کیفیت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

کیفیت آب

کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که یک یا چند نوع از ترکيبات شيميایي (با توجه به نوع ترکيب، غلظت آلاینده شيميایي و تحليل اثرات احتمالي آن،) غلظتشان بالاتر از مقادیر رهنمودي بود، مي توان از این منبع آب استفاده کرد. در مناطقي که احتمال استفاده از منبع آب در طولاني مدت وجود دارد، باید به آلاینده هاي شیميایي و رادیولوژیكي که احتمال وجودشان در منبع آب وجود دارد بيشتر توجه کرد و در بعضي مواقع نياز به تصفيه بيشتر براي حذف این آلاینده ها وجود دارد.
در مواقعي که یک منبع آب آلوده به ترکيب شيميایي و یا رادیولوژیكي است باید از ورود آب این منبع به تصفيه خانه اجتناب کرد. وجود یک ماده شيميایي در آب که مي تواند در کوتاه مدت خطر آفرین باشد بسيار به ندرت اتفاق مي افتد، در این شرایط باید در جست و جوي این بود که آیا رهنمودها اجازه مصرف این آب را مي دهند و یا باید به دنبال منبع آب دیگري بود. در بعضي مواقع به ویژه در صورت عدم دسترسي به منابع آب جایگزین، باید به دنبال فرآیندهاي تصفيه جهت حذف آلاینده هاي شيميایي آب بود براي مثال بسياري از آلاینده هاي آب را مي توان توسط جذب سطحي (با گرانول و یا پودر کربن فعال) حذف کرد و این ذرات را نيز به وسيله فرآیند هایي نظير انعقاد، لخته سازي و فيلتراسيون حذف نمود.

دستگاه هاي قابل حمل و کيت هاي سنجش سریع آلاینده هاي شيميایي این امكان را ایجاد نموده تا بتوان در محل نمونه برداري کیفیت آب نظير کلر آزاد باقيمانده، pHو کدورت را اندازه گيري کرد. به علاوه در صورت نياز به نمونه برداري متعدد و وجود منابع آب مختلف، دسترسي و یا
تجهيز یک آزمایشگاه مناسب ثابت و یا سيار ارزشمند است.
در پایش ميكروبي کیفیت آب، صفر بودن ميزان اشریشيا کلي در 100ميلي ليتر آب باید به عنوان هدفي براي تمامي سيستم هاي تأمين آب آشاميدني حتي در شرایط اضطراري قرار گيرد. هرچند ممكن است دستيابي به این کيفيت به سرعت پس از بروز بلا ممكن نباشد، ولي ميزان این رهنمود نقش گندزدایي در دستيابي به آب سالم را شفاف تر مي سازد.
با توجه به مقاومت بيشتر کيست پروتوزوئرها و بعضي از ویروس ها نسبت به کليفرم ها در مقابل عوامل گندزداي آب، تنها ميزان باکتري هاي کليفرم نمي تواند به عنوان رهنمودي قابل اطمينان جهت سلامت ميكروبي آب باشد. حذف کدورت، گندزدایي آب، پایش باقيمانده ماده گندزدا و حفظ مقدار باقيمانده مناسب در شبكه هاي آب به ویژه در شرایط اضطراري ضروري است تا بتوان از سلامت کيفي آب اطمينان یافت.

در مواردي که آب سالم از طریق بطري، بسته بندي پلاستيكي و یا تانكر تأمين و در اختيار مردم قرار مي گيرد، ویژگي هاي کيفي آب تأمين شده باید منطبق بر استانداردهاي ملي آب آشاميدني باشد.

در مناطقي که کيفيت آب در شرایط اضطراري نگران کننده است و سيستم متمرکزي جهت پایش و کنترل کيفي آب وجود ندارد، تصفيه مناسب آب در خانه ها باید انجام شود که شامل موارد زیر است:
جوشاندن آب و سرد کردن آن پيش از مصرف
اضافه کردن محلول هيپوکلریت سدیم نظير سفيد کننده هاي خانگي به آب ، اختلاط آب و تأمين زمان ماند در حدود 30دقيقه و سپس مصرف آب
یک بطري آب شفاف با حجم کم آب را به مدت 20ثانيه به شدت تكان داده و به مدت حداقل 6 ساعت در معرض نور خورشيد قرار دهيد.
استفاده از مواد گندزدا نظير قرص هاي ضدعفوني کننده

کیفیت آب
کیفیت آب

 

مقالات پیشنهادی

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

آبياري باراني کشاورزی

آبياري باراني کشاورزی : علم كشاورزي به جهت صرفه جويي در مصرف آب، نیاز به آبياري باراني کشاورزی دارد و به منظور بهبود بازده آبياري و همچنين از بين بردن تلفات آب ناشياز نفوذ و تبخير، به سيستم هاي آبياري تحت فشار روي آورد است.افزايش قيمت آب كشـاورزي عامـل مهمـي در زمينه بكاري گيري سيستم […]

طراحی آزمایشگاه آب و پساب

طراحی آزمایشگاه آب و پساب برای طراحی طراحی آزمایشگاه آب و پساب ، باید از حداقل فضای محیط استفاده شده و سعی گردد که میزهای آزمایش ، تمام فضای اتاق را اشغال ننماید. در مطلب استاندارد های طراحی آزمایشگاه شیمی  برخی از استاندارد هی مورد نظر در این زمینه ذکر گردی که این موارد در طراحی […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب

تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب   تاثیر لوله های پلاستیکی بر کیفیت آب  در تاسيسات لوله كشی منازل و سيستم توزیع آب باعث نشت فلزاتی مانند سرب به آب آشاميدنی می شود. سرب به عنوان گسترده ترين عنصر سنگين و سمي در محيط زيست، به صورت طبيعي به ميزان ۱ تا ۱۰ ميكروگرم در ليتـر […]

تعیین BOD

BOD5 چیست؟

BOD5 چیست؟ BOD5 یا (biological oxygen demand)نرخ مصرف اکسیژن در داخل آب یا فاضلاب توسط میکروارگانیزم هنگام استفاده از مواد آلی موجود در محلول است.از روی اندازه گیری BOD5 میتوان درصد سلامت و پاکی نمونه آب یا فاضلاب را تشخیص داد. BOD5 مهم ترین ابزار سنجش مواد آلی قابل تجزیه زیست شناختی است که در […]

طرز تهیه پتاسیم یدید

طرز تهیه پتاسیم یدید طرز تهیه پتاسیم یدید با روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از روش ها این است که مقدار ۵۰ گرم پتاسیم یدید را در ۵۰۰ میلی لیتر آب حل کرده و حدود ۱۲۰ گرم جیوه یدید در آن حل شود و سپس به حجم ۱ لیتر رسانده شود. روش […]

آزمایش تعیین قلیاییت آب

آزمایش تعیین قلیاییت آب : آزمایش تعیین قلیاییت آب عبارت است از ظرفيت کمی واکنش آب با يک اسيد قوی ويا به عبارتی توان آب برای پذيرفتن پروتونها می باشد . عموما يونهای هيدروکسيد ، کربنات ، بيکربنات ونمک اسيدهای ضعيف از عوامل مهم ايجاد کننده قليائيت آب می باشند . آزمايش قليائيت نتايجی را که […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

انواع تیتراسیون

انواع تیتراسیون يكي از مهمترين و ساده ترين روش هاي سنجش غلظت محلول ها استفاده از انواع تیتراسیون می باشد و درصد خلـوص مواد شيميايي كه در اكثر آزمايشگاه هاي صنايع مختلف هـم كـاربرد وسـيعي دارد استفاده از روش هاي تيتراسيون (سنجش حجمي) مي باشد كه با انتخـاب مناسـب مواد آزمايش كننده در آن مي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید