتر يا اون بادماي 42 درجه و يا هود با جريان هواي آرام

محيط كشت گسترش آگار :

مبحث تهيه محيط كشت ها بررسی شود ، اگر از آگار  R2A  استفاده مي شود بهترين شرايط نگهداري آن، دماي 28 و 7 روز گرماگذاري است. در صورت استفاده از آگار NWRI آن را به مدت 7 روز در دماي 20 انكوباسيون شود. در هر ظرف سترون شده ( 90 × mm 100 ) يا ( 15 × mm  15) ، با 15 میلی لیتر از محيط كشت ذوب شده ريخته و اجازه دهيد تا جامد شود.

ظروف را با در بسته يك شب به صورت وارونه قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم آب از دست داده و اندكي خشك شود. چنانچه بخواهيد همان روز از ظروف آماده شده استفاده كنيد ، 25 میلیلیتر آگار را در ظرف پتري ريخته و آن ها را با در باز در هودي با جريان هواي آرام و در دماي اتاق قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم از وزن آن كم شود.

گسترش-آگار

روش انجام آزمايش گسترش آگار:

حجم هاي مناسبي از نمونه را مطابق مبحث رقيق سازي نمونه رقيق كنيد.

  • كشت به كمك ميله شيشه اي:

با پيپت 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را بر روي سطح آگار قرار داده و به كمك يك ميله شيشه اي خم شده تميز ، نمونه را با حركت دست و يا تكان دادن ميز چرخشي بر سطح محيط كشت پخش شود. باید نمونه كاملا در داخل محيط كشت جذب شود و سپس ظرف را در انكوباتور قرار دهيد.

  • كشت با كمك پيپت :

به كمك پيپت حجم 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را برداشته و در حالي كه ظرف پتري حاوي محيط كشت را به كمك دست و يا با حركت ميز مي چرخانيد،به آرامي نمونه را از پيپت خارج كرده و روي سطح محيط كشت از مركز ظرف به اطراف ( تا فاصله ن يم سانتيمتري از لبه ظرف )بكشيد.

در هنگام كشت، نوك پيپت را به آرامي با سطح آگار تماس داده و مايع را به صورت شعاع هايي از دايره روي سطح آگار بكشيد .اجازه دهيد تا نمونه كاملا توسط محيط كشت جذب شود و سپس آن را در انكوباتور قرار داده شود

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری ترکیبات فنولی

اندازه گیری ترکیبات فنولی اندازه گیری ترکیبات فنولی با دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر fid یا با روش فتومتری برای ترکیبات فنولی موجود آب و فاضلاب های صنعتی و فاضلاب شهری و نمونه های خاک و گیاه قابل انجام است. ترکیبات و زیر دسته های ترکیبات فنول قابل آنالیز که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی قابل […]

آزمایش EC آب در سیستم RO

آزمایش EC آب در سیستم RO : آزمایش EC آب در سیستم RO نشان می دهد که سيستم اسمز معكوس RO به منظور جداسازي يون هاي حل شده و مولكول هاي كوچك آلوده كننده ي آب به وسيله ي غشاها مي باشد. پيش تصفيه ي آب نيز براي تغذيه ي ممبران ها و حـذف جامـدات معلـق در […]

آب استخر پرورش ماهي

استخر پرورش ماهي: کیفیت آب استخر پرورش ماهی با توجع به اجرای آزمایش های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین ، تعیین می گردد. با توجه به اینکه استخر پرورش ماهی نیاز به پایش همیشگی غلظت اکسیژن و پی اچ آب و سایر پارامتر ها دارد لذا در این قسمت پارامتر های لازم برای اندازه […]

غلظت توده بیولوژیکی

غلظت توده بیولوژیکی بدليل اينكه توده بیولوژیکی اغلب ماده آلي است،افزايش غلظت توده بیولوژیکی بوسيله جامدات معلـق فـرارVSS يـا CODذره اي (كل CODمنهاي CODمحلول) اندازه گيري مي شود. ميـزان پـروتئين، DNAو ATPو تركيب سلولي مرتبط با انتقال انرژي پارامترهاي ديگري هستند كه براي تعيـين رشـد جـرم سلولي مورد استفاده قرار مي گيرد. در بين اين پارامترهاي اندازه گيري رشد […]

تعیین وزنی کلرید

تعیین وزنی کلرید تعیین وزنی کلرید که بیانگر میزان کلرید موجود در یک نمک حل پذیر مانند آب را می توان با رسوب دادن آن به صورت نقره کلرید تعیین کرد:   Ag⁺+Cl⁻→AgCL(s رسوب را در یک بوته صافی جمع آوری می کنند، می شویند و با خشک کردن در دمای 110C⁰  به وزن ثابت […]

ایمنی آزمایشگاه آب

ایمنی آزمایشگاه آب به منظور حفظ ایمنی آزمایشگاه آب هرگز در آزمایشگاه به تنهایی کار نکنید. همیشه حضور خود را در آزمایشگاه با شخص دیگری در میان بگذارید. از محیط آزمایشگاه جهت صرف غذا و مایعات نبایستی استفاده گردد. روی کلیه ظروف حاوی محلول های آزمایشگاهی برچسب بزنید، برچسب ها بایستی همراه با توضیحات و اخطارهای […]

دستگاه icp

دستگاه icp

دستگاه icp کابری دستگاه icp به این مساله مربوط می شود که هر ساله بیش از یک سوم افراد کشور های توسعه یافته به بیماری هایی از طریق مواد غذایی گرفتار می شوند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های ناشی از آلاینده های مواد غذایی، در کشور های در حال توسعه، سالانه […]

اندازه گيري منيزيوم در آب

اندازه گيري منيزيوم در آب : بمنظور اندازه گيري منيزيوم در آب در تيتراسيونهاي كمپلكسومتري آمينو اسيدهاي پلي كاربوكسيليك از بهترين مواد در آناليز به حساب ميآيند كـه دقيقترين و ارزانترين آنها E.D.T.Aميباشد. جهت تشكيل كمپلكس با E.D.T.Aنياز به محيط قليايي ميباشـد كـه در واقع با افزودن بافر آمونياكي اين امر تحقق مييابد. در چنين […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

خوردگی در تاسیسات

خوردگی در تاسیسات خوردگی در تاسیسات ، بيانگر كاهش قابل توجه در ارزش يك جسم جامد است كه در معرض يك برخـورد شـيميايي مسـتقيم قـرار گرفته است. رايجترين تعريفي كه براي خوردگي بيان ميشود ” حمله به مـاده ي فلـزي بـا واكنشـي اسـت كـه در محيط پيرامون آن اتفاق ميافتد. زنگزدگي اصطلاحي است كه به خوردگي آهن و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید